Tőke emeléssel lerendezik az EPS- t. Igazgatóság kezébe adja a közgyűlés a tőke emelés levezénylését, csak az össze van korlátozva. Semmi más. Nem egy biztonságos papír, akármennyi az EPS...
Leget, hogy megvárják, míg annyi lesz az EPS mint az árfolyam....:-) Oszt rögtön higitanak ( új rv kibocsátás, akvizíció stb.) megint rgy jó nagyot...:-)
Én csak azt nem értem, hogy a likviditáson miként szeretnének változtatni - ha már kiemelték a korábbi befektetői preziben hogy ez lenne a cél... Az osztalék fizetés szerintem minden szempontból előnyös lett volna.
Ja, csak mégis jobb lenne, ha fizetne 8-10 ft osztalékot és itt platózna 100 ft alatt, mint ezután, amikor osztalék sincs, meg az árfolyam is uott van... Tetű, gerinctelen banda ez, szarnak a szélesebb részvényesekre. Ezekből a cégekből soha nem lesz komolyabb cég, mert csak a saját zsebük tömése érdekli őket, semmit nem tesznek, hogy a részvényesek kedvébe járjanak. Azért a blue papírok csak kiköhögik a szép osztalékot, pedig mondhatná az otp is, hogy elteszem akvizícióra, ráadásul igaz is lenne.
Erre lehetett számítani!A cég vezetésnek eszében sincs osztalékot fizetni/nekik megvan az osztalék ingyen részvény formájában/. A részvényesekhez való viszonyuk gusztustalan!A terven felüli nyereségből illene osztalékot fizetni.Ugyan az lesz,mint az Alteonál!!A cég értéket növelni,aztán eladni! Osztalék szerintem sosem lesz! Így az árfolyam sem fog lényegesen változni,egészen addig,amíg ők nem akarják! A cég eredményes,viszont .............
Ehhez képest az AutoNation Inc 128 dolláros átfolyam mellett 6,3 dolláros EPS mutatóval rendelkezik. Vicces azért az AW árfolyama, nem kicsit, nagyon....
AutoWallis Nyrt+topic