Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Amikor ilyeneket írok,h 21000-ről 21350... szerintem gyakran hülyének néztek. Meg amikor a 21200-et "megjósoltam" 22000-ről". tippmix kategória, jól írja bonti.
Tegnap nasi shortban voltam,kb.este 8-ig.. Ma meg longot nyitottam certiben,és egyiket sem hagytam kifutni.. Brutál sok nyerőt hoztak volna..De már ez a túlzott óvatosság miatt,ami az utóbbi idők mellényúlásai miatt kialakult,már azt sem hiszem el amit látok..
Meglátjuk Tamás.. Kicsit túltolták ezt a Miki rallyt,mint ahogy utána az ijedezést is a jövő évi kilátásokról.. Most éppen a korrekció korrekciója van..
Az adat pont arra jó, amiért várják. FED mond X dolgot, kicsit beszartak. Az adatok Y dolgot mutatnak, amik megváltoztathatják akár az X-et. Túl jó adatok jönnének, változtathatna a FED a mostani kijelentésén, és esetleg mégsem 2 hanem akár 3-4 kamat csökkentés jön.. "mert ki tudja?" Tavaly mi volt? +50%-ot mentek idén, aztán csökkentettek 2-3-at? 2-t? Jövőre csak 2-t csökkentenek.. és? mi van akkor? csökkentenek, nem emelnek.
Nem ez a lényeg, hogy támaszról ugrottak. Vagyis részben igen. Hanem elhiszed, hogy ugranak, és hogy meg lehet próbálni a longot is az ilyen esetekben. "Elsőre pattan".
Én beírtam.. És vettem is.. Kaptam is a kritikákat,(nem ebben a fórumban)hogy így a l9ng trend,meg úfy az ath.. Holott a Dow már jelezte egy ideje,hogy vége van a Miki rallynak...Dax kis késéssel követte..Pechemre pont a Fed előtti napon zártam őket.. Tehát egy balek vagyok..
Tudod mi a probléma? az előző 115-be sokan belebuktak, 20377 körüli KO-val. szomorú. tipikus szemét kereskedés a kicsik ellen. sokszor leírtam, h USA segített a DAX-nak a kilövésben. AZzal,h ők nem akartam esni. és tessék, 21000ről felment 22130-ig, 21000 alatt nyithat, nem kicsit. 20800 körül. Ha gáz lesz, lehet idén megpaskolja a 19xxx-et.
DAXTS116 , lazán közel duplázás !!! Kíváncsi vagyok, ha ezelőtt 2 héttel beírtam volna hogy érdemes venni, mert küszöbön a beomlás hány mínuszt kaptam volna ?
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?