Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Én is Tsys pletykára vettem, de nem fogom eladni! Már kommunikálják, hogy nem rv kibocsátással akarják a vételárat előteremteni. Plusz jönnek folyamatosan a megrendelések. Piacvezető gigásszá válik a cég, beintegrálják a Tsys humán és egyéb kapacitását... Ezt tartani kell.
Természetes h sok az eladó. Már legalább 4-6 hónapja lehetett a pletykát hallani, h mindenki biztosra vette, h a 4IG megveszi a TSYS-t. Rengeteg kisbefektető erre spekulalva vasarolta- sztem kb a 2200-tol induló rally erről szólt. Most akik várták a hírt- de lehet amúgy nem is tozsdeznek, most 20-100% profittal kiszállnak. Megveszik az új autót, nagyobb lakást vagy bármit. Én kifejezetten pozitívnak látom, h a nagy mértékű előzetes spekuláció ellenére sem esik be a részvény! Pedig buy on rumours sell on news. Ez a tranzakció gyakorlatilag alátámasztja a korábban jócskán előrehaladott piaci árfolyamot. Mert eddig ugye kb 10 milliárdos éves nyereséget árazott a piac. Amit lehet sejteni, h idén az eddig és jovobeni nyert tenderek alapján idén legalább 50 milliárdos forgalma lesz. A Sys-t nem teljes egészében vásárolták meg és nem tudjuk, h ebből mennyi a nagyvállalati ág bevétele, de feltételezem, h max 60-80 milliárd (de inkább 60). Tehát ez együttesen kb 100-130 milliárdos árbevételt fog eredményezni éves szinten. Ennek kb a 10%-a lehet majd a nyereség, tehát kb 10-13 milliárd. Pont jó helyre áraz most minket a piac. Ami fontos, h az idei az ezen tranzakció szempontjából tört év lesz, azaz kvázi mostantól indul, ne várjon senki a Q2-tol 50 milliárdos árbevételt, jó ha 10-15 millardos lesz sztem az árbevétel! És hogy mi vár ránk? A buli csak most indul... Piacvezető és ár diktáló szereplővé váltunk. Bizonyos nagyságrendű állami tendereket más cég nem is lesz képes leszállítani. Hazai terjeszkedés- takinfo, mkb- és akár nemzetközi terjeszkedés. Egészségügyi, oktatási , közigazgatási, honvédelmi, infrastrukturális, banki informatikai, fintech es egyéb NER közeli cégek IT szolgáltatása EU-s támogatások Ma még szinte elképzelhetetlennek tűnő 400-500 milliárdos árbevételek, 30-50 milliárdos profitokkal! És akkor arról még nem is beszéltünk, amit rice szokott mondani, h az informatikai boom még csak most fog indulni! Mindig lesznek eladók, volt aki jó profittal eladta az Amazon részvényeket 10 dolláron, miután megvette 3 usd-n, vagy volt aki samsungot adott el 1990-ben. Adják el, legyenek elégedettek a profittal, nem sajnálom tőlük. És van Jeff Belsős, vagy Bill Gates, vagy a Facebook masszőre , akik tartják a részvényeiket és milliárdosok lettek. Kurva nehéz megállni, h ne adja el az ember olyan árfolyamokon, amikben sohasem bízott az ember korábban és mégis elértük, de amikor 50 forint (2500) volt az árfolyam, akkor soha nem gondoltam volna, h lesz valaha 100 (5000) forint is...
Mert ez a tőzsde! Bármi előfordulhat és annak az ellenkezője is! De ne csak azt nézd , hogy miénk lett a T System (hurrá :) :) ) hanem az ebben és az elnyerhető közös projektekben lévő potenciált is, ja és ott az 5G ahhoz is kellett... Ha kicsit is jól csinálják, akkor szép jövőnk lesz!
Én pl.remélem is,hogy sokan adják,mert akik rövidre,vagy azért vették,mert bíztak abban,hogy jön a T-Sys,most adhatják nyerőbe. MKa még lehet vett 1-2 spaki,de a lényeg az,hogy hamarosan jönnek azok akik majd hosszabb távra veszik a papírt és nem írogatnak 2% emelkedés,vagy esésnél. Forgalom 891millió és 1134ft most SZÉP!!! Héten 1200 felett is leszünk szvsz.
Akkora egy baromság ez a pletykára venni dolog hogy az vmi bődület....ez lett az eredménye a sok speka variálásnak, amikor a semmire megy egy emelkedés, hírnél meg semmi....persze, hogy beárazódik minden már az elején amikor csak a pletyka van ezek alapján, de egy normális világban hírre kellene emelkedni. Na mindegy, ez lett a tőzsdéből. Ez a papír meg gyémánt a vitrinben, aki még mindig nem hiszi el az magára vessen és mozizzon messziről.
Azért a pletykára venni, hírre adni mondás most is bejött. Sokan adják. Természetesen sokan veszik is. Elméletileg már minden beragadt kisbüfi kiszálhatott volna nyerőben ha akart. Szerintem már nincsenek beragadt kisbüfik (talán egy kevés 1184körül split után).
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...