Topiknyitó: poreci 2017. 08. 29. 10:16

4IG részvény  

Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mzs55 ma, 20:35
Előzmény: #85524  Schmidt
Milyen videó votl ez?
1791akipoV ma, 19:59
Előzmény: #85520  bumm
Szendi? "Jelentem..." Katona ember, én minisztert nem látok bele. Tartok is tőle, hogy mit fog ki/meg/át/felülvizsgálni. Kapitány kell oda, RSZR kevés.
Schmidt
Schmidt ma, 19:45
Hat en nem tudom gyerekek...
Mindenesetre semmi kedvem aszisztalni semmihez. Mar banom hogy irtam rola.
Csomi_1977 ma, 19:41
Kiváncsi lennék ki rendelte ezt a lejárató videót .  De pont nálunk nem sok tisztességes vállalkozót találsz . 
KNZilium ma, 19:39
Az a bibi ezekkel az önjelölt oknyomozókkal, hogy egy egyszerű Optenes keresés után kiderül, hogy nem mondanak igazat. Jászai 2015. április 30-al lett IG tag, ill. vezető állású képviselője a Konzum Nyrt.-nek. Mészárosék meg 2017-be jöttek be a Konzumba. 
Schmidt
Schmidt ma, 19:29
Kivancsi voltam, megneztem...
Galgóczy Ferenc allitasa szerint, Jászai  2016-ban egy korábbi vállalkozásának jogutód nélküli megszűnéséből kifolyólag NAV eltiltás alatt állt, ami azt jelentette, hogy egyetlen gazdasági társaságban sem tudott vezető tisztségviselő lenni...es hogy lett elintezve a problema.
Errol szolt a rovid kb 2perces elso resz
Holnap jon a kovetkezo resz
FR73 ma, 19:05
Előzmény: #85515  bumm
100 ezer Ft vagy 100 ezer darab?
FR73 ma, 19:02
Előzmény: #85520  bumm
Szerinted a farok csóválja a kutyát.
Jaszai semmilyen ajtót nem tudott egyedül kinyitni, mindenhol kinyitotta neki a politika.
Mostantól képlékeny, hogy mely ajtók lesznek nyitva, és Jászai mely ajtókon mehet be (a kettő nem feltétlen ugyanaz). Ezért bizoytalan a 4IG helyzete per pillanat.
Fogadás, tippmix pálya ez most jelenleg.
bumm ma, 18:49
Előzmény: #85519  Bpali2
Hogyne szállnák be, adom-veszem. Ez a tőzsde! Jó reggelt! Vannak itt mozgások, ahogy kell! Bocsi!
bumm ma, 18:00
Előzmény: #85516  keeper
És mit csinálnak a kivett trutymis semmire sem jó cégekkel tömik beléjük a 10 milliárdokat? Szerintem ez az összevonás nem volt rossz ötlet és ebből kellene kiindulni. Szóba állt  a céggel több jegyzett komoly külföldi cég. Ezt vétek egyenesen hazaárulás lenne elengedni. Szendi erre persze teljesen alkalmatlan, nem sokáig lesz Ő ott vagy ha igen sokmindent el fognak venni tőle. 
Bpali2 ma, 17:56
Kezdő barátainknak üzenem/— épeszű ember ebbe most nem száll be . Pont . Az hogy valaki hat oldalon keresztül dícséri semmit nem jelent az árfolyam szempontjából .
Bpali2 ma, 17:50
Előzmény: #85515  bumm
De ha akkora király vagy miért nem veszel? Mit foglalkozol vele ki mit mond ?.. ja mer be vagy tojva..
--siemens-- ma, 17:45
A magántőkealapokba került 100 Milliárd Ft a kiindulási pont, és ezek visszaszerzése........ Ugyanis ez közpénz! Hajrá, talán végre megértjük miért ennyi az árfolyam......
keeper ma, 17:26
Előzmény: #85514  Zoli4444

Ha nem teszik őket teljesen taccsra, csak a hadiipar egy részét veszik ki belőle már az oda fogja őket csapni évekre. A telkóban sem emelgethetnek orrba-szájba, hogy majd kikompenzálják a veszteséget, mert akkor elmennek az ügyfelek.
A telkóban a mobil részlegük viszonylag erősnek nevezhető, de a TV totál trágya, fillérekért lehet venni streaming szolgáltatótól csomagot egy hónapos adásrögzítéssel plusz eszköz és kötöttségek nélkül és folyton adják a kedvezményeket, a net az még döcög, te a telekom stabilitásban és technlógiában is köröket ver rájuk, ráadásul nagyon kicsi az árrés közöttük, szóval....
bumm ma, 17:23
Előzmény: #85514  Zoli4444
Na lássuk csak beálltam 600 ra 100e rel megkaptam e? Hát nem, megint egy lebeszélôre hallgattam. 
Zoli4444 ma, 17:05
Előzmény: #85513  keeper
Akkor is hiába pofáztunk most is . Hihetetlen számomra hogy vki a jelenlegi helyzetben nem látja hogy ha hír nélkül emelkedik 4-5 szazalékot az arra való hogy kitomjék mint a Sz...T.Ahogy írod folyamatosan ez megy 4500 körül òta.A napizás is nagyon jò vele amíg nem jön egy negatív nyilatkozat mert akkor azonnal nagyot esik.Ez van .Mi láttuk ,látjuk ha ennyi tanulò pénz nem elég ?!Sokan úgy vannak vele hogy nem gond úgyis emelkedni fog majd vmikor .Hát ez se biztos ,kurvára nem 1000 szazalék .Ezt is csak valószínűsíthető de semmit se lehet kizárni.Ha mp eltokélte hogy kinyírja a céget akkor bizony komoly baj lehet.
keeper ma, 16:47
Előzmény: #85511  Zoli4444
Ez pont az a csapat, mint decemberben, csak ott 4100-4300 között mozgatták, utána elkezdték lelépcsőztetni százasával altatva a népet, utána volt néhány nagy öntés, meg választás le fell rally, most meg hirtelen felrántják aztán vagy aznap vagy 1 max 2 napon belül lentebb van, mint ahonnan indult...jól lehet vele napizni, ha eltalálod mikor kell belőle kiszállni, ez most még kockázatosabb, mint pár hónapja volt... "sose lesz már 4000 alatt" ez volt a decemberi szlogen, vajon most mi a szlogen...
Zoli4444 ma, 16:38
Előzmény: #85509  Nemtommilesz
Trend addig nem fog változni amíg pozitív hír nem jön a cég és a kormány viszonyát illetően.Viszont ha megint jön negatív hír az megint érezhető lesz 😐
Zoli4444 ma, 16:32
Előzmény: #85413  bumm
Ugye csak egyszer hallgattál ránk és vettél remélem?? 🤣
R1790 -4.28
myrath ma, 15:48
Előzmény: #85509  Nemtommilesz
Jól látod, nem működik a TA. Mert esik és kész, pont addig, amíg nincs a céggel kapcsolatos pozitív történés. Nincs támasz, most a funda ami megtarthatja valahol, vagyis a cég jelenlegi értéke a kérdés, hogy hová teszi a piac. Még nem tudja, ezért esik. 
Nemtommilesz
Nemtommilesz ma, 15:45
Előzmény: #85508  myrath
Az a baj, hogy minden tamaszon úgy átment, hogy csak na..... Mintha nem működne a TA. Legutóbb 1600 ról pattant, ha megint lenéz oda sztem ismét pattan, es ott lesz a dupla alj. De mar nem  tudni semmit
myrath ma, 15:36
Előzmény: #85506  Nemtommilesz
Nem tudom, de hulló kés hónapok óta, ezt mutatja a csárt. Impulzus kell, valami magyarázat vagy megoldás a cég jövőjét illetően. Ez nem kérdés. 
myrath ma, 15:35
Előzmény: #85505  myrath
amiről...
Nemtommilesz
Nemtommilesz ma, 15:33
Előzmény: #85505  myrath
Megyünk 800-ra?
myrath ma, 15:29
Én a naposon nem látok semmi változást ami a trendet illeti.
https://invst.ly/1hj10i
Hetesen sem
https://invst.ly/1hj143
A havi csárt pedig olyan amitől nincs mit mondani....
https://invst.ly/1hj15x
Zoli4444 ma, 15:18
Előzmény: #85413  bumm
Na mizu ? Mit is mondtál ? R1800 🤣
Andre75 ma, 14:55
Előzmény: #85500  Napsugar
Szerintem a lényeg, hogy a forumon is látszik, a többi forumhoz képest nagy az érdeklődés a cég, rv iránt, sok a vélemeny pozitív és negatív irányban is, gondolom a pozíciók is. Nekem részvényesként ez jó előjel, az érdeklődés hiánya jelentene rosszat...
myrath ma, 14:28
Előzmény: #85500  Napsugar
Hát nem! Magadnak kell feltenni a kérdést, hogy van-e értelme befektetni ebbe a cégbe, ami tele van kérdéssel egyelnőre válaszok nélkül. 
Egy befektetésre nem ajánlott részvénytől elfordulnék, és keresnék más lehetőséget a piacon. Van több ezer. Vagy rábíznám egy alapkezelőre (pl. Hold...) és csinálnék egyebet...:)
maxwax
maxwax ma, 14:26
Előzmény: #85499  jofej
Ez tipikus fideszes duma!
1. Bajnai ezer éve Londonban él és szerintem esze ágában sincs visszatérni.
2. MP köszöni szépen, de nem szorul Bajnai tanácsaira sem, de ez fel sem merült.
3. "Az évek óta vissza-visszatérő fideszes vádak szerint a károsultak ki nem fizetéséért, 6 milliárd forint offshore cégeken történő kimenekítéséért a felelősség Bajnai Gordont, a Wallis Zrt. egykori vezetőjét, az Együtt-PM pártszövetség potenciális miniszterelnök-jelöltjét terheli. Az Együtt-PM részéről viszont azt hangsúlyozták, hogy Bajnai Gordon másfél évvel azt követően került a Wallis Zrt.-hez, Magyarország egyik vezető magánvállalkozásához, hogy a cégcsoport beruházott a Hajdú-Bétbe. Bajnai a Wallis vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, ezért jogilag nem tehető felelőssé sem a cég csődjéért, sem a termelők tönkremeneteléért – ezt több helyreigazítási és rágalmazási perben hozott ítélet is kimondta. Más kérdés, hogy erkölcsi és politikai értelemben Bajnai szabadulhat-e a bizonyos értelemben jóvátehetetlen tragédiát okozó összeomlás következményeitől."
https://hvg.hu/itthon/20130527_Hajdu_Bet_felszamolas_nyomozas_megszuntet
.
A ráadás: Kósa rokonságához köthető friss történet:
"Sikkasztás miatt nyomozás indult Kósa Lajos rokonának megrogyott agrárcégénél ....
Bár összesített kárról még nehéz beszélni, nagyjából terményben 50-100 ezer tonnára saccolják annak mértékét, ami forintosítva 3,6-7,2 milliárd közé eshet."
https://444.hu/2026/01/12/sikkasztas-miatt-nyomozas-indult-kosa-lajos-rokonanak-megrogyott-agrarcegenel
Napsugar
Napsugar ma, 14:08
Előzmény: #85496  myrath

Most látom, hogy a másik csoportba kellett volna feltennem a kérdést, ott optimistábbak a céget illetően.Persze nem biztos, hogy az a jó válasz amit hallani szeretnénk🙂. De köszönöm, a véleményed.
jofej ma, 14:07
Előzmény: #85492  maxwax
A libás Bajnai miatt hány ember halt meg?  Bajnai most MP-nek ad tanácsokat a háttérben.
dragoman71 ma, 14:01
Bolye Ferenc, infarktus... 
Remélem a fideszes gyilkosok elnyerik méltó büntetésüket!
maxwax
maxwax ma, 13:58
Előzmény: #85493  rice2
Ajánlom a figyelmes olvasást  és szövegértést. A válaszom arról szólt, hogy bizony akadtak olyanok, akiket a fidesz és orbánék tettek tönkre és ebbe bele is haltak. Olvasd el a cikket végig, hogy megértsd, mi is történt akkoriban. Mondhatjuk úgy is, einstand volt, hiszen árat lenyomták, jogtulajdonosnál házkutatást is tartott a NAV, mert nyomást akartak gyakorolni rá.
.
Ha 4iG elmúlt öt éves chartját nézed, akkor látszik, hogy 2024 nyaráig három számjegyű volt az árfolyama, majd jött egy erős hegymenet 2025 novemberig és azóta csak jön le az árfolyam.
Azt nem értem, miért ragaszkodtok egy ennyire speki papírhoz - nálam ott van - és miért nem kerestek mással inkább pénzt, mint hogy minden áldott nap próbáljátok az árfolyamot "felbeszélni".
myrath ma, 13:54
Előzmény: #85495  Napsugar
Ne már?  
Válaszolok én! 
....
Persze, tedd bele a pénzed, lehetőleg minden vagyonod az örökséggel együtt,  mert én olyan okos vagyok, hogy látom a jövőt! 
Napsugar
Napsugar ma, 13:49
Előzmény: #85472  rice2
rice2-től szeretném kérdezni: 🙂 Rábában is hasonló lehetőségeket látsz mint a 4IG-ben?
Előre is köszönöm válaszod🙂
bumm ma, 13:41
1835 még nem tört fel? Akkor megyünk  vissza a beachre!
rice2 ma, 13:41

Ferdítetek. Ezt a céget nem a 4IG vette meg. Kormány saját magának vette meg.
.
Amit a 4IG megvett, mindenkit rendesen kifizetett.
Itt a fórumokon még sokan írták is, hogy drágán vásárol.
1835ft
maxwax
maxwax ma, 13:25
Előzmény: #85491  myrath
Bizony, a welt 2000 tulaja is orbánék vegzálásába halt bele - 47 évesen egy infarktus vitte el.
Mocskos egy történet volt 2014 márciusban:
"Vasárnap elhunyt Komáromi András üzletember, a Welt 2000 Kft. volt tulajdonosa. Szombatig jogtulajdonosa volt a cég legfontosabb termékének, az EMIR-nek. Ez az a szoftver, amelyik Magyarország EU-csatlakozása óta kezeli a brüsszeli pénzek pályáztatását és elosztását. Komáromi nem volt beteg, 47 éves volt. Közeli barátai szerint nagyon megviselte a cég eladása körüli vita, és nem kizárt, hogy váratlan halála összefügg ezzel."
https://444.hu/2014/03/03/meghalt-a-welt-2000-alapitoja
myrath ma, 13:05
Előzmény: #85488  Csomi_1977
Igenis menjenek tönkre. Szerintem ez tök egyszerű, főleg egy tőzsde fórumban. 
De az, hogy hogyan csavarták ki a tulajdonos kezéből a neres pöcsök a céget, azt igenis meg kell vizsgálni. 
Haltak meg cégtulajok, nem egy, a fidesz és a ner miatt,..
myrath ma, 12:44
Előzmény: #85488  Csomi_1977
Bocsi, egy anekdota...
Mészáros Lőrinc beült egy étterembe ebédelni Ondival, megették amit rendeltek, majd szólt, hogy kéri a számlát. 
A pincér kissé zavarban mondja:
De öné az étterem Mészáros úr!
- Ja! Akkor jó! Nem is tudtam!
Ez van...
myrath ma, 12:33
Előzmény: #85485  keeper
Szép összefoglaló! 👍
És a kérdés továbbra is, mennyit ér ez a cég valójában, mit is csinál valójában, kinek a pénze forog kockán valójában, hol a profit valójában? 
Csomi_1977 ma, 12:23
Előzmény: #85484  sztaniol
Ha életképtelen akkor jogosan fog tönkre menni . De ha ismered a NER történelmét ,hogyan lett pl több szász cége Lölönek, ezeknek a cégeknek már előtte is volt működése és sikeresek voltak . Pont ez volt a lényege a NERnek,hogy jól működő cégeket vettek el emberektől. Én is ismertem ilyen céget . Ezek a cégek piaci alapon voltak sikeresek a NER előtt . OK nem az összes . Ha most nem tudnak túlárazás nélkül működni akkor menjenek tönkre . 
keeper ma, 12:22
Előzmény: #85485  keeper
*gidrán-rába sry
mzs55 ma, 12:22
Előzmény: #85475  Csomi_1977
Nemtudom a te logikád szerint azok a cégek amik opusz és 4igbe kerültek üres cégek voltak mert opus 4ig előtt senki nem dolgozott ott 🤣
keeper ma, 12:18

"ONE többet ér mint ami most az egész cég értéke."
Ja azért van szerződésben az összes kisebb telkó szolgáltató pl. a 2connect-tel. A one már csak a számlázást és a modem kihelyezését végzni az értékes infra (adatközpont, hálózat) már ki van szervezve a 2connectbe, aminek a 49%-a el van adva az arabokon keresztül a cseh befektetési csoportnak.
-
Amúgy áruld már el nekem, hogy amikor még az államon és az antenna hungárián keresztül a 4iG-é volt a yettel 30%-a, akkor miért kellett eladni azt az araboknak, hogy 2 év múlva sokkal drágábban vegyék vissza, előrelátó tervezés mi....
-
"Állam nem tudott mit kezdeni a hadiipari cégekkel. "
-
Na ne röhögtess már, az N7 és a RM már a 4iG előtt létrehozta a zalaegerszegi Lynx gyárat, ami termel. 
Miután a 4iG átvette a N7-t, be is iktattak az N7 és a RM hungary  közé egy 3 fós VAB.Kft-t amit a letelepedési kötvényes muksó irányít.
Egyébként ott volt még a lőszergyár, a cseh fegyvergyár és hasonlók is szóval kicsit túlzás azt állítani, hogy az állam nem csinált semmit.
-
Az összes többi projekt pedig szabotálva lett(digrán-rába 3 évvel ezelőttről), mert már ott azon gondolkoztak, hogy hogyan tudják kiszervezni a 4iG-be.... mondd már meg, hogy mi érdeke van a magyaroknak abban, hogy csak a 4iG-n keresztül vehet Gidránt a HM... ez semmi más csak továbbértékesítés, amiből leveszik a sápot és kifizetik maguknak a vezérigazgatóknak járó 300 millás jutalmakat. Ezeket a stikliket nyugodtan felül lehet vizsgálni, főleg az N7-t amivel kapcsolatban RSZR is kijeletette, hogy a kiszervezését a 4iG-be hazaárulásnak tekinti.
-
A Hirtenberger 49%-át miért kellett odadni a CSG-nek? Soha nem is volt szó róla, csak hozzácsapták a rábás biznisznez. Abban volt aknavető és lőszergyártás is, mi is tudtunk volna csarnokot(plusz gyártókapacitást) létrehozni Magyarországon, mert van know-how, most annak a profitnak is elviszi majd a 49%-át a CSG.
.
Mellesleg N7 és hasonló ügyekben nem volt versenyhatósági jóváhagyás a "stratégiai fontosságra" hivatkozva így ezek szinte biztos, hogy vizsgálva lesznek... Ha visszakerülne az N7 az államhoz attól még a SAFE lehívható és teljesíthető csak épp nem a 4iG-nál fog lecsapódni a "profit", hanem közvetlenül az államnál, minden dolgozó megmarad csak épp átírják a papíron tulajt és szevasz, ahogy a 4iG is csinálta és ahogy mondják,  a gyárak az állam kezében maradtak eddig is, akkor mit is csinál a 4iG tulajdonképpen?...
-
Ha ez nem lenne elég, akkor meg a közkéz tovább fog csökkeni, szóval fasza lesz tényleg.
sztaniol
sztaniol ma, 12:07
Előzmény: #85481  Csomi_1977

Túlárazások nélkül a NER életképtelen. Nem véletlen, hogy piaci alapon nem jöttek létre ekkora cégek.
Mészáros csak egy stróman, nem ért az üzlethez és a "saját" pénzét nem fogja belerakni egy bizonytalan profitú üzletbe.
Minek szarozna ezzel?
Persze az eszközpark egy darabig jelenthet előnyt, de ha nem jönnek a munkák, akkor nem lehet sokáig fenntartani a nagyra hízott cégeket.
myrath ma, 12:00
Előzmény: #85477  Csomi_1977
Értetted amire válaszoltál? 
Nem hinném.
Olvasd el még egyszer! 
Vagy kétszer....vagy amennyi kell, hogy kössön....
trazsi.aniko ma, 11:58
A vodafone felvásárlását szerintem elvből szét fogják szedni... Vissza persze nem de ha előkerülnek a büntetőjogi felelősségek akkor kérdés mit ér majd egy másik rendszerben kiépített kapcsolat rendszer. 2. A 4IG tulajdonosi rész vélhetően jelentősen kisebb értéket képvisel mint az a profit ami ebben a hitelszerződésben a Rheinmetall és egyéb befektetők részére leeshet. Szerintem bármelyik befektető "szívesen" leírja veszteségként a 4IG részét, ha ténylegesen kap vagy adott esetben nagyobb szeletet kap a tortából. A németek sem hülyék... Ők egy bizonyos mennyiségű nyereségre játszottak, ha megkapják őket nem érdekli, hogy ki adta... Illetve az alap német felfogás nagyon tud azonosulni azzal, ha valamennyire "üvegzsebbel" játszanak. Ezt itt mi magyarok nem értjük, de nem véletlen az, hogy magyar találta fel a rubik kockát... Lehet, hogy van már egy kiépített rendszer amire most 4IG azt hiszi, hogy megkerülhetetlen, de ez szerintem kérdéses, mert itt a rendszert nem a 4IG adja, hanem a partnerei... Szóval megkerülhető...   
Csomi_1977 ma, 11:58
Előzmény: #85478  sztaniol
Nem túl árazott munkák lesznek . És azért az eszközpark is kell azt pedig nem lehet csak így elvenni ! Ez a kérdés sokkal bonyolultabb mint itt egyesek látják . Azért egy szerződés felbontás se olyan egyszerű mint sokan hiszik . 

Topik gazda

poreci
3 3 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek