Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Írtam reggel,hogy ne kapkodjunk, a 4400-as Dax ts113-at nemsokára lehet kapni 3500 körül.. De nem gondoltam hogy már ma ennyi lesz..de ennek ellenére nem vennék belőle...
Nem feltétlenül csak long lehetőséget látok,30 percesen pld.látok short lehetőséget is.Ott 20135 nél az ellenállás támasz pedig,19840,vagy 19750.Heti és havi zárás lesz, ma illetve hétfőn, így lehet akár irány váltás is,és akár megszakadhat az órás long trend.Az Usa elnök választása elött azért számitok egy nagyobb esésre,de mint napon belüli kereskedő, nem ez motivál ha pozícióba lépek.
https://www.investing.com/indices/nq-100-futures-chart futi alapján 20310 környéke most a "reál" 20080 , a GAP alja, tehát perpill 20060 körül erőlködik Míg tegnap 20115nél zárt. látom ezt a 19920-19930as zónát. én tegnap azt írtam,h ez alá várom. szerinted annyira bulilsh,h észak fele megy?
Ami Daxot illeti,már tegnap lehetett látni, hogy nagyon erős, általában akkor tud menni, ha van potenciál felfele NQ-ban,így nem feltétlenül mozognak együtt. Amikor NQ fent nyit várhatóan nagyon, akkor nem tud a Dax emelkedni amikor viszont lent nyit akkor bátrabban veszik arra számítva, hogy úgy is vissza húzzák majd a kereskedési időben délután. Most persze a délelőttről beszélek elsősorban. Tegnap viszont nem így tett, ez is azt mutatta, hogy veszélyes benne shortot nyitni. Mondjuk eleve long az órás irány, így persze a long beszállókat érdemes abban is kereskedni a long kitörések visszatetszettjeinél.
NQ-ban,szerintem a fő támasz 19930-nál van,de mivel ez elött már tegnap pattant vissza long irányba, így 19972 a számomra már érdekes szint, illetve a mostani körben van még 20028,ha várhatóan 14-17 között ekörül jön nyitó jel akkor azt megpróbálom lekereskedni, mert jó kockázat hozamúnak tűnik a pozi.Ha nem, akkor vagy újra tervezés vagy marad a jövő hét pozi felvételre. Régebben amikor szabin voltam, akkor volt, hogy 50-60 pozit is nyitottam, ma azt mondanám, hogy jó ha van 5 jó kockázat hozamú pozi egy héten belül.Egyre inkább azt gondolom,hogy jobb a kevesebb de biztosabb pozi,mint a sok.Persze van azért olyan nap amikor valamiért jól érzi az ember a piaci mozgásokat és pár percesen, leginkább 2 percesen nyitogat belé főleg amikor sávozás van.A szinteket 10 perces alapján írtam.
Hát ott az OTP lehet kifutotta magát egyelőre,bár nagy forgalom mellet történt meg a kitörés...A ricsit felminősítették,aztán van még a Mol,meg a Telecom.. Ennyi a Bux...de OTP függő leg8nkább...
"Egyelőre a nasdaq futi nem indokolja a Dax boldogságát" Elméletileg különválhatnak útjaik..A Nasi simán mehet le,a Dax meg fel,ha átcsoportosítják a befektetők az eszközeiket..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?