Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
#21: "Ha pókerezés közben még húsz perc elteltével sem tudja, ki a balek, akkor Ön az." #25: "Véleményem szerint a legnagyobb hiba, melyet a tőzsdén kereskedve elkövethet valaki, hogy ha az aktuális gazdasági hírek alapján ad vagy vesz.". #32: "Soha ne fektessen olyan cégbe, melyet nem ért." #35: "Egy részvénypiacra készített prognózis semmit sem közöl arról, hogy merre haladnak tovább a részvények, viszont sokkal többet árul el arról a személyről, aki a prognózist jegyzi."
német tőzsde vezető vállalatai közül a top 5 legfontosabb cégek a DAX 40 index alapján a következők(dajcs csudi ötös) : 1. Miért veszik ? Az SAP a világ vezető vállalata üzleti szoftverek terén, főleg ERP rendszerekben (Enterprise Resource Planning). Szinte minden nagyobb cég az SAP rendszereit használja az erőforrásaik optimalizálására, ami stabil és növekvő bevételt jelent. 2. Miért veszik ? Az IT-szektor áA Siemens sokszínűségéről híres, amely az ipari automatizálástól az egészségügyön át az energiatermelésig számos területen van jelen. Ez a diverzifikált üzleti modell stabilitást biztosít még válságos időkben is. A technológiai innováció, főleg az ipari digitalizáció és az okos infrastruktúrák növekedése erősíti a Siemens pozícióját a piacon.ltalános növekedése, valamint a digitális transzformáció felgyorsulása segíti a részvény árfolyamának emelkedését. 3. Miért veszik ? A Volkswagen az autóipar egyik óriása, és különösen nagy figyelmet kap az elektromos járművek terén történő fejlesztései miatt. Az EV (elektromos jármű) piac gyors növekedése, a fenntarthatósági trendek, valamint a cég átfogó terjeszkedése (például a Porsche IPO-ja) mind erősítik a befektetői érdeklődést. 4. Miért veszik ? Az Allianz a világ egyik legnagyobb biztosítója és pénzügyi szolgáltatója, erős jelenléttel Európában. A biztosítási szektor stabilitása és a cég megbízható osztalékfizetési politikája teszi vonzóvá a befektetők számára. Emellett a pénzügyi termékek és szolgáltatások iránti folyamatos kereslet biztonságos befektetési célponttá teszi. 5. Miért veszik ?A BASF a világ egyik legnagyobb vegyipari cége, amely az ipari alapanyagoktól kezdve a mezőgazdasági vegyszerekig sok területen jelen van. Az erős globális kereslet az ipari vegyszerek iránt, valamint a zöld technológiák és fenntartható termékek fejlesztése erősíti a cég hosszú távú kilátásait. Minden cég globálisan ismert, és jelentős piaci részesedéssel bír nemzetközi szinten is, de mind ez lényegtelen kivéve ha befektető vagy esetleg alapkezelő....trédereknek lényegtelen.
DAX és NASDAQ100 teljesen pariban a COVID-kezdete óta, képet nem tudtam linkelni. Erre varrjon valaki gombot. A Nasdaqban legalább van sztori, DAX-ban mi is ?
Miért shortolsz, ha longot látsz? Mert nem longolsz ezen a szinten, és én ezt tökéletesen megértem. nasdaq közben fordult. 20040-es STOP most ütött volna ki 0-ban.
A Dow egy kirakat index 30 papírral. Amióta világ a világ azt mutogatják, de a nagy dolgok nem abban történnek. Itt most a Nasdaqról volt szó és bár Dax topik, de nem lehet elmenni mellette, mert a teljes emelkedést ez az index vezette. A Dow soha nem fog emelkedést vezetni. Amúgy rotálás megy az eszközökben és szektorokban folyamatosan. Egyik nap az egyiknek másik nap a másiknak nyúlnak alá. Ettől függetlenül, ha az egyedi részvényeket kezdjük vizsgálni egyáltalán nem egészséges a szerkezete. Nasdaqnál a mai azért elég lényeges a tegnapi gyertya után, hogy mi történik benne. A 17-i FED záró gyertya is szépen nézett ki aztán szokásukhoz híven az ellenállási zónákat premarket vitték át másnap a piacok. Gyakorlatilag folyamatos SQ generált emelkedések voltak az utolsó 1000-1500 pontban.
Mágikus 7-es. Én ebben hiszek, hogy ennek nincs végeláthatatlan longja. Tartom a tegnapi tippemet, Nasdaqnak legalább 19800-ra le kell csattannia. https://kephost.net/p/MTQyMTI2Mw.png 20010 a logika azt mondja,h PATTANÁS, szerintem meg borítanak. "sötét nagyúr", ahogy dexter vagy joe mondja.
Csak ismételni tudom amit már egyszer kifejtettem.. Dax,Dow, erős longban van,Nasinál megtörni látszik az emelkedés..Miért nem annak hisztek amit láttok?
az 1x sem biztos.Az új kolléga https://www.investing.com/indices/nq-100 20026-tól longot látott, mivel támasz zóna. Neked sincs long gombod...:D nem ártana beszerezni:D. DAX 17:30 elmúlt, napi maxon zárt. Jöhet az összeomlás....:D Amúgy milyen unalmas ez a nasdaq, máskor 1%-okat rohangál ide-oda, most meg 50 pontokért élet halál harc folyik. DAX legalább ment +270-et, tegnap meg 380-at...:D.
többek között (is) lelkes szponzoraink , shortoló barátaink folyamatosan és lelkesen a daxnak adakoztak a Máltaiak vagy a Vöröskereszt helyett ...imádkoztunk értük megköszönve nagylelkű bőkezüségüket...ámen (vagy ilyesmi) https://www.youtube.com/watch?v=lC4JCtkATpY
shortra buzdítom az ittlévőket 20040-nél, bár szűk stoppal! 20040 SELL 20-ig leesik STOP 20040 0-ban, és mozi. mindenki tudja, amit írsz,h mini támasz a 20026, pont emiatt számítok arra, hogy azon GAP-el át fog esni, nem fogják megtámasztani.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?