pampa
4
5
4
2007. június 28. | 12:58
#1

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.link
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
csütörtök, 08:44
előzmény: #5982  pampa
#5983
"Máris 1 millió amerikai munkahelyet bukott Trump a kereskedelmi háború miatt"
kedd, 09:33
előzmény: #5981  pampa
#5982
Eltűnt egy orosz katonai repülőgép a Földközi-tengeren
Eltűnt egy Il-20 típusú orosz katonai repülőgép 14 fővel a fedélzetén a Földközi-tengeren, az északnyugat-szíriai Latakia elleni izraeli rakétacsapások idején – közölte keddre virradóra az orosz védelmi minisztérium. A tárca szerint a gép visszatérőben volt a hmejmími orosz bázisra, amikor 35 kilométerre a szíriai partvonaltól megszakadt vele az összeköttetés. A legénység sorsáról egyelőre nem tudni semmit.
Az orosz védelmi minisztérium hangsúlyozta: az Il-20 jele akkor tűnt el a radarernyőkről, amikor négy izraeli F-16-os vadászbombázó csapást mért a szíriai hadsereg létesítményeire Latakiában. “Ugyanebben az időben az orosz rádiólokációs légtérfigyelési eszközök rakéták indítását regisztrálták a térségben tartózkodó Auvergne nevű francia fregattról” – tette hozzá a tárca. A moszkvai minisztérium közölte azt is, hogy a hmejmími orosz légitámaszpontról kutató-mentő műveletet indítottak.
A CNN az incidens hátterét ismerő amerikai kormányilletékesre hivatkozva közölte, hogy az orosz katonai gép járőrözött a tenger felett, és a szíriai légvédelem lőtte le véletlenül, amikor megpróbálta elhárítani az izraeli légitámadást. Egy másik, ugyancsak névtelenül nyilatkozó tisztségviselő megerősítette a hírtelevíziónak, hogy valóban Izrael hajtott végre légicsapásokat a szíriai hadsereg létesítményeire. A Pentagonnál közben leszögezték, hogy az Egyesült Államoknak semmi köze a szíriai légitámadáshoz, de azt nem közölték, hogy ki hajtotta végre őket."
szeptember 11. | 08:03
előzmény: #5980  pampa
#5981
Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok továbbra is felhasználhatja a dollárt kereskedelmi, pénzügyi és geopolitikai céljainak elérése érdekében, mégpedig nagyrészt a nemzetközi törvények hatáskörén kívül, valamint anélkül, hogy kiszámíthatatlan katonai hadjárat elindítására lenne szüksége.
John Connally Jr. egykori amerikai pénzügyminiszter jól megfogalmazta a lényeget: „A dollár a mi valutánk, de a ti problémátok”.
.
http://kitekinto.hu/2018/09/10/europan-kivul/az-usa-fegyverre-valtoztatja-a-dollart/?ref=hirstart
augusztus 31. | 09:13
előzmény: #5977  pampa
#5980
"A döntésre azt követően került sor, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a monetáris és a fiskális politika szigorítására szólította fel az argentin kormányt a peso értékvesztése miatt.
Jóllehet júniusban 50 milliárd dolláros, három évre szóló készenléti hitelmegállapodást kötött Argentína a valutaalappal, ennek lehívására az eredeti tervek szerint nem feltétlenül került volna sor. Ma azonban Argentína jelezte, hogy mégis szeretné lehívni a keretösszeget, egy részét pedig lehetőleg azonnal.
Ezzel a bejelentéssel viszont Mauricio Macri elnöknek nem sikerült meggyőznie arról a piacokat, hogy képes lesz a gazdasági növekedés ösztönzésére, miközben csökkenti a költségvetési deficitet és elszántan küzd az infláció ellen.
A befektetőket nem győzte meg az újabb kamatemelés sem, a peso árfolyama meredeken zuhant még a döntés után is. Helyi idő szerint csütörtök dél körül egy dollárért már 40,25 pesót kellett adni, több mint 21 százalékos mínuszban állt az árfolyam – január első hetében még 18,56 pesón forgott a dollár."
.
Amennyiben továbbra is a bővülésre, növekedésre építik az országok a gazdaságukat elkerülhetetlen lesz a TELJES ÖSSZEOMLÁS!
.
szvsz
augusztus 27. | 12:17
előzmény: #5976  pampa
#5977
"12:01 | Drámai a helyzet: elapadóban vannak Izrael vízforrásai"
.
Erről is volt már szó régebben, ez az a "ellenség" aki ellen az a haditechnika  amit Izrael birtokol semmit sem ér!
augusztus 22. | 09:09
előzmény: #5974  pampa
#5976
"Törökország azonnal véget vethetne a lírára is kiható diplomáciai válságnak, ha elengedné Andrew Brunson fogva tartott amerikai lelkészt – mondta John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó szerdán.
„A török kormány nagy hibát követett el azzal, hogy nem engedi el Brunson tiszteletest” – nyomatékosította az Izraelben tartózkodó Bolton a Reuters hírügynökségnek adott interjújában. „Azonnal véget érhetne ez a válság, ha NATO-szövetségesként és a Nyugat tagjaként helyesen cselekednének, és feltételek nélkül elengednék a lelkészt” – tette hozzá.
Az évtizedek óta Törökországban élő Brunsont két éve Izmirben vették őrizetbe, mert állítólag részt vett a 2016-os sikertelen puccskísérletben. Az ankarai kormány felvetette, hogy kicserélné a lelkipásztort Fethullah Gülen Egyesült Államokban élő muszlim hitszónokkal. A török kormány Gülent vádolja a kudarcba fulladt államcsíny megszervezésével.
Eközben a Közel-Keleten Irán szövetségeseként elszigetelt Katar augusztusban jelezte: 15 milliárd dollárral (körülbelül 4200 milliárd forinttal) támogatja a török gazdaságot. A bejelentés nyomán kissé erősödött a líra, amely idén eddig mintegy 37 százalékot veszített értékéből.
Bolton kételkedőnek mutatkozott a katari segítséget illetően. „Szerintem az ígért összeg borzasztóan kevés ahhoz, hogy hatással legyen Törökország gazdaságára” – vélekedett.
Az izraeli látogatáson tartózkodó amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó a Reutersnek azt nyilatkozta: a vártnál hatékonyabbak voltak az Irán ellen újból életbe léptetett szankciók. Bolton megjegyezte: a teheráni vezetés ennek ellenére nem hagyott fel kifogásolt tevékenységeivel.
Washington május elején kilépett a 2015-ben Iránnal kötött többhatalmi atomalkuból, amelyet Donald Trump amerikai elnök többször bírált. Ezt követően az Egyesült Államok augusztusban újra életbe léptette az egyezmény miatt felfüggesztett szankciók egy részét. Bolton szerint a büntető intézkedések gazdaságra – és ezen keresztül az iráni közvéleményre – gyakorolt hatásai már most érezhetők.
„Azonban Irán továbbra is ellenséges tevékenységet folytat a térségben” – tette hozzá az iszlám köztársaság iraki, szíriai, libanoni és jemeni befolyására, illetve fenyegetőzéseire utalva.
Békésen akarjuk megoldani ezt a konfliktust, de „felkészültünk minden – Irán tevékenységéből kifolyó – eshetőségre” – szögezte le Bolton.
Az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó emellett hangsúlyozta: Washington ragaszkodik hozzá, hogy az iráni erők távozzanak Szíriából. Bolton egyúttal figyelmeztette a felkelők kezén lévő Idlíb tartományban offenzívára készülő szíriai kormányerőket, hogy az Egyesült Államok szigorúan megtorolná, ha vegyi vagy biológiai fegyvert vetnének be a lakosság ellen.
Bolton a Reutersnek adott interjújában arról is beszélt: Washingtonban nincs szó arról, hogy elismernék Izrael igényét a Golán-fennsíkra. Izrael az 1967-es hatnapos háborúban elfoglalta, majd bekebelezte az addig Szíriához tartozó fennsík nagy részét. Az annexiót a nemzetközi közösség nem ismerte el. Májusban egy magas rangú izraeli tisztségviselő azt mondta, hogy az Egyesült Államok hónapokon belül elismerheti Izrael igényét a fennsíkra.
Bolton óvatosan válaszolt arra a kérdésre, hogy a Trump-kormányzat a palesztin állam létrejöttében látja-e a kiutat az évtizedek óta tartó konfliktusból. „Erről az izraelieknek és a palesztinoknak kell megegyezniük” – szögezte le. „Senki sem fogja rájuk kényszeríteni a békét.”
A palesztinok több olyan területre igényt tartanak leendő államukhoz, amelyet Izrael 1967-ben elfoglalt. Ilyen például Ciszjordánia, a Gázai övezet és Kelet-Jeruzsálem. A palesztin-izraeli békefolyamat 2014-ben leállt, és bár a 2017-ben hivatalba lépett Trump-kormány tett diplomáciai erőfeszítéseket a tárgyalások újrakezdésére, Mahmúd Abbász palesztin elnök következetesen elutasítja ezeket a próbálkozásokat, amióta Washington tavaly decemberben Izrael fővárosaként ismerte el Jeruzsálemet."
.
augusztus 18. | 16:40
előzmény: #5973  Peterbond
#5974
Te "belelátsz" folyamatokba olyat ami nem biztos, hogy benne van....
.
Ezért feltételezésre épülő esetekbe nem folyok bele.
augusztus 18. | 16:31
előzmény: #5971  pampa
#5973
De pont ezt mondom. Egyik egyezmenybol onkenyesen kilep tapsolsz neki. Masikbol biralod. Egyszer "ne az Ensz mondja meg" a duma maskor meg az Ensz tegye ezt meg azt es azt kovesse minden allam. En errol beszelek. Amugy meg ha nem tetszik hogy beleszol belugyekbe mi mit kerestunk a szloven valasztason? Az oroszok a sok propaganda es fake news oldalaikkal europaban es amerikaban?
Mit szoltunk bele a Heinek es a Csiki sor vitajaba?
Az inkabb belugy mint kiallni egy kormanynak a sajat allampolgaraert.
gtg
augusztus 18. | 12:50
előzmény: #5969  pampa
#5972
Bűnügybe történő beavatkozás nem elfogadható, max. a konzulátus nyújtson segítséget az illető jogi védelméhez (végeztek már ki Ázsiában nyugatiakat kábítószer kereskedelemért és nem volt szankció), viszont ez nem bűnügy, hanem politikai per (a puccsban való részvételért vádolják), ráadásul egy olyan országban, ahol folyamatosan mennek a koncepciós perek.
augusztus 18. | 12:21
előzmény: #5970  Peterbond
#5971
Mivel "nem köteleztem" el magamat egy politikus mellett sem, így amikor olyat tesz egyetértek vele, ha pedig olyat bírálom.
Azt hittem ez érthető.
augusztus 18. | 11:57
előzmény: #5969  pampa
#5970
Nem tudom mi a problémád. egyszer agyon dicséred Trumpot meg az Usát mert csak úgy kilép ENSZ egyezményekből, máskor meg bírlod hogy egymaga kilép ugyanilyen atom egyezményből. Te magad se vagy következetes ebben akkor nem tudom mit vársz tőlem.
Mellesleg sehol se mondtam hogy ez vagy az helyes. Azt mondtam diplomáciai ügy mivel az illető Amcsi állampolgár. Azt lehet normálisan is kezelni és erőfitogtatással is. Személy szerint nekem nem tetszik az amcsik erőszakos külpolitikája, de ugyanígy az oroszoké sem. Ettől még az marad.
Amúgy a mi diplomáciánk is nagyon hajaz az amcsi irányra csak nekünk nincs mire ilyen bunkónak és keménynek lenni. Amerikát se kedvelik emiatt de náluk sokszor le  kell nyelni a békát. Nálunk viszont nem igen van ilyen helyzet. Lehet kigyúrt kopaszként is keménykedni meg vézna gyerekként is. mindkettő bunkóság de alószinűleg a vézna gyerek fog előbb póruljárni.
Mellesleg amcsik ellen is vannak szankciók mind Oroszország, mind Kína mind Törökország részéről. Bárki élhet bármilyen szankcióval csak okkal nem szokták az amcsik ellen bevetni mivel azon az adott ország a legtöbbször szarul járhat.
augusztus 18. | 08:59
előzmény: #5968  Peterbond
#5969
Szerinted elfogadható, hogy szankcióval avatkozzanak be egy bűnügybe?
.
Esetleg ugyanezt el tudnád képzelni fordítva?
.
Az USA-ban letartóztatnak egy   XXXXXXXX-i állampolgárt és az adott ország szankciókkal sújtja az USA-t hogy engedje szabadon!
.
Szerinted az elfogadható?
augusztus 17. | 17:50
előzmény: #5967  pampa
#5968
Ha torok allampolgar igen. Igy nem.
Ahogy a Wikileakses csavo is aki oroszoknal bujkalt milozben hazaarulasert eliteltek. De te is ha kint vagy Tuneziaban es kocsival belehajtasz egy uzletbe kerhetsz segizseget a helyi konzulatustol. Ahogy ha pl ezert halalra itelnenek Magyarorszag valoszinuleg kiallna erted hogy ez nem halalbuntetes es amugy is otthon tolthesd le a buntetest. Aztan vagy sikerul vagy nem de diplomaciai ugy lesz.
Jo persze ha 10 dollart lopsz a piacon az nem jut el diplomaciai szintre.
augusztus 17. | 10:51
előzmény: #5965  Peterbond
#5967
Miért lenne diplomáciai?
Egy adott országban az ottani hatóság szerint bűnt követett el.
Az adott ország belügye szerintem.
augusztus 17. | 10:50
előzmény: #5964  Peterbond
#5966
Először elég a navigációs holdakat levadászni.
Azzal a katonai csapásmérés nagyot gyengül.második lépcsőben a katonai kommunikációsakat.nem kell hozzá "fotontorpedó" egy méretes "vasdarab" pár segédhajtóművel és vezérléssel......
augusztus 17. | 10:38
előzmény: #5963  pampa
#5965
Nem tudom pontosan de ha a tiszteletes amcsi allampolgar akkor ez pont hogy diplomaciai ugy es nem csak a torokok hanem az amcsik belugye is.
Ettol meg lehet a tiszteletes amcsi kem is es egyszeru lelkipasztor is aki Erdogannak utba van.
augusztus 17. | 10:33
előzmény: #5962  pampa
#5964
Azert annyira meg nem erdemes elore rohanni. Jelenleg kozel 8000 muhold kering a fold korul ( es kb masfelszer annyi urszemet egyebkent ). Valoszinuleg a legtobb amcsi illetve orosz. Ha csak 2000 ebbol amcsi akkor is eltartana egy jo ideig levadaszni oket es kerdes mennyi energia van abban a muholdban erre.
De igen erdekes helyzet jonne el. Ha nem is foton torpedokkal es lezerpajzsokkal de elindulhat az urhadviseles is.
augusztus 17. | 08:23
előzmény: #5962  pampa
#5963
"Az Egyesült Államok még erőteljesebb büntető intézkedéseket szabhat ki Törökországra, ha nem bocsátja szabadon Andrew Brunson amerikai lelkipásztort – jelentette ki a csütörtöki kabinetülés után Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter.
A tárcavezető a két évvel ezelőtt letartóztatott és néhány héttel ezelőtt házi őrizetbe helyezett amerikai baptista tiszteletes gyors szabadon bocsátását szorgalmazta. A várható további büntető intézkedések részleteiről azonban nem szólt."
.
Beavatkozás más ország belügyébe.
augusztus 16. | 09:31
előzmény: #5961  pampa
#5962
Az USA külügyminisztériumának egy magas rangú vezetője arról beszélt egy svájci konferencián, hogy az oroszok valószínűleg egy fegyvert lőttek ki az űrbe, és az most a Föld körül kering.
Yleem Poblete miniszter-helyettes beszámolója szerint a tavaly októberben fellőtt valaminek elvben műholdnak kell lennie, de egyáltalán nem úgy viselkedik, mint a rendes műholdak. Hogy pontosan miben más, mint egy rendes műhold, azt nem részletezte, csak azt mondta, hogy semmire sem hasonlít, mint amit eddig kilőttek az űrbe.
Az amerikaiak gyanúja szerint az objektum egy fegyver lehet, ami talán arra való, hogy más országok műholdjait tegye tönkre, például lézerrel vagy mikrohullámokkal. 
Az orosz kormány felháborodva utasította vissza a vádat, mondván bizonyítékok nélkül gyanúsítgatják őket, és az nem fegyver, hanem műhold. (BBC) "
.
amennyiben ez igaz, akkor a navigációra épülő drón haditechnika semmit sem ér!
