Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
gratula aki longban, én ma fosos voltam....azt megéreztem tegnap, hogy ma lent nyitunk, szépen dobtam is a tegnapi longokat, de ma nem mertem visszavenni, ez van, nyugis hétvége lesz :)
Fordulások: 04.06: 15525 nyitás utáni leszúrásból szép fel, napi max 15600 körül zárt és hétfőn nyitott réssel fel.... 07.07: nyitás pont kb mint ma ugyancsak, le 460 körülig, fel 650 és zárt 600 on, ott is kényelmesen lehetett tartani hétvégére 08.18-án réssel le nyitás és szépítés volt csak (bár ott is az alsó kanóc beszédes volt) Ez alapján fordáskor nem voltak trükkök és napi min körüli zárások...meglátjuk ma mi lesz
itt a nagy alkalom a stopvadászatra, meglepne ha kihagynák....csak be kell szúrni a mozgó alá 30-40 ponttal olyan 15430 körülig, tutti stopoknak kampec lenne
15500 körüli myitást ad az usa záró utáni állás, hát ez kemény...rámozdulhatnak így a támaszzónára...és akkor már lehet rámegy a résre 15350-15400 környékén....
Gyüjtöm az erőt,mert valami azt súgja,(Nesztee most ne figyelj)hogy meg kéne tartani mind a ket longot,a Dax-ot is meg az OTP-t is.Az is túl lett reagálva szerintem..Eddig 100 forintot sem akart esni,most meg pár nap alatt 1800-at? Szerintem ezek jó beszállók longra. De majd elválik..
Vagy szépen minden marad a régiben..sávozás tovább 15600 fölött..Én erre szavazok..aztán majd amcsik eldöntik...Az a legnagypbb problémájuk,hogy jó a gazdaság..ki látott még ekkora problémát..Ettől biztos nem fognak beszakadni a tőzsdék,infláció ide vagy oda..
szerintem ha usa 17 óra környékéig felfelé lépked, akkor dobni kell a longot, mert trükk lesz és holnap tovább le....akkor jó esetben 15650 körülig elmegy...és 17 után fél óra alatt ráteszik 15600 környékére...holnap meg nyitunk ma min. körül...
Engem nem zavart, hogy beírta. Sokkal inkább zavart, hogy reggel 6 kor túl nagy a spread, valamint igencsak lefelé tartott az index egy longhoz. Az igaz, hogy pont 6 körül fordult.
Én is longoltam, ahogy a csövön kifért. Be is jött szépen, ahogy kell. Kereskedni azonnal kell, ahogy összeálltak a feltételek, írogatni akkor kell, ha épp nincs teendő. Aki fordítva csinálja, annak picit elmentek otthonról...
Az Erstés ügyfélszolgalatos is csak hebegett habogott,aztán kapcsolt efy szakertőhöz,aki megállapította,hogy amcsi zárás előtt nem volt 5400 alatt az árfolyam,tehát azért nem ütötték ki. Tehát ha nem a futihoz van kötve,hanem a valós árfolyamhoz,akkor viszont nem írtam hülyeséget,higy 15.30-kor lesz kiütve,amennyiben nem emelkedik fel addigra az ára..
A 08:00-22:00-ig nyitva tartó német tőzsdéken vannak olyan DAX certik, amik 9:00-17:30 között ütődhetnek ki, és vannak olyan is, amik a teljes nyitvatartás alatt (XDAX). Miközben az FDAX már hajnalban is nyitva van (egyébként az összes DAX certi az FDAX árfolyamot követi). . És ha jól rémlik az SP500 alapúak ott is csak 15:30 után ütődnek ki. . Tanulság: el kell olvasni a termék leírását, abban benne vannak a pontos kiütődési feltételek.
Régebben 2010 előtt úgy volt , hogy csak azt az Erste certit ütötték ki ,amit az adott instrumentum ára nyitvatartási időben (Bux) érte el a certi korlátárát...:)
SP erste certi minden nap 9-17 óra között (leginkább 9:05 környékétől 16:58 környékéig) árjegyzős, de mivel sp futira van rákötve, így egész nap figyeli (egész pontosan 0:00-23:00) az sp futi mozgását.... Az SPTL94 certi korlát ára: 4395,7 SP futi hajnalban elérte ezt a szintet, azóta is alatt, ergó ezt ki kellett volna üssék....viszont a kereskedés valóban megy vele....ez érdekes....
Kis komolyságot!😉 Arra tud-e valak8 magyarázatot,hogy hogyan lehet az,hogy az SPTL94-es certivel kereskednek 500 ft körül, -32%-ban,pedig a hataridős ára mar a korlat ár alatt van. Igaz hogy tegnap 5.400 felett zárt,a korlátár meg 5395-nél van de jelenleg ez alatt folyik a kereskedés..Akkor pontban 15.30-kor kiütésre kerül?
el is tudom képzelni, hogy neked még ez a szint jelenik meg...közben fejben lekereskedtél megint pár nyerő pozit...így telnek álmodozással teli napjaid...
Néhány embert elképzelek, vajon milyen lehet élőben....Hát a ma reggeli megnyilvánulás alapján megjelent előttem Hókuszpók, ahogy toporzékolva őrjöng🤣🤣🤣
én amúgy azt vettem le, hogy a FED bármit tehet még, most az lett erősebb, hogy bizonytalan, hogy leálltak...lehet nem...szóval inkább lefelé érzem most a piaci trendet....15500 körül vannak a mozgók + a korábbi alj, szerintem lehet egy olyan, hogy alá megyünk astopokért és közben rést töltünk 15330 körül...
9 után beírni, hogy 6kor longot nyitottál? ember!!!! most komolyan miért kell ez??? Ja gondolom közben zártad is, hiszen 680ról közben visszajött 665re :)
Most pl. 8 előtt már lehetett nálatok longot nyitni,nem tetted meg?Az Ersténél persze meg kell varni a 9 órát.Addigra már 70-80 ponttal magasabban lesz..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?