En a sell gombon tartom a kezem :) meglatom mi lesz ha short ko lenne akkor felhuzas jon majd , a celaram szinte pipa . Kisse rossz most nem latok otos konyvet a singlemarket appban , szoval argus szemmel figyelek!
Én is hajlok az egyetértésre, mármint, hogy ez a jelentés rally is lehet akár. Láttunk már ilyet párszor és olyat is, hogy a jó jelentés előtt felfutott, jelentés napján ~2% zöld és még aznap piros lett, sőt, 2-3 napig botladozott.
Amikor nem tudod zárni a certit, amikor akarod, és ez miatt buksz, az elég bosszús tud lenni. Én legalább 5-6x jártam úgy, hogy 50-100e Ft profit veszett oda, nekem ez "tétel", az OTP-nek meg egy sajnáljukkal le van tudva. Ez a szomorú valóság. 1000MRD-ból már a felhő alapú szolgáltatásként kellene működnie: 0-24h, főleg úgy, hogy többen előfizetnek, előfizettek az OTP direktre, ami a valós idejű árfolyamot adja, csak emiatt fizetnek havi 4000-et, más előnye amúgy nincs. A mi cégünk nem teheti, hogy leáll órákra, akár percekre, mert bünti jár érte. Az OTP, mint 1000MRD-os bevételű "profi" cég meg bukdácsol a tákolt rendszereivel.
Nagy a baj az OTP felületein Lehaltak az OTP felületei, a mobil- és az internetbank egyszerre mondta fel a szolgálatot. Az OTP informatikai rendszere akadozik: a mobilbank időnként nem működik, az internetbank pedig jelenleg teljesen elérhetetlen. A probléma délután óta tart. Az OTP ügyfelei mind a mobil- mind az internetbank felületein problémákat tapasztalhatnak. A mobilbank alkalmazás néha nem hajlandó betölteni, majd rövid időre újra működik, azonban gyakran nem jeleníti meg a számlaegyenleget, sőt előfordult, hogy a kezdőképernyőn sem jelent meg a gyorsegyenleg. Délután kezdődtek a problémák A böngészőből elérhető internetbank is teljesen használhatatlan volt, a felület hosszú betöltés után csak a “CUSTOM SERVICE UNAVAILABLE” üzenetet jelezte. A problémák kora délután kezdődtek, és a Downdetector adatai szerint folyamatos fennakadásokat jeleztek 13:00 óta. A hibák az OTP informatikai rendszeréből erednek, nem az ügyfelek készülékeiben van a hiba.
Szerintem ez kifejezetten az a szakasz amikor úgysem lehetünk "okosabbak" a piacnál (mondjuk amblokk amúgy is ritkán :D ). Várni kell had menjen amíg akar, most épp úgy tűnik nem számít az RSI stb.., chill. Én péntekig biztosan el nem adom, de egyre kecsegtetőbb hogy átvigyem 26-ba a pozit:) Nyugalom, higgadtság.
A mai napot már legalábbis részben a jelentésralinak tulajdonítanám. Jó jelentésre számítok. Továbbá továbbra :) is az a véleményem, hogy ad1. nincs túlértékelve a papír, tehát még mindig van benne tartalék, alapból is. Ad2. a pozitív kockázatok realizálódásának egyre nagyobb az esélye, úgymint pl. akvi vagy más céges hír. Továbbá az srv-ről se felejtkezzünk meg. Tehát azt még el tudom képzelni, hogy ha valaki már nagy nyerőben ül realizál, bár árfolyam oldalról továbbra sem látom mi lenne az oka, de, hogy shortolni kellene csupán azért mert sokat emelkedett, az a legveszélyesebb dolog lenne szerintem. Amint már oly sokszor és sokan említettük, egyszerűen arról van szó, hogy ez egy jó cég. Érdemtelenül, mondhatni "tévedésből" verték le anno és egyszerűen csak helyreállt az árfolyam és továbbra is ez a folyamat zajlik, miközben rekordot rekordra halmoz a cég. Pénteken jelentés, további emelkedésre számítok.
Nem kell a szemére vetni, hogy másképp látja a dolgokat! Neki az a véleménye ami. Nyilvánvaló, hogy ha nem jön be az elképzelésem, akkor nem a tőzsdét hibáztatom, hanem inkább a stratégiámat finomítom.
Eladnád, mert szerinted túl sokat ment? Látsz egy piros napot is az elmúlt 10 napban? Majd holnap jön, és ha nem? És pont 2 nap múlva jön az 1000-es? és a 35k a jelentésig, csak mert valaki tud valamit? Egy kicsit is "remegő kezű" befektető" húzza a stopot 4h-1d aljaknál. A mai alj 31900, ez alá tenném a stoppomat, arra számítva, hogy csak nem néz be 31900 alá (egyáltalán nem, mert akkor az már átfogós nap), tehát ~ 31700. Mi van ha visszanéz 31700-ig? Bukott 700-ot? De nyert 3000-et 28600 VIP székről nézve. Minden esélye megvan, hogy megy tovább, nem tpzi le, hanem követi. 4h-ra átkattintva a 4h bollinger közép 31659, ha nem is esik, csak oldalazgat, jön be alá a közép, emelkedik. Nézd vissza az elmúlt 1 év emelkedéseit. "Először pattan, másodjára koppan", először megveszi a tömeg a 4h közepet, majd tolnak egy kampót, és ott van vége. Még egyelőre a korrekciót se látjuk, nemhogy a 4h közép érintést. Elliot-ilag a 3-asban lehetünk, aminek valamikor vége kell, hogy legyen, és jön egy pici korrekció egy 4-es, majd egy "kampó az 5-össel". ELMÉLETBEN:) A gyakorlatban meg lehet,h Trump jön, Sajnos ez is benne van. De hátha nem,
A TS certi kiütésének esélye helyett inkább azzal indokolnám, hogy amennyiért emelkedésben zárná a longját valaki, annyiért nagy valószínűséggel egy esésben is megteheti. Nagyon kicsi az esélye, hogy a töréspontot telibe találjuk, mert valamiből látszania kell a fordulónak!
amatőr vagyok, sokadjára írom, tehát csak rám alapozni... na.. értitek: OTP 1D: https://kephost.net/p/MjE1NDk0OA.png 32500 körül jósoltam a célárat, ez a piros inverz fej váll célértéke volt, de mivel később tört ki,, emiatt a kitörési szint lentebb jött, így a célár is, ami kb. 32300 környéke. Jött egy 30700>30150 visszateszt, ezt mutatja az ábra, ez a kitörés visszatesztje, emiatt a piros vonal innen indul. A kék egy alternatív inverz fej váll, ami a 30700-31000-hoz tartozik. 30800-ról visszabukott 30150-re, 30800-nél még erőlködött egyet a 31000 ATH miatt, de elengedték. Itt a kitörési szint a 30700, amelynek a magassága a kék, onnan indul, ennek a célára 33200. Kíváncsi leszek a holnapi napra. A piros "általam kalkulált", vonalat simán átvitte, felette zárt. Az emelkedő tetős narancs vonal fölé IS zárt, tehát egyfajta kitörésnek is felfogható. Múlthéten írtam: volt egy kis szűkülés, ma ezt kivette. Lila vonalakkal "vizionálom" a következő napok sávtetőig való felszúrását, mert még mindig csak az aljáról pattog, a tetejét még nem érte el. Én hiányolom azt a szokásos +700-1000 ftos napot. Szintén írtam múlthéten "felül a 32000-re és"...repülés jön, hát repült. Sok szerencsét a kitartóknak! Lou70-nak meg egészséget a nyugdíjas évekhez:DDDD
ezt írtam 16:18 -kor, amikor még ~ 15 perc késleltetéssel: 32300 volt. Z tipp mára: az én múltheti céláram: 32500 / 32490 ?D néha megállnak előtte, ezért a 490? Orbán megy az USA-ba, energetikai businesst kötni Trumppal. Ezt is belelátom. Végleg lezárulna egy korszak Magyarországon, megszűnne az orosz függőség, és talán most először hajlandó is erre a kormányunk, aztán vagy-vagy. Lehet csak valami taktikai csete-paté, majd utólag kiderül. DAX kilőtt délelőtt: 23920>24250, és tartják a 24120-150 körüli zónát. Erre az volt a hír, hogy Kína mégis engedélyezné bizonyos chipek - nemesfémek exportját. Tehát az autóipar, ami megszenvedte ezt az exportkorlátozás-hírt, kicsit fellélegzett. Nasdaq "Esik", mihez képest ugye.. relatív. 24200-ról elindult, és ütötte a 26200-at. 25920-ig alig -alig tud korrekciózni, aztán majd kiderül. Ennyit a passzát szélről. OTP: valakik tudnak valamit, és amúgy nyoma sincs a pániknak, dax egy szűk sávban oldalaz, reménykedik. tehát érdemi esés sehol nincs. miért ne mehetne az OTP is a fundája szerinti irányba?
OTP részvényesek ide!