Na most olvastam azt a toronyleválasztós sztorit. Számomra hihetetlen... Hihetetlenül magas számok pörögnek, több száz milliárdok... Ezért nincs Magyarországon megfizethető mobilcsomag. Lengyelország 35 zloty a havidíja (3300 Ft) egy korlátlan beszéd-sms-75 GB netes csomagnak, és éves előfizetéssel meg ha jól emlékszem 2800 körül van. Ki is próbáltam, esimmel 5 perc alatt az appba elofizettem, olyan simán ment hogy el se tudom mondani, még mo-rol regisztrálva is. Egész EU-ban ingyen van a telefon, roaming net meg 10 giga. Sehova nem kell bemenni, meg farasztani magam. Ja és alapból van 5G, asszem hogy a tkom domino csomagban pl 1500 Ft csak az az opció, hogy 5g-t akar valaki. Vicc.. Magyarországon hol van ilyen szolgáltatás ennyiért mutassatok már egyet !?
Tehát nő a profit meg lesz osztalék. Amiket említesz, azok egy jó része már a múlt nem? Pl idén alig emelhet árat. Az adokivezetés is már egy éve megvolt nem? A profit mitől nő tovább 25'-26'? Mi a nagy biznisz? Mit áraznak annyira hogy egy nap alatt egy vastag osztaléknyit emelkedik? Vagy tényleg annyira alulértékeltnek számít még most is a profithoz viszonyítva? És évekig meg leszarta mindenki?
Azért mert jövőre 140 ft lesz az osztalék kb., ami 1600-on számolva 8,75%, de még 2000 ft-os árfolyamon is 7%, ami intézményi befektetőnek qrva jó, ne a lakossági állampapír kamatot nézd
Számos pozitív hír együttesen: automatikus inflációs díjemelés, több különadó eltörlése, erősen növekvő profit, még pozitívabb osztalékpolitika bejelentése, triplázódó osztalék kifizetés, folyamatos részvény-visszavásárlás, hálózati infrastruktúra leválasztása, plusz ezekhez jött még egy évtizedes eleve alulértékeltség.
legföbb, hogy 15 éven át durván alulárazott volt. a teló mindig osztalékos rv volt. a fő tulaj a DT fő beleszólásával a 2010 előtti 74 huf osztalék végül már nulla forintig lement. Miközben a cég mindig is a vezető telekom cég volt. A DT nem osztalék révén óhajtott pénzhez jutni a leányából, az Állam tette rá az adókat. Aztán pár éve lett ismét oszti politika, az állam csökkenti az adóelvonást, a cég bevétele, profitja legalább második hatvány szerint nő, a dt engedelmével a profitból egyre nagyobb szeletet kaphatnak az rv tulajok (osztalék+srv)
Én ezt nem értem. Értem, hogy annyira jó most ez a sztori, hogy az egekbe kell nemjen az ár. De most már minden ismert, tehát 100 Ft-os osztalékot nézve az bruttó 6,13%. Ennél már jobb állampapír is van (állítólag), tehát most akkor mire emelkedik már tovább? Én ezt nem értem.
Értem. És valaki tud értelmest választ adni, hogy miért emelkedett ma pl 11.5%-ot? És úgy alapból, miért emelkedik állandóan? Mi a sztori? Tavaly nem az volt hogy inflációkövető díjkorrekció van? És most mi van? Totál nem vagyok képben mi folyik itt. Pár mondatban.
Mtelekom