Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Sigorszky
_Sigorszky 2019. 11. 19. 17:24
Előzmény: #6325  _Sigorszky
#6326
"Az ember természeti környezetéről 1972-ben rendezett ENSZ Konferencia óta 1311 többoldalú, valamint 2294 kétoldalú nemzetközi megállapodás született, amelyekben az aláíró felek kinyilvánították, hogy a természeti környezet megőrzését kívánják előmozdítani (IEA Database Project, 2002–2017).
A megállapodások bősége ellenére a természet állapotáért kinyilvánított közös felelősség többnyire nem párosult valóságos tettekkel, mérhető és ellenőrizhető eredményekkel. Az elfogadott kilencven alapvető nemzetközi megállapodás közül mindössze négy járult hozzá a természeti környezet állapotának a javulásához. A természeti környezet állapotához és a feladat nagyságához képest a megállapodások hatása csekély, eredményeik jelentéktelenek."
(Fekete László: A globális szabadkereskedelem környezeti és etikai problémái. Magyar Tudomány 2019. április)
"Lázas semmittevésben a világ:
…s közben folyik a klímaváltozás és a fajok 6.nagy kipusztulása a Földön" (Vida Gábor)
És egy szörnyű kép: a massive plastic garbage patch in the Pacific Ocean, in:
https://www.resilience.org/stories/2019-04-22/earth-day/
pampa 2019. 08. 12. 15:04
Előzmény: #6323  pampa
#6324
"A zsidó állam külügyminisztere, Jiszrael Katz a múlthéten arról nyilatkozott a Knesszetben, hogy hazája részt vesz abban a nemzetközi akcióban, amelytől a Hormuzi-szoros biztonságos és rendezett hajózási feltételeit remélik. A politikus azt hangsúlyozta, hogy mindez Izrael biztonsága érdekében is történik.
Iráni kollégája a hírre reagálva arról beszélt, hogy az akció „katasztrofális következményekkel” járhat."
.
.
 Nagyon dolgoznak egy háború kirobbantásán Iránnal!
Ahogyan Izrael sem örülne annak ha iráni hadihajók állomásoznának a Gázához közeli nemzetközi vízen.
pampa 2019. 08. 12. 08:35
Előzmény: #6322  pampa
#6323
"Idén egybeesett íd al-adha, a muszlim áldozati ünnep és a tisea beav, a zsidó szentély római lerombolásának gyásznapja. Más években a tisea beav ünnepén a biztonságiak általában lehetővé teszik a zsidó látogatók számára a Templom-hegy megtekintését. Idén azonban a kettős ünnep miatt ezt megtiltották, de csak az utolsó pillanatban, és zsidó vallásos-nacionalista fiatalok gyülekeztek a számukra kijelölt kapunál.
A Templom-hegyen, az al-Aksza-mecset előtti téren a muszlim imádkozók tiltakozni kezdtek a zsidók belépése ellen, székeket és köveket dobáltak, harcra buzdító nacionalista szlogeneket kiabáltak.Válaszul a rendbontásra a biztonságiak tömegoszlató fegyverekkel, könny­gázzal megkezdték a tér kiürítését. Összecsapások törtek ki, melyekben könnyebb-közepes sérüléseket szenvedett a rendőrség szóvivője szerint négy rendőr, tizenöt muszlimot pedig kórházba szállítottak.
Egy 18 éves zsidó fiatalt egy felé dobott üvegpalack sebesített meg az óváros egyik utcáján a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint. Az összecsapások után a kiürített teret a rendőrség lezárta, majd később megnyitotta a zsidó látogatók előtt.
A rendőrség egyik illetékese arról tájékoztatta a ynetet, hogy a tér muzulmánok előli lezárása politikai szintű döntés volt, de a miniszterelnök környezetében ezt cáfolták és rendőri határozatnak nevezték."
pampa 2019. 08. 12. 08:16
Előzmény: #6321  pampa
#6322
"Kijev leszögezte, hogy a Krím és benne Szevasztopol városa Ukrajna szuverén területének szerves részét képezik.          
"Az orosz tisztviselők egyetlen útja sem képes megváltoztatni ezen területeknek Ukrajna alkotmányában és törvényeiben foglalt státusát, hanem csak ismételten megmutatja, hogy Oroszország nem tartja tiszteletben a nemzetközi jog általánosan elismert alapelveit és normáit, beleértve az ENSZ Alapokmányát, az ENSZ Közgyűlésének határozatait, valamint azon két- és többoldalú megállapodásokat, amelyeknek Oroszország és Ukrajna is egyaránt részese" - olvasható a tárca közleményében.     ""
  ..
"
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök új zsidó település alapkövét tette le a megszállás alatt álló Golán-fennsíkon, amelyet Donald Trump amerikai elnökről neveznek el.Netanjahu Trumpról nevez el egy zsidó településtA Yedioth Ahronoth nevű napilap közlése szerint Netanjahu izraeli miniszterelnök egy "Ramat Trump" nevet viselő új zsidó település alapkövét tette le a megszállás alatt álló Golán-fennsíkon, köszönetül annak, hogy az amerikai elnök Izrael részeként ismerte el a Golán-fennsíkot.
Trump március 25.-én elismerte Izrael fennhatóságát a Golán-fennsíkon, annak következtében az izraeli kormány döntést hozott, hogy egy új települést hoz létre a Golán-fennsíkon."
pampa 2019. 08. 11. 15:11
Előzmény: #6320  pitcairn2
#6321
A mai napig öli a civileket a ledobott de fel nem robban hadianyag!
.
min. elvárás, hogy odamennek és mentesítik a térséget.
pitcairn2 2019. 08. 11. 13:00
Előzmény: #6319  pampa
#6320
persze, pl. "porrábombázás" tekintetében ez a rekorder...
"In his comments on Tuesday, President Obama described Laos as the most heavily bombed nation in history. Eight bombs a minute were dropped on average during the Vietnam war between 1964 and 1973 - more than the amount used during the whole of World War Two."
Laos: Barack Obama regrets 'biggest bombing in history'
https://www.bbc.com/news/world-asia-37286520
pampa 2019. 08. 11. 10:22
Előzmény: #6310  pitcairn2
#6319
Nagyon tanulságos a világtörténelem!

Az USA megbüntette Irakot mert azt feltételezte, hogy atomfegyvert birtokol és be akarja vetni Európa ellen!
Az a USA aki egyedül az országok közül bevetett ilyen tömegpusztító fegyver civilek ellen.
.
 Ahogyan a Vietnamra ledobott napalm amit simán lehet vegyi fegyvernek minősíteni sem válogatott a civilek és a vietkongok között!
Mindenkit elpusztított!
Ahogyan a dél-szláv háborúban élesben kipróbál szegényített urán tartalmú lövedék is szedte utólag az áldozatait a civilek közül.
.
 sorolhatnám napestig.....
.
 és az USA még figyelmeztetést sem kapott a külpolitikája miatt.
pitcairn2 2019. 08. 11. 00:07
Előzmény: #6316  Peterbond
#6318
ha a bűvös "konteó" szót átugorjuk a tényeknél maradunk akkor felettébb logikus ez a verzió...
Japán kb. fejjel ment a falnak mivel más lehetőséget nem hagytak neki... 
https://en.wikipedia.org/wiki/Hull_note
és ezt ők is nagyon jól tudták...
megjegyzem mi a szent szart keresett egyáltalán az amerikai flotta Hawaii-on????!!!
Hawaii amerikai bekebelezése önmagában rendkívül pikáns történet (azért ez egy független polinéz királyság volt...) és az már csak a hab a tortán, hogy 1941-ben a japánok alkották a legnagyobb etnikai csoportot a szigeten... 
pitcairn2 2019. 08. 11. 00:02
Előzmény: #6314  Peterbond
#6317
egyáltalán mi a fenének kell feltétel nélküli kapitulációban gondolkodni?
hadbírósággal fűszerezett feltétel nélküli kapituláció doktrínája = totális háború....
