Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Mondtam már az előbb csitrimúzsának, hogy én nem vitázok.
Tényekről nem lehet vitázni, a "tőkeáttét" fogalmán épp úgy nincs mit vitázni, mint a matekban azon, hogy mennyi 1+1
Ha valaki azt mondja, hogy 1+1 = 3, és a többiek felvilágosítják, hogy nem annyi, az nem vita.
Az árjegyzői árfolyam alakulása az érdekes, de amúgy ez teljesen mellékes: minden dax-certi árfolyama 3 ft/dax-pont sebességgel változik.
certinél csak akkor szabad az ócsóbbikat venni (már ha több is van ugyanarra az instrura), ha az alapos elemzésed azt mutatja, hogy elfogadhatóan jó R/R mellett sem valószínű, hogy a csúnya irányban megindulva egy menetben elmegy a kiütésig a vételed után... illetve ha nagyon jó rövidtávú setup kínálkozik a charton.
Dax-certik esetében ez a szint jellemzően kb. 1000-1500 Ft között húzódik szerintem... és már itt is nagyon nagyon szűk stop kell.
hát nem. pont majdnem kiegyeltem az előző havi mínuszaimat:))) Hobbinak kicsit drága. Egyébként ha valaki következetesen longolt a daxlin akkor jól ment neki az utóbbi 3 hét...
Törölt felhasználó2014. 09. 08. 14:23
Sp500 órás boili kezd karcsún szűkülni, ez mindig kiugrást hoz magával. Az irány persze kérdéses:
Én azt látom, hogy ugyanakkor naposon még nem, csak majdnem túlvett -belefér még egy kis fel, olyan 2013ig, vagy az "idei évig". Azonban onnan nem gondolnám tovább, onnan lefordulást várnék.
Ez az egész manőver valószínűleg a daxot is fel tornázhatja a 70es rsi-ig és a 9850 szintig.
Vélemény?
Szinteket sajnos most nem látok a daxban -melózok.
hasogathatjuk a szőrszálat, ha az neked megfelel, de a lényeg az, h adott pénzösszegből az olcsóbb certiből többet tudsz venni :)
nem összehasonlítható a tejföllel, mert abból annyit veszel, amennyi elfogy, akkor is, ha tizedáron adják - csak azért nem veszed meg tized áron, h rádrohadjon. :DD
a kockázatod amúgy ugyanakkora nominálisan minden certinél, mert pont ugyanúgy 3 ft-ot értéktelenedik el mindegyik, ha 1 pontot rossz irányba megy a dax :)
na most néztem meg jobban... először aszittem itt is jót írsz, de nem (hát persze!) :)
"...Hanem azért, mert a számládon lévő pénzből többet tudsz belőle venni (hisz olcsó) ezáltal nagyobb lesz a poziméreted."
az téves, hogy "azért."
KO-hoz közeli certinél azért magasabb a tőkeáttét, mert arányosan magasabb a kockázat, és nem azért, hogy többet tudjál venni. Még szép, hogy a másnap lejáró tejfölt meg tejet féláron adják a közértben... de nem azért hogy többet tudjál venni... azt csak te hiszed úgy!! :))
Persze ez akkor jó statégia, ha vannak összecsúszások nyilván. És persze el van mentve a kis plusz nyereség alklmanként...De nem akartam vitát köztetek, mert szerintem tök jó társaság jött össze itt. Köszönöm eddigi írásokat és elemzéseket is:))
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?