Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Szami csütörtök, 10:31
Az előbb négy elmarasztaló véleményt kaptam. Elszomorodtam. Most korrigálok. 
A Mol egy rendes társaság, mindig részletesen tájékoztat mindenről, nem baj, ha a Richterrel ellentétben eddig még nem fizette ki a már megszavazott osztalékot a kisbefektetőknek (Az alapítványok részét nagyon helyesen visszatartva, míg MP és lelkes,  rendes csapata vissza nem veszi), addig hadd kamatozzon a cégnek a pénz, örüljünk annak, hogy a csodás Tiszán evezhetünk a farvizen, szép a táj, és az sem baj, ha csak novemberben fizetik ki az osztit, hisz ráérünk, de ha mégsem fizetnek, annak is meg lesz biztosan az oka, és ezért ne haragudjunk rájuk, mert csak jót akarnak és a mi érdekünket tartják állandóan szem előtt, helyettünk dolgoznak, legyünk hálásak, köszönjük. 
gyula1971
gyula1971 csütörtök, 10:19
Private Banking friss:-Ezüst.Kis korrekció után ez is folytatta az esést. Az új swing mélypont miatt a csökkenő trend él. Amíg a fő csökkenő piros trendvonal alatt van a görbe, addig a long oldalra állni nem tűnik jó ötletnek. A 62,5 alatt az 50-es szint is képben van még, ez lehet egy nagyon erős támasz majd. A piros csökkenő trendvonal törése nélkül nem valószínű, hogy meghatározó változás jöhetne. 
Ellenállások: 87,5; 93,75;100; 106,25.
Támaszok: 59,38; 56,25; 53,13; 50.
Bpali2 csütörtök, 09:29
Előzmény: #40916  Nandi
Te azt nem érted nekem per pillanat még nem zavaró a történet . Főleg ha lenne egy erősebb leszúrás ahol a shortolás zárnám és bővíten a longokat. Certivel szerencse kell elkapni. Illetve ha biztos vagy a dolgodban akkor rákell próbálni a shortra . Legalábbis kellett volna ..
Szami csütörtök, 09:22
A Mol egy gengszter banda, régóta tudjuk, mégis itt vagyunk. A farvizen akarunk haladni, de sokszor pofánkba löttyen az algás bűzös víz. A Richter már rég kifizette az osztit a kisbefektetőknek, az alapítványokét visszatartotta. Így is lehet. Ez ügyfélbarát. De a Mol egy sunyi banda. Ezek után azon sem csodálkoznék, ha novemberre halasztanák az osztit, de még az is lehet, hogy idén nem lesz. Szívás...
Nandi csütörtök, 09:17
Előzmény: #40914  Bpali2
A múltbeli mintázatok alapján kb. ennyit kellett volna  esnie az aranynak átlagosan. Extrem helyzetben ezen analógia alapján kb. 3600 is lehet.
Milyen eszementnek tűnt a múlt héten mikor 3500-3600 körüli számokat jeleztem... most már nem is annyira extrém, csak -10%. Akár 2-3 nap is megcsinálhatja.
Itt 4K körül megy a harc, mindkét fel feltételezheti az igazát. Jelenleg nincs támogatása az up-nak, de ez változhat. Azt feltételezem az intézményiek is számolgatnak.
Pozivédelem. És nem kell sietni. A GLD ETF-ből ha jó oldalt nézek tegnap is kiáramlás volt. Amíg ez nem fordul, addig gambling a long.
Feherlo csütörtök, 07:53
Előzmény: #40908  Placi82
"új utakon járunk"; amikor elérünk odáig, hogy ez az új paradigma, akkor szokott jönni a reccs
Bpali2 csütörtök, 07:46
Amit tehetünk védjük a pozícionkat . Jövőbe senki se lát . Pedig olvasni 200 USDs ezustárat.
Bpali2 csütörtök, 07:42
Sok embernek egy a baja nem élte át a “ teljes “ ciklust .Tapasztalatot meg kell szereznünk . Nem vagyok biztos benne hogy a fórum 98 százaléka tudná e kezelni a hőn vágyott omlást. Magam is beleértve . Szóval lehet mérlegelni mi a jó..
Bpali2 csütörtök, 07:38
Előzmény: #40911  Placi82
Néha úgy elgondolkodom , hogy Te miért akarsz mindig a saját magadellensége lenni ? Miért baj , ha egy rendszert működtetnek ahol mi játszhatjuk a pitiáner fogadásainkat ? Próbáljuk elcsenni a morzsák morzsáit .. de még az is megéri . Vannak szabályok amik folyamatosan változnak. Vagy alkalmazkodsz vagy megszöksz . Az arany egy a sok közül . Se több se kevesebb . Még mindig érvényes : ciklikusság! A profik ezt találgatják hol is vagyunk az egyes szakaszokban ill meddig tarthat. Egy biztos a világ felgyorsult .  Szerinted nálunk akár a lakáspiacon akár a cégeknél bármi működne ha nem lehetne pénzt teremteni ? Ugyanaz az összeg keringenek egyre több szereplőnél?. Értelmetlen itt szidni a FED- et . Ha baj van van belenyúlnak .. Esetleg akarsz egy 2008- át ? Én nem mert minden téren érintene azt nem az lenne a gondom hogy a kis összevűvészkedett arany portfóliók mennyit is ér . 
Placi82 csütörtök, 01:32
Előzmény: #40910  ASR
1. A Fed sunyi csendes  likviditása. Fed névleg szigorít QT , a háttérben gyakran kénytelen likviditást biztosítani, hogy ne omoljon össze a rendszer.BTFP program Silicon Valley Bankidején . A Fed megengedte a bankoknak, hogy a veszteséges államkötvényeiket nem piaci áron, hanem. Neverteken cseréljék friss KPre, meg a faszomat. Ez brutális  likviditási lökettel ért fel, ami azonnal megágyazott a tech szektor emelkedésnek 
​2. A fordított repó piac lecsapolása ​ a 2500 milliárd dollár amiről már ugattam.hagy e ismételjem újra 
​3. A Treasury TGA neoliberalis gazdasagpolitika trükkjei ​A TGA az amerikai pénzügyminisztérium  Ha költ, az likviditást ad  a piacnak
​4. A származékos piac és a „odte  opciók gammasqueeze. A lakossági és intézményi spekulánsok elképesztő mennyiségben kereskednek odte opciokkal  . 
jegybankok hivatalosan "szigorítanak”. De a színfalak mögött a nagytőke  a repópiacon, a kinccstariszámlákon és a bankmentő programokon keresztül  folyamatosan nyomják a pumpát azaz a likviditást  mert a felhalmozódott adóssághegy nem bírja ki a valódi likviditáshiányt.
És még ott van azok amiről nem is tudunk  mert kismokusok vagyunk. 
Ja és a papír arany kontra fizikai arany aránya 1:200 hoz kb. 1:,200, hoz!!! 
Oda rakják ahova akarják mert Kína nem szivvatja le őket.. 
Valami alku lett a háttérben..... 
De hat én csak egy Borsodi srác vagyok nem pedig egy pedigres 300 éves múlttal rendelkező bankarfamilia tagja, ezeket csak kikutattam anno. 
Ezért mondtam hogy szanaszét van erőszakolva apiac. És nincs is már piac.!!!!!!!! 
10ybond esik és arany meg szintén 3 szr akkorát esik aznap? 
Na jolvan 😂 🤣 
Egyebb kerdes van? :) 
ASR csütörtök, 01:03
Előzmény: #40908  Placi82
Ha inflow van, minden van. A SPY mára szinte olyan lett, mintha kriptót vennél.
Hol tolták be a likviditást a rendszerbe? Már többször említetted, de nem tudom pontosan, mire gondolsz.
ASR csütörtök, 00:47
Előzmény: #40907  Placi82
Igen, csak az első lépés mindig a kamatok megemelkedése és a likviditás beszűkülése (ezenfelül az IPO-k és az AI-infrastruktúra is rengeteg tőkét szív el). Nem lehet egyből átugrani a recessziós fázisba, először jön a fájdalom egyik módja, utána pedig a másik. Csak reménykedhetünk, hogy közben nem törik el valami a rendszerben. A pénz áramlik vissza a perifériáról és menekül állampapírba, az arany nem menedék most, nincs rá Fed Put.
Placi82 csütörtök, 00:32
Előzmény: #40900  ASR
Ja és még valami a már 4 éve lebegeg a levegőben az egész USA gazdaság és részvény piaca. Párszor már leirtam hogy kikapcsoktak a gravitációt. Legalább 10 szer írtam le csak senki se kérdezett vissza.. Megszünteték  ezek az Entitasok a gravitációt azaz az  alap kozgazdasági törvényeket. Totálisan.. Teljesen új utakon járunk. 
Szóval a gyalogkakukk effektusban az van hogy már  4 éve nem zuhan le az kibaszott neoliberális nagytőkes gyalogkakukk a szakadékba  Lebeg, sőt mit lebeg?? Hisz még emelkedik is mint valami lufi. 
Burry tudna mesélni erről és még jó pár nagy koponya🤣🤣🤣. Akik shortoltak a részvény piacot NDX, vagy AI, stb.... 
Én erre jutottam  magam észétől, tudom nem mainstream narrativa, mint ahogy az sem hogy QT rol pofáztak állandóan a mainstreamben közben meg hátulról, stikában tolták a brutális  likviditast a rendszerbe a FED, teljes csöndben. 
Placi82 csütörtök, 00:12
Előzmény: #40900  ASR
Igen én is erre appelaltam . Keresetcsokkenes, ergo FED kamatcsokkentes. Ergo arany fel. De nem. Merrt azt dobálják először hogy a dollarlikviditast pótolják.. Így van kitalalava a rendszer. Nem a kisbufi dobálja. papiraranyat hanem a Vanguard. 
Placi82 csütörtök, 00:00
Előzmény: #40902  keeper
Látszik az 3600 éves történelmiukon(San dinasztia) , hogy a Kínaiak befelé forduló, soha Expanziv hódító politikát nem folytatták. Csak saját zárt hataraikon belül. Ilyenek és kész. Alkalmatlanok a vilaguralomra történelmileg. Pedig vannak olyan szervezettek mint a zsidók. 
USA jó lenne vilaguramra  ha meg a 60 as évekbeli erkölcsök lennének. De sajnos ez a neoliberális jideobolsevista WOKE, cion nagytőke jutott hatalomra 60.eve meg egy jobb elit  klubba se engedtek be őket, bármennyi pénzük volt, a régi  USA angolszasz urak. Sajnos mára övék a golf klub, sőt kompletten az egész USA mint ország  a politikusokkal, és átlag emberekkel  a zsebukben. 
Régen 60 éve még USA ban De 40 éve is mint Al Bandy idején egy egyszeri átlag  fickó eltartott 1 háztartásbeli feleségét és 3 gyereket, és volt feherkeriteses háza meg 2 autójuk. Most mindenki tökig eladosodva, felső kozeposztaly se bírná ki 3 hónap munkanélküliséget 3 műszakban dolgoznak. Meg mindenki antidetesszandokon el. Ők tényleg dolgoznak, munkamoral az elég komoly ott. És a feleség is már  dolgozik. És hitelkártya hitelkártyara  halmoznak. 
Adóssagra  épülő gazdaság. 
Sőt a gyerek is 100.000 dolláros diakhitel  adóssaggal  kezdi az életet. 
Szóval elbaszodott ott is minden. Pedig hatalmas technológiai ugrás volt 60 év alatt...... Ezer került hatalomra Trump. De ő is csak játssza a Bosst, valójában csak egy samesz..... Ez van. 
2)Szeleromu  Eroei mutató  nem annyira szar éppen, van jobb is, igaz, mint  például az atomeromuvek!!! de az epoxitgyantas és uvegszalas lapátok beszecskazzal és elégetik.🤣🤣 Nesze neked környezetvédelmi.🤣 Azbesztet nem tartalmaz, de uvegszalak letudozese se kutya, ezért van rajtuk vegyvedellmi ruha ha vágják szét fagy szerelik le , nem az azbeszt miatt. 
Placi82 2026. 06. 24. 23:35
Előzmény: #40898  Nandi
Jó reggelt vazze. Hát nem ez a modern gazdasagtufomany alaptezise.? 10Y kamat esik, akkor arany fel megy.... 
. De most arany is esik mint a kő . 
Ezért ugatom hogy úgy meg van erőszakolva a "piac" hogy arra nincsennek szavak. 
randomly 2026. 06. 24. 22:57
Előzmény: #40902  keeper
TSMC-nek nem igen van technológiája, az ASML-nek van ha jól tudom ... arra vár mindenki hogy az ASML mikor tud szállítani.   ----- A szélerőművekről szoktál valahol értekezni ... szívesen olvasnám. Persze lehet itt is, a topicgazda jól elhagyott minket. :-)
Beze
Beze 2026. 06. 24. 22:21
Előzmény: #40897  Nandi
3500 mitől jobb mint 3900? Miért erős vétel? Ha kipukkadt a lufi akkor a 3000 is drága nem?
keeper 2026. 06. 24. 22:19
Előzmény: #40896  Placi82
Nyugalom. Szerintem nem kell őket fikázni, elegen haltak már meg a Nyugat elleni érzelmes és ész nélküli küzdelemben lásd boxerlázadás és hasonlók, szóval elég áldozatot hoztak, szvsz Xi már olyan mint a Vörös Báró volt, csak abba a csatába megy bele, amit biztosan tud, hogy meg is fog nyerni. És nyerni fog. Nem tudom olvastad-e mit villantott a huawei chiptech szinten, már nem a csíkszéleséggel mennek le (lassan jobb techjük lesz mint a TSMC-nek...), dróntechnológiában 96 drónt kilövő-állás és hasonlók...
.
Van itthonról is egy hír, karmold le magad Laci, mint műszaki dolgokban jártas ember, gondolom érteni fogod, hogy miért...
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260624/kapitany-beindul-a-szelenergia-program-2030-ra-tizszeres-kapacitas-a-cel-845486
Legalább már tudjuk, miért kellett folyton szaboltálni Paksot, jöhetnek az azbesztes turbinalapátok, a német szervíz támogatás milliókért és a betontalapzatok, amit majd a nyugatiak által felvásárolt szeles dunántúli termőrerületre és erdőkbe tele3asznak. Egy bukott technológia és megint idenyomják (egy olyan területre, ahol a hatásfoka irtó rossz lesz), ahogy a bolognai rendszert is és hasonlókat... ennyi erővel importálhatnánk is az áramot még az is olcsóbb lenne...350-500 szélerőmű....
Bpali2 2026. 06. 24. 22:12
Én amit találtam —>> FED kamatemelés , illetve a dxy áttörte a 101,5-öt —> irány 103-104 … .. meglátjuk

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek