Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
dícséretes hogy tartja magát ricsi.... de ha a két nagy vétel nem lett volna nap elején lenne vagy 500 milla forgalom ami semmi..... na de legyen meg a cece utána mehetnénk fel :D
Igen, értem. Érezzem, hogy gonosz és kapzsi és úgy utáljam együtt a politikussal, hogy a politikusra szavazok, aki elmondja, hogy milyen gonosz és mennyire utálja, amiért ilyen gonosz. :) Én túl azon, hogy ezt igyekszem messze kerülni, fogyasztani sem szeretem. Egyenesen
csömöröm van már tőle. Ez a Magyarországon divatos prekoncepció, hogy van a
gonosz gyártó/multi/globális nagytőke (utóbbi a kedvencem, mert ezt a Shiffer
nyomja, aki kb. az egyetlen itteni alusisakos, akinek számomra fogyasztható az
intellektusa. A YouTube-os, tornacipős srácok és a köztévés szakértő gyerekek együtt
azt a szellemi lealjasodást képezik meg, amitől én spec egyformán rosszul
vagyok már, mindegy) szóval, hogy ezek a gonoszok az egekbe emelik a mindent is csak,
mert megtehetik és harcolni kell legfőképpen egy hatósági árral. Meg kéne
értetni az emberekkel, hogy az államnak az ideális működési környezet
megteremtése a feladata és az a piacgazdaságban soha nem egy hatósági ár.
Különben jönni fog a hatósági árakkal tarkított környezetben elérhető eredmény
és kijózanító lesz.
Máshogy mondanám, az egész különbség az amerikai egészségügy működéséből fakad. Ott nem nagyon van állami egészségügy..... a gyógyszerek árát az egekbe emelhetik pont ezért.
Amúgy veve átsúlyozás van, ricsit is érinti negatívan. Ugyan nem jelentősen, de sajnos mivel nincs forgalom így a kis mértékű eladói nyomás is látszik az árfolyamon. Péntekigg ezt le kell tudni, utána viszont mehetnénk fel akár.
Szerintem
hiába nézed, mert csak az látszik, hogy nincs benne semmi racionalitás. Kb.
olyan, mintha én megállapítanám azt, hogy Kínában lehet venni 3 milláért új,
elektromos autót, ezért holnaptól az európai gyártók is kínálják itt ennyiért egy
modellt. A másik fele, hogy „az európaiak fizessenek többet” is egy rossz vicc. Piacgazdaság
van. Egy központosított ellátórendszer embere teljesen más tárgyalási poziban
van egy gyógyszergyártóval, mint egy egységnyi amcsi beteg a kiszolgáltatott helyzetében. Ha az EU-s átlagár emelkedik az mit változtat a tárgyalási pozícióján az ottani
betegnek? Semmit. Ez az egész több nem lehet, mint egy hatósági ár mögötte süket dumával. Vagy az,
vagy az sem. Szerintem ezen billeg a piac azt remélve, hogy az sem. A mögötte
lévő „táblázat” egy olyan politikai ideológia eszköze, amiben az eszme, hogy
az olcsó gyógyszer az amcsi betegnek jár. Mert csak. Piacgazdasági
racionalitása zéró. Egy számokat tartalmazó fércmű. Max arra jó, hogy felcukkold magad rajta.
Amúgy valaki megnézte ezt a "most-favored-nation prescription drug" című trumpos baromságot? Most nekem az jött le, hogy a Vraylar árát lekellene vinni a Reagila árára, ami ilyen 70%-os árcsökkenés lenne az USA piacon?!
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.