pampa
4
5
5
2007. június 28. | 12:58
#1

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.link
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2017. december 29. | 18:48
#5651
Habony és Vajna a Hit Gyülekezete vezetőjével ebédelt
jo étvábyat kivánok megjött a 3 napkeleti hamis bölcs
2017. december 23. | 15:12
#5648
bukott angyal lucifer önök f ezt az angyalt szolgáljátok,ezért ti is megbuktok
2017. december 20. | 11:04
előzmény: #5646  wjani
#5647
Ugyan legális csak jövőre lesz, a kanadaiak már most olyan mennyiségben fogyasztanak füvet, mint bort, derült ki egy most nyilvánosságra hozott tanulmányból. Justin Trudeau miniszterelnök ugyan csak idén áprilisban terjesztette be törvényjavaslatát a marihuánafogyasztás teljes legalizálására, a kanadaiak már 2015-ben 6,2 milliárd dollár értékben vásároltak 698 tonnányi füvet személyes fogyasztásra.
Hogy arányaiban is érzékeltessük a dolgot: borra ugyanabban az évben 7 milliárd dollárt költöttek. Igaz, Kanadában alkoholhoz jutni nem olyan egyszerű, Ontario államban például csak 2015 óta árulhatnak sört és bort a vegyesboltokban, előtte csak állami tulajdonú szaküzletekben lehetett alkoholhoz jutni.
A "Kísérleti becslések a kanadai kannabiszfogyasztásról 1960-2015" című tanulmány legérdekesebb megállapítása viszont nem is ez. Hanem az, hogy a fűfogyasztás egyáltalán nem a fiatalokra jellemző. A kutatás szerint a mostani 15-17 éveseknek csak a hat százaléka fogyaszt füvet. A 60-70-es években még főként a fiatalok szívtak, és a jelek szerint még most is a 60-70-es évek fiataljai szívnak, mert a felmérés szerint a 25 évesnél idősebb kanadaiak kétharmada szív. (Via Jezebel)
2017. december 20. | 11:04
előzmény: #5645  wjani
#5646

2017. december 20. | 08:06
#5645
Trumpnak sikerült összehoznia egy ENSZ rendkívüli ülést2017. december 19., kedd  Európán kívül
Ritkaságszámba menő, rendkívüli ülést tart az ENSZ 193 tagállamot számláló Közgyűlése csütörtökön, hogy szavazzon egy határozattervezetről, amely felszólítaná Donald Trump amerikai elnököt a Jeruzsálem státuszára vonatkozó döntésének visszavonására.
A közgyűlés rendkívüli ülésének összehívására azután került sor, hogy az Egyesült Államok hétfőn megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) az egyiptomi határozattervezetet, amely semmisnek és bármiféle jogi vonzatot nélkülözőnek nyilvánította volna a Jeruzsálem státuszára vonatkozó egyoldalú döntéseket. A megvétózott határozattervezet azt követelte volna Donald Trump amerikai elnöktől, hogy vonja vissza a Jeruzsálem státuszára vonatkozó döntését, mellyel elismerte a várost Izrael fővárosának. Trump december 6-i döntése nyomán mindennaposak a tüntetések a palesztin területeken, és nemcsak az Egyesült Államokkal szemben ellenséges országok, de Washington számos szövetségese is elítélte az amerikai elnök határozatát. A dokumentumot a 15 tagú BT 14 tagja támogatta.
Rijád Manszúr palesztin ENSZ-küldött közölte: reméli, hogy a közgyűlés elé terjesztett határozattervezet “elsöprő támogatottságot” fog élvezni. Az ENSZ-közgyűlés döntése jogilag nem kötelező, de komoly politikai súlya van.
Egy 1950-ben elfogadott ENSZ-határozat értelmében össze lehet hívni az ENSZ Közgyűlésének rendkívüli ülését, hogy javaslatokat tegyenek tagországoknak kollektív fellépés céljából, ha az ENSZ BT ebben kudarcot vallott. A világszervezet fennállása óta az ENSZ-közgyűlés mindössze 10 rendkívüli ülését hívták össze, legutóbb 2009-ben Kelet-Jeruzsálem és a palesztin területek ügyében. A csütörtöki ülés ennek a lassan nyolc évvel ezelőtti gyűlésnek a folytatása lesz – jegyezte meg a Reuters hírügynökség.Szakértők, sőt, ENSZ-diplomaták szerint is nyilvánvaló volt, hogy az Egyesült Államok élni fog vétójogával a BT-ben, az AP amerikai hírügynökség értékelése szerint a határozat arab és muszlim támogatóinak a célja inkább az volt, hogy megmutassák: Trump döntését globális szinten ellenzik.
