Miért ne lennének optimisták . A tőzsde a növekedésről szól. Úgy amúgy sem lehet hosszabb távon megmaradni a parketten ha valaki pesszimista . Persze vannak dolgok amelyek hatására árfolyam korrekció történik . Megjegyzem érdemesebb a fejedben inkább a korrekció kifejezést meghonosítani ; mint a így nem látom , úgy nem látom , nem tudom elképzelni , esni fog stb kifejezéseket . Térjünk vissza az aranyra . Miért kellene görcsölni? Túl vagyunk a hypeon. A piac pontosan emlékszik -> mire képes az eszköz .. Az egyes eszközök értékeltsége ciklikusan változik . Most épp a részvények keresettebbek , a kötvények ; még a nemesfémek kevésbé “ érdekesek “ . De ez egy tudatos befektetőt kevésbé zavar . Inkább azt találgatja a piac , az arany a ciklusának melyik részén tart . Itt igazából a jegybankok viszik a prímet . Akiknek 70 százaléka tervezi 2027-ben is , hogy aranyat vásárol . Ha megnézed az arany likviditását napi volatilitását akkor pontosan láthatod hogy 2 hét alatt simán ATH-rá futhat az árfolyam .. Ez a laza 10 százalékos esés arra jó hogy a bizonytalanokat amatőröket vakítsa . A vonalakat ne becsült le vannak alapok amelyek adott szinteknél automatikusan veszik.. Egy profi pont a TA-t használva szinte biztos , hogy “ beleshortol” . Nem kell itt semmitől félni . Itt a lényeg hogy tudd kezelni a felvett pozíciódat . Ha bizonytalan vagy akkor simán megteheted Te is , hogy a long pakk mellé felveszem egy rövidtávú shortpozíciót . Főleg piacmozgató események előtt . Pl FED döntés. Tartod s stratégiai parkot de Warsh személye garancia a korrekcióra ..Mi van akkor ha valaki bukóban ül ? Ha normálisan súlyozta a portfóliójának belül az aranyat akkor lényegtelen . Ha valakinek van 100 M Ftja, abból 5 M aranyba ; de tudja hogy évekig nincs szüksége a pénzre akkor nyugodtan ül . Mivel feltételezhető hogy az egyéb eszközei kiegyenlítik a veszteségét. A 4K lélektani határ , ami azért elég erős támasz tud lenni . S akkor még ismételhetem magam hogy egy profinak van atratégiája minden esetre illetve nem fél zárni egy veszteséges pozíciót majd nyitni egy másikat stb . Félni itt nem szabad .Ezért mondom barátkozzon a korrigál fogalmával . Nem beverik . Hanem átsúlyoznak pl..
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)