Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2012. 12. 10. 18:30
Előzmény: törölt hozzászólás
#2660
Mit mondtak a külföldi tudósok a magyar nyelvről?

- Jakob Grimm meseíró (XIX. század), aki egyben az első német tudományos nyelvtan megalkotója is volt, mondta:
"a magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet."

- N. Erbersberg bécsi tudós (XIX. század:
"Olyan a magyar nyelv szerkezete, mintha nyelvészek gyülekezete alkotta volna, hogy meglegyen benne minden szabályosság, tömörség, összhang és világosság."

- George Bernard Shaw drámaíró (az amerikai CBC-nek adott interjújában sokkal bővebben kifejtve) mondta:
"Bátran kijelenthetem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lehetett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az érzelmek titkos rezdüléseit."

- Teller Ede atomfizikus halála előtt pár évvel ezt mondta Pakson:
"...Új jeles felfedezésem, miszerint egy nyelv van, s az a magyar."

- Grover S. Krantz amerikai kutató:
"A magyar nyelv ősisége Magyarországon /.../ meglepő:
úgy találom, hogy átmeneti kőkori nyelv, mely megelőzte az újkőkor kezdetét /.../ az összes helyben maradó nyelv közül a magyar a legrégebbi."

- Ove Berglund svéd orvos és műfordító:
"Ma már, hogy van fogalmam a nyelv struktúrájáról, az a véleményem: a magyar nyelv az emberi logika csúcsterméke."
szivacs
szivacs 2012. 12. 10. 18:12
Előzmény: #2658  S52Raptor
#2659
Látom te is az MTA lelkendező tagja vagy.

"Mindig tudtam, hogy Ádám és Éva magyar volt." - sőt lehet, hogy a kígyó is? Hiszen még ma is vannak magyarul beszélő leszármazottai, nem igaz?
S52Raptor 2012. 12. 10. 17:18
Előzmény: törölt hozzászólás
#2658
Mindig tudtam, hogy Ádám és Éva magyar volt.
Hiszen a nevük is ezt igazolja, nem igaz?
Törölt felhasználó 2012. 12. 10. 12:43
Törölt hozzászólás
#2657
mondoka 2012. 12. 09. 19:54
Előzmény: #2655  mondoka
#2656
Na de mutatok mást...

A brit rendőrállam már gyermekkortól nyilvántartásba veszi a rasszistagyanús elemeket
antidogma.hu, szo, 2012/11/24 - 00:57

Para-PC

„Rasszistaként” vették nyilvántartásba az egymilliónyi hároméves brit gyermek csaknem egyharmadát, mert a 2000-ben elfogadott Faji kapcsolatok törvénye (Race Relations Act) egyik rendelkezése arra kötelezi az óvodai nevelőket, hogy jelentsenek minden olyan kijelentést, amely sértőként interpretálható más fajokra nézve.

A sokkoló statisztikát, amely eklatánsan jelzi, hogy milyen szintre jutott a politikai korrektség a konzervatív-munkáspárti-liberális rezsim alatt, a Manifesto Club nevű baloldali polgárjogi csoport plankolta fel.

Amint azt a (fel)jelentések mutatják, 2002 és 2009 között 280 ezer esetben rögzítettek „rasszista nyelvezetet” hároméves korú és ennél idősebb kisgyermekek részéről.

Az abszurditását tekintve igazi kafkai inspirációjú Faji kapcsolatok törvénye arra kényszeríti a hatóságokat, hogy „elősegítsék a különböző faji csoportokhoz tartozó személyek közötti jó kapcsolatokat” (to promote good relations between persons of different racial groups).

Az esetleges verbális incidensek minden részletét feljegyzik a kormány által vezetett adatbázisba, ami azt jelenti, hogy egy hároméves gyerek által tett ártatlan megjegyzés egy életre szólóan része marad az egyénről vezetett állami minősítésnek.

