sonos

Regisztráció: 2022-01-21 15:42:52

Hozzászólások száma: 18

Utolsó hozzászólás: 2024-04-29 21:09


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

4IG Nyrt reszvenyesek. 2024. 04. 29. 21:09
Szia!
Én veled átellenben ültem a bal oldalon az oszlop mögött. 
Sajnos mi kicsik nem nagyon rúghatunk labdába egy ilyen közgyűlésen, pedig igazából ennek arról kellene szólnia. Szívesen feltettem volna egy-két kérdést én is, például hogy miért 3 évre választjuk a könyvvizsgálót, ha a szerződésben meghatározott díj csak 1 évre szól (megjegyzem egy ekkora cégnek a könyvvizsgálatára egyáltalán nem sok az éves díj, de mi lesz 25-ben, 26-ban?) (Tartózkodtam is!)  illetve ha Fekete Péter lépten nyomon azt hangoztatja hogy az amortizációs leírások nélkül a társaság nyereséges lenne, akkor miért volt szükség ekkora amortizációs leírásra, hogy a társaság eredményét ilyen mértékben lerontsa? Ezekre kb ezen kitérő válaszokat kaptam volna, hogy a könyvvizsgáló ilyen szerződési feltételeket határozott meg, vagy a társaság a mindenkori számviteli szabályokat betartva alkalmazta az amortizációs leírásokat.stb...
Részvénykönyv: A tavalyi évhez képest az intézményi befektetők aránya nagyobb lett, azonban volumene sajnos nem jelentős:(. Ha jól emlékszem a tavalyi évben egy Nagy Márton által beterjesztett törvénymódosítás előírta hogy a befektetési alapoknak kötelezően kell tartania részvényalapokat is! Így ezen alapok részvénykosarában már nyomokban fel lehet fedezni 4ig részvényt is.
Én a magam részéről egyébként azért mentem hogy kiderítsem mi történt itt az elmúlt pár hónapban.
 Az elméletem egyébként megdőlt, én végig azt hittem hogy a török kifalcolt, pedig csak elment telefonálni egy pár pár percre:)
4IG Nyrt reszvenyesek. 2024. 04. 29. 17:27

SziaKöszönöm a tájékoztatást, mivel nem szoktam sűrűn tőzsdei cégek közgyűlésére járni, igy tájékozatlan voltam, de akkor is érdekes volt látni hogy több mint 262.000.000 igen szavazattal szemben 1 db ellenszavazat volt.
Titkon örültem, hogy esetleg Madrid vett 1 db részvényt hogy eljöhessen a közgyűlésre:)
4IG Nyrt reszvenyesek. 2024. 04. 29. 14:13
Szia! Szerencséd volt, hogy előzetesen kérted hogy szeretnél betekinteni a részvénykönyvbe! Majd jövőre jelzem én is! Úgy látszik kevés a laptop a cégnél:) nekem megmaradt a részvénykönyv papír alapú tanulmányozása:) - A bejáratnál lévő tárgyalóban volt kinyomtatva 3 példány (83 fektetett oldal 5,5-ös betűméret) Ja és még a szemüvegemet is otthon hagytam, úgyhogy örültem!
4IG Nyrt reszvenyesek. 2024. 04. 29. 13:51
Szia!
Rosszul tudod, a részvény elszámolás t+2 napos. 
Megpróbálom máshogy megfogalmazni:
nagyon sok részvényesnél egy dátum van feltüntetve (valószínűleg az utolsó részvény megszerzésének az ideje) legyen ez egy konkrét FIKTIV nap mondjuk 2024. március 15.! 
ezen a napon a részvénykönyvben fel van tüntetve mondjuk kb 300-500 db részvényes, mint részvényt szerző és adott napon mondjuk 1500-2500 k részvénymennyiséggel vásárolva, ezért mondtam azt hogy nem lehet reálisan látni azt, hogy ki volt az eladott nagy csomagnak e vevője csak körülbelül lehet sejteni, még ha figyelembe veszem azt hogy t-2 nappal kell számolni
4IG Nyrt reszvenyesek. 2024. 04. 29. 12:56
Kedves Mindenki!
A közgyűlés véget ért, és az előterjesztéseknek megfelelően minden elfogadásra került, igy nagy meglepetés nem történt. a 2023 évi IFRS-el kapcsolatban könyvvizsgálói javaslatra történt egy két módosítás (MRP-t érintette többségében) emiatt egy két tételsoron következett be változás, egyébként gyorsan lezavarták.
Örömmel láttam, hogy több kisbefektető is ott volt, Bandokapitányt be tudtam azonosítani a többieket sajnos nem:(
Mindenesetre a szavazat értékeléskor látszott a kisbefektetők jelenléte:) (0,2%)
Volt valaki aki 1 szavazattal (1 db részvény) szét trollkodta a szavazást  (úgy hogy még az is elképzelhető hogy Madird vett 1 db részvényt:)
Ez illetve a kisbefektetők jelenléte azért meglepetést okozott a Vezetőségben.
Részvényközben érdemi változás nem látszik! Callik maradt 3% felett, elképzelhető hogy csökkentett, de nem érdemi mennyiséget. Továbbra is rengeteg természetes személy van a részvényesek között. Van egy- két magánszemély aki vásárolt vagy bővített nagyobb mennyiségben - 600 k fellett részvényvásárlás tavaly év vége!!! És vannak cégek is is akik 700-800k felett vannak részvény szerzés idén év eleje. (ennek az adatnak nem tudom mennyire lehet hinni, mert egy adott napra van kiírva, de azon a napon nem volt akkora forgalom. Megkérdeztem, azt a választ kaptam hogy a Kellertől így kapják.
Első körben ennyi, várom a többi beszámolót, és kíváncsain várom a holnapi napot.
üdv Mindenkinek
4IG Nyrt reszvenyesek. 2024. 04. 23. 16:54
Én sok újdonságra sajnos nem számítok!
Szerintem 30-an akarják majd bemutatni a ONE-t és az új image-t. Ezért kell majd a sok újságíró! Árfolyam felhajtó hatása sztm nem nagyon lesz! Sajnos!
4IG Nyrt reszvenyesek. 2024. 03. 29. 08:23
Sziasztok!
Én ott leszek!
4IG Nyrt reszvenyesek. 2024. 01. 18. 01:39
 Én továbbra is 1500-ig biztosan tartom az összeset (340k+), addig egy darabot sem adok el!  Véleményem szerint jelen körülmények között azon az árszinten kellene mozognia a részvénynek. (Remélem olvassák a fórumot a cégnél is, és végre valahára feljebb teszik a kereskedési sávot, mert az én részvényeimet olcsón biztos hogy nem fogják megkapni:)
A közkéz 0,2%-a biztos hogy nem értékesített az elmúlt hetekben:)
4IG részvény 2023. 10. 17. 16:51
Sajnos ebben a topikban is a 4ig ellen hergelik az embereket:) Nem kell máshová menni!!! SAJNOS
NEW OPUS GLOBAL 2023. 10. 12. 22:35
Köszönöm! 
Akkor valószínűleg kedd az utolsó nap:(
NEW OPUS GLOBAL 2023. 10. 12. 21:37
Üdv mindenkinek!
Kiszámolta valaki hogy mennyi van még vissza az srv keretből?
4IG Nyrt reszvenyesek. 2023. 06. 16. 23:47
úgy látszik az elméletem kezd megdőlni! - Megjött a várt srv:)!!!
Viszont továbbra is érdekes hogy egy zártkörű tőkeemelés során ahol pénztőke és kibocsátott részvény cserél gazdát, mely tőkét a tulajdonosok a bevont tőkét akvizícióra kívánják fordítani, miért kellhetett a tőkeemelésben résztvevő társaság részére (portugál) az invitech 50%-os tulajdonrészére opciós vételi jogot alapítani? (ez nekem úgy tűnik, mintha egy fedezeti biztosíték lett volna a portugálnak a pénzért cserébe...)
Mivel ez az opciós jogot a felek megszüntették, mivel válthatta meg JG? Mi lehetett a háttéralku?
4IG Nyrt reszvenyesek. 2023. 06. 15. 22:36
valami miatt nem jön edison elemzés sem,  edison célárról pedig álmodni sem merek:), pedig nagyon kíváncsi vagyok mennyit érhet szerintük a cég. (valamiért ezt az információt is nagyon visszatartják)én nem látok pánikot a kicsik részéről, ha pánik lenne akkor zuhanna az árfolyam nagy forgalommal (tsys akvi elmaradás, Kertész ügyvéd úr eladásai, covid, önkormányzati választások, háború.....) itt most nincs forgalom, de vevő sincs az árfolyam pedig csordogál lefele! - bár ennek ellentmond a mai záró! szerencsére zöld lett:)
gyorsjelentésből látszik hogy a hitelekkel nem lesz gond, mivel a cég már nem közbeszerzésekből él! Ha pedig gond lenne akkor pedig megjelenik az állam és segítő jobbot nyújt majd. A közelmúltban erre is láttunk már példát a Mátrában is, de Zuglóban is akadt rá példa mostanában:)
Ha jól emlékszem JG 880-as és 733,5 ös vételénél az árfolyam a két vételi ár alatt volt! JG sem a saját pénzének ellensége, ha a piacon vette volna a cég vagy valamelyik alapkezelője akkor a megvásárolt mennyiség az árfolyamot elröpítette volna 1000 környékére vagyis a magyarázat nem volt más választása, meg kellett vennie az eladó által meghatározott áron (szerintem a portugál újból jelezhette eladási szándékát ezért is gondolom azt, hogy miatta nyomják lefele a árfolyamot)
ne felejtsük el hogy a 2. tőkeemelésnél a portugálnak volt egy opciós joga az invitech 50%-ra, ami egy hirtelen mozdulattal megszüntetésre került:)
4IG Nyrt reszvenyesek. 2023. 06. 15. 21:55
köszönöm hogy igy gondolod, és igazad van, a közkéz nagy részén ülünk.
voltam már közgyűlésen, és talán annyit elmondhatok hogy részvénykönyv igen vaskos, főleg az a része ahol magánbefektetők vannak! átlapozva en kb 15-30 fő között akik nagyobb (200-250 k feletti mennyiséggel rendelkeznek) ami feltünt, hogy 4-5 fő vásárolt komolyabb mennyiséget az elmúlt egy évben, ezt szerintem BandoKapitány is megtudja erőssíteni:)
4IG Nyrt reszvenyesek. 2023. 06. 15. 21:44
én nem gondolom azt, hogy el akarják adatni a részvénycsomagját, pont az ellenkezője történik. A portugál minden lock-up periódus után csökkentett a tulajdonából, és sajnos nem azért mert az árfolyam kilőtt és az eladott részvény mennyiséggel  értelmezhető nyereséget realizálni tudott volna.
pénzügyi befektetőként az 1 éves időtáv, igencsak rövidtávnak számít. mivel ismert a portugál politikai hátszele, ezért nekem az a meglátásom, hogy az ő befektetése a 4ig-be inkább valamilyen politikai szívesség viszonzása Index - Gazdaság - Nehéz időszakban állt ki Orbán mellett, meg is hálálták
4IG Nyrt reszvenyesek. 2023. 06. 15. 21:30
az emelkedéshez vevők kellenek (kellenének) ami sajnos nincs:(
ezért is gondolom azt, hogy a kicsik realizálnak mert vevői oldal egyre lejjebb kerül, az eladási ár fölött pedig valaki (k) egyből dugózzák, nehogy emelkedni tudjon az árfolyam
4IG Nyrt reszvenyesek. 2023. 06. 15. 11:32
Szia rice2! Üdv mindenkinek!   
Magamról annyit, hogy kis büfik között nagy vagyok, a nagyok között pedig jelentéktelen!  2019-ben a nagy FOMO-ban vettem 4-igt, a jelenleginél jóval magasabb árfolyamon.
Volumen tekintetében megközelítőleg akkora mennyiségem van, mint neked. Egy biztos, nem ugrálok a papírba ki és be, mint egyesek, hanem tartom mint Te!  
Mivel itt a főrumon senki sem bennfentes, (én sem vagyok az) mindenki csak tapogatózik arról hogy mi állhat a háttérben. Én is csak tapogatózok, elmélkedek.   
Az én elméletem az, hogy ez a mostani árfolyam lenyomás azért van, meg az elmúlt 1 évben láthattuk, hogy az egyik nagy tulaj (portugál) több ütemben is csökkentett a részvény mennyiségén, és minden esetben JG egyik magántőke alapítványa volt a vevő!  
Mivel a portugál egy pénzügyi befektető, aki szeretne hozzájutni nem csak a tőkéjéhez, hanem az általa megálmodott nyereséghez is, ezért felajánlhatta megvételre JG részére a részvény pakkját OTC-n. Az ár sztm jóval a legutóbbi 880 Ft felett van. Mivel nagy mennyiség van a portugálnál a vételár nem kevés. Ez az ár sztm a jelenlegi helyzetben JG-nél is kiverhette a biztosítékot, ezért kezdett el LASSAN csökkeni az árfolyam! 
JG tudja indokolni a portugál részére, hogy adja olcsóbban a részvény pakkját hiszen a piacon is ennyit ér.    A cég sem veheti a jelenlegi sztm nagyon olcsó árfolyamon a saját részvényét, mert akkor a lassú csökkenés nem lenne hiteles, és egyben el is ismerné hogy nagyon alacsony az árfolyam!  
Én úgy gondolom hogy emelkedést akkor fogunk látni, ha megállapodás történik a részvény csomag OTC-n történő átadásáról.   
A fenti gondolatmenet egy magyarázat (saját magam megnyugtatása részére), hogy miért csökkenhet minden indok nélkül az árfolyam! 
Ha a fenti gondolatom nyomokban tartalmaz igazságtartalmat, akkor JG helyében én addig nyomnám le az árat amíg meg nem állapodok a portugállal, majd saját részvény vásárlással egy perc alatt visszahúznám az árfolyamot minimum a 700-as szintre.
Te mit gondolsz erről?     
Véleményem szerint egyébként csak a kicsik realizálnak és veszik vissza olcsóbban a papírokat. Számomra az pedig nem magyarázat, hogy azért, csökken az árfolyam mert NER cég, mivel a BÉT-en lévő cégek  65-70%-a NER érdekeltségi körbe tartozik.     
Sonos

friss hírek További hírek