Peterbond 2019. 08. 11. 00:02
Előzmény: #6315  pitcairn2
#6316
Na jó ne menjünk el azon konteók felé hogy az egészet az amcsik provokálták ki, hogy a japók megtámadják Pearl Harbort és valójában hagyták ottveszni a hajóikat és többezer embert. Mert már csak egy ugrás hogy levezesd a két világháború is a terv része volt hogy anglo amerikai világuralom alá hajtság az emberiséget.
pitcairn2 2019. 08. 10. 23:58
Előzmény: #6308  Peterbond
#6315
a bomba hatásának a demonstrálása volt a fő cél...
Japán már akkor semmilyen veszélyt se jelentett az USÁ-ra
igaz korábban sem volt érdemi ellenfél nekik...
How U.S. Economic Warfare Provoked Japan's Attack on Pearl Harbor
https://mises.org/library/how-us-economic-warfare-provoked-japans-attack-pearl-harbor-0
Peterbond 2019. 08. 10. 23:57
Előzmény: #6298  pitcairn2
#6314
Ebben joreszt egyetertunk. Meg elhuzodott volna par hettel a kapitulacio max ezert en is hulyesegnek erzem a "hivatalos" indokot. Ettol meg nem fogtak es direkt arvahazakra dobtak le csak mert gonoszok. Vagy akkor vegyuk szepen bele kedves Neumann Janosunkat is aki resztvett a celpontok kivalasztasaban. Es az o tervuk Kyoto meg durvabb lett volna kb a Japan tortenelem es kultura szimbolumaval.
pitcairn2 2019. 08. 10. 23:53
Előzmény: #6307  Peterbond
#6313
a hadbírósággal megspékelt feltétel nélküli kapituláció - azaz a totális háború - doktrínáját megfogalmazó anglo-amerikai vezetés vagy segghülye volt (ez nem valószínű...) vagy pedig minimum ridegen céltudatos... olyan amely akármekkora áldozatot hajlandó felvállalni a geopolitikai céljai érdekében... 
Peterbond 2019. 08. 10. 23:52
#6312
Mivel alant szetesett itt van inkabb a cikk akit erdekel a tema.
.
https://www.google.com/amp/s/index.hu/tudomany/til/2015/07/02/miert_pont_hirosimara_dobtak_az_atombombat/amp
.
Pampa keresobe ird be a " Miért pont Hirosimára dobták az atombombát?" Cimet.
Peterbond 2019. 08. 10. 23:51
Előzmény: #6309  Peterbond
#6311
"Groves memoárja szerint Stimson arra hivatkozott, hogy Kiotó fontos kulturális központja az országnak, és a korábbi fővárosa is, és számos oka van rá, amiért nem akarja, hogy atombombát dobjanak rá. Stimson naplójából az is kiderül, hogy megtiltotta a légierő parancsnokának, Arnold tábornoknak, hogy Kiotó ellen indítsanak támadást.Június 6-án Stimson találkozott Harry S. Truman elnökkel. Aznapi naplóbejegyzése szerint elmondta az elnöknek, hogy aggódik a háború végkimenetele miatt, mert nem akar felelősséget vállalni azért, hogy az Egyesült Államok még Hitlernél is nagyobb háborús bűnös legyen, illetve megjegyezte, hogy a légierő olyan hevesen bombázza Japánt, hogy jó eséllyel semmi sem marad belőle, mire bevethetnék az atombombát.Július 24-i naplóbejegyzése szerint Stimson végül lebeszélte Trumant Kiotó lebombázásáról, de azt még a történészek sem tudják, miért védte ilyen hevesen a várost. A városi legenda, miszerint ott töltötte a nászútját, és ezért nem akarta, hogy elpusztítsák, éppenséggel igaz lehet. Stimson az 1920-as évek végén a Fülöp-szigeteken volt főkormányzó, ahonnan eljutott Kiotóba is, és nagyon szerette a várost; könnyen lehet, hogy a nászútját is ott tartotta. Spekulációk persze vannak: lehet, hogy Stimson a lelkiismeretén akart könnyíteni, lehet, hogy már a háború utáni japán kapcsolatokat is figyelembe vette. De ezek csak mendemondák, konkrét bizonyíték nélkül.Akárhogy is történt, a halállistán a fontos katonai célpontnak számító Hirosima került az első helyre. 1945. augusztus 6-án, reggel 8 óra 15 perckor az Enola Gay bombázó ledobta a városra az első atombombát.Minden a terv szerint ment: kő kövön nem maradt."
pitcairn2 2019. 08. 10. 23:49
Előzmény: #6306  pampa
#6310
olyat általában csak a vesztesekkel szoktak tenni...
a nyertesek oldalán harcoló háborús bűnösök általában jutalmat kapnak a tettükért...
https://en.wikipedia.org/wiki/Enola_Gay#Crews
Peterbond 2019. 08. 10. 23:48
Előzmény: #6297  pampa
#6309
"döntéshozatalt a vezérkar befolyásolta, és ők csak néhány hónappal a bevetés előtt állították össze a potenciális célpontok listáját. Az első tárgyalást 1945 áprilisában tartották. A célpontokat kijelölő bizottság (Target Committee) tagja volt Leslie Groves, az atombombát fejlesztő Manhattan-terv vezetője, Lauris Norstrad, a légierő dandártábornoka, és a helyettese, Thomas Farrell dandártábornok is. A projekt tudósai közül William Penney és Neumann János is részt vettek a bizottság ülésén; együtt készítették el a halállistát az első atombomba célpontjának szánt japán városokról.A prioritási listán Hirosima volt az első, Kiotó a második, és Jokohama a harmadik; a listát valószínűleg Groves állította össze. A lista összeállításakor a katonai döntéshozók több szempontot is figyelembe vettek:
  • a bombát vizuális célzórendszerrel kell a célpontra irányítani, nem radarral;
  • jó időben kell végrehajtani a támadást (a japán klíma mellett ez nem könnyű);
  • olyan várost kell megtámadni, amelynek legalább 3 mérföld átmérőjű, sűrűn lakott területe van;
  • komoly stratégiai célpontnak kell lennie.
Hirosima városa érintetlen területnek számított, legalábbis Tokióhoz képest; az amerikaiak ekkorra már a kőkorszakba bombázták vissza a nagyobb japán városokat. A bizottságnak nem volt könnyű dolga: egy olyan városra akartak atombombát dobni, ami viszonylag épségben vészelte át a háborút. Az amerikaiak a totális megsemmisítéssel próbálták kapitulációra bírni a japánokat, és semmit sem bíztak a véletlenre: ahol megindultak a bombázók, ott kő kövön nem maradt.Kiotó ideális célpont lett volna:
  • fontos vasúti csomópont volt Oszaka és Tokió között;
  • több hadiipari gyáruk is volt (repülőgép-alkatrészeket és célzóberendezéseket készítettek), és az ipari létesítményeket is hadiipari termelésre állították át;
  • itt működött Japán második legnagyobb repülőgépmotor-gyára;
  • sok cég ide menekült a bombázások elől;
  • a városnak több mint egymillió lakosa volt;
  • igen látványos lett volna a pusztítás, mivel sok, klasszikus japán stílusban épült faháza volt, amiket egy atomcsapás pillanatok alatt porig égethet.
A második találkozót 1945. május 10-én tartották; ekkor már Kiotó volt a prioritási lista élén. Az imént felsorolt indokokon túl a döntéshozók azért is tartották fontos célpontnak, mert ez volt az ország szellemi életének központja. Ha ide dobják a bombát, az a pszichológiai sokkon túl minden hozzáértővel érezteti, hogy micsoda pusztító fegyverről van szó – a japán értelmiségiek meg nézzék csak végig, ahogy egy szempillantás alatt leég a városuk."
Peterbond 2019. 08. 10. 23:46
Előzmény: #6294  SeldonKuper
#6308
En mar tobbszor es most is leirtam ha valamiben igazat adtam neki vagy egyetertettem. EGYET masolj tole. Meg nyilvanvalo esetben se irta le hogy ja bocs tevedtem nem mintha neked pl valaha sikerult volna barmelyik korabbi nickeden is. Es mond meg epp mifele propaganda resze az hogy szerintem minimum haborus buntett volt a ket atombomba? En max azt ketlem hogy a celpontokat csak az alapjan valasztottak hogy szep ido volt. Azert ne higgyuk mar hogy velejeig ordog emberek voltak akik ezt csinaltak es gyerekverben furodtek minden nap. 
Peterbond 2019. 08. 10. 23:42
Előzmény: #6293  pampa
#6307
Ez alapjan is max azt olvasom ki hogy vihar volt az eredeti celpont folott ezert mentek a 2.es celpontra. Es nem azert hogy jol lathato legyen. Sose szerettem amikor mindent vegletekigg gonoszra probalnak festeni. Pont eleg amennyire az a haboru maga az volt akarmelyik fel reszerol.
pampa 2019. 08. 10. 16:39
Előzmény: #6305  pitcairn2
#6306
ezt nem értem, akkor háborús bűn miatt miért ítélnek el embereket?
.
pitcairn2 2019. 08. 10. 16:18
Előzmény: #6304  pampa
#6305
totális háborúban nincsenek civilek...
minden katonai célpont...
pampa 2019. 08. 10. 15:57
Előzmény: #6303  pitcairn2
#6304
civilek célzott likvidálása is megengedett ?
pitcairn2 2019. 08. 10. 15:46
Előzmény: #6302  pampa
#6303
totális háborúban minden katonai célponttá válik
egy ilyen - regionális központra ledobott - bomba komplett országrészeket tud kiütni...
Hiroshima kapcsán erősen rémlik, hogy órákon át olyan káosz volt a japán kommunikációs rendszerekben, hogy végül felderítőgépet küldtek Tokióból, hogy megnézzék, hogy egyáltalán mi is történt valójában... 
pampa 2019. 08. 10. 15:33
Előzmény: #6301  pitcairn2
#6302
de azt nem fejtettük meg, hogy mi volt az a katonai célpont amit el akartak pusztítani?
pitcairn2 2019. 08. 10. 15:10
Előzmény: #6300  mereszZenesz
#6301
senki sem vitatta azt, hogy ez a hivatalos verzió
mereszZenesz 2019. 08. 10. 13:50
Előzmény: #6299  pitcairn2
#6300
Az iskolában is úgy tanították anno, hogy "szükségből" dobták le...  
pitcairn2 2019. 08. 10. 13:31
Előzmény: #6297  pampa
#6299
szerintem is, hiszen az egy dolog, hogy van néhány atombombád, de amíg nem demonstrálod azt, hogy ezt akárki ellen hajlandó vagy használni, addig nem vesznek komolyan
pitcairn2 2019. 08. 10. 13:30
Előzmény: #6291  Peterbond
#6298
leginkább az erődemonstráció szempontjából volt ennek stratégiai jelentősége, 1945 nyarára már kb. csak egy feltételük volt a japánoknak: a császár személyének a sérthetetlensége és a monarchia fenntartása és ezt a kapituláció UTÁN el is fogadták az amerikaiak
pampa 2019. 08. 10. 13:26
Előzmény: #6295  pitcairn2
#6297
és városközpontra dobták le.
ott milyen katonastratégiai célpont szokott lenni?

szerintem egyértelmű, hogy a bomba pusztító hatását akarták bemutatni!
pitcairn2 2019. 08. 10. 13:25
Előzmény: #6289  pampa
#6296
"For targeting purposes, the bombing crew used St. Mary’s Urakami Cathedral, the largest Christian church in East Asia. At 11:02 a.m., on Aug. 9, 1945, when the bomb was dropped over the cathedral, Nagasaki was the most Christian city in Japan."
https://consortiumnews.com/2014/08/09/the-very-un-christian-nagasaki-bomb/
pitcairn2 2019. 08. 10. 13:23
Előzmény: #6289  pampa
#6295
talán jobb is ha igazad van, mert nagyon furcsa szimbolikákat lehet belelátni ebbe a történetbe...
The Very Un-Christian Nagasaki Bomb
https://consortiumnews.com/2014/08/09/the-very-un-christian-nagasaki-bomb/
az atombombát egyenesen a jó négyszáz éves múltra visszatekintő japán kereszténység központjára dobták le...
https://en.wikipedia.org/wiki/Immaculate_Conception_Cathedral,_Nagasaki
SeldonKuper 2019. 08. 10. 12:08
Előzmény: #6291  Peterbond
#6294
Legalább egyszer lássam, hogyha pampával nem is akarsz egyetérteni, legalább azt fogadd el amit hivatalos adaokkal nem tudnál cáfolni.
Mint mindig, vitázni akarsz a vitáról. 
Eléggé unalmas a propaganda, amit követsz.  
pampa 2019. 08. 10. 11:59
Előzmény: #6291  Peterbond
#6293
Az amerikai hadvezetés a következő nukleáris támadást augusztus 11.-re tűzte ki, ezúttal már Kokura volt az elsődleges célpont, másodlagos célpontnak a várostól 154 kilométerre levő Nagaszakit választották ki. Az időjárás-előrejelzés azonban közbeszólt. Kiderült, hogy Kokura térségéhez tájfun közelít, a bevetés tervezőinek módosítaniuk kellett a támadás időpontját. Két nappal korábbra, augusztus 9.-re ütemezték át a bombázást, a bevetési szabályzat feltételének – miszerint a személyzetnek a bomba kioldása előtt látnia kell a célpontot – ekkor várhatóan megfeleltek a látási viszonyok, az eredeti időpontban a viharzóna felhőzete ellehetetlenítette volna a vizuális azonosítást.
A kijelölt gép a Bockscar nevű, négymotoros, B-29 Superfortress bombázó – a típus 1945-ben az amerikai légierő legnagyobb rendszerbe állított bombázója – volt, parancsnoka Charles W. Sweeney őrnagy. A bevetésre készülő Bockscar személyzete súlyosnak tűnő műszaki problémával küzdött. Nem működött a biztonságos visszatéréshez szükséges tartalék üzemanyag szivattyúja. A szivattyú cseréje többórás munka lett volna, de mivel a hatalmas bomba átszerelése egy másik gépre is hasonlóan hosszú időt vett volna igénybe, Sweeney őrnagy a tartalék üzemanyag hiányában várható nehézségek ellenére a tervezett időpontban levegőbe emelte a B-29-est."
pampa 2019. 08. 10. 11:55
Előzmény: #6291  Peterbond
#6292
Ezt te sem gondolod komolyan. A celpontokat hetekkel korabban vegigveszik es a bomba napokig "utazik" a celhelyre."

ez történelem, erről ne nyissunk vitát. 
olvass utána.
Peterbond 2019. 08. 10. 11:20
Előzmény: #6289  pampa
#6291
"És azért Nagaszaki lett a célpont mert fölötte volt tiszta az ég, hogy jó felvételeket tudjanak készíteni a bomba hatásáról!"
.
Ezt te sem gondolod komolyan. A celpontokat hetekkel korabban vegigveszik es a bomba napokig "utazik" a celhelyre. A bomba ledobasanak idejet befolyasolhatta a jo ido de az mar reszletkerdes szvsz. A tamadasoknak volt strategiai jelentosege de egyben az amerikaiak LE AKARTAK dobni azokat demonstracio keppen. Ez szerintem is haborus buntett volt ha masert nem a civil aldozatok miatt akiket teljesen figyelmen kivul hagyott. Ebben nem lesz vita koztunk. Ahogy abban se hogy azota se kertek bocsanatot miatta.
pampa 2019. 08. 10. 08:47
Előzmény: #6289  pampa
#6290
"Izraeli katonák lelőttek négy állig felfegyverzett palesztint a gázai övezeti határkerítésnél szombaton - közölte az izraeli hadsereg Twitteren.Az izraeli katonák azután nyitottak tüzet, hogy egyikük átmászott a határkerítésen, és lőni kezdett rájuk, illetve egy kézigránátot is feléjük hajított.
A Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet egyelőre nem reagált az izraeli bejelentésre.
A héten halálra késelték egy izraeli vallásos katonai iskola 19 éves diákját Ciszjordániában. A The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újság szombaton azt közölte, hogy a gyilkossággal kapcsolatban eddig már négy embert őrizetbe vettek.
A Gázai övezetet Izraeltől elválasztó határkerítésnél gyakoriak az erőszakos incidensek. A határ menti erőszakos tömegtüntetések 2018 márciusában kezdődtek el tiltakozásul Izraelnek és Egyiptomnak a Gázai övezet elleni gazdasági blokádjára. Az Európai Unió, Izrael és az Egyesült Államok terrorista szervezetnek nyilvánította a Hamászt, amely 2007-ben erőszakkal vette át az uralmat a Gázai övezet felett."
MTI
pampa 2019. 08. 09. 08:56
Előzmény: #6288  pampa
#6289
Nagaszaki békeparkjában egyperces néma csenddel kezdődött a megemlékezés helyi idő szerint délelőtt 11 óra 2 perckor, 1945. augusztus kilencedikén ugyanis abban a pillanatban dobta le a japán városra egy amerikai B-29-es bombázó repülőgép az atombombát. A robbanás több mint 70 ezer halálos áldozatot követelt.
1945. augusztus 6-án Hirosimát, három nappal később Nagaszakit érte atomtámadás. A szörnyű pusztítás nyomán Japán feladta a harcot: 1945. augusztus 15-én Hirohito császár bejelentette a szigetország kapitulációját.
A történészek mind a mai napig vitáznak arról, hogy szükség volt-e a két atombomba ledobására. Az egyik oldal szerint igen, hiszen így sikerült megmenteni rengeteg amerikai katona életét, akik elestek volna, ha szárazföldi támadást kell indítani Japán ellen. Mások viszont azt állítják, hogy a szigetország már mindenképp közel állt a kapitulációhoz, és ez atomtámadás nélkül is bekövetkezett volna."
.
.
És azért Nagaszaki lett a célpont mert fölötte volt tiszta az ég, hogy jó felvételeket tudjanak készíteni a bomba hatásáról!
Ennyit a "stratégiai" fontosságról!
70 ezer áldozat egy jó felvétel érdekében.
pampa 2019. 08. 04. 08:48
Előzmény: #6287  pampa
#6288
"Táskák, palackok, kannák, csomagolások, kötelek, halászhálók és ruhák úsznak legsűrűbben a vizeken. A Francia Tengerkutatási Intézet 1994 és 2017 közötti időszakra vonatkozó tanulmánya szerint a Földközi-tenger fenekén a hulladékok 60%-a már egy összefüggő szőnyeget képez.
Évente 8 millió tonna műanyag kerül bolygónk tengereibe, óceánjaiba, ebből 200 000 tonna közvetlenül a Földközi-tengerbe. Ez a jelenség jelentős hatással van a tengeri élővilágra is. Globális értelemben a szennyezés legalább 800 tengeri és part menti faj érintett, amelyek 17% -át közvetlenül fenyegeti vagy veszélyezteti is a jelenség.
Az összes hulladék közül azonban a halászati ​​felszerelés a legveszélyesebb, mivel a földközi-tengeri állatok 65% -a beleakad a horgászvezetékbe."
.
.
Tönkre tesszük az élővilágot, de arra már nem gondolunk, hogy annak mi is a része vagyunk!   :((((((
pampa 2019. 08. 04. 08:16
Előzmény: #6286  pampa
#6287
"Mark Esper új amerikai védelmi miniszter kijelentette szombaton: szeretné, ha az Egyesült Államok viszonylag rövid időn belül szárazföldi indítású, közepes hatótávolságú rakétákat telepítene az ázsiai-csendes-óceáni térségbe."
.
.
Putyin pedig gondolkozzon el egy kubai rakétatelepítésen?
Kína pedig venezuelain?
pampa 2019. 07. 24. 09:11
Előzmény: #6285  pampa
#6286
"Az amerikai műszaki termékeket és online szolgáltatásokat használó emberek és vállalkozások kiberbiztonságát csökkentené William Barr, az Egyesült Államok igazságügyminisztere, aki szerint a titkosítási eljárásokban hátsó kapukat kell telepíteni. Ez azt jelentené, hogy a hatóságok akkor is olvasni tudnák az emberek online levelezését és csevegését, ha azt a résztvevők titkosították. Barr nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy törvénnyel kötelezzék a vállalkozásokat a hátsó kapuk telepítésére."
.
 Papír és ceruza, kuperta a jövő!  :(
pampa 2019. 07. 23. 08:11
Előzmény: #6284  pampa
#6285
"07:46 | Megvan a nagy Turmp-alku: elkerüli a csődöt az amerikai állam"
.
 a hitelminősítőknél továbbra is a nagyon jó besorolásban szerepel.....  
tudom, tudom..... vannak országok ahol nem a számok számítanak!   :)))))
és vannak olyanok ahol pedig a számok egyáltalán nem számítanak!   :))))

ezek a minősítők már csak ilyenek....
pampa 2019. 07. 22. 11:35
Előzmény: #6283  pampa
#6284
"Jeremy Hunt brit külügyminiszter a BBC televíziónak nyilatkozva tegnap megerősítette azt a véleményét, hogy elfogadhatatlan az iráni akció, ami súlyos kérdéseket vet fel a brit és a nemzetközi hajózás biztonságával kapcsolatban a Hormuzi-szorosban. A The Sunday Telegraph konzervatív vasárnapi lap értesülése szerint mindazonáltal Hunt várhatóan diplomáciai és gazdasági intézkedéscsomagot jelent be Irán ellen a mai parlamenti tájékoztatójában. A brit kormány emellett nyomást gyakorolhat az EU-ra és az ENSZ-re azoknak a szankcióknak az újbóli bevezetése érdekében, ".
.
"A hajózási útvonalakon egyre érezhetőbb az Irán és az Egyesült Államok közötti ellentét. Teherán a Gibraltári-szorosnál feltartóztatott olajtanker ügyét kalózkodásnak tekinti, s úgy véli, a britek lépése az amerikaiak kérésére történt. A mostani hajón nem volt rakomány. London arra szólította fel a hajókat, kerüljék el a Hormuzi-szorost, amíg szavatolni nem tudják a biztonságukat. Irán szerint szó sincs fenyegetésről, épp az iszlám köztársaság tartja be a hajózásra vonatkozó nemzetközi törvényeket, ellentétben a britekkel. A britek úgy tartják, a hajó ománi vizeken hajózott az iráni akció időpontjában. Ezt Maszkat is így véli. Omán a térségben kulcsszereplő a zavarosan meghúzott határok miatt, egyben pedig hagyományosan jó viszonyt ápol Iránnal."
.
 Valakik nagyon ki akarnak robbantani egy háborút Iránnal.
pampa 2019. 07. 22. 07:26
Előzmény: #6282  Higuain
#6283
pl.
 esetleg betiltani a légi szállítást egyes termékeknél.
Higuain
Higuain 2019. 07. 22. 07:22
Előzmény: #6281  pampa
#6282
Drasztikusan emelni kell a repülőjegy árát, a kerozin árát. Sok társaság megszűnne, csökkenne a légtér terheltsége.
pampa 2019. 07. 22. 07:07
Előzmény: #6280  pampa
#6281
"A felmérés szerint pont a Grünen (Zöldek) választói repülnek a legtöbbet, pedig a párt folyamatosan a klímavédelemmel kampányol, melynek része az is, hogy az emberek ne utazzanak repülővel, mert az súlyosan környezetszennyező módja az utazásnak.
A Grünen szavazóinak 46 százaléka repült tavaly, a második helyen a liberális FDP áll 45 százalékkal, míg a kormányzó CDU/CSU szavazóinak 40 százaléka utazott repülőgéppel az elmúlt egy évben. A legkevesebbet az AfD-sek repültek, a párt szimpatizánsainak csak a 26 százaléka választotta ezt az utazási formát.
Nem ez az első olyan eset, ami azt bizonyítja, hogy a környezetvédelem mellett hangosan kiálló balliberálisok nem hajlandóak lemondani a kényelmükről. Emlékezetes, hogy Cseh Katalin EP-képviselővé választása után azt hangoztatta, hogy vonattal fog Brüsszelbe járni, de már az első alkalommal repülővel utazott onnan haza."
.

ez olyan mint amikor egy fegyvergyáros a világbékéért harcol?   :))))

Topik gazda

pampa
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek