Sógoroknak nagyon jót tett a short tilalom, tessék csak megnézni az ATX indexet 12 % plusz, és a Raiffeisen a 20% pluszt nyaldossa... Bőven benne van a pakliban, szvsz h a hazai parketton is bekerül egy ilyen szabályozás, ha már a "testvér" bécsin ez fenn áll. Ez némi óvatosságra int, elég jelentősen befolyásolhatja rövidtávon a menetrendet szvsz
Vagy csak senki nem mer venni jelenleg. Leszámítva a nyitást, szépen lassan adják a papírt. Azt is el tudom képzelni, hogy többen várnak 8200-nál, és emiatt nincs vétel. De persze teljesen másképp is elképzelhető. :) Én tartom a saját elképzelésemet, legfeljebb nem veszek bele. Na bumm.
Dax a kezdeti kozel 6%-ot folyamatosan adja le. Kicsit hurrá optimizmus volt , most realizálnak kicsit? ennek fényében a 9000 kisálló lehet a köv. öntés előtt.
Még az is lehet, hogy a 8200-ról már tegnap elrugaszkodtunk. :) Én a körül tartom a beszállót, ha beesne, majd kiderül. Legfeljebb tévedtem, és nem csökken ma. Ilyen a tőzsde. :)
maci, 1)abban egyet ertek, hogy ha es tenyleg less egy felpattanas itt, 8000-8500 savbol indulva, akkor jogosan kerdojelezed meg hogy vajon mekkora meretu lesz? Tenyleg kepes-e felpattanni a vart fibo 38% szint, es a wave(iv) csucsig, 11,200 magassagig? , Azt gondolom, hogy ha nem is eri el a 38% meretet, de azert a fibo23% minimal meretet megis eleri, ez abban a savban egy ---mely levego--- JO KILEPESI ALKALOM adodik MIert, megis meddig eshet OTP? , 2)Itt egy becsles, hasonlosagai alapon Ugyanis nem nagyon ketlem, hogy a vart felpattanas utan, az eses folytatodik Csinaljunk egy durva becslest, fundas alapon, hogy OTP meddig eshet? **** berlini kollega nyilvan tudja pontositani ezeket a becsleseket **** , Nos, OTP bookvalue P/B=1,9 volt 2019 vegen, ebbol szambol az kovetkezik, hogy a Bookvalue most 8300Ft Eddig eppen ide esett le ,
Igen am, de a 2009 evben az arfolyam, egy hasonlo megrazkodtatas alkalmaval le tudott menni 1200Ft -ra, tehat Arfolyam/Bookvalue 1200/3750 = P/B=0,32 szintre leesett 2008 evben, egy hasonlo valsag iejen (mert 2008ban a Sajattoke 1050Mrd volt, ami 1050Mrd/0,28Mrd db=3750Ft Bookvalue-e jelent), akkor ugyanilyen eses eseten most a target ar = Bookvalue alapon 8300*0,32= 2600FT (!) , 2)Lehetne csinalni PE alapon is becslest, de mosta profitabilitas minden korabbi szama haszontalanna valt, es valoszinuleg most nem becsulheto meg OTP 2020eves profitja sem, es a PE szama sem , Summary EZ bizony eleg betyar nagy zuhanast jelentene, 2600 FT, ha visszater az OTP az 2008 szintu valsag idejen latott ertekeltsegi szintre , Na, ezert adjak a nagy Alapok OTP-t, mintha nem lenne holnap
OTP részvényesek ide!