Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Olyan lehet az EST a 4iG-nek mint a Népfront volt az MSZMP-nek anno. Nem csak 1 név volt a szavazólapon, hanem kettő. :-) 100-ból 2 helyen a Népfront jelöltje nyert. Így működött a demokrácia.
Szerintem a 4IGét egy ideig,ha eredmény alapon akarnánk beárazni,akkor akár simán lehetne 15ös P/E alapon ami ha 10milliárdos a nyereség akkor 150milliárdos kapitalizációt jelent. Idei évre nem akarok tippelni,de jövőre már 10milliárd feletti nyereséget várnék,sőt ha ősszel jön 1-2 nagyobb megrendelés akkor sokkal többet. Én úgy gondolom,hogy a 4IGvel kapcsolatban az árazás a következő 2 évben még bőven előre lesz,azaz az árfolyam előrefut a nyereséghez képest. Ez 1 olyan cégnél,ami gyorsan növekedik,jók a kilátásai és vezető szerepre tör egyébként normális is. Itt az lesz a véleményem szerint a lényeg,hogy a piac a következő 1-2 évre mekkora bevételt,illetve nyereséget tud elképzelni.(reálisan)Ha jövőre már azt mondjuk,hogy 2020ra 250milliárdos bevételt terveznek és látjuk,hogy 10%-os nyereségen tudnak dolgozni,akkor már!!!jövőre árazhatjuk a 25milliárdos nyereséget,ami 12-15ös P/Evel számolva 300-375milliárdos kapitalizációt jelentene. Ha akvikra kidobnának 15milliárd értékű új részvényt még akkor is 3000ft-os árfolyamot kapnánk,de utána már jönni fognak külföldről is a bevételek és a cég valószínű nem áll meg itthon sem 250milliárdos bevételnél.(Szerintem 350-500milliárd is lehet 2021re a bevétel) Lényeg,hogy a tojás kikelt és felnőtt tyúk lett,de még csak most fog tojni. és a táltosunk vágtatni szeretne tovább. Lehet még akár 2-3 évig is??? 1,147milliárd és a napi min közelében: 1110ft Embörök aki nincs tele azoknak venni köll!!! Margit nóórmális??? INNÉT AKKOR IRÁNY FEL!
4ig-ben most azt látod mint Opusban anno csináltál vagyis tömik a népek? A másik dolog hogy most mi a fax van megint Opusban? Elvileg közvetetten minden jó érinti ami a 4igben van, erre megint esik a gexibe
A helyzetet bonyolítja, hogy a 4iG aligha marad egyedül az állami
informatikai piacon. Állítólag egy másik tőzsdei cég, az Est Media is
készül valamilyen bejelentésre, ezt vélhetően a mostani tranzakciós hír
függvényében még várhatjuk egy kicsit, de az is lehet, hogy napokon
belül egy másik aspiráns is hírt ad magáról. A 4iG azért mindenképpen
egy nagyon fontos lépést tett abba az irányba, hogy ő vigye el a legtöbb
állami informatikai beszerzést. https://index.hu/gazdasag/2019/07/09/a_t-systems-ugylet_hattere_miert_van_szuksege_a_ner-nek_erre_az_it-cegre/
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...