asphalt

Regisztráció: 2018-12-13 14:40:12

Hozzászólások száma: 1 454

Utolsó hozzászólás: 2023-09-29 23:23


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

1 242 454
2023. 09. 15. 17:11

utolsó 20 hozzászólás

OTP részvényesek ide! péntek, 23:23
Mi van? :) 
OTP részvényesek ide! csütörtök, 18:30
Semmiképpen nem lényegtelen, de bizonytalan a jövő. Most kezd leesni sokaknak, hogy a fiúk elqrták, nem
kicsit, nagyon. EU pénz itt nem lesz, belátható időn belül. Az ország elszigetelődött, néhány keleti autokráciától / diktatúrától eltekintve senki nem áll szóba ezzel a brigáddal, már mutatkozni is kellemetlen velük. Amihez nyúlnak, sz@rrá válik vagy eltűnik. Az OTP pedig, sajnos maga az ország. Hiába jön a pénzek jelentős része a leányoktól, egy magyar nagybank az magyar nagybank. A jobb sorsra érdemes MOL-t is részben ez húzza lefelé. Pedig nincs sok magyar multink, meg kellene becsülni őket. Egyik cég árfolyamának se itt volna a helye… S lesz majd feljebb, aki hosszabb távban gondolkodik, szerintem jól jár. 
OTP részvényesek ide! kedd, 19:32
Most kell bevásárolgatni, ez igaz szerintem is, de kell az óvatosság is. Elkezdtek kapkodni a fidesznél, elindultak a korábban nyilvánosságot nem kapó belső súrlódások. Elfogyott a pénz. Az OTP jó sőt egyre jobb, de a politikai, gazdasági környezet egyre több figyelmeztető jelet küld. 
OTP részvényesek ide! hétfő, 23:43
Rangéja? Az mi a tököm? 
OTP részvényesek ide! hétfő, 22:58
Innentől ennek a papírbak viszonylag egyszerűvé vált a kereskedése. Amíg ezek a kib@szott idióták nem kezdenek nyilatkozni, long. Ahogy valamelyik b@rom nyilatkozik azonnal félre kell állni. Nem tudod, mi jön. 
OTP részvényesek ide! vasárnap, 19:18
Az OTP-ben sokkal gyorsabb mozgások vannak, mint az Mtelben. A két papírt ne hasonlítsuk már egymáshoz. 13 éve ülök T- ben. Mostanára kompenzált az árfolyam + osztalék. Az OTP teljesen más kaliberű és mozgó papír.  Itt tudsz tételt adni-venni, likvid és volatilis papír. 
OTP részvényesek ide! vasárnap, 18:27
Az árfolyam a fundához.
OTP részvényesek ide! vasárnap, 18:25
Hosszabb távon a funda mindig igazodik az árfolyamhoz. A pszichó, ami rövid életű. 
OTP részvényesek ide! vasárnap, 17:49
Hogyne. Mert az eredmények, akvizíciók semmissé lettek, igaz? Mi a tökömért ér ez a papír sokkal kevesebbet, mint három napja?  Mert egy féleszű össze-vissza nyilatkozik? Szomorú az egész, amúgy. Ostoba, dilettáns emberek tönkre vernek mindent. 
ORBÁN TAKARODJ !!! vasárnap, 13:21
Minek nyomod újra és újra ezt a nyomtató szervizes szöveget? Ettől valaki kevesebb? Ha valaki fizikai munkát végez, akkor már nem képes érzékelni és értékelni a világot, a politikát? Ez az egyetemet végzettek kiváltsága, szerinted? Summa cum laude kell a jogon végezni, hogy lássam a lopást, az elborzasztóan dilettáns gazdasági lépéseket, az EU legmagasabb inflációját, a lassan 700 forintos üzemanyagot, a lefóliázott szépirodalmat a könyvesboltban, a kurvázó, drogozó, pofátlanul, határtalanul gazdagodó s ezt az arcomba toló politikusokat és holdudvarukat? Mert ezt te a summa cum laude diplomád mellett se akarod meglátni. Erkölcsről, kultúráról polgári értékekről beszélnek nekem olyan emberek, akiket soha nem látok könyvvel a kezükben lefotózva, soha nem látom őket színházban , soha nem látom őket olyan tevékenység közben, ami egy értelmiségi ember alapvető igényei közé tartozna, ellenben látom stadionban szotyit köpködni, a társait a pörköltszaftos pólóban, zabálás közben, máskor a sok milliós táskákkal, órákkal, kocsikkal, yachtokkal, ruhákkal kérkedve, ami nemegy kulturált, gazdag európai polgár értékrendjét tükrözi, hanem egy hirtelen gazdaggá lett, felkapaszkodott-kimosakodott bunkó újgazdag viselkedését hozza. Borkai yachtos videója hajszál pontos lenyomata ezeknek az embereknek az igényeiről, életéről. Ismerek bölcs embereket, akik gazdálkodnak, autót szerelnek, kétkezi munkát végeznek, s nagyon sokat lehet tőlük tanulni. Ahogy diplomás emberektől is. Csak éppen a diploma nem garancia semmire. Se bölcsességet, se emberséget, se világlátást, se olvasottságot, se a kultúrára való igényt nem osztanak mellé. 
OTP részvényesek ide! 2023. 09. 23. 20:57
Tökéletesen így van. 
OTP részvényesek ide! 2023. 09. 23. 19:03
Sokszor alakult jól sok befektetésem, de ez örök tapasztalat.
OTP részvényesek ide! 2023. 09. 23. 19:01
Meg kell tanulni pár dolgot.
Pozíció méretezés, stop loss használata, nem pakolunk egy papírba minden zsetont és a többi.
13 éve ülök telekommal egy pakkban, mostanára kompenzált az árfolyam és az osztalékok. Azóta s
OTP részvényesek ide! 2023. 09. 23. 14:00
Nekem az elmúlt napok irdatlan forgalma nemstimmel valahogy, nem tudom hova tenni. Időnként akkora pakkok cseréltek gazdát, hogy csak néztem. A másik: valahol szerintem ott lehet a baj, hogy ez az egész Varga fiaskó… Egyszerűen letaglózott sokakat, nagyobb büfiket is. Ilyesminek egyszerűen nem lenne szabad előfordulnia, hogy ebben a pozícióban egy ember effélét mondjon, aztán ezt cáfolják a kormány oldaláról, majd lebeg az egész ügy tovább, szavahihetőség lerombolva. El tudja valaki képzelni, hogy mondjuk Powell azt mondja, hogy jelentősen emelni fogjuk a kamatokat, aztán erre a kormány azt mondja, hogy hohó, szó sincs róla, dehogy emelünk! Mi történne aznap, másnap a piacokon? A példa nem pontos, Powell jegybank elnök, csak egy hasonló helyzetet próbálok más környezetben elképzelni, amikor magas pozícióban lévő, pénzügyi döntéshozók egymásnak teljesen ellenkező dolgokat mondanak. Ilyen a világon nincs. Ez olyan mértékű bizalmi válságot okoz, akkora károkat, hogy az elképesztő. 
OTP részvényesek ide! 2023. 09. 22. 17:31
Köszi ez elkerülte a figyelmem. 
OTP részvényesek ide! 2023. 09. 22. 17:21
Honnan tudod, hogy 5% alatt vannak? Jelenteni kell a küszöb átlépését oda-vissza tudtommal, és én az 5% átlépéséről felfelé láttam közleményt, lefelé nem. Belinkelnéd, mikor lépték át lefelé az 5%-ot? 
OTP részvényesek ide! 2023. 09. 22. 17:16
Jó nagy szar lett a záró. 
A bizonytalan környezetet sikerült még bizonytalanabbá tenni a tegnapi manőverrel - aztán lehet, hogy tök más van itt a háttérben. 
Majd megtudjuk. 
OTP részvényesek ide! 2023. 09. 22. 13:29
Ja, én is figyeltem. :)13:22:52 /  13 360 /  20 052 /  267 894 720
OTP részvényesek ide! 2023. 09. 22. 10:00
Nekem a mostani helyzetről, az utóbbi időkről ez a véleményem:
Korábban én is úgy gondolkodtam a bizalomról, hogy megszerezni nehéz és hosszú idő, elveszíteni gyorsan és rövid idő alatt lehet. Ez emberi kapcsolatokra valóban nagyon sokszor igaz, a tőzsdén már sokkal kevésbé.
A tőzsde (piac) úgy viselkedik, mint egy hisztériás, mániás depressziós beteg, egyik végletből a másikba esik, pár nap alatt felejt, s ha jó, ha rossz történik, szélsőségekkel reagál, azaz túlreagál.A tőzsdén a bizalom gyorsan eltűnik, aztán úgy tér vissza, hogy máról holnapra nem is emlészik senki rá, egyáltalán mitől ment el. Ezt már számtalanszor átéltem, ahogy a Kostolány-tojás ciklikusságot is. Amikor már a boltban is arról beszélnek a "Mari nénik" hogy venni kell egy papírt, akkor a profiknál már nincs egy darab sem. Amikor az átlag befektetők tömegével eladnak és eluralkodik a pesszimizmus, a profik akkor kezdenek vásárolni.  
Szerintem amit mindig érdemes figyelni, hogy jó céget kell venni, amiben látható a növekedési potenciál, jók a számok. A hírek rövid életűen mozgatják a tőzsdét, beépülnek, elsikkadnak, jelentéktelenné válnak. A TA pedig nem varázsgömb. Senki ne gondolja azt, hogy a másik ember ismeri a jövőt, mert ismer egy technikát. A nagy fórum-guruk kapitális tévedéseivel tele van a múlt, aki régóta fórumozik, tudja ezt. Ha bejön valami, akkor meg megy a melldöngetés, hogy én megmondtam, arról már nem szól, hogy 10X meg rosszul jósolt. Vannak jószándékú, ügyes elemzők is, rájuk érdemes figyelni. Onnan lehet megismerni őket, hogy soha nem beszélnek kijelentő módban, csakis lehetőségeket vázolnak s nagyon ritkán jósolnak szélsőségeket.
Az OTP mint cég életében semmi nem változott az elmúlt napokban, számai azóta is változatlanok, TA alapon indokolt volt egy esés, ami meg is történt, 14.770-ről korrekció indult, ezt katalizálta durva pánikká Varga kavarása. Ebben a pozícióban illene tudni, hogy mit szabad és mit nem mondani, nem véletlenül vannak hivatlos csatornái és formái a tőkepiaci közleményeknek. Meg kell nyugodnia az árfolyamnak és a befektetőknek. Aztán meglátjuk. Én nem adok itt el - lehet hogy rosszul teszem - mindenki szigorúan a saját meglátása szerint döntsön.  
OTP részvényesek ide! 2023. 09. 21. 16:48
- Ma a Közgazdász-vándorgyűlésen bekamuzok egy olyat, hogy szétb@szom vele az OTP árfolyamát. - Ne viccelj, pénzügyminiszter vagy. Varga: Fogd meg a söröm. 

friss hírek További hírek