Az amerikai ENSZ-nagykövet “sértésnek” minősítette a határozattervezetet, amit szerinte Washington nem fog elfelejteni. Nikki Haley szerint az ENSZ rákényszerítette az Egyesült Államokat a vétóra, mindössze azért, mert élt döntési jogával arról, hogy hova helyezi nagykövetségét.
Izrael Jeruzsálem keleti, arabok lakta részét az 1967-es hatnapos háborúban elfoglalta, majd annektálta, és egész Jeruzsálemet saját fővárosának tekinti. Ezt azonban a nemzetközi közösség nem ismeri el. A palesztinok pedig jövendő államuk fővárosaként tekintenek Kelet-Jeruzsálemre.
A jordániai uralkodó és Ferenc pápa is veszélyesnek tartja Trump döntését
Ferenc pápa kedden fogadta II. Abdalláh jordániai királyt. A találkozón a katolikus egyházfő és a hasemita királyság uralkodója egyetértett abban, Donald Trump amerikai elnök döntése, hogy Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, veszélyes a közel-keleti békefolyamatra nézve.
A mintegy 20 perces magánbeszélgetésük során a Vatikán közlése szerint szót ejtettek “a béke és stabilitás elősegítéséről a Közel-Keleten, különös tekintettel a jeruzsálemi kérdésre, illetve a hasemita uralkodónak a kegyhelyekkel kapcsolatos védnöki szerepére”. A jordániai uralkodóház ugyanis az egyik legfontosabb muszlim szentély, a Mecsetek tere védnöke az Izrael által 1967-ben elfoglalt Kelet-Jeruzsálemben.
Forrás: MTI/Reuters
2017. december 11. | 14:14
előzmény: #5642  Vazsmegyei
#5644
beszerzésekor pedig előnyt biztosítottak bizonyos cégeknek."
.
ugyan mely cégekről lehet szó?
mi lehetett az amivel elérték az előnyt?
:)
2017. december 11. | 14:13
előzmény: #5642  Vazsmegyei
#5643
Ilyen  a  nyugaton elterjedt demokráciában a tisztesség! Előnyt kellett biztosítani maguknak?
2017. december 11. | 14:11
#5642
//A szóvivő ezzel nyilvánvalóan kisebbíteni igyekezett a La Nación című argentin napilapnak azt az értesülését, amely szerint szabálytalanságok, visszaélések történtek a 2008 és 2013 között átfogó felújításon átesett dízel-elektromos meghajtású tengeralattjáró akkumulátorainak beszerzése körül.
-
A La Nación egy 2015-16-os védelmi minisztériumi jelentést idézett, amely szerint a Németországban épített és 1985-ben szolgálatba lépett merülőhajó átfogó felújításakor nem tartották be az előírásokat és a megfelelő szabványokat, az akkumulátorok beszerzésekor pedig előnyt biztosítottak bizonyos cégeknek.//
2017. december 06. | 18:13
előzmény: #5639  madxa
#5641
Nézd már valamelyik "majom" lemínuszolt! Betanított "majmokat" is alkalmaznak már, akik csak mínuszolni tudnak!
2017. december 06. | 18:10
előzmény: #5638  madxa
#5640
Puffognak a diplomáciai retorika szerint, de nem tesznek semmit a jeruzsálemi ügy befejeztével! Ezt most adtam írásban! Nem lesznek itt szankciók, meg diplomáciai lépések! 
-
Egy ekkora UNIO tehetetlensége nyilvánvaló!
2017. december 06. | 18:01
előzmény: #5638  madxa
#5639
Csodálkozunk még valamin ez után?  :)
.
"Az év emberének választotta a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) amerikai állatvédő szervezet azt a véletlenül szelfiző makákót, amelynek fotója hosszú jogvitát váltott ki, írja az MTI. A PETA szerdai közleménye szerint a Naruto nevű fekete makákó a szelfivel azt mutatta meg, hogy "ő nem valami, hanem valaki".
2017. december 05. | 15:10
előzmény: #5636  madxa
#5638
Tartózkodni kell az olyan egyoldalú intézkedésektől, amelyek veszélyeztetik a kétállami megoldást célzó, közel-keleti béketárgyalások felújítását – jelentette ki Federica Mogherini európai uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő kedden Brüsszelben, azon feltételezésre utalva, miszerint az amerikai kormány hamarosan Jeruzsálemet ismerheti el Izrael fővárosának.“Jeruzsálem státuszát tárgyalások útján kell rendezni” – mondta Mogherini, miután tárgyalást folytatott az amerikai külügyminiszterrel. Sajtótájékoztatóján a főképviselő hangsúlyozta az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szoros partnerség és együttműködés fontosságát, valamint elmondta, hogy Rex Tillersonnal a nyugat-balkáni, a szíriai és az iráni helyzetről is egyeztettek."
2017. december 05. | 13:12
#5637
hatosa
2017. december 05. | 13:02
előzmény: #5635  madxa
#5636
"Törökország megszakíthatja diplomáciai kapcsolatait Izraellel2017. december 05., kedd  Európán kívül
Törökország megszakíthatja diplomáciai kapcsolatait Izraellel, ha Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet ismeri el a zsidó állam fővárosának – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden Ankarában a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) parlamenti frakcióülésén.Jeruzsálem érzékeny pont a muzulmánok számára. Figyelmeztetjük az Egyesült Államokat, hogy ezt a lépést nem teheti meg”– fogalmazott Erdogan.Trump várhatóan szerdán tesz bejelentést a témában. Vasárnap Trump veje és tanácsadója, Jared Kushner közölte, hogy az amerikai elnök még nem döntött arról, elismeri-e Jeruzsálemet Izrael fővárosának, de az Egyesült Államok izraeli nagykövetségének Tel-Avivból Jeruzsálembe való áthelyezéséről sem.Mahmúd Abbász palesztin elnök szerint ezek a lépések aláásnák az amerikai erőfeszítéseket a közel-keleti békefolyamatban. Hangsúlyozta: mindez teljesen elfogadhatatlan lenne az arabok, különösen a palesztinok számára, de nemzetközileg is.Jordánia vasárnap egyeztetésekbe kezdett, hogy összehívják az Arab Ligának, illetve az Iszlám Együttműködés Szervezetének (OIC) a rendkívüli ülését arra az esetre, ha Washington elismerné Jeruzsálemet Izrael fővárosának, vagy az amerikai nagykövetség áthelyezéséről döntene. Erre vonatkozóan Erdogan azt mondta, hogy az esetleges amerikai döntést követően az OIC 5-10 napon belül összeülne Isztambulban.Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő Twitter-fiókján kedden azt írta: az amerikai lépésről szóló hírek “rendkívül aggasztók”. Kiemelte: a változtatás teljesen ellentétes lenne Jeruzsálem vallási, történelmi státusával, valamint nemzetközi egyezményekkel és ENSZ-határozatokkal. Kalin egyúttal reményét fejezte ki, hogy Washington “elkerüli ezt súlyos hibát”.A nemzetközi közösség soha nem ismerte el Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, mint ahogyan nem ismeri el Kelet-Jeruzsálem izraeli annektálását sem. Mivel Tel-Avivot ismerik el Izrael fővárosának, a külföldi nagykövetségek is ebben a tengerparti nagyvárosban működnek.Izrael szerint az “örök és egységes” Jeruzsálem lenne a zsidó állam fővárosa, míg a palesztinok álláspontja szerint Kelet-Jeruzsálemben kell lennie a leendő palesztin állam fővárosának.Törökország és Izrael többéves szünet után, 2016 júniusától kezdődően állította helyre diplomáciai kapcsolatait. Mindkét ország ismét nagyköveteket jelölt ki, Izrael pedig részben feloldotta Törökország számára a Gázai övezet blokádját, így Ankara humanitárius segélyt küldhet a térségbe.A két ország viszonya 2010-ben romlott meg, miután az izraeli haditengerészet megölt több, a Mavi Marmara nevű hajón tartózkodó török aktivistát, akik a blokád alá vont Gázai övezetbe akartak bejutni.
Forrás: MTI
2017. december 03. | 08:14
előzmény: #5634  madxa
#5635
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója figyelmeztette az Iráni Iszlám Forradalmi Gárda külföldi műveletekért felelős parancsnokát, hogy az Egyesült Államok Teheránt fogja felelősnek tartani minden támadásért, amelyet amerikai érdekeltségek ellen követnek el Irakban.
Mike Pompeo erről egy kaliforniai – Ronald Reagan volt amerikai elnökről elnevezett – védelmi fórumon számolt be helyi idő szerint szombaton. Mint elmondta, Kászim Szulejmani vezérőrnagynak írt levelet, miután egy iráni katonai parancsnok támadásokkal fenyegette meg az amerikai érdekeltségeket Irakban. Hozzátette, hogy tudomása szerint a tábornok el sem olvasta az üzenetet.Azt közöltük vele a levélben, hogy Iránt fogjuk felelőssé tenni. (…) Azt akartuk, hogy ez kristálytiszta legyen számára és az iráni vezetés számára” – mondta Pompeo.
Szulejmani októberben többször is figyelmeztette az amerikaiakkal szövetséges észak-iraki kurd erőket, hogy vonuljanak ki Kirkuk olajvárosból és környékéről, vagy leszámolnak velük az iraki kormánycsapatok és az oldalukon harcoló, irániak által támogatott milíciák.
A CIA igazgatója szerint az utóbbi hetek eseményei azt mutatják, hogy Irán igyekszik fokozni befolyását Észak-Irakban, és erőfeszítéseket tesz a hegemón szerep elnyeréséért az egész Közel-Keleten. Pompeo az Iránnal kötött nemzetközi atomalku elszánt bírálója. Szulejmani vezérőrnagy az elitalakulatnak számító Iszlám Forradalmi Gárda Al-Kudsz (Jeruzsálem) nevű egységét vezeti külföldi bevetéseken
2017. december 03. | 07:39
előzmény: #5631  Vazsmegyei
#5634
"John Hyten tábornok, az amerikai hadsereg stratégiai parancsnokságának, a Strategic Commandnak a vezetője szombaton beszélt arról egy rendezvényen, hogy Oroszország és Kína is akítvan fejleszt olyan fegyvereket, melyekkel az Egyesült Államok világűrben lévő eszközeit, például műholdakat érhetnek el. Szerinte ezek az országok folyamatosan fejlesztenek és tesztelnek ilyen eszközöket: többek között zavaró jelet vagy lézert sugárzó fegyvereket, és még csak nem is nagyon titkolják ezt. 
Hyten felel az amerikai hadsereg világűrhöz köthető területeiért, és mint fogalmazott, nem engedhetik meg, hogy Kína és Oroszország ilyen új fegyverek birtokába jusson, amely alkalmas lehet a jelenlegi hatalmi egyensúly megváltoztatására is. A tábornok beszélt arról is, hogy a két ország már az Öböl-háborúban láthatta, hogyan tudott az USA hadserege katonai sikereket elérni műholdak használatával, és most az a céljuk, hogy a jövőben ne álljon ilyen segítség az amerikaiak rendelkezésére. Hyten elismerte, hogy a műholdakat egyáltalán nem könnyű megvédeni.Hytenhez csatlakozott a Képviselőház fegyveres testületekkel foglalkozó bizottságából a repulbikánus Mike Rogers, aki arról beszélt, sokan abba sem gondolnak bele, hogy jelenleg egy észak-koreai támadás ellen is a műholdak jelentik a védelem első vonalát, hiszen az űrből lehet legjobban kiszúrni, ha kilőttek egy rakétát az országban. Rogers régóta szorgalmazza amúgy, hogy az amerikai hadseregnek legyen külön űrhadosztálya. (CNN)
2017. november 30. | 19:23
#5632
november 30.: András napja. Fehér András, rossz év, Víg András, víg év
2017. november 30. | 18:10
előzmény: #5630  madxa
#5631
A Hágai Bíróság, csak a Balkánnal foglalkozhat? Ott is csak a "fele" bűnösöket  tudták elítélni! Ámerikaiak és barátaiknak"akcióik" elkerülik a figyelmüket! Amerikai fegyverekkel lehet "rendet" vágni!
2017. november 30. | 13:52
előzmény: #5629  Vazsmegyei
#5630
May hangoztatta, szeretné, ha a szaúdiak feloldanák a jemeni Hodeida kikötő blokádját, illetve megnyitnák a humanitárius és a kereskedelmi szállítások előtt.A Szaúd-Arábia vezette katonai koalíció két és fél éve avatkozott be a jemeni konfliktusba Abed Rabbo Manszúr Hádi száműzetésben élő elnök és a nemzetközileg elismert jemeni kormány oldalán, a síita húszi lázadók ellen, akik harcukban az Ali Abdullah Száleh volt elnökkel szövetkeztek, és Irán támogatását élvezik.Szaúd-Arábia, amelyet számtalanszor bírálták amiatt, hogy jemeni bombázásainak rengeteg civil áldozata van, teljes blokád alá vette a lázadók ellenőrizte területeketazután, hogy a húszik rakétával vették célba Rijádot. A koalíció azóta ugyan engedélyezte segélyek érkezését Szanaába és a Vörös-tenger partján fekvő Szalif kikötőjébe. Tovább…Az ENSZ ennek ellenére hétfőn úgy vélekedett, a szaúdiaknak további lépéseket kell tenniük és meg kell engedniük több hajó kikötését a felkelők kezén lévő Hodeida kikötőjébe.
2017. november 30. | 13:45
#5629
Az európai társadalmak felbomlása!
-
 "Állásfoglalása egyértelmű: e folyamat során hibát hibára halmoztak (elsősorban a nyugat-európai politika), az egyik téves döntést a másikkal próbálták helyesbíteni. Így azt a súlyos helyzetet, amelyben Európa nyugati felének nagy része most van, nem pusztán a jelenlegi politikai vezetők felelőtlensége idézte elő, hanem alapvetően az az irányvonal, amelyet Nyugat-Európa a világháború vége óta követ."
http://magyaridok.hu/velemeny/az-europai-tarsadalmak-felbomlasa-2495125/
2017. november 10. | 18:55
előzmény: #5626  pampa
#5627
ez egy olyan "kutatás" volt ahol már az elején tudták a végeredményt? :)
2017. november 10. | 18:00
előzmény: #5625  pampa
#5626

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és több nemzetközi civil szervezet kutatásából kiderült, hogy a 25 millió nem a klímamenekültek teljes száma, hanem csak azoké, akik az éghajlatváltozás miatt hirtelen bekövetkező természeti katasztrófák miatt válnak földönfutóvá.
A hosszabb távú folyamatok, például az elsivatagosodás miatt az otthonukat elhagyni kényszerülő emberek számáról nincsenek megbízható adatok.
Kubában például csak az idei hurrikánszezonban 1,7 millió embernek kellett elhagynia az otthonát, ami a teljes lakosság 15 százaléka. A Dominikai Köztársaságban 50 ezren menekültek el, Barbuda egyik fele, Barbuda szigete pedig 300 éve most először teljesen elnéptelenedett.
A klímaváltozás jellemzően fejlődő országok lakóit teszi menekültté. A leginkább veszélyeztetett országok listáján az első helyén Kína áll, utána a Fülöp-szigetek következik. A háborús vagy politikai menekültektől eltérően a klímamenekültek többnyire a hazájukban maradnak, a nagyvárosok szegénynegyedeiben húzzák meg magukat, vagy a lakható területekre vándorolnak.
2017. november 10. | 17:29
előzmény: #5624  pampa
#5625
Erdogan tavasszal felszólította az Európában élő törököket, terjesszék ki befolyásukat és vállaljanak több gyermeket. "Ne csak három, hanem öt gyermeket nemzzetek, mert ti vagytok Európa jövője!" – hangoztatta a török államfő. Törökország akkor diplomáciai vitába keveredett mindenekelőtt Németországgal és Hollandiával, mert ezek az uniós tagállamok nem engedték, hogy török kormányzati tisztségviselők kampánygyűléseket tartsanak náluk az elnöki jogkörök kiterjesztéséről szóló török népszavazás alkalmából."
2017. október 25. | 09:29
előzmény: #5623  pampa
#5624

Több ország is betiltja a belsőégésű motoros autókat
Hamarosan több villanyautó lesz, mint belsőégésű
Gere Tamás·2017. október 25., szerda 8:18 (1 órája)
Címkék: egyéb, szmog, környezetvédelem, Budapest
Egyre több ország tervezi, hogy végleg betiltja a benzin és dízelüzemű járműveket. 2030-ra komolyan megváltozik az európai géppark.
Nem jó hír az arab olajországoknak.
2017. október 25. | 09:10
#5623

Nincs egyetértés a miniszterelnök mentességéről szóló törvényjavaslat kapcsán a koalíciós törvényhozók közt
2017-10-23 0
Megosztás Facebookon Megosztás Twitteren  
David Bitan (balra) és Benjamin Netanjahu (jobbra) fotó: Yonatan Sindel
Avi/ujkelet.live
Moshe Kahlon pénzügyminiszter és David Bitan, a koalíció elnöke vasárnap összekapott egy törvényjavaslaton, amely a miniszterelnököket mentesítené a büntetőeljárás alól.
A David Amsalem (Likud) által javasolt jogszabály módosítaná az izraeli alaptörvényeket oly módon, hogy megtiltja a rendőrségnek, hogy vizsgálatot indítson a hatalmon lévő miniszterelnök ellen csalás, vesztegetés vagy bizalmatlanság miatt. A jelenlegi formájában azonban a törvényjavaslat valószínűleg nem segítene Benjamin Netanjahu miniszterelnökön, aki jelenleg vizsgálat alatt áll, mivel kijelenti, hogy ez nem vonatkozik a folyamatban lévő nyomozásokra.
Bitan, Netanjahu párt szövetségese, állítólag azzal fenyegetőzött, hogy leállítja az összes kormányzati törvényhozást, amíg a törvénytervezetet a bizottság el nem fogadja. Állítólag azt mondta Kahlonnak a koalíciós vezetők találkozóján, hogy: “Átengedtük a javaslataidat” – szóval neked is meg kell szavaznod a miénket.
Kahlon, a Kulanu párt vezetője erre azt válaszolta: “Mindent a koalíciós megállapodások szerint végzünk. Azt akarod, hogy hagyjam ki ezeket az üléseket? Válságot próbálsz gerjeszteni.”
Egy neve elhallgatását kérő koalíciós jogalkotó, aki ellenzi a törvényjavaslatot, félelmének adott hangot, hogy Amsalem a jogalkotási folyamat során módosítani kívánja a törvényjavaslatot, hogy az passzoljon a Netanjahu ellen jelenleg folyó vizsgálatokra.
A Kulanu más pártokkal együtt a szavazás elhalasztását kérte jövő hétig.
A “francia törvény” – francia mintára – szerint a rendőrség nem vizsgálódhatna a miniszterelnök után korrupcióval kapcsolatos gyanúk miatt, bár nem nyújtana hasonló védelmet a nemzetbiztonsággal, szexuális bűncselekményekkel, erőszakkal vagy kábítószerekkel kapcsolatos gyanúk alól.
A törvényjavaslat a Netanjahu elleni rendőrségi nyomozások miatt született, akit kétrendbeli állítólagos korrupcióval gyanúsítanak, és egy harmadik ügyben tanúnak fognak beidézni.
De még a különböző koalíciós pártok vezetőivel is, akik támogatják a törvény izraeli változatát, számos törvényhozó, köztük Ayelet Shaked igazságügyminiszter, aki a bizottságot vezeti, aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a törvényjavaslatot a jogalkotási folyamaton keresztül, megfelelő megfontolás nélkül terjesztik elő.
Abban a reményben, hogy eloszlatja azt az aggodalmat, hogy a törvényjavaslat a törvény felé emeli miniszterelnököt, Amsalem a múlt hét végén hozzácsatolt egy a záradékot, mely szerint a miniszterelnökök szolgálati idejét legfeljebb két ötéves terminusra  korlátozza. Az említett módosítás szerint egy miniszterelnök, aki nyolc egymást követő évet töltött hivatalban, nem alkothatna új kormányt.
A záradék azonban lehetővé tenné, hogy a miniszterelnökök új kormányt alakítsanak ki – amely akár öt évig is kitarthat – a hetedik hivatali idejükben, és nem említi az egymást követő hivatali kinevezések megakadályozását. És akárcsak a rendőrségi nyomozások korlátozása esetében, a törvény nem vonatkozik a jelenlegi miniszterelnökre.
Netanjahut már többször kihallgatta a rendőrség, két ügyben folyik vizsgálat ellene:
A 2000. sz. ügy szerint a miniszterelnök tárgyalásokat folytatott Árnon Mozesszel, a Yedioth Ahronoth kiadójával és felajánlotta, hogy kedvezőbb cikkekért cserébe segít stabilizálni a lap helyzetét, a fő rivális, Israel Hayommal szemben.
Az 1000 sz. ügy szerint a miniszterelnök és felesége drága ajándékokat fogadtak el az izraeli születésű hollywoodi producer, Árnon Milchan milliárdostól és James Packer ausztrál üzletembertől. Az ajándékba kapott drága szivarok és pezsgő értéke többszázezer sékel. A rendőrségi nyomozás szerint Benjamin Netanjahu az elsőszámú gyanúsított az ügyben.
A miniszterelnök következetesen kitart korábbi nyilatkozata mellett: egyik esetben sem történt jogellenesség.
Augusztus elején fordulóponthoz érkezett a nyomozás, ugyanis Ari Harow, Netanjahu korábbi kabinetfőnöke, vállalta a tanúskodást a miniszterelnök ellen, mint a főügyész koronatanúja, így fél év közmunka és 700 ezer sékel büntetés megfizetése után mentesül a jogi felelősségrevonás alól.
A kormány és a koalíció szerint a vádalkura azért volt szükség, mert a rendőrség által felhozott bizonyítékok gyenge lábakon állnak, és az egész ügy az ellenzék által uralt baloldali média összeesküvésének köszönhető.
Az említett média és több ellenzéki képviselő is lemondásra szólította fel Netanjahut azonban a jelenlegi izraeli jogrendszer vádemelés esetén sem kötelezi a miniszterelnököt lemondásra. A bizalmatlansági indítványhoz kötött lemondatás pedig bonyolult procedúra árán lehetséges.
Avichai Mandelblit főügyész szeptemberben bejelentette, hogy szándékában áll Netanjahu felesége ellen csalás miatt eljárást indítani, mert állítólag mintegy 360,000 sékel (26.2 millió Ft) közpénzt saját felhasználásra költött el.
2017. október 19. | 19:08
#5622

Az NGOk titkos aktái. Avagy hogyan lehet befolyásolni a választásokat állítólag spontán autentikus és demokratikus ""népi mozgalommal""!
A valóságban a CIA és a Pentagon által kifundált módszert arra használták, hogy a nem együttműködő kormányoktól megváljanak.
http://www.demokrata.hu/velemeny/ngo-k-titkos-aktai-xv
2017. október 14. | 12:53
előzmény: #5620  giganti
#5621
Ja, elmúlt már a palesztin szerelem?
2017. október 14. | 12:38
előzmény: #5619  -pny
#5620
Miért is?
2017. október 14. | 12:19
előzmény: #5618  giganti
#5619
Igen, a Fidesz hívőknek.
2017. október 14. | 11:58
előzmény: #5617  -pny
#5618
Nekünk?
2017. október 14. | 11:30
előzmény: #5616  pampa
#5617
Mondtam én, hogy ez a Trump nagy benézés nektek...
2017. október 14. | 09:27
#5616
"Az amerikai külügyminisztérium csütörtökön bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetéből, az UNESCO-ból – írja az MTI. A döntés bejelentésekor a washingtoni külügyminisztérium a szervezet állítólagos Izrael-ellenességére és arra hivatkozott, hogy az UNESCO tevékenységében alapvető reformokra lenne szükség. A kilépés december 31-től hatályos. Az Egyesült Államok az állandó tagság helyett megfigyelői státuszt tart majd fenn az ENSZ párizsi székhelyű szervezetében. Az USA már 2011 óta nem támogatta anyagilag a szervezetet, mert ekkor vették be tagjaik közé a palesztinokat. Ezután még fenntartották az irodájukat az UNESCO párizsi központjában. Egy éve számoltunk be arról, hogy botrány tört ki Izraelben, miután az UNESCO elfogadott egy Izraelt elítélő határozatot. A tervezet palesztin kezdeményezésre készült, és az arab tagországok – Algéria, Egyiptom, Katar, Libanon, Marokkó, Omán és Szudán – támogatásával került a szervezet végrehajtó tanácsa elé."
 Izrael=USA USA= Izrael

Topik gazda

pampa
4 5 5

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE