Hocipo

Regisztráció: 2021-07-07 16:54:30

Hozzászólások száma: 10

Utolsó hozzászólás: 2022-09-01 18:56


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Alteo Nyrt. 2022. 09. 01. 18:56
A linkelt cikket nem tudom teljesen elolvasni, de amit látok belőle, hogy az már megjelent a magyar közlönyben, amire én hivatkoztam az meg kidolgozás alatt áll az EU-ban, így jelen pillanatban két külön dologról van szó. Jó lenne látni a konkrétumokat az EU-tól, hogy mit akar az áram ár szabályozásában és az extra profit adókkal kapcsolatosan, ekkor lehetne megbecsülni az ALTEO-ra gyakorolt hatásukat. 
Alteo Nyrt. 2022. 09. 01. 16:54
Ha nekem irányult a kérdés a 4840-es hozzászólás cikkében le van írva:Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Jöhet az uniós szintű extraprofit adóA tegnapi panelbeszélgetésen egyébként Ursula von der Leyen arra is utalt, hogy a Bizottság támogathatja egy uniós szintű extraprofitadó bevezetését az energiaszektorra azért, hogy
AZOK AZ ENERGIATERMELŐK, AMELYEK KÖLTSÉGEI ÉRDEMBEN NEM EMELKEDTEK (PL. NAP-, SZÉL-, VÍZ- ÉS ATOMERŐMŰVEK), DE KÖZBEN ELKÉPESZTŐ ÖSSZEGEKET KERESNEK A MOSTANI MAGAS ÁRAMÁRAK MIATT, A PROFITJUK EGY RÉSZÉT BEADJÁK A KÖZÖSBE.
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Masterplast 2022. 09. 01. 16:47
Remélem a preziben azt is megemlítik, hogyha a németországi gyár legrosszabb esetben leállna gázhiány miatt ez hogyan hatna az eredményességre.
ÉPDUFERR Nyrt. 2022. 09. 01. 16:26
Hiába jó a cég, ha a beruházások vissza fognak esni. A világ majd minden jegybankja a fogyasztást próbálja csökkenteni a kamatemelésekkel, melynek a beruházások is áldozatul fognak esni. Ez érinteni fogja az acél iránti keresletet is. Emellett látszik, hogy a vevői oldal egyre lentebb van a könyvben, tehát a piac kezdi ezt a forgatókönyvet valósnak venni. Azt gondolom, hogy ez az árfolyam lesz még lentebb is.
Alteo Nyrt. 2022. 09. 01. 16:15
Kár, hogy az EU extra adót fog kivetni a zöldenergiát termelő cégekre is, ezért amíg ennek mértéke nem ismert az összes eddigi elemzés semmit sem ér, mert nem számol vele. 
Amíg az extra adó mértéke nem ismert addig szerintem az ALTEO sem fog emelkedni, lehet utána sem attól függően mekkora mértékű lesz az adó. 
DUNAHOUSE részvény 2022. 09. 01. 16:05
A cég nagyon jó lenne, de a környezet nem kedvez neki.
Hiába fogja lehozni az évet jó eredménnyel a DH , ha a jövőben nagy a bizonytalanság.
Úgy gondolom a piac az ingatlan tranzakciók visszaesésével  számol a jövőben, ezért nem fog meglódulni idén a papír. Az emberek erőforrásait fel fogják emészteni az energiával és inflációval kapcsolatos költségek.
Sajnos , hogy ez mennyire valós ez év vége jövő év első negyedévében fog valamennyire látszódni, szóval
nem gondolnám, hogy nagy pattanás lenne innen felfele egy darabig hiába a jó gyorsjelentés. 
A jó gyorsjelentés hatása idővel elhalványul és az általános piaci hangulat fogja a DH árfolyamát is kialakítani. 
Kulcs-Soft Nyrt 2022. 03. 28. 22:46
Az 1450ft-ot osztalék nélküli állapotra értem.
Kulcs-Soft Nyrt 2022. 03. 28. 22:43
Úgy gondolom, hogy a szolgáltatásaik árát is emelni fogják, vagy már emelték is, ezért csak a tavalyi eredményt nem lehet figyelembe venni az idei előrejelzésekben. A kérdés hogy ,mennyivel emelnek, illetve tudnak-e felhasználói bázist növelni. Én úgy gondolom 130 ft-os osztalékot fizethetnek ki idén. Mivel magas inflációt várnak az idei évre legalább 7,5 %, így  a prémium magyar állampapír hozama 8,9%-is lehet és ez konzervatív becslés, tehát ,így a részvény versenyképes ára ~1450 ft-ra adódik idén.
Ettől független jó befektetésnek tartom, mert a cég eredménye évről évre növekszik, az eredmény döntő részét osztalékként kifizeti és az árfolyam meg emelkedni fog az osztalék növekedésének függvényében. Emellett az infláció mértéke a következő években alacsonyabb lesz, mint idén, így a hozamok visszaesése várható az állampapíroknál, amely a magas osztalék hozamú papírok árfolyam emelkedését fogja hozni. 
Összegezve én nem várok az esetleges osztalék rally (már ha lesz)kivételével jelentősebb emelkedést az utolsó negyedévig. 
Feltörekvő EV gyártók 2021. 07. 07. 17:26
Valaki tudja-e esetleg,hogy a NIO meddig marad a NYSE - n?
DUNAHOUSE részvény 2021. 07. 07. 17:20
Ha az eredmény növekszik az osztalék is tud nőni és az mindenképp kifogja kényszeríteni az árfolyam emelkedését, tekintve, hogy a MÁP hozam úgy néz ki nem fog emelkedni. (kamatprémiumot csökkentik)
De ide türelem kell.

friss hírek További hírek