https://www.investing.com/equities/ot-bank-nyrt-chart 1h-n ismét emelkedő aljak. DAX rakétázik (írtam,hogy long van a levegőben) 23250-el küzd. Eléggé messze van "jelenleg", az a 23500, még a madárlesről is nehéz látni. Itt egy duplacsúcs, vagy mellézárós nap esélyének adok nagyobb esélyt, mint egy új ATH-nak, de látva a passzát szelet, bármi lehet, még akár 24k is... ilyen iramban-ütemben haladva.. hova sietnek? A vesztükbe rohannak vagy mi?
Teljesen biztos, hogy az elmúlt 2 hétben mind a teljes bux emelkedésben, mind az OTP rallyban már erősen benne vannak a korai állampapír pénzek. Tüzijáték lesz itt márciusig, ha nem jön vmi nagyon negatív nemzetközi hír/tényező.
Nem néztem a tulajdonosi struktúát tavaly sem, de az volt az érzésem, hogy csökken a magyar magánszemélyek tulajdoni hányada: Ezt irtam: "Én azt érzem emögött, (tartós emelkedés ngy forgalom) hogy visszatért pár nagy vevő, akik kivonultak az orosz-ukrán háború elején és most kiszedik a papirt a kitartó magyar kis befektető kezéből.Nincs kedvem hosszasan keresgélni, de nyáron ezt a verziót valószinűsitettem, ha a recesszió veszélye amerikában elmúlik, de a papirok túlértékeltté válnak, (P/E 28 felett) akkor egy része realizál ott és az adott helyzetben, meg Trump-ban is bizva, keresgélni kezdik azokat a papirokat, amelyek P/E 6 alatt vehetők."
Csökken a hazai kicsiknél lévő részvények száma 10,8% de ez tavaly év végi adat,azóta valszeg kevesebb mert akkor 21400 500 700 volt de jó páran tartották már csak azért is mert ha idén adja el akkor az már 2025 adó év. Meg még valami azóta csak két hét telet el de bő 1500 drágábban eladhatja ez miatt is most adják. Érdekes hogy két éve nyáron bemondták több mint 50% volt az Otp ben a hazai kicsik része ez rekord volt....Bele vettek az esésbe és ha tartották akkor jól jártak...
Megneztem tavaly ev vegen hogy alt a helyzet es nem sok valtozas volt az intezmenyi befektetok kozott. Ugyanugy 54 es 31%. A belfoldi magan szemely eseteben volt 13 rol csokkenes 10.8ra. . Ez a 2.5% csokkenes pedig ott van a sajat tulajdonban most.
OTP részvényesek ide!