Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bpali2 kedd, 21:49
Előzmény: #40808  Nandi
Miért ne lennének optimisták . A tőzsde a növekedésről szól. Úgy amúgy sem lehet hosszabb távon megmaradni a parketten ha valaki pesszimista . Persze vannak dolgok amelyek hatására árfolyam korrekció történik . Megjegyzem érdemesebb a fejedben inkább a korrekció kifejezést meghonosítani ; mint a így nem látom , úgy nem látom , nem tudom elképzelni , esni fog stb kifejezéseket . Térjünk vissza az aranyra . Miért kellene görcsölni? Túl vagyunk a hypeon. A piac pontosan emlékszik -> mire képes az eszköz ..   Az egyes eszközök értékeltsége ciklikusan változik . Most épp a részvények keresettebbek , a kötvények ; még a nemesfémek kevésbé “ érdekesek “ . De ez egy tudatos befektetőt kevésbé zavar . Inkább azt találgatja a piac , az arany a ciklusának melyik részén tart . Itt igazából a jegybankok viszik a prímet . Akiknek 70 százaléka tervezi  2027-ben is , hogy aranyat vásárol .  Ha megnézed az arany likviditását napi volatilitását  akkor pontosan láthatod hogy 2 hét alatt simán ATH-rá futhat az árfolyam .. Ez a laza 10 százalékos esés arra jó hogy a bizonytalanokat amatőröket vakítsa . A vonalakat ne becsült le vannak alapok amelyek adott szinteknél automatikusan veszik.. Egy profi pont a TA-t használva szinte biztos , hogy “ beleshortol” . Nem kell itt semmitől félni . Itt a lényeg hogy tudd kezelni a felvett pozíciódat . Ha bizonytalan vagy  akkor simán megteheted Te is , hogy a long pakk mellé felveszem egy rövidtávú shortpozíciót . Főleg piacmozgató események előtt . Pl FED döntés. Tartod s stratégiai parkot de Warsh személye garancia a korrekcióra ..Mi van akkor ha valaki bukóban ül ? Ha normálisan súlyozta a portfóliójának belül az aranyat akkor lényegtelen . Ha valakinek van 100 M Ftja, abból 5 M aranyba ; de tudja hogy évekig nincs szüksége a pénzre akkor nyugodtan ül . Mivel feltételezhető hogy az egyéb eszközei kiegyenlítik a veszteségét. A 4K lélektani határ , ami azért elég erős támasz tud lenni . S akkor még ismételhetem magam hogy egy profinak van atratégiája minden esetre illetve nem fél zárni egy veszteséges pozíciót majd nyitni egy másikat stb . Félni itt nem szabad .Ezért mondom barátkozzon a korrigál fogalmával . Nem beverik . Hanem átsúlyoznak pl..
Placi82 kedd, 21:45
Előzmény: #40813  Placi82
Jó sokat kell emelkedni hogy 3 nap alatt elerje  4550 et🤣. Ejej. Nandi, . De meglátjuk péntek 22. 00kor :)
Az olajat nem értem. Ha nem bíznak a békében, Nethanjau  elszabadult hqjoagyu és kezelhetetlen. Akkor mire ez az olaj esés?? Vagy parancsot teljesít Londonból Bibi? Nem tudom.
 De az biztos hogy faág a bekokotes kullői között. USA és Irán esetén 
 Igazan eltorhetne már. 
Bpali2 kedd, 21:22
Előzmény: #40812  Nandi
Nesze semmi fogd meg jól esete . Semmi új nincs benne .. Erre azt tudom Neked mondani , hogy érdekes módon 4 banknál is 5-6 K közötti célárak vannak ..  Nagy jelentőséget nem kell a dolognak tulajdonítani . Bárki tévedhet a tőzsdén . Itt ami a lényeges —> érdekes módon a bankok valahogy a bullos scenariokat emelik ki . Pontosan tudják hogy az átlagember csak az 5200-át jegyzi meg . Ezáltal finoman terelik a tömeget egy irányba . Megkockáztatom longra “ fogadnak” hosszabb távon , poziban vannak .. 
Bpali2 kedd, 21:09
Előzmény: #40816  Bpali2
Yen árfolyamának
Bpali2 kedd, 21:08
Negyedéves . Portfólió átrendezés zajlik június 30.-ii’g. A nagy nyugdíj ill állami alapoknak vissza kell állítania a kötvények és részvények előre rögzített arányát. A japán jegybank ismét beavatkozott a tényleg árfolyamának védelmében.Tőkeáttétel keépítés az MI és a félvezetők piacán . -csupa rövidtávú hatás ami folyamatosan nyomást gyakorol a nemesfémekre . Ebből is kiindulva  hónap végén kiderülhet az irántunk még úgyis hogy szeptemberben esélyes egy kamatemelés . Gari nincs rá szerencsére 😂
Beze
Beze kedd, 18:27
Előzmény: #40811  Nandi
Sztem a 4000 meg a 60$ nagyon erős támaszok, még nem írtam le az innen való fordulást. 
Ezüst múltkori alj 61.50, mai 61.51 (eddig). 
Jönnie kéne egy felkorrekciónak, aranynál továbbra is hiányolom hogy nem tesztelte meg a 200 napost. Abban igazad van hogy ha leszúrnak, sok stop lehet a 2 nagy kerek támasznál amit említettem. 
Bpali2 kedd, 16:49
Nandi annyira laza , mint a Riga lánc . Azért fog nagyot koppanni . Azt hiszi a tőzsde ilyen egyszerű .. Este lesz időm át gondolom a sok okosságátvés megpróbálok reflektálni rá..👀😉
Placi82 kedd, 16:43
Előzmény: #40805  Bpali2
Mert 4550 et pár napja 6-7munkanapra  mondtam és már csak 3 munkanap van hátra :) 
Nandi kedd, 15:56
Morgan Stanley:A jegybankok ugyan vesznek aranyat, de az ETF-ekből az elmúlt hónapokban hiányzott az a méretű kereslet, amely az aranyat újra az év eleji 5 000–5 200 dolláros zóna felé tudná tolni. Ha a GLD és a többi arany ETF nettó beáramlásai újra felgyorsulnak, az jelentős bullish jel lenne az arany számára.
Mi kellene az 5 200 dollárhoz? A Morgan Stanley szerint:
  • A Fednek lazább irányba kellene fordulnia.
  • A reálhozamoknak csökkenniük kellene.
  • A dollárnak gyengülnie kellene.
  • Az ETF-ekbe ismét jelentős nettó beáramlásnak kellene indulnia.
  • Mi tartja mégis életben a hosszú távú bikapiacot? A bank továbbra is pozitív az arannyal kapcsolatban, mert:
    • a jegybanki vásárlások strukturálisan erősek,
    • sok ország tovább diverzifikálja tartalékait dollárról aranyra,
    • a geopolitikai és fiskális kockázatok továbbra sem tűntek el. 
    Na, az MS is úgy gondolkodik, ahogy én :-) Akkor figyeljük együtt a GLD flow-t. :-)
    Nandi kedd, 15:39
    Előzmény: #40810  Bpali2
    Szerintem a nagy menekülés 4K alatt indulna, lehet ott a stopok is aktivizálódnának és akkor az első körös kirázás 3900ig meg is lehetne.
    Bpali2 kedd, 15:20
    Le kellene mászni 4020 rá kb
    Bpali2 kedd, 15:19
    Előzmény: #40807  Beze
    Egyetértek
    Nandi kedd, 15:17
    Előzmény: #40803  Bpali2
    Nem erről van szó. Csak nem értem, hogy az optimisták mire fel optimisták, jelenleg is, mikor semmi nem változott a körülményekben, amik leküldték legyünk megengedőek 4550 körülről 4100 környékére laza 10%-kal. Próbálom megérteni mi az amit nem értek vagy nem veszek figyelembe. De csak technikai vonalhivatkozások vannak, amikre meg Balásy Zsolt is azt mondta, hogy ott vannak, aztán már nincsenek ott.
    Nehezen tudom elképzelni, hogy aki hosszú pakkon ül meg év végére napsütést vár, az kisebb emelkedésekbe bátran beleshortol. Aki meg feljebb bátran beszállt mind bukóban ül.
    A taco is csak 200 usd-t nyomott fel rajta, amit aztán vissza is adott. Jelenleg semmi erőt nem mutat és megy az ima, hogy a 4100 környéke megtartja e és lesz duplaalj. Ha meg a rv piac is esik és likvidálások lennének.... 
    Ha a körülményekben nem lesz pozitív változás, a tippem, hogy nem tartja meg. Vagy valamit nagyon nem veszek figyelembe.
    Beze
    Beze kedd, 14:01
    Előzmény: #40802  Nandi
    Lefele mondanám amúgy én is . Kellene egy nagy leszúrás kirázni mindenkit, és utána fel
    Beze
    Beze kedd, 13:59
    Előzmény: #40802  Nandi
    Még él a remény (dupla alj mindkettőnél)
    Bpali2 kedd, 13:35
    Előzmény: #40804  Placi82
    Mért pont 3 nap ?
    Placi82 kedd, 13:24
    Előzmény: #40794  Placi82
    3 nap van hátra. Fordulnia kellene nagyon erősen és látványosan felfelé. Ha nem akkor én követtem meg Nándit 
    Bpali2 kedd, 10:16
    Figyelj , lényeg hogy lehet keresni. De úgy nehéz hogy valaki hetek óta sír meg várakozik hogy egyszer talán vesz.😂
    Nandi kedd, 08:45
    Előzmény: #40801  Beze
    Megnézzük a 4K megtartja e. Továbbra is tartom a nemesfémekben csúnya a kép.
    Beze
    Beze kedd, 06:39
    Előzmény: #40800  Nandi
    Na most nincs kecmec, jól beverték őket 

Topik gazda

Lolmachine
    Lolmachine
    3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek