Én úgy tudom, hogy felvásárláskor az utolsó auditált éves beszámolóban szereplő érték számít, tehát az idén aukción megvett mennyiséggel per pillanat nem lehet számolni. Egy concordos elemzésben, még májusban 691Ft-ot írtak.
A mostani emelkedés jellege (gyorsasága) teljesen megfelel egy kivásárlási ajánlatot megelőző mozgásnak, utoljára a TVK-nál lehetett ilyent látni. De ez majd csak utólag fog kiderülni.
Mindennel egyetértek, a forgalom azért is lehet magas, mert sokan napiznak és vagy nagyon rövid távra veszik, másrészt a világosan kedvező külső körülmények és a várható magas , mostanában nem látott eredmények ( eredményvárakozások, ) miatt az egyik legstabilabb, és legkifieegkifizetődöbb részvény volt/ van. A részvény remélhetőleg a bevezetéskori " fényében és patinájában" fog tündökölni: magas árazás mellett is kecsegtető és kiszámítható osztalékfizetésre lesz képes. Mindenkinek jó éjszakát, hogy holnap a téteket mindenki időben megtehesse, ki erre, ki arra. Szép álmokat! Mindig új célok kellenek, itt a Telekom nál is ahogy a cég helyzete normalizálódott, és ahogy az egyre kedvezőbb makrokörnyezet is lehetővé teszi.
a menedzsment szeptember végén régen hallott pozitív felfelé módosításról beszélt a céloknál, közben elengedték az árfolyamot természetesen a DT bólintására. A DT ismét változtatott az osztalékhoz való hozzáállásában (ugye a minél kevesebb oszti kifizetés engedélyezése volt korábban), majd engedélyezte, hogy ismét legyen kézzel fogható osztalék (részvényesi javadalmazási) politika. Az ezévi eredménynél legalább a 70 % kifizetés lehet. A következő két évben az intenzíven emelkedő eredmény miatt a régi szép idők osztija kerül előtérbe és közben a lefelé mozgó 5-10 éves állampapir hozam felett markáns oszti felár keletkezik és egyre magasabb rv ár.
Törölt felhasználó2023. 10. 10. 18:40
gyorsul az emelkedés mértéke is..ennek még nagyon nem ez lesz a vége:_))
ez bizony tesztelni fogja a 600-at hamarosan :) csökkenő hozamkörnyezet mellett egy 8-10%-os osztalékígéret nagyon vonzó lehet, de ami legjobban támogatja az emelkedést sztem, (a fundás okokon túl) hogy NINCS ELÉG ELADÓ! Eldobatták rengeteg kicsivel az elmúlt években, meg srv rogyásig sz@rért-hugyért, alig van papír a piacon, csoda, hogy bír csinálni 3-400 milliós forgalmat.......
Mtelekom