"Én eddig csapvizet ittam, mert az nálunk ásványvíz minőségű volt, de az biztos, hogy átállok a külföldi palackozott vízre." --- Szerintem mindenképpen állj át külföldi palackozott vízre, mert a sok akksigyár még azokat a magyar ásványvizeket is biztosan tönkreteszi, amelyek többszáz kilóméteres sugarú körében sincs akksigyár. Vásárlás előtt azonban ellenőrizd, hogy a külföldi palackozott vízforrás közelében milyen gyárak vannak, nehogy csöbörből vödörbe kerülj.
Ma nézem, hogy a bankszámlámon bruttó 4 Ft kamatot értem el szeptember hóra, ebből levonás szja 15% 1 Ft, szocho 13% 1 Ft. Így 28% állami levonásra levontak összesen 2 Ft-t ami összesen 50% maradt nekem 2 Ft a 4 Ft-ból. Erre mondaná Kohn bácsi ügyes! Én azt mondom a bivaly nyálazza meg a szempillájukat!
Ha az USD kamat nő, akkor a részvény lemegy, ellentétes hatások. Mostantól február 20-ig a PMÁP hoz még 6% körül forintban, ha ennél tőbbet nem erősödik az SP500 forintban számolva, akkor már nagyon jól jártam. Az arányok játéka az egész.
Az, lehet, csak nehéz megtalálni az ISIN kódját. Amúgy kíváncsi leszek, kinek és milyen áron fognak kelleni a magyar mezőgazdasági termékek, ha beindul majd az a sok akksigyár!? Én eddig csapvizet ittam, mert az nálunk ásványvíz minőségű volt, de az biztos, hogy átállok a külföldi palackozott vízre.
Sajnos szerintem is pont a deviza nem lesz jóáras februárban, amibe olyan szívesen tennénk akkor a PMÁP kamatokat. Kiszámolta valaki, mennyiben kerülne most februárra határidős dollárt és/vagy eurót venni? Nem igazán vagyok otthon a határidős deviza ügyletek technikai lebonyolításában... :( Mai hír ugye, hogy az USA gazdaság csak nem akar hűlni, ezért muszáj lesz még emelni a dollár kamatokat, így erős dollárral számolok jövő év elejére, miközben a jó forintunk meg... hát, az pont nem lesz erős :) Nagy veszélyes csiki-csuki lesz ez, ha itthon kamatot akarnak csökkenteni, pedig az államháztartásnak nagyon kéne a lélegzetvétel. Már most keveslem a forint kamatfelárát, és ez csak romlani fog (elvileg), ami kiheréli a carry trade-et.
Kevés befektető tart csak részvényt a portfóliójában. A nulla kamat világában még lehetett banxámlán is tartani, de jön az idő amikor érdemes lesz kötvénybe átlapátolni a pénzt.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.