pampa

Regisztráció:
2006-02-28 18:05
Hozzászólások száma:
14 283
Utolsó hozzászólás:
2017-11-11 11:11
Pontok:
Tapasztalati: 4
Aktivitási: 5
Népszerűségi: 5

Legkedveltebb témái:

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2017-11-11 11:11:58
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50947
"
Boros Juli KÜLFÖLD ma 8:52  70  188
Több tízezer, háborús konfliktus vagy az éhség elől menekülő ember vesztette életét az elmúlt években. Nehéz meglátni a személyes történeteket a számok mögött, ebben segít most a Der Tagesspiegel. A német lap pénteken 33 ezer olyan menekült nevét hozta le, akik Európa felé tartva haltak meg. 
A tavalyi volt eddig a legrosszabb év a Földközi-tengeren átkelni próbáló menekültek számára, minden eddiginél többen vesztek a tengerbe vagy tűntek el Európa felé tartva. A lap szándéka az volt, hogy a menekültpolitika mögé nézve az emberek lássák meg azt is, hogy az útközben meghalt embereknek is volt neve, szerettei, múltja és tervei."
Akik  célzottan Európa felé tartanak nem menekültek!
Ők migránsok!
A menekültnek nem a célország a fontos hanem az élete!
2017-11-11 11:08:15
mutat
Szaúd-Arábia egyre inkább putyinizálódik #19
"Háborús terepnek használhatja Libanont Irán és Szaúd-Arábia
HÍR TV
2017. november 11., szombat 10:35, frissítve: szombat 10:57
A két fél Szíriában és Jemenben is ellenkező oldalon harcol, és mindenhol a szaúdiak által támogatott erők állnak vesztésre.
Már az amerikai külügyminiszter is attól tart, hogy a belpolitikai káoszba süllyedő ország lesz a következő helyszíne a két térségi nagyhatalom újabb összecsapásának. A két fél Szíriában és Jemenben is ellenkező oldalon harcol, és mindenhol a szaúdiak által támogatott erők állnak vesztésre.
 
hirdetés
Hétfőn fogadta a szaúdi uralkodó a lemondott libanoni miniszterelnököt. A kettős állampolgár Szaad Hariri itt, Rijádban született - most pedig a szaúdi fővárosba menekült, mert állítása szerint Libanonban már nincs biztonságban az élete. A politikus szerint a libanoni egységkormány legerősebb szereplője, a Hezbollah és Irán tör az életére.
A Hezbollah szerint viszont Szaúd-Arábia valójában túszul ejtette Haririt, és be akar avatkozni a libanoni belpolitikába.
„Egyértelmű, hogy Szaúd-Arábia és a szaúdi kormány-tisztviselők hadat üzentek Libanonnak és a Hezbollahnak; azt kell mondjam, ez háború Libanon ellen” – mondta Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője.
A síita Hezbollah a szintén síita Irán kinyújtott kezének számít Libanonban, amely a legújabb helyszíne lehet a Közel-Kelet sorozatos iráni-szaúdi összecsapásainak. A térség vezetői szerepére pályázó két ország Szíriában és Jemenben is ellenkező oldalon harcol, és mindkét helyen a Szaúd-Arábia által támogatott erők állnak vesztésre. Az újabb kihelyezett háború ellen már az amerikai külügyminiszter is felemelte a szavát.
„Az Egyesült Államok arra szólít mindenkit Libanonon belül és kívül, hogy ne használják az országot kihelyezett konfliktusok helyszínéül, és ne okozzanak instabilitást Libanonban” – fogalmazott közleményében Rex Tillerson.
Az amerikai külügyminiszter arra sürgette Haririt, hogy térjen haza, és segítsen tisztázni a belpolitikai helyzetet, hogy a libanoni kormány ismét működőképes legyen."
2017-11-11 11:04:57
mutat
Mi lesz veled Európa? #1218
Mennyiszer leírtuk!
Most már elhiszik,vagy tovább erőltetik ezt az egészet?
"“Nem, mert ez nem jelent megoldást. Nem akarjuk, hogy bárki is megmondja nekünk, hogy melyik menekültet kell befogadni” – felelte Babis arra a kérdésre, hogy Csehország készen áll-e uniós kvóták alapján embereket befogadni.
“Az EU nem mentheti meg az egész világot” – tette hozzá.
Babis egyúttal leszögezte: Európa-pártinak tartja magát, Európa pedig “szupertermék”. Világossá tette azonban, hogy Európa legnagyobb problémájának az illegális migrációt tartja."
2017-11-11 10:57:51
mutat
EU-ból való kilépés várható hatása Magyarországon #5499
"Re: mindennek ára van.... Értékelés: 0
előzmény (#12780: Vazsmegyei) | válasz erre | Ma, 14:05
Vazsmegyei elszólása evataviról: 
"Kitíltottakról csak jót vagy semmit." 
Honnan tudja, hogy ki van tiltva?:) Hoppá.
pny-
Hát ezt ma akaratlanul is bebizonyította... 
Jut eszembe és te honnan is tudtad, hogy borzt tiltották?:) 
pny-
(#12789) Re: mindennek ára van.... Értékelés: 0
előzmény (#12788: _pampa) | válasz erre | Ma, 14:32
Ahhoz ez pont elég, hogy lásd, mennyire hiteles a haverod...
pny-
Jelzés a moderátornak
(#12788) Re: mindennek ára van.... Értékelés: 0
előzmény (#12785: pny-) | válasz erre | Ma, 14:30
de amit kiástál az csak a vasi-travi kapcsolatot igazolja. a borzt még nem.
_pampa
#45883) Re: DK nyugger támadás, indul a kampány Értékelés: 0
előzmény (#45879: _pampa) | válasz erre | Ma, 14:44
A jelentése hosszabban is ugyanaz. Köszi, hogy terjeszted Vazsmegyei elszólását. 
Egy hazugságát amúgy már te is beláttál, hogy ő volt evatavi.
pny-
evatavi
Regisztráció: 2016-06-22 12:38
Hozzászólások száma: 284
Utolsó hozzászólás: 2017-09-20 11:36
Ebben is tévedtél!  Írhatnám azt is, hogy csúnyán beégtél!
Itta példa ami rámutat teljesen hiteltelen amit állítasz!
Ez a beszélgetés köztünk februárban zajlott!
2017-11-10 18:00:28
mutat
Mi lesz veled világ? #5626

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és több nemzetközi civil szervezet kutatásából kiderült, hogy a 25 millió nem a klímamenekültek teljes száma, hanem csak azoké, akik az éghajlatváltozás miatt hirtelen bekövetkező természeti katasztrófák miatt válnak földönfutóvá.
A hosszabb távú folyamatok, például az elsivatagosodás miatt az otthonukat elhagyni kényszerülő emberek számáról nincsenek megbízható adatok.
Kubában például csak az idei hurrikánszezonban 1,7 millió embernek kellett elhagynia az otthonát, ami a teljes lakosság 15 százaléka. A Dominikai Köztársaságban 50 ezren menekültek el, Barbuda egyik fele, Barbuda szigete pedig 300 éve most először teljesen elnéptelenedett.
A klímaváltozás jellemzően fejlődő országok lakóit teszi menekültté. A leginkább veszélyeztetett országok listáján az első helyén Kína áll, utána a Fülöp-szigetek következik. A háborús vagy politikai menekültektől eltérően a klímamenekültek többnyire a hazájukban maradnak, a nagyvárosok szegénynegyedeiben húzzák meg magukat, vagy a lakható területekre vándorolnak.
2017-11-10 17:39:46
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50944

Diák közé hajtott egy autós Franciaországban
Botos Tamás KÜLFÖLD ma 17:33  4  0
A rendőrség szerint szándékosan hajtott a gyalogosok közé a Toulouse melletti Blagnac-ban. Két kínai diák súlyosan, egy könnyebben megsérült. (AFP)
2017-11-10 17:34:35
mutat
EU-ból való kilépés várható hatása Magyarországon #5496

Több milliárd euróval növekedhet Németország európai uniós befizetési kötelezettsége a brit EU-tagság megszüntetése (Brexit) miatt – írták pénteken német lapok az Európai Parlament egy elemzésére hivatkozva.
Nagy-Britannia távozásával várhatóan évi 10,2 milliárd euróval (3200 milliárd forint) csökkennek az EU-s költségvetés forrásai, és ennek pótlására változatlan keretfeltételek mellett Németországnak 3,8 milliárd euróval kellene növelnie befizetését, ami 16 százalékos emelkedés – írták a Funke médiacsoport lapjai.
Azonban egyelőre nem biztos, hogy változatlan marad a tehermegosztás rendszere, mert mérlegelik azt a lehetőséget, hogy a Brexit miatt megszorításokat vezessenek be, vagy pedig új források, például adók révén pótolják a kieső bevételt.
Németország az EU legnagyobb nettó befizetője. Az Európai Bizottság adatai szerint tavaly 23,3 milliárd eurót fizetett be a közös költségvetésbe, és 10,08 milliárd euró támogatáshoz jutott onnan."
2017-11-10 17:31:32
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #66047
Száz százalékban exportra fog termelni az a 6,5 milliárd forintból felépülő, élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem, amelynek alapkövét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán tették le pénteken.
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az ünnepségen elmondta, a 12 ezer négyzetméteres, korszerű üzem háromszáz új munkahelyet teremt a régióban.„Az alapkőletétel egy újabb állomása a magyar gazdaságpolitika sikersorozatának, sorra épülnek a gyárak, az üzemek, újra teremtjük a magyar ipart” – fogalmazott a miniszter. Hozzátette, ebben a folyamatban a külföldi befektetők és a magyar cégek egyaránt fontosak, a gazdaság fejlődése szempontjából pedig kulcsfontosságú a jó együttműködés.Kötél Bernadett, a beruházó francia Croque Bourgogne-IMOFI-Bourgogne Gastronomie cégcsoporthoz tartozó Bourgogne Gastronomie Kft. ügyvezető igazgatója szerint a termelés várhatóan 2018 közepén kezdődik el, a termékek elsődleges piaca Franciaország lesz."
2017-11-10 17:29:39
mutat
Mi lesz veled világ? #5625
Erdogan tavasszal felszólította az Európában élő törököket, terjesszék ki befolyásukat és vállaljanak több gyermeket. "Ne csak három, hanem öt gyermeket nemzzetek, mert ti vagytok Európa jövője!" – hangoztatta a török államfő. Törökország akkor diplomáciai vitába keveredett mindenekelőtt Németországgal és Hollandiával, mert ezek az uniós tagállamok nem engedték, hogy török kormányzati tisztségviselők kampánygyűléseket tartsanak náluk az elnöki jogkörök kiterjesztéséről szóló török népszavazás alkalmából."
2017-11-10 17:27:33
mutat
EU-ból való kilépés várható hatása Magyarországon #5495
"Frank-Walter Steinmeier üdvözölte a francia elnöknek szeptember 26-én az európai reformtervekről a párizsi Sorbonne egyetemen elmondott szerinte “bátor” beszédét egy “olyan pillanatban, amikor sok a szkepticizmus” Európában.
Az elnöki hivatalból a két államfő együtt utazott el Elzászba, ahol a német-francia határvidéken fekvő Vogézek hegység Vieil Armand (Hartmannswillerkopf) magaslatán felavatták a Hartmannswillerkopf francia-német emlékmúzeumot.
A német és francia csapatok az első világháborúban ezen a csatamezőn folytatták egymással az egyik legvéresebb ütközetet. A Vieil Armand magaslatnál a francia állam már 1932-ben emeltetett egy emlékművet. Az új emlékhely koncepcióját közösen dolgozták ki francia és német szakértők.
Az avatási ünnepséggel kezdődtek meg az első világháborús harcokat lezáró fegyverszünet évfordulója alkalmából rendezendő megemlékezések.  ”Ez a közös látogatás és ez a gesztus nem a fájdalmas múltba való visszanézés a hazáink számára, hanem a közös megemlékezés jele (…)
Mostantól közösen építjük a történelmünket, mert az a közös jövőnk alapja, mert még nagyon sok teendőnk van együtt” – mondta Emmanuel Macron. Frank-Walter Steinmeier azt hangsúlyozta, hogy “fontos emlékeztetni arra az embereket, honnan jövünk, különösen egy olyan időszakban, amikor együtt küzdünk azért, hogy kilábaljunk az európai válságból”.
2017-11-10 17:21:39
mutat
Szaúd-Arábia egyre inkább putyinizálódik #15
A Hezbollah vezetője azzal vádolta meg Szaúd-Arábiát, hogy arra kérte Izraelt: csapjon le Libanonra, amikor a feszültség tovább nő Rijád és síita szervezet, Irán szövetsége között.
atv.hu/MTI
Betámadják Libanont és robban a közel-kelet!  :(
2017-11-10 17:19:32
mutat
Szaúd-Arábia egyre inkább putyinizálódik #14
Valamiért "történnek" az események.
Így ennek a mostani hatalomátvételnek is kell, hogy legyen magyarázata.
A korrupció csak púder.
2017-11-10 17:11:42
mutat
Szaúd-Arábia egyre inkább putyinizálódik #12
"Szaúd-Arábia a világ egyik leggazdagabb országa, amit nem sajnálnak olykor látványosan a világ elé tárni. Az arab ország uralkodója 1500 fős kísérettel érkezett Moszkvába, két luxushotelt teljes egészében lefoglaltak. A tárgyaló felek – többek között – célként tűzték ki az olajpiac stabilizálását."
Valamiből pótolni kell a hiányt?
2017-11-10 17:09:21
mutat
Megfogta az Isten lábát Németország a menekültekkel #43

A feladat: az európai kultúra megőrzése!"
Ez lenne!!!!
De az van:
"Ednan Aslan, a Bécsi Egyetem professzora elemzésében százötven iszlám óvodát vizsgált meg az osztrák fővárosban. Egyebek közt megállapította, hogy a nevelők a nyugati életmód elutasítására tanítják a gyerekeket, az iszlám törvénykezést, a saríát dicsőítik, és alig tudnak németül. Az óvodák fenntartói azt vallják, hogy az eddig ismert Európa néhány éven belül már nem fog létezni, írja az osztrák Krone."
2017-11-10 17:02:16
mutat
Szaúd-Arábia egyre inkább putyinizálódik #11
Ahogyan  a feltételezett háború Iránnal is borítana mindent!  :(
Nincsen elég baj a világban?
2017-11-10 17:00:09
mutat
Szaúd-Arábia egyre inkább putyinizálódik #10
Nem semmi!  
"A szaúdi kormány 800 milliárd dollár értékben tervez lefoglalni készpénzt és különböző vagyontárgyakat a szombaton őrizetbe vett magasrangú vezetőktől – írja a Wall Street Journal. A nehezen felfogható összeg 25 százalékkal több, mint Szaúd-Arábia tavalyi, 646 milliárd dolláros GDP-je. Magyarországra levetítve ez azt jelentené, mintha 40 ezermilliárd forint értékben foglalna le vagyontárgyakat a magyar kormány korrupcióra hivatkozva.
A hihetetlen számot az is jól mutatja, hogy nagyjából ennyit ér most a tőzsdén a világ legértékesebb vállalata, az Apple. A 800 milliárd dollár nem sokkal kevesebb, mint a három legnagyobb, magánkézben lévő olajvállalat (Exxon, Chevron, Shell) összértéke a mostani tőzsdei árfolyam alapján.
A frissen felállított korrupcióellenes hatóság több mint hatvan herceget, minisztert és más magas rangú vezetőt vett őrizetbe, akiket az egyik legelegánsabb rijádi hotelben tartanak fogva. Köztük a leggazdagabb szaúdit, Al-Valíd bin Talalt vagy Bakr bin Ládent, a legnagyobb szaúdi építőcég, a Saudi Binladin Group elnökét. Több jel is arra utal, hogy a művelet politikai célokat szolgált, és leginkább a 32 éves koronaherceg, Mohamed bin Szalmán példátlan hatalomkoncentrációjával van összefüggésben (erről bővebbben itt olvashat).
A szaúdi központi bank kedden jelentette be, hogy befagyasztja a fogvatartott vezetők bankszámláit. A leszámolás nemcsak Mohamed hatalmát erősítik, hanem a több sebből vérző szaúdi államháztartásnak is menekülést jelenthetnek. A kormány ugyanis bejelentette, hogy azok a vagyontárgyak, amelyeket korrupciós tevékenység miatt foglalnak le, a szaúdi állam tulajdonába kerülnek.
Ugyan Mohamed már többször kijelentette, hogy a kőolaj elapadása utáni időkre készítené fel az országát, a gazdaság jelenleg még jelentős részben az olajártól függ. A csökkenő olajárak és a jemeni háború költségei miatt tavalyelőtt 15 százalék, tavaly pedig 17 százalék volt a költségvetés hiánya. A hiányt részben a szaúdi állam devizatartalékaiból fedezték, ami 2014-es csúcsáról, 730 milliárd dollárról 488 milliárdra esett vissza augusztusban."
2017-11-10 16:41:03
mutat
Szaúd-Arábia egyre inkább putyinizálódik #7

Lezuhant egy szaúdi herceget szállító helikopter
Nyugat.hu 2017.11.05.22:07
A gépen több magas rangú tisztségviselő is utazott.
Hirdetés
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
A jemeni határ közelében lezuhant egy helikopter, amelyen mások mellett egy szaúdi herceg is utazott. A balesetről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a herceg meghalt, ezt az AFP egy twittben jelentette be, a twitt alatti egyik hozzászólás szerint Manszúr bin Mukrinról van szó. Azt is írják a balesetről beszámoló híroldalak, hogy összesen nyolc magas rangú szaúdi tisztségviselő utazott a helikopteren.
2017-11-10 16:39:36
mutat
Szaúd-Arábia egyre inkább putyinizálódik #6
Nagy horderejű ügy lesz ez!
Kiszámíthatatlan hatással az olajra és tőzsdékre!
2017-11-10 16:38:05
mutat
Szaúd-Arábia egyre inkább putyinizálódik #5

11 herceget és több tucat minisztert tartóztattak le Szaúd-Arábiaban
LENGYEL MIKLÓS 2017-11-05
Egy korrupciósellenes bizottság rendelte el a széleskörű rendőri akciót, amely példátlan a sivatagi királyság történetében.
Facebook Google + Twitter Hozzászólás
A frissen megalakult korrupcióellenes bizottság feje nem más, mint maga a trónörökös: Mohamed bin Szalman. A tisztogatás személycseréket is hozott két fontos katonai alakulat élén: új ember vezeti a Nemzeti Gárdát és a haditengerészetet. A széleskörű tisztogatás célja az, hogy megerősítse a trónörököst, mielőtt átveszi a hatalmat apjától, az idős és beteg Szalman királytól.
Mohamed herceg modern és mérsékelt Szaúd-Arábiát ígér, vagyis olyat, amely végképp belép a 21. századba. Ezért nemrég bejelentette az álomváros létrehozását Szaúd-Arabia északi részén, ahol a tervek szerint a modern technológia játssza majd a főszerepet. Eddig Szaúd-Arábia az olajra alapozta fejlődését, de ennek vége, hiszen a nyersanyag ára tartósan alacsonyan maradt az elmúlt években.
Részben ez is magyarázza a korrupcióellenes bizottság létrehozását és annak brutális fellépését az elit tagjai ellen. A költségvetésben lyukak tátonganak, és ez részben abból fakad, hogy az elit tagjai nemigen tesznek különbséget a családi és az államkassza között. A másik ok, hogy az elit több tagja nyíltan bírálta Mohamed herceg reformterveit. Ez magyarázhatja egykori és jelenlegi miniszterek és hercegek letartóztását.
Dzsiddában, az ország gazdasági fővárosában a hatóságok megakadályozták több magánrepülőgép felszállását. A hírek szerint ily módon kapták el Al Walid bin Talál herceget, aki korábban szókimondóan bírálta a konzervatív királyságot. Miért nem tetszett a reformgondolkodású herceg a trónörökösnek? Mert bírálta Mohamed herceg háborús politikáját Jemenben és diplomáciai háborúját Katar ellen.
Hogy ítéli meg a korrupcióellenes harcot a vahabita vallási tanács? Teljes mértékben kiáll mellette. Twitteren sietett tudatni, hogy maximálisan egyetért azzal, ami történt. Mohamed hercegnek tehát sikerült megszereznie a konzervatív vallási tanács támogatását, pedig reformígéretei arra is vonatkoznak, hogy korlátozni akarja a vallás befolyását Szaúd-Arábia hétköznapi életére. Valamifajta reformdiktatúra van tehát kialakulóban Szaúd-Arábiában, ahol a 32 éves trónörökös 11 herceg és több tucat egykori és mai miniszter letartóztatását rendelte el – korrupció miatt.
2017-11-10 16:36:43
mutat
Szaúd-Arábia egyre inkább putyinizálódik #3

Hezbollah: Szaúd-Arábia hadat üzent Libanonnak
Haszan Naszrallah, a Hezbollah libanoni síita szervezet vezetője kijelentette pénteken, hogy Szaúd-Arábia hadat üzent Libanonnak és a Hezbollahnak, és Szaad Haríri kormányfőt, aki múlt héten egy Szaúd-Arábiában rögzített tévébeszédben lemondott, fogva tartják a vahhábita királyságban.
Hezbollah: Szaúd-Arábia hadat üzent Libanonnak
Televíziós beszédében Naszrallah azt állította, hogy Harírit nem engedik visszatérni Libanonba. Egyúttal leszögezte, hogy a libanoni kormány továbbra is hivatalban van, nem mondott le.   
A Hezbollah vezetője azzal vádolta meg Szaúd-Arábiát, hogy arra kérte Izraelt: csapjon le Libanonra, amikor a feszültség tovább nő Rijád és síita szervezet, Irán szövetsége között.
atv.hu/MTI

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE