Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Nálam valószínűbb az új alj mint az új csúcs :D:D:D daxra meg pláne mindenestre longgal már kerestem ge@i sokat shortolni már senki nem mer jon egy kis felpatt es jön az ath hát persze :):):)
Ha jól emlékszem így kezdődött a reggel"Orosz páncélozott személyszállítók és más katonai járművek lépték át csütörtök este az ukrán határt"
Az pedig,hogy rájuk lőttek az du-táni hír.
Ez kb. olyan,mintha de bemondanák,hogy meteor eső várható,ami után a tőzsde továbbra is nagyon happy marad,majd amikor du. jön a hír,hogy janibácsinak nem sikerült egy meteort sem szétlőni a légpuskájával,a piac a "váratlan" hír hallatán összeomlik.
értettél is, "az egy perces gyetya minden 60 másodpercét láttad" pontosan erről volt szó.
a kitett árfolyamablak az egy plusz, amiben folyamatosan látom nominálisan a jegyzést, most is, mikor itt gépelek.
de ettől nyilván még követhetem gyertyákon, vagy akármi máson is :))
ami kemény volt benne, h egyik pillanatról a másikra 30-40 pontokat esett. pl az árfolyamablakban látsz olyat, h 9179-9180, majd 9137-38. rögtön a 79-80 után. pénteken nem egy ilyen volt.
máskor napi mozgásnak is elmegy egy ilyen, most meg ennyit leadott az index egy szempillantás alatt.
azt hittem értelek, hogy az egy perces gyetya minden 60 másodpercét láttad mielött kialakult volna a lezárt gyertya , most meg azt írod hogy árfolyamablak ,
(tehát mégse chart)
na mind1 hagyjuk , annyira nem lényeges csak érdekes volt az esés! ,
[a dinamikája] )))
nemhogy egy perces charton láttam, hanem az alfának az árfolyamablakán :) ki van ide téve a képernyőre, mindig felül van, most is látam az árfolyamot, amíg ide gépelek.
ha ezt összeveted egy charttal, mondhatni, hogy tick-grafikonon nézed végig az esést :))))
napközben inkább a realchartot szoktam nézni, meg az alfa demó kitett ablakocskáit, mert ezeken mindent egyszerre látok, ami érdekel (én nem csak dax-szal kereskedek:)
de esténként zárás után le szoktam menteni a napi chartokat, és olyankor általában ezt a boerse-s oldalt mentem le, amit linkeltem, szembetűnőbbek benne az irányok, meg a napi szélsőértékek.
amúgy reál, jó kis oldal, csak néha szarakodik a "java" progija, s akkor nem jeleníti meg az odlalt.
nem tudom, hol voltál pénteken :) ahogy kijött a hír Bloombergen, azonnal szabadesésbe váltott DAX, forint, SP és minden.
aztán ahogy nem jött megerősítése, nem jött hír konkrét harcokról, a NATO közölte, hogy nem tudja megerősíteni, úgy nyugodott meg a piac, és emelkedett vissza.
vagy egy tucat hír volt róla itt portfolion is, ld összes: link
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?