Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bpali2 csütörtök, 11:02
Tehát az az érdekes szitu állhat elő , hogy mikor a legjobban “ kellene “ esnie … Na akkor fog emelkedni.. Az ezüst neccesebbnek néz ki . Benne lehet egy 57 körüli szint . Személy szerint nem hiszek benne . De az semmit nem jelent 😂. 
Bpali2 csütörtök, 10:54
Kabaré nem kabaré mindenképp érdekes . Az olaj ha így halad évvégén 80 alatt lesz?😂😂. A piac kamatemelést áraz ..hm.. ez se biztos . Közben lassan berobbant az IPO őrület Amerikában.. Továbbá folyamatosan áramlik ki a tőke a papíraranyból , mi közben a fizikai kereslet még így is hogy sok jegybank szórja folyamatosan növekszik…. Állítólag a JPM meg elkezdte tolni a lét papír etf be .. hehe . másik oldalon az áll hogy az arany árfolyama  olyan technikai szintekhez közelít ahol bizonyos alapoknak —> venni kell . Szóval igen érdekes lehet . Rövid távon arany le / bár a kötelezőt letudta / középtávon fel . Év vége 5K felett . Várható .. elvileg.. most . Szóval ne lepődjön meg senki ..😂😂semmin
Placi82 csütörtök, 07:44
https://www.portfolio.hu/global/20260528/nincs-beke-amerika-sulyos-csapast-mert-a-rezsimre-a-valasz-nem-maradt-el-839522
Azok a k...va Epst.in akták.. Khmm. 
Na majd szembejon a valóság. . 
Olajosok se bírnak emelkedni nagyon  amúgy. Kabaré. 
Placi82 szerda, 23:27
Előzmény: #40236  TElek
Számolok, figyelek nézem. Nem érnek rá.  Tipikus jiddish féle, utolsó utani " hazárd játékot folytatnak".
A rendszer eddig azért nem omlott össze teljesen, mert:stratégiai tartalékokat engedtek ki már nagyon nagyon kritikusan sokat..... ,Oroszország pedig a  lebegő készleteit piacra dobta, a sors fura fintora hogy ruszkik mentik a helyzetet. 
Kereslet is visszaesett a magas ár miatt
,Szaúd kerülő vezetékeket használták, és. Még Irán nem bombazta széjjel. Pedig tehetne. 
Kína is visszafogta az importot, és teli van 3 éve spajzolz orosz olajjal. 
Szóval bonyolultabb ez mint elsőre látszik. 😉 
TElek szerda, 23:05
Előzmény: #40233  Placi82

Hosszútávon bizonyosan , de nem fogják elkapkodni amíg ráérnek ...
Főleg ha fémek árát is kordában akarják tartani ...
Placi82 szerda, 22:42
Előzmény: #40233  Placi82
5-6nap és megegyezés lesz.
Trump számára megalazo. De a "birodalom" nagyon nyomja most már. 
Majd leszamolnak máshogy, majd valamikor  Iránnal. De most ezt el kell engedni.ezt kívánja a" birodalom. "
Placi82 szerda, 22:39
Előzmény: #40232  keeper
😉😉😉😀 
Placi82 szerda, 22:37
Előzmény: #40227  TElek
USA nagytőke ék érdeke az alacsony olar ár. Mert a magas olaj ár a globális  pénzügyi rendszeruket veszélyezteti hosszútávon.!! 
keeper szerda, 22:04
Előzmény: #40217  Placi82

"Én a valóságot! az ok-okozhatott, a mozgatorugokat keresem"
Egy igazi merovingi veszett el benned. :D Csak ne igyál sok bort. :D
 https://youtu.be/K-wCknRQZH4
keeper szerda, 21:56
Előzmény: #40226  Placi82
Az lehet, de az azért nem zavart senkit, mert nem aranyat kell tankolni az autókba...
randomly szerda, 21:40
Előzmény: #40229  randomly
randomly szerda, 21:40
 Úgy látszik egyre kisebb volume-nben kereskednek az ezüsttel ... https://ibb.co/CKfN8mLscsak hogy ne kelljen adóznom azért nem zártam eddig. Most meg azért mert mindennek úgy fel szaladt az ára hogy csak lesek.
randomly szerda, 21:14
Előzmény: #40225  Nandi
Ha megindul a forgalom, akkor az olajpiacról sokan kifognak pontozódni, és nehogy az aranyból fizessék be amit az olajon elveszítenek ... vagy azt adja el a brókerük fedezetként. (Ma a HenryHub natural gas -1,5% és + 4,5% is volt. Itt is elégett egy pár USD. )
TElek szerda, 21:13
Előzmény: #40226  Placi82

Egyik félnek se érdeke az alacsony olajár ...
Szóval nyugisan eltárgyalgatnak. Időmként flikk-flakk , hogy mozgás is legyen ...
Placi82 szerda, 20:21
Előzmény: #40225  Nandi
Én csodálkozom hogy nincs. Megállapodás már régen.. Lassan üresek a strat.tarozók...
Papíron 100 az olaj, de majd 130 ért veszik a fizikait🤣. Simán. Aranynal is sokáig volt ilyen és senkit se zavart anno. 
Nandi szerda, 16:15
Előzmény: #40224  Bpali2
Ha tényleg lesz valamilyen iráni megállapodás rövidesen, a hajóforgalom meg megindul, az adhat egy lendületet arany/ezüst fronton. Márpedig most mindkét félnek lenne érdeke, ebben bízik a piac is.
Bpali2 szerda, 15:39
Olajspekákat  kihagytam 😂Hiába nehéz munka közben ..
Bpali2 szerda, 15:13
4340 lenne a kérdésedre a válasz..
Bpali2 szerda, 15:11
Előzmény: #40221  Nandi
Azért mert ezt az iráni helyzetet a piac átmeneti állapotnak tekinti. Most az emelkedő olajárak meg kötvényhozamok miatt , illetve az eddig rajta meglévő hasznom realizálálása miatt adják az aranyat. A Shanghai  tőzsde ár érdekes módon 7-9 USD felárral forog ami már jobban mutatja a valós piaci képet. A tech szektor  rallyja sem kedvez még most .. De ez a sztori hetek napok órák alatt tud fordulni. A jegybankok visszatérhetnek az eredeti célokhoz aranytartalék növelése, a tech szektornál is előbb utóbb rájönnek hogy kurva jó a buli de nyersanyag is kellene.A mesterségesen lent tartottárakból / shortokból/ is egyszer ki kellene szállni . De írhatom úgyis hogy egyszer szembejön a valóság . Senkit nem vigasztal a kamat ha az indláció felzabálja —-jó lesz újra a valódi érték.
Nandi szerda, 14:58
Előzmény: #40220  Bpali2
Nem vagyok szakértő, csak próbálom kitalálni mi lehet az oka, hogy az arany 1 hónap alatt szépen esett még 300 usd-t az amúgy is levert szintjéről. Amikor elvileg mennie kellene. Gyakorlatilag meg egyelőre nem értem. Amúgy a nagy házak célárai is durván széttartanak, szóval ők sem értik. :-)
Azt meg egyelőre nem tudom feldolgozni, hogy előbb leküldik 4400-400 környékére, de majd utána lesz 5k+ megint.
Ugyanez igaz az ezüstre, is bár ott a sáv alja 71 körül, ott még meg tudom magyarázni magamnak.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek