Csak eljátszottam a gondolattal, ha mondjuk 1 ekkora nagy cégnél évi 16milliárdos leírás az normális lenne és ennyit írtak volna le, akkor 2,5 év alatt az 40milliárdos leírást jelentene.
2,5 év alatt a 4IG leírásokkal (-336milliárd és +pénzügyi veszteséggel EURós hitel) együtt -69,4milliárdos veszteséget mutatott ki, úgy, hogy közben a hiteleket is fizette.
Na most ha nem 336milliárdos leírás lett volna, "csak" 40en, az 2,5év alatt +226,6milliárdos! nyereség lenne.
Nem vagyok könyvelő, nem tudom 1 ekkora cégnél mennyi az éves természetes leírás.
(Ha valakinek van sejtése megírhatná, mert én csak a hasamra ütöttem az évi 16milliárddal.)
.
Az viszont tuti, hogy a megvásárolt cégek mind nyereséget termelnek. (Digi, Invitech, Vodafon és az ONE)
Ha kimutatják és a nagy leírások megszűnnek, giga nyereségek jöhetnek.
Persze a kérdés az, hogy mikor szűnnek meg a nagy leírások.
Jászaiék magabiztosak. Szerintem igazuk lesz.
Ha igazuk lesz, akkor viszont a saját rv. vásárlást most vétek kihagyni a cégnek.
.
A cég mintha 1 éve nem küldene pozitív jeleket a kicsiknek. Csendben vannak és minél nagyobb leírásokat hajtanak végre. Saját részvényt sem vesznek. Pontos terveket , várakozásokat nem közölnek. Ez miatt elemezni sem tudják a céget. Kicsik eladnak, csökkentenek. Itt is egyre kevesebben vagyunk.
A nagy kérdés, hogy ki vásárolja? ki gyűjti be a megunt, eldobott papírokat? és, hogy ez meddig tart még?
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.