Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Hát ez az. És átszámolva euroról forintra kb. ugyanott vagyunk. Adtak a sz nak egy pofont... Ha lenne valahol 1000 ft körül én váltanék szolgáltatót akár... Nem értem miért jó ez nekik.
az az eurós nem tudom mire jó... akartam váltani, de nem engedte a rendszer...
amit kiírt, abban meg benne volt, hogy a maradék euróval nem nagyon tudok semmit kezdeni, csak legközelebb elvásárolni. (azaz ha pl a megjelölt limitnél jobb áron veszek, az átváltott különbözet ott lesz euróban a számlán, és nem tudom levásárolni.)
szóval macerás az eurós certi, részemről asszem nem fogom bolygatni.
a certi ára ugyanúgy mozog, drága csitrimúzsa, a jelenlegi ártól függetlenül.
ha a dax pl emelkedik 100 pontot, az 1500 ft long certi 1800-ba kerül ez után, a 4500 ft-os long certi pedig 4800-ba.
mind a kettő ugyanúgy 300 ft-ot emelkedett, de ha van pl 45K-d, a 4500 ft-osból csak 10 db-ot tudtál venni, míg az 1500 ft-osból vehettél volna 30-at is.
cfd-ben értem, hogy nem mind1 hogy 1 konti vagy 4, de hogy a certi 4000-ről 4400-ra megyen vagy 200-ról 220-ra , hogy az mért nem mind1 az nekem magas :)
van benne lógika hogy onnan várja, mert van ott fibbo :)
(#133295) Re: ma találtam
Értékelés: 0
előzmény (#133293: lulo) | válasz erre | 2014. augusztus 27. - 15:45
naposon meg hetesen a 9828 :)
sellMcsitri
Beszéltem két hete velük, azt mondták ”eddig nem jelezte senki az igényét”, majd benyomtak valami eurós longokat hasonlóan drágán. Kibekkelek így egy visszafelt 1 certivel daytraden. Szörnyű. Kínomban múlt héten nyitottam egy TS43-at kis híján ( elaludt péntek reggel az árjegyző?) majdnem kiüttettem magam...
már 9500 körül is marha drága volt, és onnan azért még 600 pont volt az aljig... ha esik, akkor elvileg shortolni kell, nem?:)
a nasdaq szét van húzva, és amennyire tudom (bár nem követem) pont azokon a szinteken van, ahol a 2000-es időszakban. ez erős ellenállás, széthúzott állapotban egy ilyenen nemigen megy át.
már 9500 körül is marha drága volt, és onnan azért még 600 pont volt az aljig... ha esik, akkor elvileg shortolni kell, nem?:)
a nasdaq szét van húzva, és amennyire tudom (bár nem követem) pont azokon a szinteken van, ahol a 2000-es időszakban. ez erős ellenállás, széthúzott állapotban egy ilyenen nemigen megy át.
Kb. egy hete beszéltem a barna kislánnyal, azt mondta "eddig még nem jelezte senki az igényt" a certik visszaállítására. Azóta copok daytrade-ben ezzel. Múlt héten kínomban vettem olcsón TS43(?)-t amit kis híjján (reggel elaludt az árjegyző ) kiüttettem...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?