Ahogyan a ballisztikus rakétarendszer és a anyahajó,tengeralattjáró flotta!
augusztus 15. | 08:13
előzmény: #5960  pampa
#5961
"Donald Trump amerikai elnök a múlt pénteken az acél- és alumíniumcikkek védővámjának jelentős megemelésével fenyegette meg Törökországot. Twitter-bejegyzésében leszögezte: már utasítást is adott az alumínium 20 százalékos és az acéláruk 50 százalékos vámjának kivetésére. A döntésre több mint egy héttel az után került sor, hogy Washington szankciókkal sújtotta a török kormány két miniszterét, mert Ankara nem hajlandó szabadon bocsátani a két éve fogvatartott Andrew Brunson amerikai lelkipásztort."
augusztus 14. | 15:26
előzmény: #5959  pampa
#5960
"14:28 | A dollár háttérbe szorításával fenyeget az orosz külügyminiszter"
-
Ezt már nagyon régen meg kellett volna lépnie a Világ országainak!
augusztus 12. | 08:09
előzmény: #5958  pampa
#5959
"Erdogan fenyegetőzik: új barátokat keres Törökország"
.
Az USA agresszív külpolitikája lassan összetereli az országokat Kína köré!
augusztus 10. | 09:14
előzmény: #5957  pampa
#5958
"Nemzetközi kutatók szerint sokkal több veszélyt tartogathat a Földet sújtó üvegházhatás, mint azt eddig gondoltuk"
.
Téved a cikk író! 
Nem a Földet sújtja hanem a rajta élő EMBEREKET!
A Föld köszöni szépen, jól el lesz az emberek nélkül is!    :(((((
.
.Vissza kell térni az ipari forradalom előtti élethez, modernizált változatban.
.
Esetleg akkor még lesz esélyünk......
.
http://player.hu/zold-jovo/nemzetkozi-kutatok-szerint-sokkal-tobb-veszelyt-tartogathat-a-foldet-sujto-uveghazhatas-mint-azt-eddig-gondoltak/
augusztus 10. | 08:18
előzmény: #5956  pampa
#5957
"Az iráni vallási vezetés pontosan tudja, hogy az USA mindenképpen a rezsim váltását szeretné elérni, ezért bármilyen eszközhöz folyamodhat a túlélés érdekében. Az USA ráadásul egységes: még a demokraták nagy része is erősebb fellépést sürget Irán ellen összhangban a teljes republikánus képviselői körrel.
Irán szerepe mindenképpen lényeges a világ olajpiacán. Az ország közel napi 4 millió hordó nyersolajat termel, amiből 2,5-2,6 millió hordót exportál, főleg India, Kína, Törökország és az EU felé. A 2012 és 2015 közti nemzetközi szankciók 3 millió hordóra szorították le a napi olajtermelést. A mostani szankciók hatásairól megoszlanak a vélemények: a Trump kormányzat egyrészt szeretné egyértelműen megdönteni a vallási rezsimet Iránban, viszont arra is figyelniük kell, hogy a kőolaj ára ne emelkedjen túlságosan magasra a szankciók és Irán politikája miatt. Ezért várhatóan az Egyesült Államok ideiglenes több iráni kőolajat vásárló országnak is mentességet is fog adni a szankciók és az elszámolhatóság alól.
Egy sarokba szorított iráni rezsim több meglepetéssel is szolgálhat. Egyrészt még több kőolajat adhatnak el Kínának, aki várhatóan kivonja magát a perzsa ország ellen szankciók alól, ha csak nem állapodnak meg külön az USA-val mondjuk a kereskedelmi háború során. Másrészt fenyegetőzhetnek a hormoszi szoros lezárásával, amin az Arab Öbölben termelt exportolaj többsége áthalad, és aminek a lezárása drasztikus kőolajár emelkedést okozhat a világban. Valószínű, hogy ha ezt a lépést megteszi Irán, akkor a katonai csapás is a reális opciók közé emelkedik az USA részéről a rezsim ellen. Végezetül pedig felgyorsulhat az ország nukleáris fegyver programja, ami szintén a világ többsége által nem kívánt pozícióba emelheti az országot"
augusztus 09. | 15:20
előzmény: #5955  pampa
#5956
Légicsapás ért egy piacot és egy gyereket szállító buszt csütörtökön a Jemen északi részén fekvő Szaada tartomány Dahjan városában. Az első beszámolók szerint 
több tucatnyi 10 év alatti gyerek vesztette életét,a sérültek száma több mint ötven. Az ott működő Vöröskereszt kórházba a szervezet szerint többtucatnyi halottat és sebesültet szállítottak be, míg az al-Maszirah, a lázadók Szanaából sugárzott tévécsatornája 39 halálos áldozatról és 51 sebesültről számolt be, akiknek többsége gyermek. A húszi lázadók ellenőrizte területre az Egyesült Államok támogatását bíró, szaúdi vezetésű katonai koalíció mért légitámadást. Egyelőre nem kommentálták a céltévesztést. "(MTI/TheGuardian)
augusztus 07. | 08:34
előzmény: #5954  pampa
#5955
"A szankciók bevezetéséről az amerikai elnök még nyár elején döntött, miután május 8-án egyoldalúan felmondta a 2015-ben kidolgozott és 2016 januárjában megkötött többhatalmi atomalkut Iránnal. A megállapodást az Egyesült Államok, Kína, Oroszország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és az Európai Unió írta alá. 
Trump szerint az egyezmény nem volt elég szigorú. Bár az elnök nem vitatta, hogy Irán nem sértette meg a benne foglaltakat, álláspontja szerint az egyezmény nem akadályozza meg abban, hogy nukleáris fegyvert állítson elő. A bécsi székhelyű Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) szerint Teherán mindig betartotta az egyezményt. "(BBC/MTI)
augusztus 06. | 07:55
előzmény: #5953  pampa
#5954
Szaúd-Arábia kiutasította Kanada rijádi nagykövetét
Szaúd-Arábia hétfőn a belügyekbe való beavatkozás címén kiutasította Kanada rijádi nagykövetét, egyben visszahívta saját képviseletvezetőjét a kanadai fővárosból, Ottawából.A bejelentés azt követően történt, hogy előzőleg a rijádi kanadai nagykövetség a Twitter-oldalára feltett üzenetben azt írta, nagyon aggódik az országban történt, az emberi jogi aktivistákat ért újabb őrizetbe vételi hullám miatt. Felszólította egyben a helyi hatóságokat, hogy azonnal engedjenek szabadon minden békés emberi jogi aktivistát."
augusztus 06. | 07:39
előzmény: #5952  pampa
#5953
"Amerikai külügyminiszter Iránról: az USA érvényesíttetni fogja az újabb szankciókat
Az Egyesült Államok teljes mértékben érvényesíttetni fogja az Irán elleni szankciókat - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vasárnap este az alaszkai Anchorage-ben - szingapúri útjáról visszatérőben az Egyesült Államokba - az őt kísérő újságíróknak.
Pompeo szerint Iránnak "óriási változtatásokat" kellene tennie ahhoz, hogy megszabaduljon az amerikai szankcióktól. "Normális országként kell viselkedniük" - fogalmazott. A miniszter utalt az egyes iráni városokban lezajlott tüntetésekre is, és úgy vélte, hogy
az irániak nem az Egyesült Államokkal elégedetlenek, hanem a saját politikai vezetőikkel, akik kudarcot vallottak gazdasági ígéreteik teljesítésében.Majd hozzátette: Donald Trump elnök egyértelműen nyilvánvalóvá tette, hogy az Egyesült Államok azt akarja, az irániak hallathassák hangjukat azt illetően, hogy kik legyenek a vezetőik.
Az Egyesült Államok az idén májusban egyoldalúan felmondta a 2015-ben kimunkált többhatalmi iráni atomalkut és augusztus 6-tól az iráni gazdaság több szektorát, november 4-től pedig energetikai ágazatát sújtja büntető intézkedésekkel.  
Haszán Róháni iráni elnök a múlt héten törvényellenesnek nevezte, hogy az amerikai elnök felmondta az atomalkut, egyúttal leszögezte, hogy Teherán nem fog meghajolni az ország olajexportjának megfojtását célzó amerikai törekvések előtt."
atv.hu/MTI
.
.
.
Ezt simán lehet úgy értelmezni, hogy az USA beavatkozik egy szuverén állam belügyébe és vitaható szankcióval akar változást kikényszeríteni!
augusztus 04. | 09:07
előzmény: #5951  pampa
#5952
"Óriási porvihar csapott le csütörtökön az arizonai Phoenixre. A szövetségi meteorológiai intézet jó előre figyelmeztette az embereket, hogy a viharban semmit sem lehet majd látni, a szél erőssége pedig közel 100 km/h óra lesz. A bibliai csapást idéző vihar számos otthont pusztított és még többet vágott el az elektromos hálózattól – jelentette a BBC."
augusztus 03. | 08:11
előzmény: #5950  pampa
#5951
Elképesztő: 200 ezer milliárd forintból gazdálkodik jövőre a Pentagon."
.
Ebből a keretből lehetne már érezhető eredmény elérni a Föld megvédése érdekében!
Az USA ezt talánVÉDELMI kiadásként állítja be......
És talán TÁMADÁSRA fordítja.....
augusztus 02. | 09:25
előzmény: #5949  pampa
#5950
A Dél-afrikai Köztársaság kormányzó pártja bejelentette, olyan alkotmánymódosítást tervez, amely megengedné a földterületek eltulajdonítását kártérítés nélkül. A jogász végzettségű Cyril Ramaphosa elnök kétnapos parlamenti vita után ismertette a tervet. A fehér farmerek birtokában van a termékeny földterületek több mint hetven százaléka.Az intézkedést a marxista Gazdasági Szabadságharcosok nevű párt kezdeményezte korábban, és a törvényhozás néhány hónapja rá is bólintott. Azóta a parlament alkotmányos bizottságának jóváhagyására várt.
– A nyilvános meghallgatások folyamán világossá vált, hogy a lakosság sokkal világosabb alkotmányt szeretne a föld kompenzáció nélküli eltulajdonítását illetően – mondta egy videóüzenetében Cyril Ramaphosa. A változtatás célja, hogy helyrehozzuk és növeljük a gazdasági fejlődést, növeljük a mezőgazdasági termelést és az élelmiszer-biztonságot – mondta az elnök. Szerinte a tervezet megfelelő olvasata az, hogy képessé teszi az államot a méltányos kompenzáció vagy a kárpótlás nélküli eltulajdonításra a köz érdekében.
Az afrikai országban az apartheidrendszer 1994-es összeomlása óta komoly feszültséget jelent a földkérdés, amely egyfajta szimbólumává vált a fehérek és feketék közti egyenlőtlenségeknek.
A statisztikák szerint 2017-ben a fehér farmerek a termékeny földterületek 72 százalékát birtokolták, míg a feketék mind­össze négy százalékot. Ezzel szemben – egy 2011-es népszámlálás alapján – a 4,6 millió fős fehér lakosság a dél-afrikaiak mindössze 8,9 százalékát teszi ki.
Tekintettel arra, hogy az ország földjei­nek 97 százalékát farmgazdaságok teszik ki, a kérdés nem elhanyagolható. A tervezet ezért célozza azt, hogy akár kompenzáció nélkül elkobozza a gyarmatosítók által 1913-ban a feketéktől elvett földeket."
augusztus 02. | 08:05
előzmény: #5948  pampa
#5949
"Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főképviselője megerősítette, hogy az amerikai kormány 10-ről 25 százalékra emeli a 200 milliárd dollár értékű kínai importcikkre kivetendő védővámot.A Trump-kormányzat változatlanul arra serkenti Kínát, hogy vessen véget tisztességtelen gyakorlatának, nyissa meg piacát és valódi elkötelezettséget vállaljon a kompetitív piac iránt" - szögezte le Robert Lighthizer. Egyúttal sajnálatát fejezte ki, hogy Kína ahelyett, hogy a saját gyakorlatán változtatott volna, megtorlásként védővámokat vetett ki amerikai termékekre, és ezzel - ahogyan nyilatkozatában fogalmaz - "amerikai dolgozókat, farmereket, állattenyésztőket és vállalatokat" sújtott.
Július elején az amerikai kormány 34 milliárd dollár értékű kínai árura vetett ki védővámot, amire válaszként Peking ugyanilyen értékben hozott védővámot amerikai termékekre.
Lighthizer leszögezte, hogy az amerikai vámtarifák emelése "további bátorítás Kínának arra, hogy változtasson kártékony politikáján és magatartásán".
augusztus 02. | 07:46
előzmény: #5947  pampa
#5948
"Az Egyesült Államok Andrew Brunson amerikai pap fogva tartása miatt szerdán szankciókkal sújtotta a török belügyminisztert és az igazságügyi tárca vezetőjét.
A büntető intézkedések értelmében zárolják Abdülhamit Gül török igazságügyi miniszter és Süleyman Soylu belügyminiszter amerikai javait, egyúttal megtiltják, hogy amerikai állampolgárok bármiféle üzleti kapcsolatba kerüljenek velük.
Trump többször is világossá tette, hogy az Egyesült Államok elvárja Törökországtól a lelkipásztor azonnali szabadon bocsátását. Trump már a múlt héten szankciókkal fenyegette Törökországot, de az Erdogannal folytatott telefonbeszélgetésén sem sikerült elérnie a pap elengedését.
Brunsont Izmirben tartóztatták le 2016-ban a sikertelen puccskísérletet követően és azzal vádolják, hogy Gülen segítője és kémkedik az Egyesült Államok javára."
.
.
Az USA megint beleavatkozik egy ország belügyébe! Az ilyen provokációk vezetnek később nagyobb ,károsabb konfliktusokhoz!
július 31. | 09:00
előzmény: #5946  pampa
#5947
"Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hétfőn arra figyelmeztette a Nemzetközi Valutaalapot (IMF), ne engedje, hogy Pakisztán kínai adósságának egy részét fedezze a neki nyújtandó IMF-kölcsönből. A külügyi tárca vezetője a CNBC televíziónak adott interjújában kijelentette: a kínai beruházóknak nem szabad azzal számolniuk, hogy egy amerikaiak által is támogatott nemzetközi szervezet révén kifizetik őket.
„Figyelni fogjuk, mit csinál az IMF. Nem ésszerű, hogy az IMF adódollárjai és ezzel az IMF-et részben finanszírozó amerikai dollárok azokhoz kerüljenek, akik kínai részvényeseket vagy egyenesen magát Kínát segítik ki” – fogalmazott Pompeo. A pakisztáni választásokon győztes Pakisztáni Mozgalom az Igazságosságért párt (PTI) vezetője, Imran Hán – várható kormányfő – már jelezte, hogy a Nemzetközi Valutaalaphoz fordul és 12 milliárd dolláros kölcsönt kér majd.
Pakisztán – elsősorban infrastrukturális (vasúti és kikötői) beruházásainak finanszírozása miatt – nagymértékben eladósodott Pekingnek: amerikai lapinformációk szerint 16 milliárd dollárral tartozik. Az amerikai külügyminiszter egy hétfői gazdasági tanácskozáson elmondott beszédében is kitért a kérdésre.
Az ázsiai-csendes-óceáni térség gazdaságáról rendezett üzleti fórumon – amelyen részt vett Wilbur Ross kereskedelmi miniszter is – hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok kész segítséget nyújtani a térség országainak. Így fogalmazott: „Segítünk nekik, segítünk, hogy népeik továbbra is kényszerítéstől vagy nagyhatalmi dominanciától mentesen élhessenek.”"
július 29. | 09:37
előzmény: #5945  pampa
#5946
"A 2,3 milliós követőtáborral rendelkező, rabszolgatartás nehézségeiről panaszkodó kuvaiti influencer, Sondos Alqattan újra szót emelt az igazságtalanság ellen.
Ahogyan azt megírtuk, Sondos azért borult ki, mert hazájában egy új törvény segítené visszaszorítani a nehéz helyzetben lévő emberek rabszolgasorba történő taszítását, kizsákmányolását és szabad adásvételét.
A meredek kijelentést követően több szponzor, többek között a Max Factor és a Mac is kihátrált mögüle, egyes ügynökségek pedig bojkottra szólították fel a világmárkákat.
Sondost mindezt Kuvait, az iszlám és isten elleni támadásként értékeli. Azóta priváttá tett oldalán leírta, hogy nincs miért bocsánatot kérnie, tiszta a lelkiismerete, honfitársai az ő nézőpontját támogatják, ő csak az igazat mondta ki.
A hirtelen médiaérdeklődés sok bánatot okozott számára, mert a méltatlan támadás Kuvaitot, az iszlámot és Allahot bntja, aki azonban igazságot fog tenni – írja."
július 29. | 08:30
előzmény: #5944  pampa
#5945
A rendőrség szombaton őrizetbe vett két olasz graffiti művészt, akik a nyolc hónapra börtönre ítélt palesztin lány, Ahed Tamimi képét festették az izraeli útakadályokra Betlehemben. A 17 éves Taminit tavasszal ítélték el, mert tavaly decemberben felpofozott egy izraeli katonát. Várhatóan vasárnap szabadul. Azóta a palesztin ellenállás jelképévé vált."
 (Reuters)

Topik gazda

pampa
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE