Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
igen eltűnik, valaki nagyban nyomja CBK-t ... 3x10.000db most is ..1.502.965 frankfurt 210.654 db short magyar erste az nem kis arány, valaki nagyon érzi. :-)
Nem tudom megfejteni mi van vele, de szét vet az ideg miatta. Csak egyszer szabaduljak meg tőle. A DBK és Raiffeisen között vaciláltam. Hát mondanom sem kell a Raiffeisen milyen jól megy és stabil, mig a DBK... a bankok szégyene. Igaz most sok minden esik, de akkor is
Azt nem tudom a vietnámi barátaid épp mit látnak az arany grafikonon, de egy elég jó trackrecord-dal rendelkező grafikonguru 3800-at lát. Az akkor az ezüstöt is beviszi bőven 70 alá.
Itt a lényeg azon van , hogy mivel kiszámíthatatlan a közeljövő nem árt fedezetként pozíciókat felvenni valós értéket képviselő eszközökben is . Egy egézséges portfólió súlyozásnál ez nem téma hogy egy gyűjtő sávon belül fel le mozog az árfolyam . Lényegtelen annak aki tisztában van a valósággal és nem napokban hetekben gondolkodik. Persze nem kell tartani semmit .. Csak aztán ha megindul egy nap 150 USD-t majd másnap még 50-ér akkor lesz kapkodás . Ami egyébként még csak egy normál napi mozgás . Lehet shortolni miért ne lehetne ? . De valahol szerintem nem pár napos időtávon felesleges kockázatot jelenthet . Ott van “ fedezetnek” az olaj , sp500 index , klf részvények stb . Ki így ki úgy ..
Igy igaz... Btw az aranyban minden lefele mutat, jóval 4400 alá is akár. Ami már nem egy kis subhullám. Ha nem bír emelkedni innen, akkor pláne short. Tartani egy potenciális nagy buktába haladó eszközt mert valamikor elvileg jónak kell lennie, nemtom jó e. Ha jól olvastam Iránban egyre inkább a radikálisok kezébe csúszik a hatalom, nem lesz itt megállapodás, bármennyire is szeretné Trump.
Egyébként kitűnő kérdés ki finanszírozza mindezt .. Az USA háztartások soha ilyen arányban nem rendelkeztek rv kitwttséggel. Logikus a fizetést megeszi az infláció . Valamibe menekülni kell . Az aranyat jobbára néhány jegybank adja , pl indiai japán török amely kétségbeesetten védi a saját pénzét a Dollárral szemben . Visszatérve finanszírozók : a bankok nem emelik a mármint amég úgy érzik van lehetőség az rv piacban —> de ez 1 hírtől akár változhat . Illetve az Amerikai felső osztály ami nagyjából a teljes USA fogyasztást adja ..,Illetve az összes Techóriás . A magánpénz kockázatát is érdemes fejbe tartani . Szóval értők szólna a topik gondolatébresztőnek . Lehet mindenben szerintünk nincs igaza a másiknak de beírhatod olyat amire nem is gondoltunk .
Na most olvastam vissza bocs .. Először is . Ha tőkeáttétellel is kereskeded le a CBK-t —> a rv árfolyamát nézd ! Mert ha beparázol hogy esett 10-20 Ft-ot könnyen bajba kerülsz. Arany —> elmondtam már középtávon vagyok benne . Rövidre az szálljon be aki képes és van ideje minden subhullámot lekereskedni hideg vérrel . De akkor napi 1-2 Trade azt tedd el a pénzt . Visszakanyarodva — az olajat is szépen lent tartják mikor a spot árak 120-150 közt vannak . Ja és nem tudjuk mikor következik be valami ami beomlassza az rv piacokat . Ezért kell széles portfólió . Soha ne költekező ki egy Ft/ra . Akkor akár csináld úgy ahogy én . A rv-rom 30-50 százaléka stabil papír . Nemigazán tud esni . Ha már plusz tőke kellene Szerintem novemberig még emelkedik az USA AI szektor biztos .,, .
Igen. De mennyi pénz ment az USA-ba. SP500, NDX all time high .... csak nekem nincs már szabad tőkém? USA nyomtatja az embereknek a pénzt vagy miből vásárolnak? Aranyból és ezüstből? Adjuk el a maradék ezüstöt és aranyat és vegyünk CBK-t? SP500-at és Nasdaq-t? Őszinte leszek nem merek. 10-15% cash van de nem merek vásárolni, és ez baj. CBK real 37.01-37.03, nem lehet be volt már árazva a 33%+ ? remélem.
Hát ezt mondom mióta... Igazából rövid távon kb. nagyon kevés dolog szól az arany mellett, talán a jegybankok vásárlásai, de ott se mindegyik. Aztán egyszer csak megreccsen és pikk-pakk 4300-4200-4100. Mondjuk 4K-na azért már lehetne belevenni. Hosszú távon aztán lehet 5K, pláne ha látványosan berregnek a printerek.
Malajzia szintén 10%-os importvámot vetett ki az aranyra , mint India ./ nem jó hír/. Azért ha belegondolunk most több dolog szól az arany ellen mint ami mellette és így is 4500 környékén mozog .. …
Folyamatosan pattog vissza a 37-ről. Folyamatosan szállítja a jó eredményeket . Srv van . Osztalék volt . Az UniCredit el lett utasítva. A piac előbb utóbb fel tudná dolgozni ha egyesülnének 😂. Itt akkor lenne zakó , ha az UniCredit elkezdené kiszórni . De minek tenné ? Jó befektetés ez így is .. Szóval a másik oldalon ott van , hogy mi van ha egyszer nem pattan le ?.. USA -Irán megegyezhetnek … Ha jók lesznek az USA cégek jelentései …. Tőzsdére jön a SpaceX , Anthropic … szóval persze lehet szembeúszni az árral .. Én most ebbe az űrtémába , meg nyersanyagokba teszek még pénzt …. Aztán persze bármelyik nap beomolhat a rendszer .. Másik topikba szétminuszoltak , mert beírtam papíron most minden nagy USA cégnek hoz az AI, kivéve azokat akik a gyakorlatba ültették😂 . De végül is kirúgtak sok embert s máris nyertek pár negyedévet … hm… .
És ugye nem akkor vettem mikor itt kérdeztem hanem 36,9-nél ... nahh mindegy Én nem tudom elképzelni hogy lesz ez jó a Két cégnek. Na pont összeomlót a googlefinnance ... ha jól rémlik erre vettem fel a legnagyobb hitelt ...
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)