Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
rice2 2024. 09. 06. 13:19
Előzmény: #55254  akgell

Szerintem az AHban az állami tulajdon megmarad, de a Vodafonból elképzelhetőnek tartom, hogy a 4IG majd kivásárolja az államot. Kormánynak minden elkölthető pénzre szüksége van. 
Könnyen lehet, hogy a 4IGnek átadja a Vodafon pakkját, annyiért amennyiért megszerezte. 
Ez mindenkinek jó üzlet lenne. 
Mondjuk ha eladják az távközlési infrastruktúra kisebbségi részét, akár növekedhetnek az AHban is.
Teljesen megváltozott az oldaluk is. 
Én most vettem észre. https://www.4ig.hu/nyito
753ft és 20milla Csinálnak 1kis forgalmat pénteken? 
Cég is léphetne már, mert a saját rv.-ék hiány is csak fokozza a kicsikben a félelmet. Lehet ez a cél?
bumm 2024. 09. 06. 12:44
Előzmény: #55258  bumm
keményen nyomják le az árat, szívatják a rémülteket, adják oda olcsón, hát sok sikert
bumm 2024. 09. 06. 12:40
Előzmény: #55257  bumm
26-os választás előtt erre nagy az esély
bumm 2024. 09. 06. 12:39
Előzmény: #55256  bumm
hát valljuk, de 520-nál azért többet ér majd a cég, főleg, ha az állam kivonul belőle
bumm 2024. 09. 06. 12:37
Előzmény: #55251  orbitalis
520 forintos értékkel becumiztatták a népet, persze lehet csak egy szokásos neres átverés, olcsón akarnak venni, hátha akad egy két hülye aki odaadja ennyiért
akgell 2024. 09. 06. 12:29
Jah ééés a telco kereskedelmi cégben nem lesz infrastruktúra, így onnan teljesen eltűnik majd a hatalmas amortizáció.
Persze vmi infrastruktúra használati dijat biztos fog majd fizetni a telco ker holdingcég, de ezt majd az okosok kitalálják mennyi legyen és minél több profit csapódjon le a cégcsoporton belül ugye olyan megoldás kéne.
akgell 2024. 09. 06. 12:23
Előzmény: #55252  rice2
Szerintem az a legfontosabb info, hogy az telco infrastruktúra cégen kívül minden holdingcég 100%-os 4IG Nyrt. tulajdon lesz. Még a telco kereskedelmi holdingcég is.
Jelenleg még a Vodaban és az AH-ban is van állami tulajdon. És a Voda az AH alatt fut, tehát közvetlen és közvetett állami tulajdon is van benne, ahogy sok más cegcsoporton belüli cégben sem 100%-os tulaj a 4IG.
Ez fog végre rendeződni és sokkal átláthatóbb lesz minden. És így az összes összes telco előfizető a 4IG Nyrt-hez fog tartozni.
Csak az infrastruktúra cég nyeresegén kell majd osztozkodni.
Huge
orbitalis 2024. 09. 06. 12:09
Előzmény: #55252  rice2
Az a hihetetlen, hogy megjósolom, hogy akár 695-ig leszúrhat de b+ beleveszek még, hogy hátha fordul.
Saját magamra nem vagyok képes hallgatni. :):):)
rice2 2024. 09. 06. 12:08
Előzmény: #55249  ANTARES

Szerintem ez a legfontosabb infó: " Emellett fontos célunk az infrastruktúrában meglévő értéktöbblet monetizálása, amely többféle módon is elképzelhető. Mi elsősorban olyan nemzetközi invesztorok bevonásában gondolkozunk, akik a kiszámítható megtérülés miatt szívesen fektetnek infrastruktúra vállalatokba. Jelentős érdeklődés mutatkozik erre a nemzetközi piacokon, több befektetőcsoporttal is előzetes tárgyalásokat folytatunk, melyek előrehaladtával a tőkepiaci szabályoknak megfelelően tájékoztatjuk majd részvényeseinket."   
Sokan úgy gondolták, hogy azért nem adták el, mert nincs rá vevő :D
A másik fontos infó, hogy gyakorlatilag az átalakítás nagy része 2025. júniusára befejeződik. Összeolvasztják a Vodafont, Digit, Invitechet és valószínű ONE név alatt megy tovább. 
Utána ezzel szerintem  hatalmas költségeket spórolnak meg. 
(reklám, irodák fenntartása,bérlése, személyzet, könyvelés, rezsi, stb.)és persze a Digis, Inviteches előfizetésekhez, majd nyomják a Vodás telefonost akcióban :D 
Ez éves szintem több milliárdos pluszt fog hozni.
Erre valaki leöntötte 740ig. Hihetetlen :D
orbitalis 2024. 09. 06. 12:07
Olyan jól sikerült a cikk, hogy már látszik a 700Ft árfolyam a könyvben :)
én meg most vettem 753-ért. Gratulálok magamnak is.
akgell 2024. 09. 06. 11:40
Előzmény: #55249  ANTARES
Ez végre egy nagyon jó cikk.
Több kiemelten fontos infót is megoszt az arc.
akgell 2024. 09. 06. 10:27
Ha a cégnek nem kell olcsón, akkor majd én csipegetek belőle észrevehetetlen mennyiségben.
Az amortozáció sosem lesz alacsony max arányaiben a cégméretre vetítve fog javulni a helyzet.
150 milliárdnyi beruházást igértünk a kormanynak a különadó kivezetésért cserébe.
Egyiptomi tengeri vezeték.
További felvásárlások itthon, amikkel óhatatlanul is növekszik az eszközpark.
Új külföldi piacokra belépés=további eszközök beszerzése stb stb
Jelenleg azért ég ránk ez a hatalmas amortizació, mert egymást érték a felvásárlások és a hálózati eszközök mennyisége bőven meghaladja azt a mennyiséget ami az előfizetők kiszolgálásához kellene. Ezért is adták el a digis cumót, ami mára már ki is futott, csak még nem látjuk a hatását.
Pár éven belül ki fog most már futni a felvásárolt eszközök nettó értéke és sokat fog tisztulni a kép.
Közben átállunk egy racionálisabb hálózatmodernizálásra és a cég is nőni fog közben. Külföldön 100%ig és az új brand bevezetése után itthon is bármi történhet még.
Tehát az én mottom venni venni venni ahogy jön a fizu:DDD
nyehuma 2024. 09. 06. 10:27
A kicsik sztem valoban elkoptak, a topikon is latszik. 2021 es nagy fehuzas es csorgas utan sok viz lefolyt a Dunan… akinek nem jott be az az elmult 2,5 evben tovabb allt. Valoban a vallalat kommunikacioja segitene hogy ertekelheto es szem elott levol legyen a kicsiknek!
Igy gyakorlatilag evente egy hirrel meg eredmennyel log a levegoben mindenki penze. Hat nem egy tiszta megalapozott befektetes igy, inkabb hazardjatek kategorianak kezdem magam is erezni…
Törölt felhasználó 2024. 09. 06. 10:18
Előzmény: #55245  rice2

nagy forgalom azért nincs, tehát nem hiszem, hogy sok papírt lehet begyűjteni
én 780-on adtam el a pakkom 1/4-ét, mert már muszáj másban pénzt keresni
egyenlőre bejött a dolog, és most úgy néz ki, hogy abból a pénzből elteszem a nyereséget és még több 4IG-t tudok visszavenni ugyan abból a cash-ből, mert azóta 750 közelében is kapni
rice2 2024. 09. 06. 10:08
Előzmény: #55243  Törölt felhasználó

Na látod ebben teljesen egyetértek veled.
Én is pont ezért tartom a saját rv.-ét a legjobb befektetésnek. Más cég vásárlásakor mindig komoly "felárat" kérnek, itt meg a tőzsdén most gyakorlatilag, komoly érték alatt forog a papír.
Ezért érthetetlen, hogy nem vesznek saját részvényt. 
Ezért írom, mintha a kicsik elbizonytalanítása, kiszorítása lenne a cél.
Persze Jászai bemondta, hogy 3X-4X többet ér, meg +400milliárd feletti értékteremtés 2025 végéig.
Ha majd kilő az árfolyam, ők tájékoztatták a kicsiket :D miért adták el.
Nekem gyanús, hogy szinte nincsenek új kicsik a fórumon és a régiek is kopnak, csökkentenek és mégis valakik veszik a papírt, még akkor is ha hatalmas veszteségeket mutatnak ki 2,5 éve.
Mi lesz ha majd a cég 1-2 milliárdos saját részvény vétellel megtámogatja majd ezt a 400milliárdos értékteremtést??? Mi lesz ha jövőre minimális leírások lesznek és az adóeltörlésből is marad +20milliárd és kihoznak a hitelek fizetése után 60-70milliárdos nyereséget? 
Tuti 2000 feletti árfolyamok jönnek.és 70ft-os osztalék.
Most viszont marad a szar árfolyam: 752ft Meddig?
orbitalis 2024. 09. 06. 09:49
Előzmény: #55243  Törölt felhasználó
egyetértek, ez is okozza a zavart.
Törölt felhasználó 2024. 09. 06. 09:47
Előzmény: #55242  orbitalis

jó nehéz eldönteni az életszakaszt, ha konszolidációt hirdetnek és közben beszállnak mindenhová és tovább vesznek mindent is
kicsit adhattak volna az árfolyamra is vagy akkor ne mondja azt, hogy 3-4x többet ér
ez utóbbi esetben az srv a legjobb befektetés, de mégsem így tesznek
és befektetőként bosszant, hogy a cég előrébb van, de az árfolyam meg kb lassan hátrébb (inflációval korrigálva)
orbitalis 2024. 09. 06. 09:41
Az nincs itt a fejekben sem rendezve, hogy melyik életciklusban van a cég.
Ha növekedési, akkor tök minden mennyi a profit, mert arra kellene fókuszálni, hogy a cégbe akvirált és apportált vagyon és a piac hogyan nő. 
Ebből a szempontból a cég sokkal előrébb van, mint 3 éve, ezzel szemben az inflációt is figyelembe véve az árfolyam sehol nincs.
Törölt felhasználó 2024. 09. 06. 09:39
Előzmény: #55240  rice2

ezzel az okfejtéssel az a gond, hogy addigra meg giga beruházások (Egyiptom, Balkán, stb) jönnek és kezdődik az egész elölről
az a baj, hogy azt nem látjuk sajnos, hogy ezen leírásokból mennyi az, amit illik újabb beruházásokkal pótolni, így később cash kiáramlás kell ezek pótlására
többiek jól írják, hogy ezek egy része nagyon sokára lesz pótolandó, viszont közben a cég több fronton végez nagy beruházásokat, amiket szintén le kell majd amortizálni és írni
sajnos ez a fekete folt a cégnél, én ezért vagyon pl nagyon bizonytalan, hogy mikor lesz nyereség is

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek