Eutelsat: -9 éve csorog lefelé, az 50 havi mozgóátlag veri vissza. -támaszok: 8.9, 9.3 a tavalyi alj, viszont ott óriásit pattant, a havin 1.4-1.7 közt van fair value gap, a hetin 1.1-1.5 közt és 1.8nál egy kisebb -nagyon volatilis, szóval nehéz eset, az óriási felpattanások miatt sok a fals technikai jelzés -Naposon ez a 2.1 szint is erős forgalmat mutatott, ez is megtámaszthatja 1.8 körül néznék rá hogy mit csinál legkorábban.
Csak hétvégén tudom megnezni. Hónapos az még biztos nem jó, de múltkor mikor néztem a napos már biztató volt, és a hetesen is konszolidáció. Ha jól emlékszem mintha egy háromszög lett volna, de erre most ne vegyél mérget. Listámon rajta van.
Már egyszer szerepel az alakzat a rajzodon, és utána leszakadt. BMW bullish érvek: -2022 márciusi és 2025 áprilisi alj egymással összeköthető, és a mostani pontra mutat, lehet támasz -Jövő kedden ha 62.78 felett zár, akkor a 100 havi mozgó megfogta -hetesen túlvett az RSI szerint és pattanni szokott -a heti gyertya egyelőre fordulós BMW bearish érvek: -a havi charton fej-váll is van, de nem túl szabályos és akkorát nem eshet, mint annak a célára -2022ben és 2025ben is dupla alj szerűséggel fordult meg, és ez egyelőre szimpla Azt hiszem megvárnám, hogy ez az alj megtartsa, és utána venném meg a mostani szint köré esést, 55-63 közt. Rövid trade-re meg lehet próbálni ma is, a cél a réstöltés 66.8€
Volkswagen eladja a vizijármű-motor divíziót (ennyit a potenciális katonai megrendelésekről). Porschéban a Barclays céláremelés jelölte a csúcsot, azóta 11% mínuszban van, pedig csak egy hete volt. Tudom, volt osztaléknap is.
A részvényvisszavásárlással az a gond , hogy mivel hitelből van így növeli az LTV-t. Ingatlanokat kell eladni, így csökkenteni az LTV-t és akkor már működik a történet. Ekkor mindenki jól jár. A cég azért mert csökken az LTV. A részvényesek azért mert csökken a részvényszám. A Wandelanleihe vásárló intézményi befektetők pedig abban érdekeltek, hogy a részvényár minél magasabbra kerüljön az átváltási ár fölé ami mindenkinek jó. Persze még reggel van így lehet, hogy valamit benéztem.
Ha így csinálná, jó lenne. Kb 1 hónapja írtam a cégnek, hogy érdemes lenne valahogyan saját részvényt venni, mert ha igaznak tartják az 1 részvényre jutó vagyont, akkor féláron van minden. Megjegyzem, korrektek voltsk, egyből visszaírtak, volt egy kis eszmecsere.
Mondtam, hogy pénzügyes a CEO. Himihumi marketinges meg sales helyett. A lehető legjobb . Ha rendbe rakja, atom alapok lesznek . Csak a politikusok kavarhatnak be
Egy kis elmélkedés a kibocsátott Vonovia Wandelanleihe kapcsán: Ha ezt a 850m-t adósságtörlesztésre fordítja akkor megspórol a cég évi 4,4% kamatot ( cserébe fizet évi 1,8%-ot vagy az átváltáskori ár esetén részvényeket). Ha ezért az összegért most visszavásárol a nyomott áron részvényeket az kb 40m részvény. Akkor ezek után a részvények után nem kell osztalékot fizetni ami jelenleg 6% felett van és ha eléri az átváltási árat akkor ebből visszaad kb 30m részvényt. Tehát a végére kevesebb kinntlévő részvény lenne és kevesebb osztalékot fizetne ki. Mindezt gyakorlatilag hitelből. Az tény, hogy a májusi közgyűlésen a vezetőség 2031. május végéig érvényes felhatalmazást kapott részvényvisszavásárlásra a tőke 10% erejéig.
RHM AI: Most kiderült: nem lesz F126, nem lesz 12 Mrd EUR. Ehelyett a rivális TKMS kapja a 8x1.6 Mrd EUR = ∼12.8 Mrd EUR MEKO üzletet. Sajna én ezt beárazni nem tudom ... h mekkora tétel is ez az RHM nek. De a mai csúnya zárás azt is jelezheti h a paiac tán kicsi bizalomvesztében lehet... nem bizti h csak a remélt üzlet előre beárazódása árazódott vissza.
Szerintem oda megyünk vissza. Én most már nem az osztalék gappel számolok. Szerintem a 200 napossal pattan vissza. 20 napist érdemes figyelni, meg a hónapost. Megy a harc most már
Eurós részvények vitasarok