Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
döl a sz@r dajcslandról , gondolom (ami persze lényegtelen ) sokakat visszatarthat a német rv vásárlástól , inkább vesznek amcsi mágusokat ....de szvsz amilyen vidámság van lökhet még ATH-t februárban. " Németországban jelentősen megnőtt a recesszió kockázata. A Bloomberg által megkérdezett közgazdászok szerint 75%-os valószínűsége, hogy az ország recesszióba kerül a következő 12 hónapban….A német ipari termelés sorban a 7. hónapja esik. A héten ismét gyenge ipari adat érkezett. "
ez a prompt napos: https://kephost.net/p/MTEyMjI2NA.png volt már többször is az utóbbi hetekben ilyen sziget üzemmód. minden fos adatot megvettek, és jött a rakéta. talán annyi a különbség, hogy az utolsó emelkedő szakasz a legmeredekebb. érdekes is lenne, ha 17900 felett nyitna. 17717 a tegnapi gyertya csúcsa, itt ácsorog.
nasi 4h vége még messze van, de csordogál vissza a 4h sma 50-re. felszúrt kb. 30 pontot. ha ez a gyertya fordulna, és 17680 alá zárna, akkor van esély a "lefele" körnek.
a nasit a napos boli közép (20 MA ) tartotta fordította meg, a söpöt a h4 100 MA , a kutyust meg a h4 200 MA és EMA felett kicsivel már megvették ...az jelenleg nem tudható (részemről) , hogy csak megpattantak-e vagy megfordulnak
Te hibad hogy nem egy invest bankban ülsz, akkor egyszerübb lenne Dax on is latszik, hogy az algoritmusok veszik felfele a vegtelensegig. Mindig egy kicsit, pihi tovabb stb. Ma nincs sok idom de jobb is mert shortba lennek 880rol, tehat bukoban :D
nasi 1h ema200-ra letalpalva küldi a longot. 4h-n befigyel a 17800 szerintem. tipikus adatra SE!LL, másnap BUY. Nekem ez az egy nagy hibám, amit meg kell tanulni, hogy adatra általában visszamegy a kiiindulás pontra, ami kb. 17800
nasdaq az emelkedő ékbe visszajött naposon, ami akár pozitív is lehet, de mindig mondják, messze még a nap vége. tartósan 700 felett marad, pozitív, bár az ékből akkor is ki fog esni, ha nem tud bődületes rakétát csinálni. már pedig az újabb hiperbolából újabb derékszögű esés lesz.
A magam példája, anno +150.000 Ft haszonból csináltam hirtelen +20000 Ft-ot csak, mert kivártam. Vártam a "jó irányt" tovább. és nem jött. A magad ura vagy, belátásod szerint cselekedj (zárd időben a longot, még ha kis bukóva is), vagy tartsd ha úgy látod,h tovább megy. Sokan leírják itt a fórumon,h a te döntésed legyen, ne másra hallgass. én pl. tartom 17515-ről a shortot, mert hiszek benne,h újra letalpal, akár egy visszatesztre, pedig lehet,h dobni kellene, és inkább bevállalni a "150 USD bukót" és pozit fordítani longra, mert simán 18k fölé megy. De a te példád is tökéletes, végigshortolod a világba amíg long van, majd beleunsz, longba fordulsz, amikor a világ meg már ellened megy. én a legnagyobb bukómat az eur huffal úgy szenvedtem el, hogy vártam a kizöldülést, már-már csodával határos módon jött vissza, de megállt kb. -30000 Ft buktánál, mondom már csak egy kicsi kell....na és vártam és vártam, és vártam, nem írom le mennyi - lett a vége, mire zárásra került a sor. Üdv a Klubban! (ezt minden rosszindulat nélkül mondom).
akkor nézd a 4h-t ha az jobban boldoggá tesz. 17713 a 4h sma50 a boliközép 17807. 1h visszabillent az sma200 alá. dax, jó volt a tippem, 16920 visszateszt eddig tökéletesen bejött (nem kereskedtem le, csak tippeltem) egyúttal itt várták az 1h sma50-200, a 4h boliközép 930. utólag mindig okos az ember, tartom még a shortot.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?