Ugyan ezt a retkelést csináltam végig tavaly ősszel a Richterrel 6 hónapig ált benne nagyon sok pénz és végül visitva 0-n szálltam ki akkoriban minden gőzerővel zakatolt a Telekom is.
Nem mindenki gondolja így.... Ha persze Portfolio.hu-ról meg Erstemarket.hu-ról tájékozódsz, akkor persze hogy kétségbeejtő a helyzet, és már elkéstél ugyan az eladással de még azért ha most eladod, akkor mindig jobban jársz, mint egy év múlva... 🤣
2000 már csak álom. Nem jó a szitu. Valamit ki kell találni. Azt reméltem a héten legalább 1800 meglesz, egyelőre nem úgy néz ki. Tudjuk kik miatt! :))
Megkezdte a Magyar Telekom részvényeinek követését a HSBC, mutatjuk, mit gondolnak most az elemzők a hazai távközlési vállalat részvényeiről. Úgy tűnik, hogy augusztus közepe óta a Telekom részvényei kissé lendületet vesztettek és lefelé csorog az árfolyam az elmúlt három évben látott nagy menetelés után. A cég legutóbbi, harmadik negyedéves gyorsjelentése nagy meglepetést nem okozott, a bevétel kissé alulteljesítette az elemzői várakozásokat, de eredményszinten továbbra is erős növekedésről számolt be a vezetőség, és megerősítette idei várakozásait. Ráadásul az év elején még osztalékpolitikáján is módosított a vállalat, ami jó hír a befektetőknek, hiszen potenciálisan többet fizethet ki. Annak ellenére, hogy az árfolyam esett az elmúlt három hónapban, a befektetők még így sem panaszkodhatnak, hiszen idén közel 40 százalékot emelkedtek a papírok, amivel jól teljesítőnek számít az európai távközlési vállalatok között, a peer goupban inkább a mezőny első felében van. Mától újabb elemző kezdte meg a Magyar Telekom részvényeinek követését, a HSBC-vel bővül a magyar távközlési vállalatot szoros figyelemmel követő elemzők köre. A HSBC tartásra ajánlja a Telekom részvényeit, 12 hónapos célára pedig 1790 forint,ami kismértékű, 1,3 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi árfolyamhoz képest.A Telekom részvényeinek elemzői megítélése inkább optimista, a céget követő 6 elemző közül 4 vételre ajánlja a papírokat, 2 elemzőnél tartás ajánláson van (a HSBC-n kívül), míg eladásra senki sem javasolja.
És csak egyre-egyre lejjebb ... még nem kezdtem el realizálni de lassan, le érek a FIX MÁP szintjére ... volt 2 nem jó short pozim is ... https://invst.ly/1djwa8
Mtelekom