Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
OK, DAX-ban nem eufória, ott épp most volt egy 10%-os korrekció, ami még nincs lefutva.
Viszont S&P-ben és Nasdaq-ban sztem bizony kicsit túllőtt a jó hangulat, egyszerűen képtelenek 5% fölötti korrekciót produkálni még kamatemelés, QE vége hírek mellett is.
még 10 év demó, utána 70.000 HUF-ért 20 évre visszamenőleg backtest (de még jobb volna 30 évre visszamenőleg), és máris 'beginner1' levelre ugrottál! :))
"...Nem tudom ki hogy van vele, de a DOW és SP benchmarkok árfolyamgörbéje alatt elég hülyén néz ki az RSI indikátor a havi bontású grafikonon. Semmit nem lehet belőle kihámozni..."
tedd át "quarterly"-re ott már egyből jobban fest: link :)
Ilyeszteni próbálnak, de sehogyan sem sikerül: link
Talán elérkeztünk az eufória-fázisba, amikor mind1, ki mit ír/nyilatkozik/háborúzik, a piac emelkedik? Emlékezetem szerint a medvepiacok nem úgy szoktak elkezdődni, hogy nagyon számítanának rá a befektetők, - a túlzott optimizmus miatt kb vasdoronggal kell fejbevágni a piacot, hogy észheztérjen, és elkezdjen korrigálni. Igazából 2008-ban is akkor kezdődött az igazi vérfürdő, amikor a Lehmann csődbe ment. Ilyen szintű eseményt még a legpesszimistább szemüvegemmel se látok rövidtávon (1-2 hónap).
Ami most megy felfelé szerintem egy 4. hullám korrekció... (ami vagy a feketével jelzett C 4.hulláma, vagy lehet még egy lefelé tartó nagyobb korrekció A hullámának vagy egy bear piacot elindító impulzus 1. hulláma...)
De könnyen lehet, hogy a (fekete C meg volt az aljjal (8900)... Ekkor jön képbe a kisebb képen látható lila számozás, amivel egy impulzus indult útjára a várva-várt új csúcsra?.
Most csak ennyi... számomra is bonyolult - pláne, hogy így hirtelen ennyi variációt tudtam csinálni a kis tf-en...
Számomra akkor lenne teljesen tiszta a kép, ha 9870 fölé tudna jutni - bull verzió, vagy, ha letörné a már jelzett 9050-es szintet - bear...
Nem tudom ki hogy van vele, de a DOW és SP benchmarkok árfolyamgörbéje alatt elég hülyén néz ki az RSI indikátor a havi bontású grafikonon. Semmit nem lehet belőle kihámozni.
A margin debt grafikonja viszont elég jól mutat, a februári csúcsot karcolgatja. Nagyon érdekes lenne, ha a QE végére ATH-ra futna a részvényvásárlásokra fordított hitelállomány. Soros vagy tud valamit, vagy csak megérzésre tolt be egy vagon pénzt az SP zuhanására.
DAX-nál elég valószínűtlen az ATH, de azt nem is mondta senki, szerintem.
SP-re viszont már nem kell sok, a héten szerintem meg is lesz (akkor pedig DAX is valahova 9400-9600 közé várható)
DAX-nál elég valószínűtlen az ATH újra, ezt nem is mondta senki szerintem.
SP-nél viszont nagyon úgy néz ki, hogy meglehet a héten (és akkor DAX is 9400-9600 körül lehet)
na akkor elkezdődött a kisbefektetők kitömése!
háborús veszély elmúlt, irány a 15-16000-es dax 20000-es dow és 2500-as sp. (ez nem minősül befektetési tanácsnak és csak is kizárólag a saját véleményem.)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?