A jelenlegi állampapírok a bankbetétek helyett vannak, kb 10 évvel ezelőtt alakultak ki. A lakossági lekötött bankbetét a zéró kamat időszakban elsorvadt. 10 ezer Mrd az a lakossági nettó pénzügyi vagyon kb hatoda, ezt befagyasztani bátor lépés lenne.
Dettó. Azért is, mert nem bízom a Fideszben. Meddig tartana olyan szabályt hoznia a visszamenőleges jogalkotás királyainak, hogy például tartani kell lejáratig, mert nem lesz eladási ár rá vagy nagyobb lesz a visszaváltási költség?
Még 2 hónap az esetleges megegyezésig. Ha lesz megegyezés, vissza megy valamennyit. A kérdés az, hogy honnan? 430-ról? 450-ről? 500-ról vagy még feljebbről?
És ki az a hülye aki ilyen áron vesz még eurot ha pl 2 hónapon belül megegyezünk az unióval...?? Olyan mint a tőzsde, bejöhet, de jó nagy bukó is lehet...
Én. Ma is vettem jo sokat. Volt amit veletlen el is adtam azonnal a sok tetel kozott, de visszavettem. Ma mar 14%os hozamok is megjelentek a sor elejen a webkincstarban. Huf fordult ma a vart szerint
Lehet hogy olyan emberek, akik 1300 körül vettek OTP-t, amikor már 13-15% körüli bukóban volt a papír aznap és kilátásba volt helyezve a 600-as árfolyam, illetve a bank csődjéről ment a vita.
Jó végül is igaz, rábocsátással is élhettek volna, de gondolom inkább szétterítik a lejáratokat és közben kicsit fognak is rajta. Azonban egy adott összegből több névértéket lehet majd venni ebből október 18-tól.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.