Én abban reménykedem, hogy addig rendeződik az Iráni helyzet, olaj le, MOL le, 3500-3700 között elkezdeném venni, ott az osztalék fizetést (300ft) elhalasztották a harmadik negyedévre, az %-osan elég szép. Azért már lesz előtte egy kisebb rally, vagy abba bele adnám, vagy attól függ hol van az árfolyam éppen, milyen hírek vannak, tartanám és felmarkolnám a majd 10 % osztit. Ez a terv.
A szemetek fordították meg tegnap az OTP-t, amik most meg támogatják. Ha nincs Iráni hasmenés, akkor nincs OTP esés. De ha lesz USA esés, akkor az OTP is befosik. HA!
https://kephost.net/p/MjQyNTU3NQ.png én erre tippelek. DAX tegnap lemaradó volt, tegnap USA hasított. most DAX hasit, a képen is látszik,h +1%, NQ meg 0. Most NQ pislog. Mikor fárad el a long paripa? Kíváncsi leszek, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor robotka is azt mondja,h "drága", és realizáljunk egyet fiaim, ahogy én szoktam fogalmazni: Térdre imához:D DAX m15 hiperbola van, 25100-25350 8:00-9:45.
Én folyamatosan vitázok dniellel, próbálja a tudtomra adni,h dehát erős long van. Még az. https://www.boerse-stuttgart.de/en/tools/euwax-sentiment/ Tegnap ez a napon belüli sentiment a hirtelen esés következtében erősen átbillent a pozitív tartományba, tehát a longosok beragadtak. MA viszont Trump "fordítására", erőből jön északnak, most fordult a kocka. Shortosok nem zártak, ők térdelnek. 25220-nél is azt írtam, NQ 0%, DAX 0,6%. HA USA kicsit is korrigál még, +++, akkor DAX 1-1,2-1,5%-ig is elmehet, csak emiatt, mert a tegnapi nagy esést követően a shortosok "elfelejtettek zárni" Én tegnap NQ shortot toltam, ma is, de fentebbről.
Hírvezérelt piacon a chart arra nyújt támpontot, hogy a hír által beindított mozgásnak mi lehet a célára. Legtöbbször csak a speka tőke akarja meglovagolni a hírből várható mozgást, és ez amolyan önbeteljesítő sztori lesz. Viszont mihelyt valós pánik kezd kialakulni, irreális volatilitást okoz, amikor megint feldughatod a chartot. TA nagyon fasza békeidőben, de amikor eufória van, vagy a félelem elvakítja a befektetőket, nem a szokványos pszichológia mozgatja a kezeket.
TACO trade. Ezt írtam tegnap, néha fel kell beszélni az olajat, mert nem a 88-as WTI-nél akarnak kiszállni, hanem 94-95-nél. Ez a fals hírkeltés erre tökéletes. + a short pozíciók építéséhez. Valószínűleg idővel ígyis-úgyis béke jön, tehát a shortot kell tápolni, a longot pedig elengedni, csak nem padlón. Pedig simán beszakadhatna az olaj, ha tényleges béke jön De én ezt úgy gondolom,h likviditás probléma miatt nem akarják megtenni. WTI 95-ről beeshetne 75-ig. Brent 100-ról 70-ig. Akkor mi van gyerekek? Longokkal mi lesz? Főleg úgy,h Trump 30-as olajárakat is jósolgatott, akkor olyan likviditáshiány lesz, hogy márcsak ezért is fognak beszakadni a tőzsdék, a jó hírek ellenére. Én ezt látom bele. Ameddig lehet húzzák a longot, de idővel ki kell szállniuk.
Erre leghamarabb ősszel látok esélyt.... nyáron mennek a hadműveletek változó sikerrel. De szerintem idén nagyon kis esélye van a békének. (2026 ra számíítottam béke tekintetében, de ez már látszik hogy nem valószínű) Viszont az oroszok is kezdenek fáradni. Ettől még nem hinném hogy idén lesz béke, de 2027 már valószínűbb. Ha tényleg igaz hogy az oroszok naponta 1000 embert veszítenek, az addig még majd 500 ezer veszteség. A veszteség lista majd 2 milliós már.... Putyint lehet eez nem érdekli, de az embereket igen, meg az orosz elitet is. Szóval gazdaság lassan rottyon, felszerelések már fogynak, emberek fogynak ..... A második világháború nem tartott eddig.
OTP részvényesek ide!