A törvény értelmében az óvodai és iskolai oktatókat arra képezik ki, hogy akkor is beszámoljanak a „rasszizmusról”, ha az „áldozat” nem sértődött meg, vagy ha a gyermek nem is érti, hogy valójában mit mondott.

Legmegdöbbentőbb az egészben, hogy a jó érzést, a józan észt és az egyéni szabadságjogokat egyaránt lábbal tipró, hamisítatlan sztálinista szellemiségű törvény csont nélkül átment a szigetország törvényhozásának mindkét házán - a hagyományaira büszke brit parlamentarizmus legnagyobb szégyenére.

Mintha az egész brit közvélemény alva járna egy lidérces rendőrállam felé, amelytől még egy KGB-tiszt is elpirult volna.
mondoka 2012. 12. 09. 19:53
Előzmény: #2653  pampa
#2655
Szíriában (előtte Líbia) meg az al-kaiba szövetségesei a tudathasadtak.
Törölt felhasználó 2012. 12. 09. 18:53
Előzmény: törölt hozzászólás
#2654
A nyugati birodalom ugyanis még mindig óriási katonai erőfölényben van -soha nem volt erőfölényben! Amerika 8000 atomtöltet Oroszország 12500. Ez tényleg az!
pampa 2012. 12. 09. 18:38
Előzmény: #2631  _pampa
#2653
"Megölte az al-Kaida egyik legmagasabb rangú parancsnokát, Abdel Rehman al-Huszajnant egy pilóta nélküli amerikai repülőgépről indított rakéta - közölték vasárnap pakisztáni hírszerző vezetők.

Az Abu Zaid al-Kuvaiti néven is ismert al-Huszajnan lánya és felesége is megsebesült, s a kórházba szállított asszony pénteken ugyancsak meghalt."

Ez nem gyilkosság, küzdelem a terrorizmus ellen...és a felesége? Ő a járulékos veszteség az USA szerint.....
pampa 2012. 12. 09. 18:17
Előzmény: #2648  _pampa
#2652
"A zsidó állam kormányfője a megalakítása huszonötödik évfordulóját ünneplő terrorszervezet vezetője, Háled Mesaal szombati beszédére reagált, amelyben a katari emigrációban élő, de az évfordulóra Gázába látogató politikus százezrek előtt kijelentette, hogy Palesztina a palesztinoké, nem engednek át belőle egy négyzetcentimétert sem, és annak felszabadítása jog, kötelesség és cél.

Benjámin Netanjahu ezzel szemben a kabinetülésen leszögezte, hogy Izrael sosem fog egyoldalúan kivonulni a Jordán folyó nyugati partvidékéről úgy, ahogy 2005-ben Gáza esetében tette, s nem bocsát a palesztinok rendelkezésére újabb területeket, amelyekről rakétákkal izraeli városokat támadhatnak.

„Mindig elképedek azon, hogy egyesek készek ezt az utat követni, s hozzá békének nevezni. Mi igazi békét akarunk a szomszédjainkkal, de nem fogjuk becsukni a szemünket, s nem dugjuk homokba a fejünket” – szögezte le az izraeli miniszterelnök."

atv.hu, MTI, hvg.hu

"hogy Izrael sosem fog egyoldalúan kivonulni a Jordán folyó nyugati partvidékéről úgy, ahogy 2005-ben Gáza esetében tette, s nem bocsát a palesztinok rendelkezésére újabb területeket"

Nos akkor lehet tárgyalni....van értelme?
Fordult a kocka, az idő most már nem Izraelnek dolgozik. Fogy az ENSZ tagországok türelme.

szvsz
Törölt felhasználó 2012. 12. 09. 14:24
Törölt hozzászólás
#2651
Törölt felhasználó 2012. 12. 04. 21:00
Törölt hozzászólás
#2650
_pampa 2012. 12. 04. 14:37
Előzmény: #2639  pampa
#2649
"A Közel-Kelet országait érintő nukleáris leszerelési konferenciát közben az Egyesült Államok lemondta, a hivatalos indoklás szerint Irán kihívó magatartása miatt. Az ENSZ közgyűlése közben arra szólította fel Izraelt, hogy engedje be a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség megfigyelőit nukleáris létesítményeibe, valamint arra is, hogy csatlakozzon a nukleáris fegyverek terjesztését gátló atomsorompó-egyezményhez."

Eszükbe jutott, hogy nem csak Iránnal van baj ezen a területen?
Mi lesz, ha nem engedi be az ellenőröket?
Az USA ugyanolyan kemény szankciókkal bünteti mint Iránt?
_pampa 2012. 12. 01. 11:38
Előzmény: #2647  pampa
#2648
"Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet a közgyűlés határozata után felszólította a feleket, hogy haladéktalanul újítsák fel béketárgyalásaikat. Mint mondta, az Egyesült Államok ezekhez segítséget fog nyújtani, de felszólított mindenkit a térségben, hogy tartózkodjon a további „provokatív cselekedetektől”. Rice szerint egyébként a közgyűlési határozat újabb akadályt gördített a béke útjába."

Annyira tartózkodott Izrael, hogy bejelentette 3000 lakás építését a vitatott területen....

Ez valószínűleg "nagy mértékben " elősegíti a békés rendezést....
pampa 2012. 11. 30. 18:15
Előzmény: #2646  _pampa
#2647
Minek tárgyalni....itt "erőből" politizálás folyik.....még Obama sem számít....
Addig nem lesz béke még az USA nem áll határozottan a sarkára.

"Izrael rövidesen engedélyezi, hogy 3000 új lakást építsenek fel Kelet-Jeruzsálemben, illetve ciszjordániai telepeken – közölte egy magas rangú izraeli vezető pénteken, egy nappal azután, hogy az ENSZ Közgyűlése "nem tag megfigyelő állammá" minősítette Palesztinát.


A nevének elhallgatását kérő illetékes megerősítette a Háárec című izraeli napilap diplomáciai tudósítójának erre vonatkozó értesülését. Barak Ravid Twitter-üzenete szerint Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő a palesztinok ENSZ-kezdeményezésére válaszul döntött a 3000 új lakás felépítésének engedélyezéséről.

Egyes lakásokat a Kelet-Jeruzsálem és a ciszjordániai Maale Adumim telep közötti vitatott, úgynevezett E1 övezetben építenének meg. "A (Barack) Obama (amerikai elnöknek) adott garanciák dacára Netanjahu miniszterelnök utasítást adott az építkezések folytatására a Maale Adumim és Jeruzsálem közötti E1 övezetben, amivel elvágják Ciszjordánia északi részét a délitől" – írta a tudósító.

Izrael e terv megvalósításával össze akarja kötni a 35 ezer lakosú Maale Adumimot és az attól több mint 10 kilométerre fekvő, 1967-ben elfoglalt és annektált Kelet-Jeruzsálemben lévő telepeket.

A palesztinok hevesen ellenzik a tervet, mert kettévágná Ciszjordániát, veszélyeztetve a jövőbeli palesztin állam életképességét. A palesztin-izraeli béketárgyalások 2010-ben szakadtak meg, a palesztin fél a tárgyalások újrafelvételéhez a telepbővítés befagyasztását követeli."
_pampa 2012. 11. 30. 12:20
Előzmény: #2644  pampa
#2646
Az az érdekes, hogy az izraeliek olyan jól látják a világ többi országában jelenlévő problémákat ami az ott élő kisebbségeket érinti. Valahogyan a hazai helyzettel nincsenek tisztába....Szerintem az lenne a logikus, hogy először a saját portájukon takarítsanak és csak azután menjenek külföldre....

Van baj rendesen az izraeli szélsőjobbal is miért a náluk ellenzékben lévővel foglalkoznak (elítélem a Jobbik megnyilvánulását! )? Náluk már megrendszabályozták?

"A magyar kormánynak szembe kell szállnia a szélsőjobboldallal - sürgette a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő hétfői parlamenti felszólalásával kapcsolatban a Der Tagesspiegel című német lapnak nyilatkozva. Ronald S. Lauder a berlini lap pénteki számában idézett nyilatkozatában elmondta: "sajnos azt kell megállapítani, hogy a magyar kormány gyakran vonakodva reagál az uszító kijelentésekre, és a legtöbbször megelégszik a szóbeli elmarasztalással".

A WJC elnöke kiemelte: "veszélybe kerül a demokrácia, ha nem parancsolnak azonnal minden eszközzel megálljt a barna kísértetnek". Szomorú - figyelmeztetett -, hogy az antiszemitizmus ismét kimutatja foga fehérjét, éppen Magyarországon, ahol a holokauszt idején oly sok szenvedést okoztak a zsidóknak. Még szörnyűbb azonban, hogy a roma kisebbség tagjait bűnözőnek bélyegzik és megfélemlítik a Jobbik környezetéből származó, verőlegényekből álló bandák - tette hozzá."

"roma kisebbség tagjait bűnözőnek bélyegzik"

Ahogyan náluk a palesztinokat terroristának...
Megint az a fránya kettős mérce...

szvsz
Törölt felhasználó 2012. 11. 30. 11:56
Törölt hozzászólás
#2645
pampa 2012. 11. 30. 09:20
Előzmény: #2642  pampa
#2644
"Hillary Clinton amerikai külügyminiszter szerencsétlennek és kontraproduktívnak minősítette az ENSZ döntését, mely nagy szavazattöbbséggel előléptette a palesztinok státuszát "nem tagállami megfigyelő" szintre, mely újabb lépés a palesztin államiság elismerése felé - írja a Reuters.

Az amerikai külügyminiszter azt nyilatkozta, Amerika számára világos, hogy csak a két fél közti közvetlen tárgyalások vezethetnek el az általuk is támogatott célhoz, mely a független Palesztina és Izrael kölcsönös elismerését jelenti."

Azért azt is megmagyarázhatná Clinton, hogy Izrael kétoldalú tárgyalás nélküli kikiáltása miért volt "jó" döntés és Palesztina esetében miért lenne "rossz" ?
Törölt felhasználó 2012. 11. 29. 18:11
Törölt hozzászólás
#2643
pampa 2012. 11. 29. 09:18
#2642
"Csütörtökön szavaznak a világszervezetben Palesztina "nem tag megfigyelő államként" történő elismeréséről. A jelenleginél "értékesebb" státus megszavazása biztosra vehető, hiszen elegendő a tagállamok egyszerű többségének támogatása. Mit foglal magában ez az új státus?

Palesztina 1974 óta "megfigyelő entitásként" van jelen az ENSZ-ben, ami a nemzetközi szervezetekhez hasonló rangot jelent. A "megfigyelő állam" ennél több, tulajdonképpen elismeri Palesztina államiságát, bár zászlaját továbbra sem lengeti majd szél az ENSZ New York-i székházánál, mert még nem válik az ENSZ teljes jogú tagjává. Ezt az Egyesült Államok mindaddig megvétózná, amíg Palesztina nem köt békét Izraellel.

Az új státus előnyei

Az új státusnak azonban lesznek gyakorlati előnyei. Palesztinok is megválaszthatóak lesznek az ENSZ-bizottságokban, és jóllehet a Közgyűlésben még nem lesz szavazati joga, az ENSZ szervezeteiben államként kezelik majd. (Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az ENSZ 193 tagállamának el kellene ismernie Palesztinát - ezt a kétoldalú kapcsolatokban rendezik.) Ugyanakkor például Palesztina is bekerülhet a Nemzetközi Büntetőbíróság tagjai közé, és eljárást kezdeményezhet izraeliek ellen a megszállt területeken végrehajtott cselekmények miatt.

Palesztina csaknem 130 szavazatra számíthat

Megfigyelők szerint csütörtökön Palesztina közel 130 szavazatra számíthat. Minden szavazat ugyanannyit ér, vagyis az 1,34 milliárd lakosú Kínáé ugyanannyit, mint a 10 ezer lelket számláló Fidzsi-szigeteké, vagy az Egyesült Államoké, annak ellenére, hogy Washington állja az ENSZ költségvetésének közel negyedét.

Nincsenek közös állásponton az EU tagállamai

Az Európai Unió tagállamai megosztottak, nincs közös álláspontjuk. Biztosra vehető, hogy például Franciaország megszavazza, míg Nagy-Britannia nem, csak az a kérdés, hogy London nemmel szavaz vagy tartózkodik. Hasonló mondható el Berlin pozíciójáról is, vagyis nem támogat, de lehetséges, hogy tartózkodik, és Hollandia sem adja beleegyezését. Spanyolország és Ausztria viszont határozottan igennel voksolnak. Szintén igen várható Oroszországtól, Kínától, Indiától, míg Ausztrália tartózkodni fog.

Nem véletlen ma van a szavazás napja

Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke nem véletlenül választotta a szavazás napjának november 29-ét, ez ugyanis a palesztinokkal való nemzetközi szolidaritás napja, ami az 1947-ben elfogadott, 181-es ENSZ-határozatra emlékeztet, amikor megszavazták Palesztina brit mandátum felosztását zsidó és arab részre, amivel lehetővé tették Izrael állam kikiáltását.

Azóta a palesztinok hol a tárgyalóasztal melletti békés utat, hol a gerillaharc, terrorizmus erőszakos útját választják, hogy létrehozzák saját államukat. Az ENSZ-státus módosítását akkor döntötték el, amikor 2010-ben kudarcba fulladtak a béketárgyalások Izraellel, mert a zsidó állam nem volt hajlandó leállítani Ciszjordániában a megszállt területeken folytatott telepépítéseket. Izrael egyelőre kivárja, mihez is kezd a Palesztin Hatóság az új státussal, amelyet csütörtökön várhatóan elnyer. "Ha ezen határozat alapján az összeütközést fogják keresni, akkor annak megfelelően kell eljárnunk majd" - mondta az izraeli kormány szóvivője. Ha viszont a palesztinok megelégszenek azzal, hogy ez egy jelképes aktus, akkor "nem nyúlunk drasztikus eszközökhöz" - fűzte hozzá.

Izrael szoros szövetségese, Washington közölte: "hibának" tartja Abbász eljárását, és elképzelhető, hogy veszélybe kerül a palesztinok anyagi támogatása. A Kongresszus már befagyasztott kétszázmillió dollár segélyt.

Az ENSZ-ben nem Palesztina lesz az egyetlen "megfigyelő állam"

Az ENSZ-ben nem Palesztina lesz az egyetlen "megfigyelő állam": a Vatikánnak is hasonló a státusa 1964 óta, és több ország is betöltötte, mielőtt elnyerte a teljes jogú tagságot, például Svájc 56 éven keresztül, 2002-ig, vagy a két Németország, mielőtt 1973-ban felvették őket a világszervezetbe."

Előbb,utóbb az USA és Izrael ellenére is létre fog jönni az önálló Palesztin állam.
_pampa 2012. 11. 28. 11:26
Előzmény: #2640  _pampa
#2641
Minden országnak megvan a maga politikai vagy vallási"fanatikusa" aki nem megengedhető nyilatkozatokat tesz.
Sajnos ezen eseteket is kettős mércével mérik.

"Ovadia Jószéf rabbi, az ultraortodox Sasz párt szellemi vezetője is, aki legutóbb a „gonosz palesztinok” kiirtásáról beszélt. Pontosabban azt mondta, hogy Istennek sorscsapással kell sújtania az Izraelt gyűlölő gonosz palesztinokat. Mahmud Abbász palesztin elnöknek és az összes gonosz embernek el kell tűnnie a föld színéről.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek