Ma újabb 3 EU-s közbeszerzési hirdetményben szerepel a cég.. Abból 2 már régebbi szerződés módosítása, 42,5 mrd --> 50,9 mrd; illetve 2,5 mrd --> 3,6 mrd. Mindkettő többszereplős, de a összeg se kicsi..
Egy ilyen cégnél ez a normális, hogy az állam a legnagyobb megrendelő. Az lenne a gond, ha csak piacról próbálna megélni. Akkor rohadt hektikus lenne az income.
Eddig a Telekomnak is ingyen volt és az senkit nem zavart. T-Sys nyerte a melók nagy részét és még könyvelési trükkökkel kisebb nyereséget is mutattak ki. Az senki szemét nem szúrta, az viszont igen,hogy most hazai tulajok teszik zsebre a nyerőt,köztük rengeteg kisbefektető is. Ez most miért is baj??? Egyébként az informatikában az állami megrendelések rengeteg cégnél többségben vannak. Még jelenleg a T-sysnél is. és ez nem szúrja a szemeteket,de a 4IG igen. Hát ...
Úgy értettem, hogy nekem az a fura, hogy (főként) állami megrendeléseken elért nyereségből fizeti ki az államtól kapott hitelt, gyakorlatilag JG-nek így ingyen lenne a buli??!!...
Sokan ebben hisznek,de gondolj magadra. Ki adna 1 nagy céget semmiért,vagy baráti alapon??? Azt szokták mondani,hogy"üzletben nincs barátság" csak farkastörvények. Testvérek is sokszor összevesznek,sőt apa-fia is 1 cég vezetésénél. ez,hogy csak odaadják ingyen ezt csak itt pár kicsi képzelheti.
Én a "valószínűleg rengeteg hitelt vett fel,hogy Mészi és az opus pakkját megvegye" történetben nem hiszek! Ott valahogy máshogy lett elintézve a dolog, egyik zsebből a másikba sztori.
Ha lenne 4 milliárd nyereség.akkor szerinted mennyi osztalékot fizetne a cég??? Jászai több mint 60%os tulaj és valószínű rengeteg hitelt vett fel,hogy Mészi és az OPUS pakkját megvegye. Ha nincs osztalék miből fizeti a sok milliárdos hiteleket szerinted??? Mit gondolsz?illetve kíváncsi vagyok mások mit gondolnak erről. Írjátok le a véleményeteket.
A tábornok előtt 1 cél lebeg,hogy min. 30ft osztalékot fizetni szeretni jövőre. Én titokban abban bízom,hogy 35ft lesz,azaz 60%-os osztalék emelkedés lesz. Ez csak 1 megérzés,de 4milliárdos eredménynél be is jöhet.(Kötvény kibocsátásból tud bőven növekedni a cég,ha jól emlékszem 30milliárdra van felhatalmazásuk és rengeteg új rv. kibocsátásra is. Remélem új rv. csak minimális lesz,mert Jászainak is érdeke,hogy maradjon nagy tulaj) Nekem jó lenne a 35ft-os osztalék,hát még Jászainak,hogy kifizet magának 2,1milliárdot :D
Jászai vezenylő tábornok teljes fórumcsendet rendelt el a további emelkedés előtt, mint ahogyan Jamamoto tábornagy is rádiócsendet rendelt el a midway-i ütközet előtt. :D
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.