Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Sigorszky
_Sigorszky 2019. 11. 19. 17:24
Előzmény: #6325  _Sigorszky
#6326
"Az ember természeti környezetéről 1972-ben rendezett ENSZ Konferencia óta 1311 többoldalú, valamint 2294 kétoldalú nemzetközi megállapodás született, amelyekben az aláíró felek kinyilvánították, hogy a természeti környezet megőrzését kívánják előmozdítani (IEA Database Project, 2002–2017).
A megállapodások bősége ellenére a természet állapotáért kinyilvánított közös felelősség többnyire nem párosult valóságos tettekkel, mérhető és ellenőrizhető eredményekkel. Az elfogadott kilencven alapvető nemzetközi megállapodás közül mindössze négy járult hozzá a természeti környezet állapotának a javulásához. A természeti környezet állapotához és a feladat nagyságához képest a megállapodások hatása csekély, eredményeik jelentéktelenek."
(Fekete László: A globális szabadkereskedelem környezeti és etikai problémái. Magyar Tudomány 2019. április)
"Lázas semmittevésben a világ:
…s közben folyik a klímaváltozás és a fajok 6.nagy kipusztulása a Földön" (Vida Gábor)
És egy szörnyű kép: a massive plastic garbage patch in the Pacific Ocean, in:
https://www.resilience.org/stories/2019-04-22/earth-day/
pampa 2019. 08. 12. 15:04
Előzmény: #6323  pampa
#6324
"A zsidó állam külügyminisztere, Jiszrael Katz a múlthéten arról nyilatkozott a Knesszetben, hogy hazája részt vesz abban a nemzetközi akcióban, amelytől a Hormuzi-szoros biztonságos és rendezett hajózási feltételeit remélik. A politikus azt hangsúlyozta, hogy mindez Izrael biztonsága érdekében is történik.
Iráni kollégája a hírre reagálva arról beszélt, hogy az akció „katasztrofális következményekkel” járhat."
.
.
 Nagyon dolgoznak egy háború kirobbantásán Iránnal!
Ahogyan Izrael sem örülne annak ha iráni hadihajók állomásoznának a Gázához közeli nemzetközi vízen.
pampa 2019. 08. 12. 08:35
Előzmény: #6322  pampa
#6323
"Idén egybeesett íd al-adha, a muszlim áldozati ünnep és a tisea beav, a zsidó szentély római lerombolásának gyásznapja. Más években a tisea beav ünnepén a biztonságiak általában lehetővé teszik a zsidó látogatók számára a Templom-hegy megtekintését. Idén azonban a kettős ünnep miatt ezt megtiltották, de csak az utolsó pillanatban, és zsidó vallásos-nacionalista fiatalok gyülekeztek a számukra kijelölt kapunál.
A Templom-hegyen, az al-Aksza-mecset előtti téren a muszlim imádkozók tiltakozni kezdtek a zsidók belépése ellen, székeket és köveket dobáltak, harcra buzdító nacionalista szlogeneket kiabáltak.Válaszul a rendbontásra a biztonságiak tömegoszlató fegyverekkel, könny­gázzal megkezdték a tér kiürítését. Összecsapások törtek ki, melyekben könnyebb-közepes sérüléseket szenvedett a rendőrség szóvivője szerint négy rendőr, tizenöt muszlimot pedig kórházba szállítottak.
Egy 18 éves zsidó fiatalt egy felé dobott üvegpalack sebesített meg az óváros egyik utcáján a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint. Az összecsapások után a kiürített teret a rendőrség lezárta, majd később megnyitotta a zsidó látogatók előtt.
A rendőrség egyik illetékese arról tájékoztatta a ynetet, hogy a tér muzulmánok előli lezárása politikai szintű döntés volt, de a miniszterelnök környezetében ezt cáfolták és rendőri határozatnak nevezték."
pampa 2019. 08. 12. 08:16
Előzmény: #6321  pampa
#6322
"Kijev leszögezte, hogy a Krím és benne Szevasztopol városa Ukrajna szuverén területének szerves részét képezik.          
"Az orosz tisztviselők egyetlen útja sem képes megváltoztatni ezen területeknek Ukrajna alkotmányában és törvényeiben foglalt státusát, hanem csak ismételten megmutatja, hogy Oroszország nem tartja tiszteletben a nemzetközi jog általánosan elismert alapelveit és normáit, beleértve az ENSZ Alapokmányát, az ENSZ Közgyűlésének határozatait, valamint azon két- és többoldalú megállapodásokat, amelyeknek Oroszország és Ukrajna is egyaránt részese" - olvasható a tárca közleményében.     ""
  ..
"
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök új zsidó település alapkövét tette le a megszállás alatt álló Golán-fennsíkon, amelyet Donald Trump amerikai elnökről neveznek el.Netanjahu Trumpról nevez el egy zsidó településtA Yedioth Ahronoth nevű napilap közlése szerint Netanjahu izraeli miniszterelnök egy "Ramat Trump" nevet viselő új zsidó település alapkövét tette le a megszállás alatt álló Golán-fennsíkon, köszönetül annak, hogy az amerikai elnök Izrael részeként ismerte el a Golán-fennsíkot.
Trump március 25.-én elismerte Izrael fennhatóságát a Golán-fennsíkon, annak következtében az izraeli kormány döntést hozott, hogy egy új települést hoz létre a Golán-fennsíkon."
pampa 2019. 08. 11. 15:11
Előzmény: #6320  pitcairn2
#6321
A mai napig öli a civileket a ledobott de fel nem robban hadianyag!
.
min. elvárás, hogy odamennek és mentesítik a térséget.
pitcairn2 2019. 08. 11. 13:00
Előzmény: #6319  pampa
#6320
persze, pl. "porrábombázás" tekintetében ez a rekorder...
"In his comments on Tuesday, President Obama described Laos as the most heavily bombed nation in history. Eight bombs a minute were dropped on average during the Vietnam war between 1964 and 1973 - more than the amount used during the whole of World War Two."
Laos: Barack Obama regrets 'biggest bombing in history'
https://www.bbc.com/news/world-asia-37286520
pampa 2019. 08. 11. 10:22
Előzmény: #6310  pitcairn2
#6319
Nagyon tanulságos a világtörténelem!

Az USA megbüntette Irakot mert azt feltételezte, hogy atomfegyvert birtokol és be akarja vetni Európa ellen!
Az a USA aki egyedül az országok közül bevetett ilyen tömegpusztító fegyver civilek ellen.
.
 Ahogyan a Vietnamra ledobott napalm amit simán lehet vegyi fegyvernek minősíteni sem válogatott a civilek és a vietkongok között!
Mindenkit elpusztított!
Ahogyan a dél-szláv háborúban élesben kipróbál szegényített urán tartalmú lövedék is szedte utólag az áldozatait a civilek közül.
.
 sorolhatnám napestig.....
.
 és az USA még figyelmeztetést sem kapott a külpolitikája miatt.
pitcairn2 2019. 08. 11. 00:07
Előzmény: #6316  Peterbond
#6318
ha a bűvös "konteó" szót átugorjuk a tényeknél maradunk akkor felettébb logikus ez a verzió...
Japán kb. fejjel ment a falnak mivel más lehetőséget nem hagytak neki... 
https://en.wikipedia.org/wiki/Hull_note
és ezt ők is nagyon jól tudták...
megjegyzem mi a szent szart keresett egyáltalán az amerikai flotta Hawaii-on????!!!
Hawaii amerikai bekebelezése önmagában rendkívül pikáns történet (azért ez egy független polinéz királyság volt...) és az már csak a hab a tortán, hogy 1941-ben a japánok alkották a legnagyobb etnikai csoportot a szigeten... 
pitcairn2 2019. 08. 11. 00:02
Előzmény: #6314  Peterbond
#6317
egyáltalán mi a fenének kell feltétel nélküli kapitulációban gondolkodni?
hadbírósággal fűszerezett feltétel nélküli kapituláció doktrínája = totális háború....
Peterbond 2019. 08. 11. 00:02
Előzmény: #6315  pitcairn2
#6316
Na jó ne menjünk el azon konteók felé hogy az egészet az amcsik provokálták ki, hogy a japók megtámadják Pearl Harbort és valójában hagyták ottveszni a hajóikat és többezer embert. Mert már csak egy ugrás hogy levezesd a két világháború is a terv része volt hogy anglo amerikai világuralom alá hajtság az emberiséget.
pitcairn2 2019. 08. 10. 23:58
Előzmény: #6308  Peterbond
#6315
a bomba hatásának a demonstrálása volt a fő cél...
Japán már akkor semmilyen veszélyt se jelentett az USÁ-ra
igaz korábban sem volt érdemi ellenfél nekik...
How U.S. Economic Warfare Provoked Japan's Attack on Pearl Harbor
https://mises.org/library/how-us-economic-warfare-provoked-japans-attack-pearl-harbor-0
Peterbond 2019. 08. 10. 23:57
Előzmény: #6298  pitcairn2
#6314
Ebben joreszt egyetertunk. Meg elhuzodott volna par hettel a kapitulacio max ezert en is hulyesegnek erzem a "hivatalos" indokot. Ettol meg nem fogtak es direkt arvahazakra dobtak le csak mert gonoszok. Vagy akkor vegyuk szepen bele kedves Neumann Janosunkat is aki resztvett a celpontok kivalasztasaban. Es az o tervuk Kyoto meg durvabb lett volna kb a Japan tortenelem es kultura szimbolumaval.
pitcairn2 2019. 08. 10. 23:53
Előzmény: #6307  Peterbond
#6313
a hadbírósággal megspékelt feltétel nélküli kapituláció - azaz a totális háború - doktrínáját megfogalmazó anglo-amerikai vezetés vagy segghülye volt (ez nem valószínű...) vagy pedig minimum ridegen céltudatos... olyan amely akármekkora áldozatot hajlandó felvállalni a geopolitikai céljai érdekében... 
Peterbond 2019. 08. 10. 23:52
#6312
Mivel alant szetesett itt van inkabb a cikk akit erdekel a tema.
.
https://www.google.com/amp/s/index.hu/tudomany/til/2015/07/02/miert_pont_hirosimara_dobtak_az_atombombat/amp
.
Pampa keresobe ird be a " Miért pont Hirosimára dobták az atombombát?" Cimet.
Peterbond 2019. 08. 10. 23:51
Előzmény: #6309  Peterbond
#6311
"Groves memoárja szerint Stimson arra hivatkozott, hogy Kiotó fontos kulturális központja az országnak, és a korábbi fővárosa is, és számos oka van rá, amiért nem akarja, hogy atombombát dobjanak rá. Stimson naplójából az is kiderül, hogy megtiltotta a légierő parancsnokának, Arnold tábornoknak, hogy Kiotó ellen indítsanak támadást.Június 6-án Stimson találkozott Harry S. Truman elnökkel. Aznapi naplóbejegyzése szerint elmondta az elnöknek, hogy aggódik a háború végkimenetele miatt, mert nem akar felelősséget vállalni azért, hogy az Egyesült Államok még Hitlernél is nagyobb háborús bűnös legyen, illetve megjegyezte, hogy a légierő olyan hevesen bombázza Japánt, hogy jó eséllyel semmi sem marad belőle, mire bevethetnék az atombombát.Július 24-i naplóbejegyzése szerint Stimson végül lebeszélte Trumant Kiotó lebombázásáról, de azt még a történészek sem tudják, miért védte ilyen hevesen a várost. A városi legenda, miszerint ott töltötte a nászútját, és ezért nem akarta, hogy elpusztítsák, éppenséggel igaz lehet. Stimson az 1920-as évek végén a Fülöp-szigeteken volt főkormányzó, ahonnan eljutott Kiotóba is, és nagyon szerette a várost; könnyen lehet, hogy a nászútját is ott tartotta. Spekulációk persze vannak: lehet, hogy Stimson a lelkiismeretén akart könnyíteni, lehet, hogy már a háború utáni japán kapcsolatokat is figyelembe vette. De ezek csak mendemondák, konkrét bizonyíték nélkül.Akárhogy is történt, a halállistán a fontos katonai célpontnak számító Hirosima került az első helyre. 1945. augusztus 6-án, reggel 8 óra 15 perckor az Enola Gay bombázó ledobta a városra az első atombombát.Minden a terv szerint ment: kő kövön nem maradt."
pitcairn2 2019. 08. 10. 23:49
Előzmény: #6306  pampa
#6310
olyat általában csak a vesztesekkel szoktak tenni...
a nyertesek oldalán harcoló háborús bűnösök általában jutalmat kapnak a tettükért...
https://en.wikipedia.org/wiki/Enola_Gay#Crews
Peterbond 2019. 08. 10. 23:48
Előzmény: #6297  pampa
#6309
"döntéshozatalt a vezérkar befolyásolta, és ők csak néhány hónappal a bevetés előtt állították össze a potenciális célpontok listáját. Az első tárgyalást 1945 áprilisában tartották. A célpontokat kijelölő bizottság (Target Committee) tagja volt Leslie Groves, az atombombát fejlesztő Manhattan-terv vezetője, Lauris Norstrad, a légierő dandártábornoka, és a helyettese, Thomas Farrell dandártábornok is. A projekt tudósai közül William Penney és Neumann János is részt vettek a bizottság ülésén; együtt készítették el a halállistát az első atombomba célpontjának szánt japán városokról.A prioritási listán Hirosima volt az első, Kiotó a második, és Jokohama a harmadik; a listát valószínűleg Groves állította össze. A lista összeállításakor a katonai döntéshozók több szempontot is figyelembe vettek:
  • a bombát vizuális célzórendszerrel kell a célpontra irányítani, nem radarral;
  • jó időben kell végrehajtani a támadást (a japán klíma mellett ez nem könnyű);
  • olyan várost kell megtámadni, amelynek legalább 3 mérföld átmérőjű, sűrűn lakott területe van;
  • komoly stratégiai célpontnak kell lennie.
Hirosima városa érintetlen területnek számított, legalábbis Tokióhoz képest; az amerikaiak ekkorra már a kőkorszakba bombázták vissza a nagyobb japán városokat. A bizottságnak nem volt könnyű dolga: egy olyan városra akartak atombombát dobni, ami viszonylag épségben vészelte át a háborút. Az amerikaiak a totális megsemmisítéssel próbálták kapitulációra bírni a japánokat, és semmit sem bíztak a véletlenre: ahol megindultak a bombázók, ott kő kövön nem maradt.Kiotó ideális célpont lett volna:
  • fontos vasúti csomópont volt Oszaka és Tokió között;
  • több hadiipari gyáruk is volt (repülőgép-alkatrészeket és célzóberendezéseket készítettek), és az ipari létesítményeket is hadiipari termelésre állították át;
  • itt működött Japán második legnagyobb repülőgépmotor-gyára;
  • sok cég ide menekült a bombázások elől;
  • a városnak több mint egymillió lakosa volt;
  • igen látványos lett volna a pusztítás, mivel sok, klasszikus japán stílusban épült faháza volt, amiket egy atomcsapás pillanatok alatt porig égethet.
A második találkozót 1945. május 10-én tartották; ekkor már Kiotó volt a prioritási lista élén. Az imént felsorolt indokokon túl a döntéshozók azért is tartották fontos célpontnak, mert ez volt az ország szellemi életének központja. Ha ide dobják a bombát, az a pszichológiai sokkon túl minden hozzáértővel érezteti, hogy micsoda pusztító fegyverről van szó – a japán értelmiségiek meg nézzék csak végig, ahogy egy szempillantás alatt leég a városuk."
Peterbond 2019. 08. 10. 23:46
Előzmény: #6294  SeldonKuper
#6308
En mar tobbszor es most is leirtam ha valamiben igazat adtam neki vagy egyetertettem. EGYET masolj tole. Meg nyilvanvalo esetben se irta le hogy ja bocs tevedtem nem mintha neked pl valaha sikerult volna barmelyik korabbi nickeden is. Es mond meg epp mifele propaganda resze az hogy szerintem minimum haborus buntett volt a ket atombomba? En max azt ketlem hogy a celpontokat csak az alapjan valasztottak hogy szep ido volt. Azert ne higgyuk mar hogy velejeig ordog emberek voltak akik ezt csinaltak es gyerekverben furodtek minden nap. 
Peterbond 2019. 08. 10. 23:42
Előzmény: #6293  pampa
#6307
Ez alapjan is max azt olvasom ki hogy vihar volt az eredeti celpont folott ezert mentek a 2.es celpontra. Es nem azert hogy jol lathato legyen. Sose szerettem amikor mindent vegletekigg gonoszra probalnak festeni. Pont eleg amennyire az a haboru maga az volt akarmelyik fel reszerol.
pampa 2019. 08. 10. 16:39
Előzmény: #6305  pitcairn2
#6306
ezt nem értem, akkor háborús bűn miatt miért ítélnek el embereket?
.
pitcairn2 2019. 08. 10. 16:18
Előzmény: #6304  pampa
#6305
totális háborúban nincsenek civilek...
minden katonai célpont...
pampa 2019. 08. 10. 15:57
Előzmény: #6303  pitcairn2
#6304
civilek célzott likvidálása is megengedett ?
pitcairn2 2019. 08. 10. 15:46
Előzmény: #6302  pampa
#6303
totális háborúban minden katonai célponttá válik
egy ilyen - regionális központra ledobott - bomba komplett országrészeket tud kiütni...
Hiroshima kapcsán erősen rémlik, hogy órákon át olyan káosz volt a japán kommunikációs rendszerekben, hogy végül felderítőgépet küldtek Tokióból, hogy megnézzék, hogy egyáltalán mi is történt valójában... 
pampa 2019. 08. 10. 15:33
Előzmény: #6301  pitcairn2
#6302
de azt nem fejtettük meg, hogy mi volt az a katonai célpont amit el akartak pusztítani?
pitcairn2 2019. 08. 10. 15:10
Előzmény: #6300  mereszZenesz
#6301
senki sem vitatta azt, hogy ez a hivatalos verzió
mereszZenesz 2019. 08. 10. 13:50
Előzmény: #6299  pitcairn2
#6300
Az iskolában is úgy tanították anno, hogy "szükségből" dobták le...  
pitcairn2 2019. 08. 10. 13:31
Előzmény: #6297  pampa
#6299
szerintem is, hiszen az egy dolog, hogy van néhány atombombád, de amíg nem demonstrálod azt, hogy ezt akárki ellen hajlandó vagy használni, addig nem vesznek komolyan
pitcairn2 2019. 08. 10. 13:30
Előzmény: #6291  Peterbond
#6298
leginkább az erődemonstráció szempontjából volt ennek stratégiai jelentősége, 1945 nyarára már kb. csak egy feltételük volt a japánoknak: a császár személyének a sérthetetlensége és a monarchia fenntartása és ezt a kapituláció UTÁN el is fogadták az amerikaiak
pampa 2019. 08. 10. 13:26
Előzmény: #6295  pitcairn2
#6297
és városközpontra dobták le.
ott milyen katonastratégiai célpont szokott lenni?

szerintem egyértelmű, hogy a bomba pusztító hatását akarták bemutatni!
pitcairn2 2019. 08. 10. 13:25
Előzmény: #6289  pampa
#6296
"For targeting purposes, the bombing crew used St. Mary’s Urakami Cathedral, the largest Christian church in East Asia. At 11:02 a.m., on Aug. 9, 1945, when the bomb was dropped over the cathedral, Nagasaki was the most Christian city in Japan."
https://consortiumnews.com/2014/08/09/the-very-un-christian-nagasaki-bomb/
pitcairn2 2019. 08. 10. 13:23
Előzmény: #6289  pampa
#6295
talán jobb is ha igazad van, mert nagyon furcsa szimbolikákat lehet belelátni ebbe a történetbe...
The Very Un-Christian Nagasaki Bomb
https://consortiumnews.com/2014/08/09/the-very-un-christian-nagasaki-bomb/
az atombombát egyenesen a jó négyszáz éves múltra visszatekintő japán kereszténység központjára dobták le...
https://en.wikipedia.org/wiki/Immaculate_Conception_Cathedral,_Nagasaki
SeldonKuper 2019. 08. 10. 12:08
Előzmény: #6291  Peterbond
#6294
Legalább egyszer lássam, hogyha pampával nem is akarsz egyetérteni, legalább azt fogadd el amit hivatalos adaokkal nem tudnál cáfolni.
Mint mindig, vitázni akarsz a vitáról. 
Eléggé unalmas a propaganda, amit követsz.  
pampa 2019. 08. 10. 11:59
Előzmény: #6291  Peterbond
#6293
Az amerikai hadvezetés a következő nukleáris támadást augusztus 11.-re tűzte ki, ezúttal már Kokura volt az elsődleges célpont, másodlagos célpontnak a várostól 154 kilométerre levő Nagaszakit választották ki. Az időjárás-előrejelzés azonban közbeszólt. Kiderült, hogy Kokura térségéhez tájfun közelít, a bevetés tervezőinek módosítaniuk kellett a támadás időpontját. Két nappal korábbra, augusztus 9.-re ütemezték át a bombázást, a bevetési szabályzat feltételének – miszerint a személyzetnek a bomba kioldása előtt látnia kell a célpontot – ekkor várhatóan megfeleltek a látási viszonyok, az eredeti időpontban a viharzóna felhőzete ellehetetlenítette volna a vizuális azonosítást.
A kijelölt gép a Bockscar nevű, négymotoros, B-29 Superfortress bombázó – a típus 1945-ben az amerikai légierő legnagyobb rendszerbe állított bombázója – volt, parancsnoka Charles W. Sweeney őrnagy. A bevetésre készülő Bockscar személyzete súlyosnak tűnő műszaki problémával küzdött. Nem működött a biztonságos visszatéréshez szükséges tartalék üzemanyag szivattyúja. A szivattyú cseréje többórás munka lett volna, de mivel a hatalmas bomba átszerelése egy másik gépre is hasonlóan hosszú időt vett volna igénybe, Sweeney őrnagy a tartalék üzemanyag hiányában várható nehézségek ellenére a tervezett időpontban levegőbe emelte a B-29-est."
pampa 2019. 08. 10. 11:55
Előzmény: #6291  Peterbond
#6292
Ezt te sem gondolod komolyan. A celpontokat hetekkel korabban vegigveszik es a bomba napokig "utazik" a celhelyre."

ez történelem, erről ne nyissunk vitát. 
olvass utána.
Peterbond 2019. 08. 10. 11:20
Előzmény: #6289  pampa
#6291
"És azért Nagaszaki lett a célpont mert fölötte volt tiszta az ég, hogy jó felvételeket tudjanak készíteni a bomba hatásáról!"
.
Ezt te sem gondolod komolyan. A celpontokat hetekkel korabban vegigveszik es a bomba napokig "utazik" a celhelyre. A bomba ledobasanak idejet befolyasolhatta a jo ido de az mar reszletkerdes szvsz. A tamadasoknak volt strategiai jelentosege de egyben az amerikaiak LE AKARTAK dobni azokat demonstracio keppen. Ez szerintem is haborus buntett volt ha masert nem a civil aldozatok miatt akiket teljesen figyelmen kivul hagyott. Ebben nem lesz vita koztunk. Ahogy abban se hogy azota se kertek bocsanatot miatta.
pampa 2019. 08. 10. 08:47
Előzmény: #6289  pampa
#6290
"Izraeli katonák lelőttek négy állig felfegyverzett palesztint a gázai övezeti határkerítésnél szombaton - közölte az izraeli hadsereg Twitteren.Az izraeli katonák azután nyitottak tüzet, hogy egyikük átmászott a határkerítésen, és lőni kezdett rájuk, illetve egy kézigránátot is feléjük hajított.
A Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet egyelőre nem reagált az izraeli bejelentésre.
A héten halálra késelték egy izraeli vallásos katonai iskola 19 éves diákját Ciszjordániában. A The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újság szombaton azt közölte, hogy a gyilkossággal kapcsolatban eddig már négy embert őrizetbe vettek.
A Gázai övezetet Izraeltől elválasztó határkerítésnél gyakoriak az erőszakos incidensek. A határ menti erőszakos tömegtüntetések 2018 márciusában kezdődtek el tiltakozásul Izraelnek és Egyiptomnak a Gázai övezet elleni gazdasági blokádjára. Az Európai Unió, Izrael és az Egyesült Államok terrorista szervezetnek nyilvánította a Hamászt, amely 2007-ben erőszakkal vette át az uralmat a Gázai övezet felett."
MTI
pampa 2019. 08. 09. 08:56
Előzmény: #6288  pampa
#6289
Nagaszaki békeparkjában egyperces néma csenddel kezdődött a megemlékezés helyi idő szerint délelőtt 11 óra 2 perckor, 1945. augusztus kilencedikén ugyanis abban a pillanatban dobta le a japán városra egy amerikai B-29-es bombázó repülőgép az atombombát. A robbanás több mint 70 ezer halálos áldozatot követelt.
1945. augusztus 6-án Hirosimát, három nappal később Nagaszakit érte atomtámadás. A szörnyű pusztítás nyomán Japán feladta a harcot: 1945. augusztus 15-én Hirohito császár bejelentette a szigetország kapitulációját.
A történészek mind a mai napig vitáznak arról, hogy szükség volt-e a két atombomba ledobására. Az egyik oldal szerint igen, hiszen így sikerült megmenteni rengeteg amerikai katona életét, akik elestek volna, ha szárazföldi támadást kell indítani Japán ellen. Mások viszont azt állítják, hogy a szigetország már mindenképp közel állt a kapitulációhoz, és ez atomtámadás nélkül is bekövetkezett volna."
.
.
És azért Nagaszaki lett a célpont mert fölötte volt tiszta az ég, hogy jó felvételeket tudjanak készíteni a bomba hatásáról!
Ennyit a "stratégiai" fontosságról!
70 ezer áldozat egy jó felvétel érdekében.
pampa 2019. 08. 04. 08:48
Előzmény: #6287  pampa
#6288
"Táskák, palackok, kannák, csomagolások, kötelek, halászhálók és ruhák úsznak legsűrűbben a vizeken. A Francia Tengerkutatási Intézet 1994 és 2017 közötti időszakra vonatkozó tanulmánya szerint a Földközi-tenger fenekén a hulladékok 60%-a már egy összefüggő szőnyeget képez.
Évente 8 millió tonna műanyag kerül bolygónk tengereibe, óceánjaiba, ebből 200 000 tonna közvetlenül a Földközi-tengerbe. Ez a jelenség jelentős hatással van a tengeri élővilágra is. Globális értelemben a szennyezés legalább 800 tengeri és part menti faj érintett, amelyek 17% -át közvetlenül fenyegeti vagy veszélyezteti is a jelenség.
Az összes hulladék közül azonban a halászati ​​felszerelés a legveszélyesebb, mivel a földközi-tengeri állatok 65% -a beleakad a horgászvezetékbe."
.
.
Tönkre tesszük az élővilágot, de arra már nem gondolunk, hogy annak mi is a része vagyunk!   :((((((
pampa 2019. 08. 04. 08:16
Előzmény: #6286  pampa
#6287
"Mark Esper új amerikai védelmi miniszter kijelentette szombaton: szeretné, ha az Egyesült Államok viszonylag rövid időn belül szárazföldi indítású, közepes hatótávolságú rakétákat telepítene az ázsiai-csendes-óceáni térségbe."
.
.
Putyin pedig gondolkozzon el egy kubai rakétatelepítésen?
Kína pedig venezuelain?
pampa 2019. 07. 24. 09:11
Előzmény: #6285  pampa
#6286
"Az amerikai műszaki termékeket és online szolgáltatásokat használó emberek és vállalkozások kiberbiztonságát csökkentené William Barr, az Egyesült Államok igazságügyminisztere, aki szerint a titkosítási eljárásokban hátsó kapukat kell telepíteni. Ez azt jelentené, hogy a hatóságok akkor is olvasni tudnák az emberek online levelezését és csevegését, ha azt a résztvevők titkosították. Barr nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy törvénnyel kötelezzék a vállalkozásokat a hátsó kapuk telepítésére."
.
 Papír és ceruza, kuperta a jövő!  :(
pampa 2019. 07. 23. 08:11
Előzmény: #6284  pampa
#6285
"07:46 | Megvan a nagy Turmp-alku: elkerüli a csődöt az amerikai állam"
.
 a hitelminősítőknél továbbra is a nagyon jó besorolásban szerepel.....  
tudom, tudom..... vannak országok ahol nem a számok számítanak!   :)))))
és vannak olyanok ahol pedig a számok egyáltalán nem számítanak!   :))))

ezek a minősítők már csak ilyenek....
pampa 2019. 07. 22. 11:35
Előzmény: #6283  pampa
#6284
"Jeremy Hunt brit külügyminiszter a BBC televíziónak nyilatkozva tegnap megerősítette azt a véleményét, hogy elfogadhatatlan az iráni akció, ami súlyos kérdéseket vet fel a brit és a nemzetközi hajózás biztonságával kapcsolatban a Hormuzi-szorosban. A The Sunday Telegraph konzervatív vasárnapi lap értesülése szerint mindazonáltal Hunt várhatóan diplomáciai és gazdasági intézkedéscsomagot jelent be Irán ellen a mai parlamenti tájékoztatójában. A brit kormány emellett nyomást gyakorolhat az EU-ra és az ENSZ-re azoknak a szankcióknak az újbóli bevezetése érdekében, ".
.
"A hajózási útvonalakon egyre érezhetőbb az Irán és az Egyesült Államok közötti ellentét. Teherán a Gibraltári-szorosnál feltartóztatott olajtanker ügyét kalózkodásnak tekinti, s úgy véli, a britek lépése az amerikaiak kérésére történt. A mostani hajón nem volt rakomány. London arra szólította fel a hajókat, kerüljék el a Hormuzi-szorost, amíg szavatolni nem tudják a biztonságukat. Irán szerint szó sincs fenyegetésről, épp az iszlám köztársaság tartja be a hajózásra vonatkozó nemzetközi törvényeket, ellentétben a britekkel. A britek úgy tartják, a hajó ománi vizeken hajózott az iráni akció időpontjában. Ezt Maszkat is így véli. Omán a térségben kulcsszereplő a zavarosan meghúzott határok miatt, egyben pedig hagyományosan jó viszonyt ápol Iránnal."
.
 Valakik nagyon ki akarnak robbantani egy háborút Iránnal.
pampa 2019. 07. 22. 07:26
Előzmény: #6282  Higuain
#6283
pl.
 esetleg betiltani a légi szállítást egyes termékeknél.
Higuain
Higuain 2019. 07. 22. 07:22
Előzmény: #6281  pampa
#6282
Drasztikusan emelni kell a repülőjegy árát, a kerozin árát. Sok társaság megszűnne, csökkenne a légtér terheltsége.
pampa 2019. 07. 22. 07:07
Előzmény: #6280  pampa
#6281
"A felmérés szerint pont a Grünen (Zöldek) választói repülnek a legtöbbet, pedig a párt folyamatosan a klímavédelemmel kampányol, melynek része az is, hogy az emberek ne utazzanak repülővel, mert az súlyosan környezetszennyező módja az utazásnak.
A Grünen szavazóinak 46 százaléka repült tavaly, a második helyen a liberális FDP áll 45 százalékkal, míg a kormányzó CDU/CSU szavazóinak 40 százaléka utazott repülőgéppel az elmúlt egy évben. A legkevesebbet az AfD-sek repültek, a párt szimpatizánsainak csak a 26 százaléka választotta ezt az utazási formát.
Nem ez az első olyan eset, ami azt bizonyítja, hogy a környezetvédelem mellett hangosan kiálló balliberálisok nem hajlandóak lemondani a kényelmükről. Emlékezetes, hogy Cseh Katalin EP-képviselővé választása után azt hangoztatta, hogy vonattal fog Brüsszelbe járni, de már az első alkalommal repülővel utazott onnan haza."
.

ez olyan mint amikor egy fegyvergyáros a világbékéért harcol?   :))))
pampa 2019. 07. 21. 07:53
Előzmény: #6278  pampa
#6280
"A sokmilliárd tonnányi hótöbbletet úgy érnék el, hogy az óceán vizét a gleccserekre szivattyúznák és hóágyúkkal terítenék szét. Ehhez a művelethez példa nélküli mérnöki munkára lenne szükség. Mivel ez a világ egyik utolsó érintetlen területe, ezért a beavatkozás jelentős környezeti kockázatot is jelentene - írta a Phys.org.
A klímaváltozás elleni közdelem növelheti a munkahelyek számát
Ezzel megelőzhető lenne a tengerszint hosszú távú emelkedése a világ sok nagyon nagy népsűrűségű területén az Egyesült Államoktól Kínáig.
"Az alapvető kérdés, hogy az emberiség feláldozza-e az Antarktiszt azért, hogy megmentse azt a kulturális örökséget, amelyet a tengerparti városokban építettünk és építünk. A világ legnagyobb metropoliszairól van szó New Yorktól Sanghajig, amelyek víz alá kerülnek, ha nem teszünk semmit" - mondta Anders Levermann, a PIK és a Kolumbia Egyetem fizikusa, a tanulmány egyik szerzője."
.
.
Mikor fogja fel az emberiség, hogy baj van?  
Minek kell még bekövetkezni ahhoz?
AIDA64
AIDA64 2019. 07. 20. 12:27
Előzmény: #6278  pampa
#6279
kezdödik a kamuzás ,irak mintára aztán jöhet irán elfoglalása
pampa 2019. 07. 20. 08:46
Előzmény: #6277  pampa
#6278
"Megindokolta Irán, miért foglalta le a brit tartályhajótIrán közlése szerint hatóságai azért foglalták le előző nap a Hormuzi-szorosban a Stena Impero brit tartályhajót, mert balesete volt egy iráni halászhajóval.
"A brit hajó legénységének mind a 23 tagja jelenleg a bandar-abbászi kikötőben van hajóján, és az eset kivizsgálásának végéig ott marad- tette hozzá. Arról nem számolt be, hogy milyen baleset történt.
A brit kormány péntek este közölte: sürgős felvilágosítást kér Irántól amiatt, hogy az iráni Forradalmi Gárda lefoglalta a Stena Imperót. Az iráni hatóságok egy másik brit hajót is lefoglaltak, de az rövid idő után folytathatta útját.
A Stena Impero tulajdonosa, a Stena Bulk és a hajótér kereskedelmi hasznosításáért felelős cég, a Northern Marine Management péntek este Londonban kiadott közös tájékoztatása szerint hajójuk nemzetközi vizeken haladt. Nem említettek semmilyen balesetet.
Jeremy Hunt brit külügyminiszter azt mondta pénteken:
London nem tervez katonai akciót a tartályhajó kiszabadítására, de annak azonnal elengedését követeli az iráni hatóságoktól. Londoni elemzői vélemények szerint amerikai katonai beavatkozás sem valószínű.A hónap elején a brit királyi tengerészgyalogság Gibraltárnál lefoglalta a Grace 1 nevű iráni tartályhajót azzal a gyanúval, hogy a hajó Szíriába akart kőolajat szállítani, megsértve az Európai Unió által a szíriai rezsimmel szemben bevezetett szankciókat.
A gibraltári önkormányzat éppen pénteken további harminc nappal, augusztus 20-ig meghosszabbította a Grace 1 kihajózási tilalmát. Jeremy Hunt a héten arra tett javaslatot Iránnak, hogy a tartályhajót elengedik, ha a teheráni kormány szavatolja, hogy a rakomány nem jut Szíriába. Irán azonban már a Grace 1 lefoglalása után kilátásba helyezte, hogy ellenlépésként lefoglal egy brit kereskedelmi hajót."
atv.hu
pampa 2019. 07. 19. 07:24
Előzmény: #6276  pampa
#6277
"A Boxer nevű amerikai hadihajó lelőtt a Hormuzi-szorosban egy iráni drónt, amely 900 méterre megközelítve veszélyeztette a hajót és legénységét – közölte Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.
Trump szerint a hajó védelmi intézkedésként semmisítette meg a drónt, miután a pilóta nélküli repülőeszköz figyelmen kívül hagyta a többszöri figyelmeztetést, hogy forduljon vissza.
Az incidenst Irán legújabb „ellenséges” cselekedetének nevezte. Az amerikai elnök felszólította a nemzetközi közösséget, hogy ítélje el Iránnak a hajózás szabadsága és a globális gazdaság megzavarására irányuló próbálkozását a stratégiai jelentőségű tengeri kereskedelmi útvonalon."
(MTI)
pampa 2019. 07. 06. 07:55
Előzmény: #6274  pampa
#6276
"A Köpcös (El Chapo) néven elhíresült Joaquín Guzmántól az amerikai ügyészség 12,6 milliárd dolláros (3500 milliárd forint) jóvátételt követel Mexikó egykori első számú drogbárójától.
A csillagászati összeg kifizetésére vonatkozó követelést a szövetségi ügyészség terjesztette be pénteken a Guzmán ügyében eljáró New York-i bírósághoz. Az ügyészség azt kéri a bíróságtól, hogy egészen pontosan 12 666 191 704 dollár értékben kobozzon el tőle ingó és ingatlan vagyont. A vádhatóság szerint a rettegett Sinaloa drogkartell egykori vezetője konzervatív becslés szerint ekkora összegre tett szert kizárólag kábítószerek, kokain, heroin és marihuána fogalmazásából az Egyesült Államokban, más keresete ugyanis nem volt.
Nem világos, hogy Guzmánnak van-e olyan elkobozható vagyona az Egyesült Államokban, amelynek értékesítésével befolyhat a követelt összeg. "
.
Ez is egy érdekes és tanulságos per lehet.
.
Lehet, hogy ez is megérne egy kártérítési pert:
A szaddami irakot azért rombolta porig az USA és szövetségesei, hogy megvédje Európát az iraki atomfegyverektől!
Ez volt a HIVATALOS INDOK a támadás megindítására.
A harcok befejezése után több évig tartó vizsgálat pedig bebizonyította, hogy szaddam nem RENDELKEZETT atomfegyverrel.
Így az a háború ami PORIG rombolt egy országot JOGTALANUL kezdődött.
signal2
signal2 2019. 07. 04. 10:58
#6275
Soros összeállt Koch-hal, hogy együtt propagálják, hogy az USA hagyjon fel más országok erőszakos fenyegetésével, lerohanásával:
https://444.hu/2019/07/04/soros-gyorgy-az-amerikai-jobboldal-legbefolyasosabb-milliardosaval-fogott-ossze-hogy-ne-vivjon-tobbe-orokos-haborut-az-egyesult-allamok
pampa 2019. 07. 04. 07:37
Előzmény: #6272  pampa
#6274
Szerdán az iráni elnök azt is közölte, hogy országa a legkorábban vasárnap megkezdi a nagyobb mértékben dúsított urán előállítását.    
A perzsa állam jelenleg 3,67 százalékosra dúsítja az uránt, ezt a 2015-ben megkötött többhatalmi egyezmény lehetővé teszi. Iráni tisztségviselők azonban jelezték: 20 százalékos dúsításra készülnek. Ezzel közelebb jutnak az atomfegyverekhez szükséges, 90 százalékos urán előállításához.   
Donald Trump 2018 tavaszán egyoldalúan kilépett a 2015-ben aláírt többhatalmi nukleáris egyezményből. A lépést a többi aláíró - az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Oroszország, Kína és az Európai Unió - elítélte és továbbra is érvényesnek tekintette az atomszerződést. Róháni elnök azonban májusban 60 napos határidőt adott a szerződést aláíró többi nagyhatalomnak, hogy kompenzálják azokat az amerikai szankciókat, amelyek károsítják az iráni gazdaságot. Ez a határidő most vasárnap jár le."
atv.hu
Higuain
Higuain 2019. 07. 02. 12:51
Előzmény: #6272  pampa
#6273
https://24.hu/elet-stilus/2019/07/02/perverz-szexualis-zaklatas-buntetes-no-video-vonat-franciaorszag/
"Amikor a nő feljelentést tett a férfi ellen, kiderült, hogy a videók posztolása miatt, őt is megbüntethetik, a zaklatója személyiségi jogainak megsértéséért. Ráadásul, míg ő akár 45 ezer eurós büntetést kaphat, addig a férfi számára harmadannyi, vagyis 15 ezer euró a legmagasabb kiszabható büntetés."
Mindig a betegeket védik. 
pampa 2019. 07. 02. 07:38
Előzmény: #6271  pampa
#6272
"Bár még csak tegnap vette kezdetét a japán bálnamészárlás, már több állatot is leöltek — derül ki a BBC cikkéből.
Hétfőn harminc év után ismét kereskedelmi célú vadászatra indultak japán hajók. Japán 1988-ban váltott tudományos célúnak nevezett bálnavadászatra, bár az állatok húsa végül üzletekbe és éttermekbe került. Tavaly decemberben Japán bejelentette, hogy kilép a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottságból (IWC), hogy folytathassa a kereskedelmi célú vadászatot."
.
.
 Már erről is volt szó, semmi értelme, hogy a többi ország se vadássza ezután!
Ki kell küldeni a halászokat és hajrá!
Amennyiben Japánnak nem fontos......
.
 Kell a hús az éhezők asztalára.....
pampa 2019. 07. 01. 15:42
Előzmény: #6270  saru
#6271
Én úgy gondolom már elkéstünk!
.
Áttért a klímaváltozás az öngerjesztő időszakra.
.
Hátradőlhetünk, keverhetünk egy hűsítő koktélt..... és marad a "mozizás"....    :((((((
.
A folyamatra már semmi ráhatásunk!
saru 2019. 07. 01. 13:21
Előzmény: #6269  pampa
#6270
Épp ideje !
Azonnali cselekvést sürgetett az ENSZ-főtitkár a klímakatasztrófa elkerüléséértAzonnali cselekvést sürgetett a klímakatasztrófa elkerülése érdekében Abu-Dzabiban António Guterres ENSZ-főtitkár, arra hivatkozva, hogy a klímaváltozás folyamata gyorsabban megy végbe, mint azt az előrejelzések jósolják.Azért vagyunk itt, mert a világ a klímaváltozást érintő súlyos vészhelyzettel áll szemben– mondta a világszervezet főtitkára az Egyesült Arab Emírségek fővárosában a jelenséggel kapcsolatos egyik találkozón, amelynek célja a szeptemberi New York-i klímacsúcs előkészítése.Minden egyes hét a klímaváltozással kapcsolatos újabb pusztítást hoz magával– mondta, a jelenségre példaként említve az árvizeket, az aszályokat, a hőhullámokat, a tűzeseteket és a súlyos viharokat.A klímaváltozás gyorsabb ütemben halad előre, mint mi– figyelmeztetett Guterres, aki ezzel kapcsolatban csúcstalálkozót hívott össze New Yorkba szeptember 23-ra, mivel egyes országok nem tartják be a 2015-ös párizsi klímaegyezményt, amelynek legfőbb célkitűzése, hogy 2100-ig 2 Celsius-fokon belül tartsák a globális hőmérséklet-emelkedést az iparosodást megelőző szinthez képest. A kívánt cél azonban másfél fok.Tudatában vagyunk azonban annak, hogy ha még teljes mértékben is betartjuk a párizsi megállapodás kötelezettségvállalásait, így is legalább 3 Celsius-fokos növekedéssel kell szembenéznünk az évszázad végére, ami katasztrófát jelentene az élet számára– hívta fel a figyelmet az ENSZ-főtitkár.A helyzet csak rosszabbodni fog, hacsak nem cselekszünk ambiciózusan és sürgősen– tette hozzá. Az ENSZ kezdeményezésére New Yorkban tartandó szeptemberi klímacsúcs lesz az első olyan találkozó a 2015-ös párizsi megállapodás óta, amelyen a világ vezetői is részt vesznek.Forrás: MTI; Fotó: MTI/Reuters
pampa 2019. 06. 26. 08:54
Előzmény: #6268  pampa
#6269
"Megállíthatatlanul nő az amerikai államadósság2019. június 26., szerda  Európán kívül, Gazdaságpolitika
2049-re a jelenlegi szintről közel a duplájára nőhet a GDP-arányos amerikai államadósság.
Az amerikai Kongresszus Költségvetési Hivatalának (CBO) kedden ismertetett előrejelzése szerint 2049-re az államadósság a hazai össztermék (GDP) 144 százaléka lesz. Jelenleg az arány 78 százalék, 2029-re várhatóan 92 százalék lesz.
A jelentés összeállítói szerint “a 2049-re becsült államadósság nagysága rekordszintű lesz és várhatóan tovább nő majd a következő évtizedekben. A magas költségvetési hiány és a növekvő államadósság pedig kockázatot jelent az országra nézve, és komoly kihívás a politikusoknak”.
Az amerikai államadósság jelenleg 22,1 ezer milliárd dollárt tesz ki. Amikor Donald Trump 2017 januárjában hivatalba lépett, ez az összeg 19,95 ezer milliárd dollár volt.
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzése szerint az amerikai GDP-arányos államadósság 117 százalékra emelkedik 2023-ra."
pampa 2019. 06. 25. 06:43
Előzmény: #6267  pampa
#6268
"Pompeo tárgyalóasztalhoz ült Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökössel is, körútjának következő állomása pedig az Egyesült Arab Emírségek lesz. E két országot indulása előtt - újságíróknak nyilatkozva - "két nagyszerű szövetségesnek" nevezte."
.
"A tisztségviselő leszögezte azt is, hogy Pompeo és Szalmán király találkozóján nem került szóba az októberben meggyilkolt szaúdi ellenzéki újságíró, Dzsamál Hasogdzsi, akinek az ügye világszerte nagy felháborodást keltett, és sokan - a többi közt Agnes Callamard, az ENSZ jelentéstevője - a trónörököst tartják a felbujtónak."
.
  madarat tolláról.......
pampa 2019. 06. 24. 06:49
Előzmény: #6266  pampa
#6267
"Trump egyébként szombaton bejelentette, hogy mától újabb szankciókkal sújtja Teheránt, és mint fogalmazott, továbbra sem veti el egy fegyveres válaszcsapás lehetőségét, ugyanakkor a békülés lehetőségét sem zárta ki az iszlám köztársasággal. – Tény, hogy nem fogjuk megengedni Iránnak, hogy nukleáris fegyverhez jusson – hangsúlyozta az elnök. „És ha ebbe belenyugszanak, akkor gazdag ország lesznek, boldogok lesznek, és én leszek a legjobb barátjuk” – tette hozzá.
Miközben Trump a Twitteren üzengetett Teheránnak, nemzetbiztonsági tanácsadója, az Irán ellen régóta keményvonalas fellépést sürgető John Bolton Jeruzsálembe utazott, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tárgyaljon az Irán elleni lépésekről. – Ne tévesszük össze az óvatosságot a gyengeséggel – kommentálta Bolton a tervezett hadművelet Trump általi leállítását. Az amerikai elnök jobbkeze nem csupán Netanjahuval vitatta meg a biztonsági kihívásokat, de találkozott Nyikolaj Patrusevvel, Oroszország nemzetbiztonsági tanácsadójával is. A Jediót Ahronót című újság honlapja szerint a háromoldalú eszmecsere célja, hogy az egymással szoros szövetséget ápoló Izrael és Egyesült Államok felajánlják Oroszországnak Bassár el-Aszad ­szíriai elnök elismerését, cserébe „az irániak eltávolításáért” Szíriából."
.
.
A jó Isten földi helytartója.......
pampa 2019. 06. 23. 09:32
Előzmény: #6265  pampa
#6266
"A gazdasági terv nem tartalmaz fejlesztési projekteket a túlnyomórészt arab lakosú Kelet-Jeruzsálemben, amelyet a palesztinok jövőbeni államuk fővárosának követelnek.
Izraeli reakcióA kormányzó Likud párt képviselője, Miki Zohar pozitívan fogadta a terv bejelentését, ugyanakkor hangsúlyozta, “Benjamin Netanjahu [miniszterelnök] az egyetlen, aki tudja, hogyan kell egy ilyen folyamatot előrevinni az amerikaikkal az izraeli állampolgárok védelmének és érdekeinek megőrzése mellett.”
Az izraeli arab pártok képviselői azonban nem voltak lelkesek.
A Ta’al vezetője, Ahmad Tibi szerint az egész csak “egy kísérlet arra, hogy elterelje a figyelmet a területek elcsatolására vonatkozó ötletekről és a megszállás megőrzéséről… Kizárt, hogy a palesztin népet megvásárolják ezekkel a dollármilliókkal.”
Ayman Odeh, a Hadas-Ta’al formáció vezetője úgy vélte, “valakinek el kéne magyarázni Trumpnak, hogy nem vehet meg mindent pénzen,” hozzátéve, hogy a béke csak a megszállás megszüntetésével egy Izrael melletti független palesztin állam létrehozásával lehetséges."
pampa 2019. 06. 23. 07:42
Előzmény: #6264  pampa
#6265
"Az Egyesült Államok fegyveres erőinek szakszolgálatai kibernetikai támadást indítottak Irán ellen az amerikai drón lelövése miatt. A Washington Post szerint az egyik támadás az iráni rakétairányító rendszerek számítógépei ellen, a Yahoo szerint egy másik az iráni hírszerzés azon szekciója ellen irányult, amely a Hormuzi-szorosban a hajóforgalmat ellenőrzi.
A támadásokat már régóta tervezték, először azért akartak visszavágni, mert állítólag iráni szabotőrök pár hete megrongáltak két olajszállító tartályhajót az Ománi-öbölben. Washington Iránt tette felelősség a szabotázsért, amit Teherán határozottan cáfolt.  A mostani támadásra sajtóhírek szerint Donald Trump elnök adott utasítást titokban. A Pentagon nem volt hajlandó kommentálni az a névtlenséget kérő katonai forrásokból származó értesülést.
Az IRNA iráni állami hírügynökség úgy értesült, hogy az iráni Forradalmi Gárda a dél-iráni Hormuzgán tartomány fölött semmisítette meg az RQ-4A Global Hawk típusú drónt közép-európai idő szerint csütörtök hajnali fél kettőkor. Washington azt állítja, hogy a drón nemzetközi légtérben volt."
 (mti)
.
 Amennyiben jól emlékszem nemrégiben nyilatkozott erről az USA Elnöke.
Ott azt mondta, ha egy ország kibertámadást indítana az USA ellen ekkor ő válaszcsapásul akár ATOMOT is bevetne!!!!! 
pampa 2019. 06. 22. 08:49
Előzmény: #6263  pampa
#6264
"Nem akar háborút Iránnal - fejtette ki ismételten Donald Trump amerikai elnök az NBC televíziónak péntek este adott interjújában. Az elnök ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy amennyiben mégis háború robbanna ki, akkor az mindent megsemmisítene. – Nem keresem a háborút, de ha kitörne, olyan lenne, amilyet még sosem láttunk, minden megsemmisülne – fogalmazott. 
Az interjú az NBC szokásos heti vasárnapi politikai vitaműsorában kerül adásba, de a televízió már pénteken este részleteket hozott nyilvánosságra belőle. Az elnök kifejtette, hogy továbbra is szándékában áll tárgyalni az iráni vezetéssel, és nem támaszt előfeltételeket a párbeszédhez. Irán nem rendelkezhet atomfegyverrel – fűzte hozzá."
.
 Kína  az orosz vagy más állam  is vélekedhet így másik ország esetén?
vagy csak az USA joga azt eldönteni kinek lehet és kinek nem lehet?
pampa 2019. 06. 21. 07:53
Előzmény: #6262  pampa
#6263
"Katonai csapást hagyott jóvá Donald Trump Irán ellen, de az előkészületek közben visszavonta a döntést – írja a New York Times.
Kormányzati tisztségviselők szerint radarállomások és rakétakilövő állások ellen hajtottak volna végre támadást pénteken, napfelkelte előtt, hogy a lehető legkisebbre szorítsák a katonai és civil áldozatok számát. Az akcióval azt torolták volna meg, hogy Irán csütörtökön lelőtt egy amerikai felderítő drónt. Trump csütörtökön azt állította: a pilóta nélküli repülőgép nemzetközi vizek felett repült, amikor lelőtték.
A repülőgépek már a levegőben voltak, és a hadihajók is elfoglalták pozícióikat, de még egyetlen rakétát sem lőttek ki az akció lefújásakor. Egyelőre nem világos, hogy Trump egyszerűen meggondolta magát, esetleg logisztikai vagy stratégiai oka volt a visszakozásnak. Az sem világos, hogy később sort kerítenek-e a támadásra. Sem a Fehér Ház, sem a Pentagon nem nyilatkozott az ügyben."
pampa 2019. 06. 20. 08:32
Előzmény: #6260  pampa
#6262
"Az elmúlt hetekben extrém meleggel kellett megbirkóznia az embereknek Indiában: hétfőn Delhiben 48 fokkal dőlt meg a júniusi melegrekord, a radzsisztáni Churuban pedig nemrég 50,8 fokot mértek, amivel ez volt a legmelegebb hely a Földön. A hőség történelmi szárazsággal is jár, emiatt pedig több száz indiai falu vált teljesen kihalttá, miután a lakóik víz hiányában elmenekültek az otthonaikból – írja a Guardian.
.
"India elsősorban azért van nagyon nehéz helyzetben, mert a fenntarthatónál jóval gyorsabban csökken a talajvíz mennyisége, ami a vízszükséglet negyven százalékát teszi ki az országban. Emellett érdemes kiemelni a Pakisztánhoz fűződő viszonyukat is, a szomszédjukkal ugyanis korábban is többször háborúztak már víz miatt."
.
 mennyiszer írták, hogy csak RIOGATÁS a tömeges menekülés a még élhető területekre!
pampa 2019. 06. 20. 08:02
Előzmény: #6258  pampa
#6260
"Egy új ENSZ-jelentés szerint 2027-re már nem Kína, hanem India lesz a világ legnépesebb országa.  
A két ország most együtt a világ teljes lakosságának 37 százalékát adja - a 7,7 milliárd emberből 1,4 milliárd él Kínában és 1,3 Indiában. Viszont már nem kell egy évtized sem, hogy India leelőzze Kínát, 2050-re pedig tovább nő majd a különbség az előrejelzés szerint.
Kína lakossága ugyanis várhatóan fogyatkozni fog, 2050-re várhatóan 2,2 százalékkal, vagyis 31,4 millió emberrel. 
A jelentés szerint 2050-re 9,7 milliárd ember él majd a Földön - száz évvel korábban, 1950-ben 2,6 milliárd volt a teljes lakosság.A lakosságszám drasztikus növekedésének hatásairól itt írtunk bővebben. (CNN)
Higuain
Higuain 2019. 06. 20. 07:32
Előzmény: #6258  pampa
#6259
pampa 2019. 06. 20. 07:19
Előzmény: #6257  pampa
#6258
"Irán nem hosszabbítja meg a 2015-ös többhatalmi atomalku megmentésére adott hatvannapos határidőt – közölte tegnap Behrúz Kamalvandi, az Iráni Atomenergia Szervezet szóvivője. A közlemény előzménye, hogy Haszan Róháni iráni elnök május 8-án bejelentette: országa a továbbiakban nem teljesíti a nukleáris megállapodás egyes részeit, mert az Egyesült Államok egy évvel korábban egyoldalúan felmondta a szerződést, és ismét életbe léptette a korábban felfüggesztett szankciókat az iszlám köztársasággal szemben.
Róháni akkor leszögezte, ha a többi aláíró ország – azaz Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Kína és Oroszország – 60 napon belül nem védi meg Iránt az amerikai büntetőintézkedésektől, akkor elkezdi az urándúsítást magasabb fokon, mint a 2015-ös megállapodásban engedélyezett határérték.
A megszabott határidő július 8-án jár le. – A határidő nem hosszabbítható meg, és a második szakaszt a terveknek megfelelően végrehajtjuk – mondta Kamalvandi a Tasnim iráni hírügynökségnek, amit a távirati iroda idézett.
Az első szakaszban, amely május 8-án kezdődött, az iszlám köztársaság felfüggesztette a dúsított urán és a nehézvíz eladását külföldi országoknak. Az atomalku azért teszi lehetővé ezt, hogy Irán a rögzített határérték alá csökkenthesse tartalékait.
Teherán hétfőn bejelentette, hogy alacsonyan dúsított uránkészlete tíz napon belül meghaladja azt a mennyiséget – a háromszáz kilogrammot –, amelyet a nukleáris megállapodás megenged neki. Haszán Róháni tegnap az állami tévében sugárzott beszédében leszögezte, hogy a nukleáris megállapodásban vállalt egyes kötelezettségek be nem tartása „minimum” intézkedés, amelyet Teherán hozhat egy évvel azután, hogy az Egyesült Államok kivonta magát a megállapodás hatálya alól.
Róháni közölte, hogy országa az amerikai nyomásgyakorlás ellenére sem fog tárgyalni az Egyesült Államokkal. A két ország között kialakult puskaporos hangulat ellenére Ali Samháni, az iráni legfelsőbb nemzetbiztonsági tanács titkára az IRNA állami hírügynökségnek tegnap azt mondta, hogy nem lesz katonai összetűzés az iszlám köztársaság és az Egyesült Államok között."
pampa 2019. 06. 19. 07:34
Előzmény: #6253  pampa
#6257
"Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója Ufában reményét fejezte ki, hogy a Hormuzi-szoros környékén kialakult helyzet nem fajul el a katonai konfliktusig és sikerül beazonosítani az Ománi-öbölben történt “nagyon veszélyes incidens” valódi felelőseit.
Múlt csütörtökön az Ománi-öbölben támadás ért két tankhajót, aminek elkövetéséért az Egyesült Államok Iránt tette felelőssé. Teherán viszont tagadja, hogy köze lett volna az incidenshez.
Sajtótájékoztatóján Rjabkov megismételte, hogy Oroszország nem fog elsőként szárazföldi állomásoztatású, nukleáris töltet hordozására alkalmas közepes hatótávolságú rakétákat telepíteni, de válaszlépésként készen áll erre, ha az Egyesült Államok megteszi ezt a lépést."
Forrás: MTI
AIDA64 2019. 06. 18. 18:10
Törölt hozzászólás
#6256
AIDA64
AIDA64 2019. 06. 17. 09:50
#6255

Nagyágyúk állnak be Zuckerberg világpénze mögé
még egy lufi
Tagore
Tagore 2019. 06. 17. 09:01
Előzmény: #6253  pampa
#6254
....és? ....mi következik ebbôl?... A status quo-t Szíria sem akarja megbontani....
pampa 2019. 06. 17. 07:45
Előzmény: #6251  pampa
#6253
Az izraeli kormány a Szíriától elfoglalt Golán-fennsíkon ülésezve vasárnap úgy döntött, hogy települést hoznak létre a térségben, amelyet az amerikai elnökről neveznek el.
„A Golán izraeli és mindig az is marad” – jelentette ki Benjámin Netanjahu ügyvezető miniszterelnök, aki „Izrael igen nagy barátjának” nevezte Donald Trumpot, mert „olyan döntést hozott, amilyent előtte még senki”. A kormányfő ezzel arra utalt, hogy Trump március 25-én Izrael részeként ismerte el a Szíriától az 1967-es, „hatnapos háborúban” elfoglalt és 1981-ben annektált területet. A nemzetközi közösség a fennsík északi részének bekebelezését nem ismeri el.
Az új, mostantól hivatalosan Trump-dombnak nevezett telepet még fel kell építeni. Egyelőre négy telepes család él a kiválasztott helyen. A tervek és a költségvetés még nem készült el hozzá.
A Golán eredetileg a drúz kisebbség lakóhelye; jelenleg mintegy 23 ezren élnek az Izrael által elfoglalt részén. A háború után 25 ezer izraeli telepes költözött oda."
(MTI)
zotlan 2019. 06. 16. 16:12
Előzmény: #6251  pampa
#6252
Magyarország egyre konzekvensebben támogatja Izraelt az ENSZ-ben.
Néhány hónapja Magyarország ismét pozitív irányba változtatta Izrael-politikáját az ENSZ-ben, mikor tartózkodással fejezte ki, hogy nem ért egyet azzal, hogy a nemzetközi szervezet elítéli a Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő amerikai döntést. Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő ekkor telefonon köszönte meg Orbán Viktornak a támogatást.A legfrissebb hír, hogy tegnap szavazás zajlott az ENSZ-ben, hogy a nemzetközi szervezet elítélje-e Izraelt a „megszállt palesztin területeken – köztük Kelet Jeruzsálemben, és a megszállt szíriai Golánon – épített izraeli telepek” okán. A határozatnak mindössze négy ország mondott ellen, köztük az USA és Magyarország. Érdemes látni, hogy Szlovákia és Horvátország is tartózkodtak.Nikki Haley amerikai delegált méltatlannak és ostobának nevezte az ENSZ-t, amiért az sötétebbnek festi le Izraelt számos diktatúránál.Úgy tűnik, hogy a magyar kormány nyíltan felvállalja Izrael-pártiságát a külpolitikai téren. Konzekvens folytatása zajlik tehát az iránynak, mely Benjamin Netanjahu tavalyi látogatásakor kezdetét vette.
pampa 2019. 06. 16. 15:47
Előzmény: #6250  euler
#6251
Nem lehet elmenni merev jogértelmezéssel senkinek addig, hogy egy világégést kockáztasson"

miért lenne abból világégés ha szankciókkal az ENSZ végre kikényszerítené, hogy az érvényes határozatot Izrael is tartsa be?
Két állam! Van erre érvényes határozat!
.
 én az orosz vagy Kína  esetleg Irán provokálásában nagyobb kockázatot látok a világra nézve!
euler 2019. 06. 16. 15:31
Előzmény: #6249  pampa
#6250

Nem akarod megérteni (szerintem csak a vita kedvéért), hogy mit mondok.
Nagyon fontos a nemzetközi jog, a szuverenitás, a szabadság/egyenlőség/testvériség, de mindent felülír az élethez való jog. Nem lehet elmenni merev jogértelmezéssel senkinek addig, hogy egy világégést kockáztasson. Ha ezt megérted - elvonatkoztatva országoktól, nagyhatalmi érdekektől - akkor talán nem várod el, hogy válaszoljak a provokatív állításaidra, amelyek egyenként valamelyest még igazak is lehetnek.
pampa 2019. 06. 16. 14:16
Előzmény: #6248  euler
#6249
akkor olyan hogy NEMZETKÖZI JOG lényegtelen, ha  az USA ott áll valaki mögött?
.
arra gondolsz, hogy csak igaz a ma már szállóigeként használt mondás:
.
 a törvények csak a szegényekre vonatkoznak....
.
 így gyakorlatilag Izrael azt csinál amit akar....
.
 morog a világ egy kicsit... majd lapoznak.....
.
 az oroszt pedig rommá szankcionálják már feltételezés miatt is! 
.
és mielőtt megint megtalálnának:
Putyin diktátor Oroszország pedig diktatúra.

maga a folyamat a fontos és nem a szereplők!
euler 2019. 06. 16. 13:56
Előzmény: #6247  pampa
#6248

Erről beszéltem, mindegy hogy civil vagy katonai a hajó (az ukránok mögött azért ott volt amerika is).
Lennének még gazdasági szankciók is, de a világ tudja szerencsére, hogy az orosz medvét meddig lehet ingerelni. Ez a reálpolitika, ettől még utálhatom/szerethetem amerikát, az oroszokat, az uniót, kínát, izraelt stb, vagy bármilyen kombinációban bármelyiket.
pampa 2019. 06. 16. 13:22
Előzmény: #6245  euler
#6247
nem erre gondoltam.

én konkrétan arra, hogy orosz csapatok hajtanának végre támadást civilek ellen nemzetközi vízen amelyik halálos áldozatokat követel.

 szerinted a felháborodáson és az elítélő nyilatkozatokon túl lenne e más következménye Oroszországra vagy Putyinra nézve?
SeldonKuper 2019. 06. 16. 12:42
Előzmény: #6245  euler
#6246
Kaptál egy nagy pluszt, hogy érdemben szólt a véleményed.
euler 2019. 06. 16. 12:38
Előzmény: #6244  pampa
#6245

Folyamatos fegyvereladás csak helyi szintű konfliktusok folyamatos fenntartásával lehetséges. Egy világméretű összecsapás felemésztené a meglévő fegyverzetet, aztán vége a dalnak...
Ezt még az ukránok is tudták mérlegelni.
Erkölcsileg lehet azonos mércével mérni, sőt kell is, de jó tisztában lenni a realitásokkal, és a tényleges reakciókat ahhoz szabni. Ha túl akarjuk élni a saját hülyeségeinket.
pampa 2019. 06. 16. 10:40
Előzmény: #6243  euler
#6244
akkor ezt az incidenst fordítsd le oroszra!

tiltakoztak... és?????????
 orosz katonai egység a fekete tenger nemzetközi vízén megtámadott egy ukrán civil szervezet segélyhajóját és megölt 5 civil személyt.
.
 szerinted mi lett volna  ennek a  nemzetközi következménye Oroszországra nézve?

ez nem elfogultság kérdése.
én inkább ott látok elfogultságot aki  nem képes a megtörtént és feltételezett esetet ugyanazon mérce alapján bírálni!
euler 2019. 06. 16. 10:29
Előzmény: #6242  pampa
#6243

Olvass utána pl. itt, hogy mi történt  https://index.hu/kulfold/2010/05/31/vilagszerte_tiltakoznak_az_izraeli_katonai_akcio_miatt/
Kemény előítéletes megközelítéssel, ami nálad mindig megvan, persze mondható rá, hogy nem zűrös.
De miért nem tiltakozott az Usa?
pampa 2019. 06. 16. 10:06
Előzmény: #6241  euler
#6242
Zűrös?????
.
 nemzetközi víz
civil segélyhajó
.
 mi volt ebben a zűrös?
euler 2019. 06. 16. 09:49
Előzmény: #6240  pampa
#6241
csak kíváncsi voltam, hogy erre a tíz évvel ezelőtti (eléggé zűrös) esetre gondoltál-e.
pampa 2019. 06. 16. 09:22
Előzmény: #6239  euler
#6240
"Izraeli katonák támadták meg azt a flottát, amely hétfőn érkezett volna az izraeli blokád alatt álló Gázai övezet partjaihoz, hogy segélyt juttasson el az ott élőkhöz. Izrael előre jelezte, hogy feltartóztatja a hajókat, az összecsapásokban több mint tizen meghaltak, és több tucatnyian megsérültek. Az akció miatt számos országban tüntettek Izrael ellen, és több állam diplomáciai ellenlépéseket fontolgat.
Több mint 10 ember meghalt, amikor az izraeli haditengerészet megrohamozta Gázai övezetbe humanitárius segélyt szállító hajókat - írja a BBC. Török televíziós hírek szerint 16 halálos áldozata volt az éjszakai akciónak és legkevesebb 60-an megsérültek, a segélyakció egyik fő szervezője, a Free Gaza Movement (Szabad Gáza Mozgalom) a Guardiannak 19 halottról számolt be. Izrael szerint 10 katonájuk sérült meg, egyikük súlyosan. A hadsereg szerint a sérülteket - akár izraeli katonák, akár a hajókon tartózkodó külföldiek - helikopterrel szállították izraeli kórházakba.
Az izraeliek szerint a hajókon tartózkodó emberek rátámadtak a fedélzetre érkező katonáikra: lőttek rájuk, késekkel, rudakkal estek nekik. "A hajókon lévő emberek nagyon-nagyon erőszakosak voltak a katonákkal szemben" - állította az egyik izraeli katonai szóvivő, aki szerint emiatt voltak összecsapások. "Sajnos ez a társaság kész volt meghalni. Éleslőszerrel lőttek ránk. Ők kezdték az erőszakot, ezt 100 százalékosan világos" - idézte a BBC Mark Regev izraeli kormányszóvivőt."
.
.
 nemzetközi vízen történt a támadás.
és a törökök kezdték az erőszakot.......
euler 2019. 06. 16. 09:01
Előzmény: #6238  pampa
#6239

"...és London bizonyos abban, hogy e támadásért is Iránt terheli a felelősség - áll a brit külügyminisztérium pénteki nyilatkozatában."
Mi volt az a régebbi konkrét eset?
pampa 2019. 06. 16. 08:44
Előzmény: #6232  pampa
#6238
Hunt szerint a polgári hajózás elleni támadások nemzetközi normákat sértenek, és alapvető fontosságú, hogy a tartályhajók és személyzeteik biztonságosan közlekedhessenek a nemzetközi vizeken."
.
Régebben történt egy sajnálatos támadás civil hajó ellene nemzetközi vízen ami halálos áldozatokat is szedett a civil hajó utasai közül!
Az USA külügy akkor nem szólat meg !
euler 2019. 06. 15. 18:49
Előzmény: #6236  AIDA64
#6237
Az a helyzet, hogy nálunk nemigen vannak robotokat gyártó robotok, sőt igazi robot (vagy kobot) is kevés, visszont túl sok a biorobot.
AIDA64
AIDA64 2019. 06. 15. 12:41
Előzmény: #6235  euler
#6236
miért kik gyártanák,
euler 2019. 06. 15. 10:56
Előzmény: #6234  euler
#6235
euler 2019. 06. 15. 10:54
Előzmény: #6233  pampa
#6234
pampa 2019. 06. 15. 08:21
Előzmény: #6232  pampa
#6233
"Elmentünk az üzembe, ahol már a robotokat is robotok gyártják"
.
 Einstein látta előre a jövőt.......
pampa 2019. 06. 14. 08:13
Előzmény: #6231  pampa
#6232
"A rövid sajtótájékoztatón Pompeo azt hangoztatta, hogy az amerikai kormányzat hírszerzési források alapján arra a megállapításra jutott, hogy a tankerhajók elleni támadások hátterében Teherán áll. Az amerikai diplomácia irányítója szerint Irán felelősségét támasztják alá az alkalmazott fegyverek és a támadás kifinomult módszerei is."
.
.
 Ugyanazon hírszerzés mint aki arra a megállapításra jutott, hogy Szaddamnak atombombája van amit már másnap ledobhat Európára?
Mert annak a hírszerzési megállapításnak issza a levét a Világ azóta is......
pampa 2019. 06. 11. 06:19
Előzmény: #6230  pampa
#6231
"2032-re a szükségesnél 122 ezer orvossal kevesebb szolgálja majd a betegeket az országban. A hiány mind az általános orvosok, mind a szakorvosok körét érinti majd. Ennek következtében egyre nehezebb lesz megfelelő orvosi ellátáshoz jutni, elsősorban a vidéki és elzárt, kisebb településeken.    A tanulmány felhívta a figyelmet arra is, hogy már most is legalább 84 millió amerikai él olyan vidékeken, ahol nincs megfelelő számú és felkészültségű orvos.    A jelenlegi és a várható orvoshiánynak a szakemberek szerint több oka van. Az egyik a többi között az, hogy idősödik az orvostársadalom. Az amerikai orvosok egyharmada 65 éven felüli, és készül a visszavonulásra.    Fontos okként jelölik meg a jelentést készítők azt is, hogy az amerikai társadalom egyre sokszínűbb, vagyis gyarapszik a különböző népcsoportok lélekszáma. A világ olyan vidékeiről is érkeznek az észak-amerikai kontinensre, ahonnan az Egyesült Államokban alig ismert betegségeket "hoznak magukkal".    Az elemzés nem tér ki a klímaváltozás miatt várható népvándorlásra. A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) ugyanakkor már évekkel ezelőtt nyilvánosságra hozott egy elemzést, amelyben e tényezők várható egészségügyi következményeire hívta fel a figyelmet."
pampa 2019. 06. 10. 08:41
Előzmény: #6227  pampa
#6230
"Az amerikai sajtó szerint sok minden utal arra, hogy a Donald Trump amerikai elnök veje és tanácsadója, Jared Kushner nevével fémjelzett, várhatóan június végén Bahreinben ismertetendő terv gazdasági előnyök ígéretével próbálná rávenni a palesztinokat arra, hogy lemondjanak egy önálló államról."
.
 ugye, ugye.......
 ez az USA egyik bevált módszere.... ők nem korrumpálnak.... ők csak gazdasági előnyöket kínálnak fel politikusoknak.... hogy számukra kedvező döntést hozzanak...
.
 a világ másik részén ilyenért komoly szankciót oszt az USA !!!!!!   :(((((
zotlan 2019. 06. 09. 09:29
#6228

Magyarország egyre konzekvensebben támogatja Izraelt az ENSZ-ben.
Néhány hónapja Magyarország ismét pozitív irányba változtatta Izrael-politikáját az ENSZ-ben, mikor tartózkodással fejezte ki, hogy nem ért egyet azzal, hogy a nemzetközi szervezet elítéli a Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő amerikai döntést. Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő ekkor telefonon köszönte meg Orbán Viktornak a támogatást.A legfrissebb hír, hogy tegnap szavazás zajlott az ENSZ-ben, hogy a nemzetközi szervezet elítélje-e Izraelt a „megszállt palesztin területeken – köztük Kelet Jeruzsálemben, és a megszállt szíriai Golánon – épített izraeli telepek” okán. A határozatnak mindössze négy ország mondott ellen, köztük az USA és Magyarország. Érdemes látni, hogy Szlovákia és Horvátország is tartózkodtak.Nikki Haley amerikai delegált méltatlannak és ostobának nevezte az ENSZ-t, amiért az sötétebbnek festi le Izraelt számos diktatúránál.Úgy tűnik, hogy a magyar kormány nyíltan felvállalja Izrael-pártiságát a külpolitikai téren. Konzekvens folytatása zajlik tehát az iránynak, mely Benjamin Netanjahu tavalyi látogatásakor kezdetét vette.
pampa 2019. 06. 09. 08:49
Előzmény: #6226  pampa
#6227
"Izraelnek jogában áll elcsatolni a megszállt Ciszjordánia egy részét – jelentette ki szombaton David Friedman jeruzsálemi amerikai nagykövet.
„Bizonyos körülmények között, úgy gondolom, hogy Izrael megtarthatja Ciszjordánia egy részét, de nem az egész területet” – mondta a nagykövet a The New York Times című lapnak adott interjúban.
Friedman megjegyzése várhatóan még jobban elidegeníti a palesztinokat attól a béketervtől, amelyet az Egyesült Államok dolgoz ki, s amelyet mind ez idáig nem hoztak nyilvánosságra. A palesztinok ragaszkodnak ahhoz, hogy majdani államukat az Izrael által 1967-ben, az úgynevezett hatnapos háború során elfoglalt területeken, Ciszjordániában és a Gázai övezetben hozzák létre.
„Az utolsó dolog, amire a világnak szüksége van, az egy Izrael és Jordánia között meghúzódó, bukott palesztin állam” – fogalmazott Friedman, aki bízik abban, hogy „a jó pillanatban ismertetett, jó terv jó reakciókat fog kiváltani”.
A palesztinok meggyőződése, hogy a készülő terv egyértelműen Izraelnek fog kedvezni, és nem tekintik méltányos közvetítőpartnernek az Egyesült Államokat, miután Donald Trump amerikai elnök kormánya a nemzetközi konszenzussal szembemenve elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának, és áthelyezte nagykövetségét a keresztények, a zsidók és a muszlimok számára is szent városba.
A Békét Most! nevű izraeli, a telepespolitikával szembehelyezkedő civil szervezet szerint Donald Trumpnak vissza kellene hívnia a posztjáról Friedmant, ha azt akarja, hogy a béketervét ezek után bárki is hitelesnek tekintse."
.
. ez az USA HIVATALOS !!!!!  álláspontja.......

akkor várjuk  az ENSZ közleményét erről!
pampa 2019. 06. 04. 08:53
Előzmény: #6224  pampa
#6226
"Krím példája ragadós: Kína akár katonai erő bevetésével is “egyesülne” Tajvannal"

miért az orosz lenne a példa?
.
Az USA nemrégiben adta Izraelnek a katonai erővel, fegyverrel  elfoglalt szír területet.
Akkor Kína miért nem követheti ezt a példást, hogy fegyverrel foglal magának területet?
.
 nem értek egyet egyikkel sem, de ha van erre példa akkor miért csodálkozunk, hogy más ország is élni akar ezzel a lehetőséggel?
AIDA64 2019. 05. 30. 09:01
Törölt hozzászólás
#6225
pampa 2019. 05. 28. 08:01
Előzmény: #6220  pampa
#6224
"Hivatalosan is egészségügyi rendellenességnek minősítette a WHO a kiégését. 
.
Definíciójuk szerint a "kiégés egy olyan szindróma, melyet krónikus munkahelyi stressz okoz, amit nem kezelnek megfelelően." Vagyis a kiégés nem egyszerűen a stresszt, hanem a hosszú időn keresztül tapasztalható, folyamatos, kezeletlen nyomást jelenti.
"A kiégés hivatali jelenség és nem lehet használni az élet egyéb területein tapasztalható jelenségek jellemzéséhez" - teszik hozzá.
A WHO szerint a kiégésnek három fő tünete van: 
A fáradtság érzése,
a munkahellyel kapcsolatos negativitás és 
cinizmus fölerősödése,csökkent munkahatékonyság.
Ezek alapján a vállalat érdekében is áll, hogy kezelje a kiégést, hiszen ezzel javíthatnak a munkavállaló hatékonyságán is."
.
 ??????????????
 a videó játék függőség után,bővült a lista.....
HPeter76 2019. 05. 26. 12:10
Előzmény: #6222  HPeter76
#6223
Dehogy kellett Őket rángatni..
HPeter76 2019. 05. 26. 11:17
Előzmény: #6221  HPeter76
#6222
Migráció innen kezdve méreteket öltött!! Soros ALAPÍTVÁNY KI IS HASZNÁLTA!
HPeter76 2019. 05. 26. 11:13
Előzmény: #6220  pampa
#6221
Oda se figyelnek  T. pampa Obama belerángatta Angolokat,németeket,franciákat..
 Azé van itt némi különmbség!! Most annak isszuk a levét.. gondolom tudod mire gondolok!

Topik gazda

pampa
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek