Nem kell 1 evet varni most sem es jovore sem.Amit a cikkben irtak egy feltetezes "akár lehet olyan tipus".Most is vannak olyan tipusok sot van olyan is ahol eveket kell varni :-)
Egy normálisan működő tőzsdei cég esetén valóban az a célja a lakosság részéről történő tőkebevonásnak. Viszont ami itt ment az árfolyam tekintetében az elmúlt két évben az minden, csak nem normális. Plusz a cég így is hozzájut a forráshoz, csak a "bennfentes vásárlások" a kicsik nyakába borulnak. Már nagyon várom az intézményi jegyzési árat!
Lakossági jegyzés esetén miért venne "néhány bennfentes"? Az az érdekük, hogy külső pénzt vonjanak be a további fejlesztésekre, nem pedig az, hogy saját maguk vegyék meg a saját részvényeiket!
Szerintem a pénzeket még nem hívták le, egyébként is az a meggyőződésem, hogy a lakossági jegyzés korai lezárása annak köszönhető, hogy lényegében néhány bennfentes nagytulaj merítette ki a keretet. Nekik még jól is jön az olcsóbb ár! De majd meglátjuk.
Portfolio Autowallis A kisebb részvények közül most az Autowallis-t érdemes kiemelni, amelynek piaca a részvények rábocsátása ellenére egyáltalán nem mutat olyan jeleket, ami a hígulás miatti aggodalmakat tükrözné.
Az alacsony likviditás és a kiugróan magas - kifejezetten a részvények
piacán kapcsán meglévő - kockázat ellenére a nemrég indult trend
továbbra is tart, és könnyen megerősítésre kerülhet, ha a 132 Ft-os
ellenállás áttörésre kerül. A vevők erejére utal, hogy egy mini
emelkedő háromszög is kialakult a charton. A hasonló nagyságú részvények
esetén a legtöbb indikátor alig-alig használható, most azonban annyi
kiolvasható belőlük, hogy már nincs szélsőséges állapotban a piac, ezért adottak a feltételek egy újabb kitöréshez.
OTP nem csak úgy állt be a reklámozasba, és a kibocsátasba. Én is úgy látom hogy sikeres lesz a kibocsátás talán még valamelyik otp alap is jegyez belőle. Ha nem lesz semmi negatív a vilagban akkor 140-155ft köré várom az év végére
Nem nagy pénz, csak az átlag napi 200M-es forgalomhoz viszonyítva. Októberben 118-on is lehetett venni, miért nem akkor vettek. Számomra a vétel egyszerűbbnek tűnik, mint a jegyzés. De lehet, hogy tényleg az említett körből volt 1000 ember. Én is 3M-t gondolnék egy ilyen részvénybe befektetni.
AutoWallis Nyrt+topic