Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi szerda, 08:48
Előzmény: #5558  oldrider
Délután Konferenzcall lesz. Az elemzők kérdezni fognak a várható kamatemelkedés hatásairól is. A vezetőség válaszai és azokat menbyire hiszik el az elemzők, fontos lesz.
Mindenesetre a tavalyi évet jól lehozta a cég, egyes részein még jobban mint várták. Nekem most ez a lényeg. 
Noobleman szerda, 08:45
Előzmény: #5540  Zoltanovitsch

Én is most kezdtem, március elején. Mondjuk amikor az OTP 8000 körül mozgott, kifejezetten viszketett a tenyerem, hogy bele kéne vágni, de inkább a biztos kötvénypiac felé mentem. Így utólag nézve említésre méltó az alternatív költsége az állampapírnak...
A részvényeknél én is inkább a long osztalékfizető papírokban gondolkodom (azzal szerintem nehezebb mellé lőni), olyan szektorokban, amiben a költségeket könnyebben át lehet hárítani a fogyasztókra, illetve P/E, FCF, működési eredmény, dividend yield, payout ratio, book value per share mutatókat (teljesség igénye nélkül) szoktam nézni egyedien, múltba tekintve, illetve szektor versenytárshoz viszonyítva. Szerintem kezdésnek ez megteszi, aztán majd szépen kupálódok, jelenleg játékpénzzel. Illetve igyekszem figyelni, mi a politikai fő csapásirány.
A pszichológiáját a részvényezésnek szokni kell, ha mínuszban vagy, azért nem adod el (addig nem realizált a veszteség, amíg tartod), ha pluszban vagy, akkor meg azért. Ezen még dolgozni kell. Mivel nem konyhapénz áll benne, és bőven adok hibázási lehetőséget magamnak, jelenleg még könnyű. Mondjuk a Rheinmetallból kimaradást kicsit sajnálom, de lesz még ilyen lehetőség más céggel.
Az EU elmenést én még nem gondolom lezártnak, a német és EUs program nem indult el, szerintem lesz még bőven felfelé út. Az USA sem állt még meg az esésben, kicsit dolgozzanak azok a vámok, lesz még lejjebb, aztán mikor Trump esetleg belátja, hogy lehetne egyes import szegmensekben korrigálni, ott nyílni fog a lehetőség. Ha pedig az EU és mondjuk Kanada-Mexikó (vagy Kína) összebarátkozik a kereskedelemben, akkor ott is nyílhatnak új piacok, amik most még nincsenek beárazva. Az USD is megy szépen lefelé, akciós az USA piac, árfolyam korrekcióra is számíthatunk lassan szerintem. Meglátjuk.
Offtopic - Ötlet: TORM (USA - hajózási vállalat, gázolaj, kerozin, nafta, kőolaj termékek szállítása), aktuális ár 19,4; BookValue/Share 21,3; 50 napos átlag: 19,57; 200 napos átlag 28,38; Payout Ratio: 92,14% (ez mondjuk nagyon magas); Dividend (annual): 5,1$ ~ 26,1%; 52 hetes árváltozás: -42%. Erről valakinek vélemény?
oldrider szerda, 08:24
Előzmény: #5556  todi
Bár kellemes az a +4 század € is, de nem emiatt vettem. Az osztalék csak hab a tortán!
5000 szerda, 08:19
Előzmény: #5556  todi
Most 26.33-on áll, meglátjuk hol nyit.
todi szerda, 08:08
Előzmény: #5554  oldrider
Az osztalék meglepetés. Elemzők 1,18€ osztalékot vártak.
lukskypoker
lukskypoker szerda, 08:07
Előzmény: #5471  Tibi0002
Sima olajos kitettség csökkentés, már februárban elterveztem.
OMV, CVX, MOL hármasból.
Persze ha a CVX 175 dollár lett volna, inkább azt adom. De ez a veszély még jó darabig nem fenyeget.
oldrider szerda, 07:58
Előzmény: #5549  todi
Jó reggelt! Köszi a tájékoztatást! 
Azt hiszem hátradőlve, páholyból figyelem majd az emelkedést (ha a kilövés el is marad)!
todi szerda, 07:41
Vonovia LTV csökjent 47,3%-ról 45,8%-ra.
A net debt/ebitda pedig 15,6-ról 14,5-re.
FeherTibi szerda, 07:24
Előzmény: #5548  FeherTibi
Vagyis nem ezt akartam posztolni. Ez reszletes cikk 
todi szerda, 07:23
Vonovia:
Az eredmébyek jók lettek , a várakozások felső határán. Ebitda 2625 mio. Adj. ebit 1800 mio.
Az osztalék várhatóan 1,22€ lesz.
A részleteket még átkell majd néznem.
A várakozások 2028-ig változatlanok ( növekedés).
FeherTibi szerda, 07:23
Előzmény: #5545  5000
Pont ezt a cikket akartam posztolni 😅 mivel nem vagyok elofizeto, nem tudom megitelni, mi lesz a reakcio. Veszteseges, de mennyire ?
oldrider szerda, 07:22
Előzmény: #5544  oldrider
Szép idők voltak ezek, csak nosztalgiából említem ami hirtelen eszembe jut: Nabi, Danubius, Pick, TVK Borsodkem, Philaxia, Kékkuti, Reanal, később KEG stb.
oldrider szerda, 07:12
Előzmény: #5533  FeherTibi
Nekem egyszer, amikor még az irodákban kellett ülnî, hogy lássuk mi a helyzet, illetve otthon csak a teletexen nézhettük a részvény árakat volt olyan ismerősöm aki a Primagáznál dolgozott. Ő maga is vett Primagáz részvényt meg sejtelmesen elejtett egy-két szót a céggel kapcsolatban. Soha nem jött be amit mondott! Egy másik illetőnek a sógora a MOLnak volt valamiféle igazgatója, az adta neki az infókat és az alapján többen mindíg MOLt vettek. Én akkoriban Fotexet meg Synergont, csak úgy exhas. Bolondnak néztek,  lökdösték egymást, össze mosolyogtak, hogy a hülye miket vesz. Eltelt kb. egy hét. A MOlon buktak mint a szar, a Fotex meg a Synergon kilőtt. Attól kezdve engem figyeltek miben látok fantáziát. Ez még a NevYork bróker (becsődölt), Duna bróker (megszűnt, Erste vette át) időkben volt. Az üdítősökről nem tudok, de a Lays, Doritos stb. van ezer féle csipszek a Pepsi tulajdona. Itt EU-ban Belgiumban, Lengyelországban gyártják és egy-két éve nagyon ették (zabálták), vitték őket. Szerintem az üdítők mellett az baromi nagy hasznot hoz a Pepsinek.
Tibi0002 szerda, 06:43
Előzmény: #5540  Zoltanovitsch
Én elképzelhetőnek tartom, hogy az európai sztori egy hosszabb trend kezdete. 
simonzoli13 szerda, 05:47
Szia Tódi! Milyen lett a Vonovia jelentése? Remélem, hogy jó lett!
simonzoli13 szerda, 01:53
Előzmény: #5539  Zoltanovitsch
Felveszem az osztalékot! 1.18 euró! Két hónap múlva!

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek