pampa
4
5
4
2007. június 28. | 12:58
#1

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.link
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
ma, 07:37
előzmény: #5931  pampa
#5933
Tusk a múlt héten határozottan bírálta Donald Trump amerikai elnöknek az európai szövetségesekkel kapcsolatos álláspontját. Azt mondta, Amerika becsülje meg szövetségeseit, miután nincsen belőlük olyan sok; gondoljon erre akkor, amikor majd Helsinkiben találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
Tusk most Pekingben azt mondta, Európa, Kína, az Egyesült Államok és Oroszország közös felelőssége az, hogy ne rombolják le a világrendet, helyette a világkereskedelem megreformálásával javítsanak rajta. Hozzátette, felszólítja kínai vendéglátóit, valamint Trump amerikai és Putyin orosz elnököt, hogy lássanak neki az említett feladatnak. „Még van idő elhárítani a konfliktust és a káoszt” – mondta."
ma, 07:08
előzmény: #5930  Vazsmegyei
#5931
Az Európai Unió magas rangú képviselői korábban arra kérték az Egyesült Államokat, hogy mentesítse az európai vállalatokat az Iránra és valamennyi, Iránnal gazdasági kapcsolatokat ápoló vállalatra kirótt szankciók alól. Az Európai Unió ugyanis attól tart, hogy az Iránnal meglévő, több milliárd dolláros kereskedelme az amerikai szankciók betartása miatt semmivé foszlik.
Válaszában Mike Pompeo azzal érvelt, hogy az Egyesült Államok a maximális nyomást kívánja kifejteni Iránra, és csakis abban az esetben tesz kivételt, ha az az amerikai nemzetbiztonsági érdekek javára válik.
Washington „példa nélkül álló pénzügyi nyomást akar kifejteni” Teheránra – olvasható a levélben, amelyet Steve Mnuchin pénzügyminiszter is aláírt. A két tárcavezető leszögezte: az Egyesült Államok „nincs abban a helyzetben, hogy kivételt tegyen e politika alól, leszámítva néhány nagyon különleges körülményt”.
Az Irán elleni újabb, nagyon szigorú szankciókat Donald Trump amerikai elnök májusban hozta, miután egyoldalúan felmondta az Iránnal kötött többhatalmi atomalkut. Az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország azonban már akkor bejelentette: továbbra is tiszteletben tartja a Teheránnal kötött megállapodást, és vállalataik a szankciós fenyegetések ellenére sem szakítják meg iráni üzleti kapcsolataikat."
.
Fel adta a labdát EU vezetőinek!
Lesz kivétel a szankció alól, ha az USA érdeke ezt kívánja meg!!!!! 
Mindenki más érdeke pedig le lesz sajnálva.......
.
Minek nekünk ellenség, ha van egy ilyen jó barátunk......
vasárnap, 13:00
#5930
A maradi Ontarióban szeptembertől nem oktatják a kisdiákokat genderelméletre és szexuális másságr
-
A szeptemberben kezdődő tanévben az ontariói kisdiákoknak nem tartanak oktatást a genderelméletről és a szexuális másságról. A most hatalomra került konzervatív tartományi miniszterelnök ugyanis választási ígéretei között a 2015-ös, liberális elődje által bevezetett, világszerte felháborodást keltett tananyag visszavonására tett ígéretet, amelyet be is tartott.
-
 A szóban forgó tananyag Ontarióban és Kanadában se volt általánosan elfogadott, ám mégis bevezették 2015-ben, hogy most visszatérjenek az 1998-ban megszövegezett régi változathoz. 
-
A három évig oktatott tananyagban jóval hangsúlyosabb szerepet kapott a modern világ hozta szexuális viselkedésformák széles skálája, így a tanárok beszéltek az általános iskolásoknak az azonos nemű "párokról", a közöttük levő szexuális kapcsolatokról, valamint a genderelméletről, amely szerint nem mindenkinek megfelelő az a test, amelybe született. Nincs min csodálkozni, amíg ilyen kis okoskák vezeti Kanadát 
-
A tananyag védelmezői szerint a világ hatalmasat változott 1998 óta, így fel kell világosítani a gyerekeket. Számos szülői csoport viszont épp azt sérelmezte, hogy ezzel a szülők nevelési elveit kérdőjelezik meg, ugyanis nem mindenki tartja követendőnek a genderelméletet és annak taglalását az iskolában. „A liberálisokkal ellentétben én tudom, hogy a szülők a gyerekek első számú tanítói, nem a kormányzat.
-
 A szexuális oktatási anyagnak tényekről kellene szólnia, s nem a liberális elméletek népszerűsítéséről” – írta a választások előtt Doug Ford, a Haladó Konzervatív párt tartományi kormányfőjelöltje, aki később győzött is a voksoláson.
vasárnap, 12:46
#5929
Heisler András háláját fejezte ki az izraeli állammal való kapcsolat erősítéséért Orbán Viktornak, a magyar miniszterelnök ugyanis Izraelbe utazik július 18-án, viszonozva Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök tavalyi budapesti látogatását.Heisler a múlt héten a The Times of Israelnek elmondta , a látogatás „előnyös lesz a zsidók számára”.„Jó a magyar kormány számára – Izrael erős ország, ez Orbán miniszterelnök külpolitikájának győzelmét jelenti. Izrael számára is jó, ha Magyarország, az EU tagországa, Izrael mellett áll. Ha jó Magyarország számára, és jó Izrael számára, akkor nekem, magyar zsidónak is jó, ahogy a zsidó közösség számára is” – mondta Heisler.
vasárnap, 11:53
előzmény: #5926  Vazsmegyei
#5928
"A palesztinok célja, hogy a zsidó állam feloldja az egyébként is törvénytelenül megszállt Gázai övezet blokádját, és Egyiptom felől élelmiszert és gyógyszert engedjen be. A zsidó állam erre nem hajlandó, mert a határon fegyverek is bejutnának Gázába. Az izraeli légierő vasárnap 40 légicsapást hajtott végre Gázában.".
.
Minél több a "-" azt jelenti, hogy nagyon beletalált!
.
Ezeket az érveket pedig jegyezzük meg.
vasárnap, 11:35
előzmény: #5924  pampa
#5927
Azt hiszem érted mire gondoltam!
vasárnap, 11:34
előzmény: #5924  pampa
#5926
Ez kis minuszka mosta Bloombergnek vagy Pampának szólt? Nem mindegy! Éjjel nappal minuszoló! Talán olvasni megtanítottak volna! De az is kevéske! Értelmezni! na azt nem lehet tanítani!
vasárnap, 07:51
előzmény: #5924  pampa
#5925
"Izraeli források szerint a hadsereg 40 Hamasz célpontot támadott, gázai források szerint a katonai akcióban meghalt egy 15 és egy 16 éves palesztin fiú is: közel voltak az izraeli légierő által támadott épülethez, s a repülő szilánkok megölték őket.
Az izraeli hadsereg szóvivője nem cáfolta, de nem is erősítette meg a tűzszünetről szóló bejelentést. „Azt üzenjük a Hamasznak, ha szükséges, tovább tudjuk növelni támadásaink erejét. A Hamasz cselekedeteivel egyre közelebb viszi magát a szakadék széléhez. A szervezetnek meg kell értenie, tettinek ára van” – idézte a DW Jonathan Conricust. "
szombat, 11:56
előzmény: #5923  pampa
#5924
"Bár sokan azt hiszik, hogy Putyinnak van valamilyen kompromittáló anyaga amerikai kollégájáról (még abból az időből, amikor szépségversenyek szervezőjeként Moszkvában is megfordult, és a szállodában jól érezte magát), ám ezt nincs oka nyilvánosságra hozni. Ezzel ugyanis csak egy olyan washingtoni vezetést segíthetne hatalomra, amely e jelenleginél ellenségesebb Moszkvával szemben.
A két elnöknek ennél sokkal prózaibb közös érdekeik vannak, ám az gondjuk, hogy nincsenek abban a helyzetben, hogy ezek bármelyikében konkrét megállapodást kössenek egymással.
.
Szíria
.
A legnyilvánvalóbb közös pont Szíria. Trump ki akarja vonni a polgárháborújában vergődő országból az amerikai katonákat, ám nem szeretné, ha ezzel az iráni befolyás előtt nyitna utat. Putyin is azt szeretné, ha az amerikaiak távoznának, de szüksége van Teheránra, mert szövetségese, Aszad elnök rezsimje semmi perc alatt megbukna az iráni hátszél nélkül.
Az orosz államfő nem akar újra katonákat küldeni Szíriába. Az az érdeke, hogy Aszad minél nagyobb területekre terjessze ki a hatalmát, megszerezze az olajban gazdag országrészeket, hogy legyen pénze az újjáépítéshez - véli a Bloomberg cikkírója. Ebből persze az orosz oligarchák is hasznot húzhatnak. Eközben megmaradnak az orosz katonai támaszpontok is.
.
Ukrajna
.
Végül is megígérheti Trumpnak, hogy fékezi az iráni befolyás terjedését Szíriában, ha cserébe engedményeket kap Trumptól Ukrajnában. Az amerikai elnök jelezte például, hogy megfontolhatja a Krím félsziget orosz annektálását. A gondja az - és ezt Putyin is tudja -, hogy ezt nem tehetné meg az amerikai kongresszus jóváhagyása nélkül, amit aligha kapna meg.
Ugyanez a helyzet a délkelet-ukrajnai polgárháborúval. Az Oroszország elleni USA-EU szankciók másik oka az, hogy Moszkva beavatkozik ebbe a harcba az Ukrajnát szétszakítani szándékozó szeparatisták oldalán. Kurt Volker, Trum illetékes tanácsadója azt mondta, hogy szerinte az oroszok hosszú időre beásták magukat ebbe az állóháborúba.
Összességében ahelyett, hogy Szíria ügyében kötnének egy érdemi megállapodást, Putyin ígérhet valamit Trumpnak, amit nem akar betartani. Ezt a taktikát sokszor alkalmazta már mind a szíriai ügyekben az USA-val, mind Ukrajna esetén Franciaországgal és Németországgal szemben - emlékeztet Bershidsky. Trump szeret megállapodásokat bejelenteni, ezért kaphat egy ígéretet arra, hogy határt szabnak az iráni befolyásnak.
.
Európai Unió
.
A másik terület, amelyben a két garabonciás vezető egy húron pendül, az Európai Unió meggyengítése, főként Angela Merkel kormányzásának aláásása. Trumpnak szüksége van az európai egység felbontására, hogy sikerrel vívja meg kereskedelmi háborúját az EU ellen. Putyin a szankciók feloldását szeretné, amelynek fő akadálya Merkel. Ha Ausztria, Magyarország és más országok után máshol is a korlátozásokat feladni akaró kormányok kerülnek hatalomra, akkor nyert ügye van.
Ugyanakkor az orosz gázt közvetlenül Németországba szállító északi áramlat gázvezeték ügyében ellentétesek Trump és Putyin érdekei. Az előbbi ellenzi a beruházást, mert az USA-ból érkező folyékony gáz legnagyobb versenytársa, az utóbbi viszont ennek segítségével akarja kiiktatni Ukrajnát az orosz gáztranzitból.
Más kérdés, hogy nem is kell egyezségre jutniuk: továbbra is bátoríthatják egymástól függetlenül az európai szélsőjobbot, amely elvégezheti nekik a piszkos munkát - véli a Bloomberg szakírója.
.
NATO
.
Putyin érdekelt a NATO szétzilálásában és Trump nem titkoltan lenézni a katonai szerveztet. Ugyanakkor az amerikai elnök fellépése a nemrég zárult tartott NATO-csúcson azt mutatta, hogy nem érdeke a szövetség szétverése.
Azon túl, hogy tett néhány hangos meggyezést, amelyben jelezte, hogy elvárja a tagállamok anyagi hozzájárulásának növelését a szervezet költségeihez, aláírta a közös védelmi erőfeszítések erősítéséről szóló dokumentumot. Valószínűleg rájött, hogy az amerikai belpolitikában veszítene azzal, ha gyengítené a NATO-t.
Nesze semmi...
.
Az orosz elnök első számú prioritása a Bloomberg publicistája szerint a kormánya elleni szankciók enyhítése vagy feloldása. Az a gazdasági rendszer, amelyet kiépített, külföldi piacokat igényel - erős bizonyítékok vannak arra is, hogy Trump ingatlanüzlete is hasznot húzott az orosz pénzáramlásból.
Ugyanakkor nyilván tisztában van azzal, hogy amerikai partnere nem bonthatja le a szankciókat. Ha megpróbálná, a kongresszus lefogná a kezét. Az egyetlen, amiben reménykedhet, hogy Trump a színfalak mögött megígéri neki: nem lesznek újabb korlátozások, főként nem azok ellen az európai vállaltok ellen, amelyek részt vesznek az északi áramlat 2. építésében.
...fogd meg jól
.
Mi lehet mindennek az eredője? Trumpnak és Putyinnal vannak közös érdekeik és céljaik, de nem igazán tudják ezeket nyilvánosan megfogalmazni vagy egy alkucsomag részeként leboltolni egymással. Csak homályos ígéreteket tehetnek egymásnak, amelyeket nem fognak betartani.
Az orosz elnök vállalhatja, hogy visszatartja az iráni befolyás terjedését Szíriában, cserébe kaphat egy hasonlóan homályos, nem nyilvános ígéretet, hogy nem lesznek újabb kemény amerikai intézkedések a Kreml érdekei ellen. Más szóval a nesze semmi, fogd meg jól "köthetnek üzletet" egymással."
szombat, 08:51
előzmény: #5922  pampa
#5923
"Donald Trump szerint meg kell mondani Vlagyimir Putyinnak, hogy ne avatkozzon be más országok választásaiba.".
.
.
," Vlagyimir Putyin szerint meg kell mondani Donald Trumpnak, hogy ne avatkozzon be más országok választásaiba."
.
a hóhért akasztják......
szombat, 07:57
előzmény: #5921  pampa
#5922
Pénteken ismét több ezer palesztin tiltakozott a gázai határnál. A tüntetők gyújtóbombákat hajigáltak az izraeli katonákra, égő léggömböket és papírsárkányokat reptettek át a határon. Az összecsapásokban meghalt egy 15 éves palesztin fiú, és több mint kétszázan megsebesültek.Március vége óta rendszeresek a tüntetések a gázai-izraeli határnál, palesztinok ezrei tiltakoznak az övezet blokádja és az egykori palesztin területek bekebelezése ellen. A palesztin egészségügyi minisztérium összesítése szerint 138 palesztin vesztette életét, és több mint 16 ezer sebesült meg ezeken a tüntetéseken."
péntek, 08:22
előzmény: #5920  pampa
#5921
Június elején az Egyesült Arab Emírségek jegybankja bejelentette, hogy hét valutaváltó cég tevékenységét korlátozta a pénzmosásra vonatkozó törvények és egyéb jogszabályok megsértése miatt. Az Egyesült Arab Emírségek Irán hagyományos kereskedelmi partnere, 2017-ben csaknem 20 milliárd dollár értékben exportált árut az iszlám köztársaságba a Nemzetközi Valutaalap (IMF) adatai szerint.
Az amerikai pénzügyminisztérium tisztségviselője Szaúd-Arábiát és Kuvaitot is felkereste, hogy megnyerje támogatásukat az amerikai nyomásgyakorláshoz. Mandelker biztosított afelől, hogy az Öböl menti országok kormányai és pénzintézetei szorosan együttműködnek Washingtonnal, mert egyetértenek abban, hogy Teherán befolyása káros a régióban. A tisztségviselő elmondta, hogy az Egyesült Államok nemcsak az iráni bevételek nagy részét kitevő olaj-és gázexportot, hanem általában véve az iráni kereskedelmet igyekszik ellehetetleníteni."
.
Így tud az USA tönkretenni egy országot, ha az nem olyan politikát folytat amit az USA előír számára.....
.
SZÉP ÚJ USA VILÁG ÉPÜL!
Aki nem áll be a sorba azt először gazdasági eszközökkel , vagy pénzügyileg próbálja tönkretenni....ha ezek nem hoznak sikert akkor megy a KATONAI csapás!
szerda, 07:48
előzmény: #5919  Vazsmegyei
#5920
Donald Trump amerikai elnök május elején jelentette be, hogy az Egyesült Államok egyoldalúan felmondja az Iránnal kötött többhatalmi atomegyezményt, és azóta európai szövetségeseit is arra ösztökéli, hogy gyakoroljanak nyomást a perzsa ország kormányára. Az Iránnal üzletelő európai vállalatokat Washington szintén szankciókkal fenyegette meg arra az esetre, ha nem szakítják meg kapcsolataikat Teheránnal."
.
Volt egy érvényes megállapodás amit minden fél aláírt és betartott. Ezt egyoldalúan felrúgta az USA és megfenyegeti azokat akik nem teszik ugyanezt?
Mikor áll ki végre az EU határozottan az érdekei mellett?
kedd, 10:19
előzmény: #5916  nemelemzo
#5919
Ezt én önkritikának is elfogadom azoktól, akiknél most a vak is nem látja, hogy az Viktororbán előtt és lőrinc előtt ugyanazt tették, amivel most hazudják ki az igazságukat! Felhasználva a lőrinceket!
-
Most nem tudják fitogtatni azt, hogy aki nem hozzájuk állt azokat eltapossák! Szomorú, hogy eltaposnak akkor is ha hatalomra kerülnének és szomorú, ha most hatalmon kívül is ezt az "elméletet" szajkózzák!Ezeket a "kisszajkókat" nem lehet alamizsnával megvenni. Nekik az alamizsna osztogatás a lételemük! Mivel most azt sem tehetik, hát belerúgnak az országba, a kormányába és nem utolsósorban azokba, akikre oly nagy szükségük lehetne: AKISEMBEREKBE!
-
 Ennyit az elemzésed igazáról! Kíváncsi leszek mivel dicséred azt aki a Fidesz után a kedvedért ugyanezt teszi mint amit feltételezel!
kedd, 09:06
előzmény: #5914  pampa
#5917
"Bekeményít Netanjahu a Hamásszal szemben – írja az izraeli Háárec. A lap szerint az izraeli miniszterelnök kezdeményezésére lezárják az övezetbe irányuló teljes kereskedelmi forgalmat, a humanitárius szállítmányokon kívül semmit nem engednek át izraeli oldalról. Korlátozzák a halászati tevékenységet is Gáza partjainál. Az intézkedésekre azután került sor, hogy Gázából hetek óta száz égő, vagy apróbb bombát hordozó sárkányrepülőt eregetnek át a palesztinok, melyek miatt már több ezer hektárnyi termés leégett Izraelben. A Hamász embertelennek nevezte az intézkedéseket."
.
Ezt úgy nevezik, hogy KOLLEKTÍV büntetés!
Érdemes rákeresni a nemzetközi jogban,valószínűleg azért egy nem USA barát ország súlyos büntetést és nemzetköz szankciót szenvedne el!
hétfő, 08:21
előzmény: #5913  NagyBarnaMacika
#5916

Valahol be kell fektetni az ellopott pénzt, hiszen nem biztonságos adóparadicsomokban parkoltatni.
Éppen arról beszélgettünk, hogy miért csinálják ezt ilyen látványosan, hiszen óriási ellenszenvet harcolnak ki a köznép szemében. Aki nem látja lőrinc tevékenységét, az vak. Végülis arra jutottunk, hogy ez egy erőfitogtatás, ahol megmutatják, aki nem áll be hozzánk, azt eltapossuk. Megmutatják, hogy fideszen kívül nincs élet, nincs vállalkozás, ezzel toborozva csatlósaikat. A kisember nem érdekli őket abból van elég és meg lehet őket venni akármilyen alamizsnával.
hétfő, 08:13
előzmény: #5911  pampa
#5915

Azt a legegyszerűbb mondani, hogy szeretnék kivándorolni. Aztán ki meri bevállalni, az már teljesen más dolog.A korosztályomból többen próbáltak külföldön szerencsét a nagy kapitalista forradalom óta, de éppen elemezgettük, hogy a 2/3-a már hazaköltözött és semmivel nincsenek előrébb, mint aki itthon maradt....sőt. A kint maradtak élete sem fenékig tejföl, az amerikában élőknek a nyugdíjas szülők fizetik a hazautat, ha látni akarják unokáikat. Már régen hazaköltöztek volna, ha valaki kifizetné a házukra felvett hitelt, 15 év után még csak a kamatot törlesztették, az alapösszeg még nem csökkent, a házuk meg kb csak a felét éri.
A fiatal "rokonaim" úgy változtatják lekhelyüket, hogy mire megérkezik a képeslap az új hazájukból, már zsebükben van a repülőjegy a következő otthonuk felé. Az unokatestvérem fia a 14. országban él, most Mexikó után, Kubában próbálnak szerencsét, megjegyzem 5 évig élt Franciaországban, ahol 3 diplomát szerzett. A szicíliai élettársával egyik napról a másikra élnek, igaz utazgatnak, de megtatarításuk nincs. Csemetét nem engedhet meg maguknak, ahhoz haza kellene költözniük a szüleikhez, de az a szercséjük, hogy nincs hitelük.
hétfő, 08:00
előzmény: #5912  nemelemzo
#5914
Egyik barátom 12 év után költözött haza Londonból (babaprojekt), mert úgy látta, aki ott nő fel, az nem lesz normális ember"
.
.Ez az amit itt képtelenség elmagyarázni egyeseknek....
hétfő, 07:56
előzmény: #5910  NagyBarnaMacika
#5913
pl innen (is, meg még 1000000 más). lopják az országot
https://index.hu/gazdasag/2018/07/09/rakapott_a_ner-vilag_a_tokaji_borvidekre/
hétfő, 07:49
előzmény: #5909  pampa
#5912
Egy nagyvárosi cicababa ismerősünk véleménye:Nem szoptathatok, mert lógni fognak a melleim. Megjegyzem, nem kis erőfeszítésébe került elintézni a császárral való szülést, teljesen problémanélküli terhesség után (nem akart szétrepedni). Napi programja: délelőtt gyerekkocsis séta a plázában, délután bébicsősz, mert magával is törődnie kell. (szoli, batátnők, kávézó). A közeljövőben két szilikonpárnával is megajándékozza a kedvese, hogy ne lógjon a melle, meg úgyis el kell tüntetni a császármetszés helyét.
Egyre több nő helyezi előtérbe a saját érdekeit a gyermekvállalásnál. Ez a nyugati civilizáció, a gyerek a szükséges rossz. Egyik barátom 12 év után költözött haza Londonból (babaprojekt), mert úgy látta, aki ott nő fel, az nem lesz normális ember
hétfő, 07:45
előzmény: #5910  NagyBarnaMacika
#5911
A ComRes hétfőn ismertetett felmérése szerint a népszavazás óta a brit választók 26 százalékában merült fel a kivándorlás gondolata, de a fiatalok körében ez az arány sokkal magasabb. A 18-24 éves korosztály 48 százaléka, a 18-34 éves korosztály 43 százaléka mondta azt, hogy a referendum óta eltelt időszakban foglalkozott a külföldre település lehetőségével. A 65 év felettiek körében ugyanakkor csak 7 százalék nyilatkozott így."
de ismerős valahonnan..... 
hétfő, 07:39
#5910
265-szörösére (!) nőtt az orosz osztrigatermelés három év alatt a nyugati osztriga szankció alá helyezése miatt. Mit ad isten, egy “Putyin közeli” oligarcha vett meg egy 1000 hektáros tengeri osztrigafarmot… Nagyon közeli. Még annál is közelibb.
Eközben az orosz fiatalok 31%-a tervez kivándorlást, a fő célpont Németország, USA, Spanyolország. A modern autokráciákat többnyire szabadon el lehet hagyni, nyitottak kifelé, és ez nagyban segít stabilizálni őket, hiszen az elit folyamatos lefejeződésével kimegy a gőz – otthon meg egyre többen lesznek az állami újraelosztástól függők, akiket könnyű megvenni juttatással (még olcsóbb: félelemben tartani őket annak elvételével) meg propagandával – például hírekkel a hazafias osztrigatenyésztés szárnyalásáról.
de ismerős valahonnan )))
hétfő, 07:13
előzmény: #5908  pampa
#5909
"Az Egyesült Államok tavasszal Genfben megpróbálta megakadályozni, hogy az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) elfogadjon egy olyan határozatot, amely a szoptatás fontosságát hangsúlyozta – közölte hétfőn a The New York Times című amerikai lap.
A The New York Times megjegyezte: az amerikai álláspont egybeesett az amerikai csecsemőtápszer-gyártók álláspontjával.
Az újság értesülései szerint az amerikai küldöttség keményen, de sikertelenül dolgozott azon, hogy a WHO közgyűlése ne fogadja el azt a határozatot, amely évtizedes tudományos kutatásokra alapozva a szoptatás fontossága mellett foglalt állást és felhívta a figyelmet arra is, hogy az egyes országoknak korlátozniuk kellene az anyatejet helyettesítő tápszerek pontatlan vagy félrevezető reklámozását.
Az amerikai delegáció ki akarta vetetni a határozat szövegéből azt a mondatot, amely arra szólította fel a kormányokat, hogy „védelmezzék, megkönnyítsék és támogassák a szoptatást", valamint töröltetni akarta azt a bekezdést, amely azt javasolta a politikai döntéshozóknak, hogy korlátozzák a tápszerek reklámozását.
Amikor nem jártak sikerrel, az amerikai tisztségviselők fenyegetődzni kezdtek a lap szerint. A Timesnak több ország legalább egy tucat képviselője nyilatkozott, többen közülük kifejezetten névtelenséget kértek, tartva az amerikai válaszlépésektől. Elmondták, hogy az amerikai delegáció például Ecuadort azzal fenyegette meg: amennyiben elfogadja a határozatot, gazdasági büntető intézkedésekkel és az amerikai katonai segély megvonásával számolhat. Az ecuadori delegáció gyorsan alkalmazkodott, és nem támogatta a határozatot.
A The New York Times uruguayi, mexikói és amerikai tisztségviselőktől származó információi szerint legalább 12 ország – többségében szegény afrikai és latin-amerikai állam – állt el a határozat támogatásától, attól tartva, hogy az Egyesült Államok megtorló intézkedéseket hoz ellene. A lap idézte Patti Rundallt, a Baby Milk Action nevű civil szervezet igazgatóját, aki leszögezte: „az Egyesült Államok zsarolni akarta az egész világot, megpróbálva felrúgni egy csaknem 40 éves konszenzust arról, hogy mi a legjobb a módja a csecsemők és a kisgyermekek egészségvédelmének".
A határozatot végül Oroszország terjesztette be. Az Egyesült Államok az oroszokat nem fenyegette meg, de a szövegben bizonyos változtatásokat elért. Azt a mondatot, amely arra szólította fel az egészségügyi világszervezetet, hogy technikailag segítse azokat az országokat, amelyek szeretnének véget vetni „a csecsemők és kisgyermekek számára készített élelmiszerek nem megfelelő reklámozásának", kiegészíttette a „bizonyos élelmiszerek" megfogalmazással.
A lap megkereste az amerikai egészségügyi tárcát, ahol egy szóvivő azt mondta: a határozat eredeti szövege „szükségtelen akadályokat állított a gyermekeiknek élelmiszert kereső édesanyák elé". A külügyminisztérium elhárította a kommentárt, arra hivatkozva, hogy magánjellegű diplomáciai beszélgetéseket nem véleményez."
július 05. | 07:48
előzmény: #5907  pampa
#5908
"Az eddig nyilvánosságra nem került beszélgetésről egy neve elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselő számolt be. Elmondása szerint a mintegy öt percig tartó beszélgetésben Herbert McMaster elmagyarázta, hogy egy katonai akció visszaüthet, és azzal a kockázattal jár, hogy Washington elveszíti a Nicolás Maduro venezuelai elnök megbüntetését szintén szorgalmazó latin-amerikai országok nehezen megszerzett támogatását. Donald Trump azonban nem volt elégedett nemzetbiztonsági tanácsadójának válaszával, és Panama és Grenada általa sikeresnek ítélt lerohanását hozta fel példaként.
.
Az Egyesült Államok 1983-ban, Ronald Reagan elnöksége idején rohanta le Grenadát, mert megítélése szerint kommunista erők vették át a hatalmat a közép-amerikai országban. 1989 decemberében, az akkori elnök, George H. Bush parancsára pedig megszállta a pénzmosási és kábítószerügyletekbe keveredett és az Egyesült Államokkal szemben hadiállapotot hirdető Manuel Noriega vezette Panamát.
Donald Trumpot a hírek szerint nem győzte meg Herbert McMaster érvelése és - az AP szerint - nem sokkal később felhozta a témát Juan Manuel Santos kolumbiai elnöknek is. Ezt az amerikai hírügynökség állítása szerint két, szintén neve elhallgatását kérő kolumbiai kormányzati tisztségviselő is megerősítette. Tavaly szeptemberben a Politico című lap is tudósított arról, hogy az ENSZ-közgyűlés ülésszakának margóján tartott egyik magánvacsorán - amelyen négy latin-amerikai ország vezetői vettek részt - az amerikai elnök ismét előhozta Venezuela lerohanásának tervét, de hozzátette:
a munkatársaim azt mondták, hogy erről ne beszéljek.
A vacsora után Trump minden egyes latin-amerikai vezetőtől külön megtudakolta, vajon biztosak-e abban, hogy nem akarják a venezuelai helyzet katonai megoldását, mire mindegyiküktől azt a választ kapta, hogy "igen, biztosak vagyunk benne"."
.
Mindezeket büntetlenül! 
június 25. | 08:32
előzmény: #5905  pampa
#5907
"Muszlim pásztorok támadtak keresztény földművesekre Nigériában Legalább 86 ember vesztette életét Nigéria középső részén olyan támadások során, amelyeket feltételezhetően a muszlim vallású, nomád életmódot folytató fulani népcsoport fegyveres tagjai hajtottak végre vasárnap helyi lakosok ellen – jelentette a helyi rendőrség.
A fegyveres pásztorok a Plateau szövetségi államban lévő Barkin Ladi körzetben követtek el fegyveres támadásokat a helyi földművelők ellen, akik a hírek szerint bosszút álltak. Az összecsapások következében legalább 86 ember halt meg, hatan megsebesültek, ötven házat, több gépkocsit és motorkerékpárt felgyújtottak.
Fejlett lőfegyvereikkel a pásztorok szombaton éjfél előtt kezdték meg gyilkos akcióikat különböző településeken, az atrocitások vasárnap is folytatódtak. A helyi hatóságok este hattól reggel hatig kijárási tilalmat rendeltek el.Az ország északi részét sújtó aszály miatt számos nomád marhacsordáival Nigéria délebbi térségeibe vándorolt. Ez viszont gyakran összecsapásokhoz vezet a helyi keresztény földművesekkel. Az év eleje óta több mint 200 ember esett áldozatul a viszálynak. Tavaly az élelemért és vízért folytatott harcok miatt több mint ötszáz ember lelte halálát."
június 20. | 08:09
előzmény: #5903  nemelemzo
#5906
Magyarorszagon kb 800.000 ember alkohol fuggo ( nem csak iszogat vagy berug egyszer egyszer istenesen hanem napi szinten nem tudd meglenni alkohol nelkul ). Ezen felul az orszag jo resze ha nem is napi kenyszeres szinten de nagy mennyisegben fogyaszt alkoholt.
Az orszag lakossaganak kb harmada rendszeres dohanyos.
Szep is lenne ha ehhez a trendhez kapcsolodnank a mar legalizalt droggal es millios szintu enyhe vagy sulyos drogfuggovel szenvednenk.
Ez az adozzuk meg jol oszt legalabb bevetelt hozz hozzaalast ertekeld at ugy hogy a cigin pl 1000 forinton kb 700 az ado oszt igy is alig gyozik leszoritani a dohanyosok szamat. Befolyik 100 milliard forint jovedeki ado cserebe meg tudorakban es leguti megbetegedesben "kiesik" "par" ember eves szinten.
A drognal nem volna jo idaig jutni ha mar a ket fo legalis szenvedelybetegsegunknel idaig jutottunk.
június 20. | 07:48
előzmény: #5904  pampa
#5905
Az Egyesült Államok kilép az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából – jelentette be kedden Washingtonban Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet, aki szerint a tanács nem méltó a nevére. A kilépés nem jelenti azt, hogy az Egyesült Államok ne tartaná be korábbi emberi jogi kötelezettségvállalásait – állította.
A külügyminisztériumban Mike Pompeo tárcavezetővel közösen bírálták egy sajtótájékoztatón a világszervezet genfi székhelyű testületét, Haley szerint a szervezet "álszent és öncélú", és valójában "gúnyt űz az emberi jogokból".
Hozzátette: Washington azért lép ki, mert "egyetlen országnak sem volt bátorsága", hogy csatlakozzon a szervezet megreformálását célzó amerikai törekvésekhez, és még az Egyesült Államokkal azonos véleményen lévő országok sem kívánták nyíltan bírálni a 47 tagú tanács munkáját.
Bírálatában név szerint megemlítette Oroszországot, Kínát, Kubát és Egyiptomot mint olyan államokat, amelyek kifejezetten gátolták a szervezet megreformálását. Majd további országokat sorolt, amelyek tagjai ugyan a tanácsnak, de "ijesztően nem tartják tiszteletben az alapvető emberi jogokat". Ezzel összefüggésben Venezuelát, Kínát, Kubát és a közép-afrikai Kongói Demokratikus Köztársaságot nevezte meg.
Az ENSZ emberi jogi főbiztosa, Zeid Raad al-Husszein csalódását fejezte ki a washingtoni bejelentés miatt. Zeid Raad al-Husszein azt írta Twitter-üzenetében: "elszomorító, de nem meglepő hír" az amerikai kilépés.
"Tekintettel az emberi jogok jelenlegi helyzetére a világban, az Egyesült Államoknak még nagyobb szerepet kellene vállalnia, nem pedig kivonulni" – vélte a diplomata.
Washington egy nappal azután jelentette be kilépését a testületből, hogy Zeid Raad al-Husszein az Emberi Jogi Tanács 38. ülésszakának megnyitóján elítélte a Trump-kormánynak azt a szerinte "lelkiismeretlen" gyakorlatát, amely szerint az illegális bevándorlóktól a mexikói határon erővel elválasztják gyermekeiket."
június 19. | 11:01
előzmény: #5903  nemelemzo
#5904
A fű legalizálásával az lesz a  gond, hogy a heroinkereskedők tiltakozni fognak.
.
Olyan lenne, mintha a sör legális a bor és rövid pedig tiltott.
június 19. | 09:27
előzmény: #5902  pampa
#5903

Ezt már minden közgazdász mondja, hogy nem kell semmit tiltani, csak jól megadóztatni. Amit tiltanak, az a feketegazdaságban működik tovább, adóbevétel nélkül, a "bátraknak" biztosítva óriási bevételt.
Valahol olvastam, hogy az alkohol károsabb, mint a "könnyű" drogok, itt csak az a kérdés, hogy a kábítószer függőség milyen későbbi problémákat okozhat.
Ha jól emlékszem, úgy 10 évvel ezelőtt a cseh miniszterelnök mondott köszönetet a dohányáruk gyártóinak, óriási bevételt biztosítottak az államnak és nem utolsó sorban hozzájárulnak a népességszabályozáshoz és nyugdíjválság elkerüléséhez.
június 19. | 08:18
előzmény: #5901  pampa
#5902
A kormányfő, aki 2013-ban bevallotta, hogy barátaival „öt vagy hat alkalommal” elszívott egy füves cigarettát, a drogkereskedőknek a piacról történő kiszorításával és a fiatalok védelmével indokolja a reformot. „Sok országban, közöttük Kanadában (a kiskorúaknak) könnyebb füves cigarettát vásárolniuk, mint sört, és ez egyáltalán nem logikus. Ráadásul ez iszonyatos jövedelemforrás a szervezett bűnözés számára” – mondta a kormányfő még májusban az AFP francia hírügynökségnek.
,
Justin Trudeau, kanadai miniszterelnök kiskacsás zoknit visel a Világgazdasági Fórum 48. davosi találkozóján 2018. január 25-én (MTI/EPA/Laurent Gillieron)Justin Trudeau, kanadai miniszterelnök kiskacsás zoknit visel a Világgazdasági Fórum 48. davosi találkozóján 2018. január 25-én (MTI/EPA/Laurent Gillieron)
.
A szervezett bűnözés és a kábítószer-kereskedelem visszaszorításával egy időben a kormány adóbevételekre is számít a 6-7 milliárd kanadai dollár (1268-1479 milliárd forint) értékűre becsült piacon. Minden, grammonként 10 kanadai dolláros (2113 forint), illetve annál alacsonyabb áron eladott marihuánára a kormány 1 kanadai dolláros fogyasztási adót vet ki, amelyen a szövetségi állam és a tartományok költségvetése osztozik. Ehhez járul még a szövetségi állam, illetve a tartományok által kivetett áfa, amely tartományonként 10-15 százalék között mozog."
,
https://www.hirado.hu/kulfold/cikk/2018/06/19/kesz-legalizalni-a-marihuanat-kanada

Topik gazda

pampa
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE