1440-es szintre várom, de pesszimista esetben a csatorna alját 1340-60 között is megütheti. Egyszerre rúgta pofán Marci és Donáld. Lehet nekik megköszönni.
A Telekom tárgyalási poziciói egészen egyediek hiszen elkötelezett a Magyar távközlés fejlesztéséért, rengetek pénzt fordít erre, sokkal többet mint bármelyik másik szolgáltató. Nem fogja ezért csökkenteni a beruházásokat, ez téves elmélet, sokkal inkább ki fog alkudni egy olyan megállapodást amiben a Nagy Marci még bele sem gondolt. Számtalan lehetőség van a Telekom kezében, pl. az egyik, hogy a wholesales hurokátadási díjak emelésével, ezt pl. törvény v. rendelet szabályozza, átterheli a díjcsökkentés által okozott bevételkiesés jelentős részét olyanokra akik nem költenek beruházásokra v. csak nagyságrendekkel kevesebbet. Lehetne még sorolni, de nincs értelme. Nem tudom milyen "made deal" fog megköttetni, de Telekomot bevételi oldalon ha Rékasi elég kemény lesz (miért ne lenne az?), nem fogja érinteni. Jelen viszonyok mellett az árfolyam volatilitása érthető, de hamarosan itt a tavasz. Egyébként azért bőven drágák Magyarországon a távközlési szolgáltatási díjak, de azt máshogy kellene leszorítani. Mindenki tudja hogyan!
Azért az árfolyam megnyugvásával én nem számolok addig, míg a megállapodás részletei ki nem derülnek, és annak is lesz egy lecsengése - arrébb van még megnyugvás. A Trump által bejelentett vámok se a nyugalmat hozzák az elkövetkezendőkben, ez jóllátszil a világ tőkepiacain.
Így van,ez a trendvonal,amit írtam kedden -1562-nél húzódik. Nagy záró forgalom volt ma is,és az elmúlt 3-napban sok papír cserélt gazdát-lassan megnyugszik majd az árfolyam és a forgalom is csökkenni fog.
Kíváncsi vagyok mikor fogják lekommunikálni a megállapodást. Mártonnak nem érdeke a nagyon gyors bejelentés, mert így hogy tudná azt a látszatot kelteni a választóknak és a főninek, hogy milyen kemény munka volt ez, holott ez simán erőből ment. Addig is el lehet vonni a figyelmet a többi problémáról. Ha valakinek ekkora erőfölénye van az általában diktál és nem tárgyal, tehát itt már szerintem megvannak a lapok. Kérdés mikor fog kiderülni. Annyi pozitívum azért van, hogy a 2024. 10. hótól indult trendvonal úgy tűnik fogja az árfolyamot, napközben alá-alá néz az árfolyam, de záróra nem teszik alá.
Mtelekom