Sziasztok! Új résztvevőként csatlakozom a fórumhoz, bár egy ideje már olvasom, és gyűjtögetem a részvényeket. Portfólióm: E.on, Raiffeisen, Rheinmetall, Deutsche Telekom, OMV, Vonovia, Ishares Poland ETF. Ezt bővíteném, de elakadtam. A Thyssenkruppot addig nézegettem, amíg már jól felment. Lát valaki benne most fantáziát? Ezen kívül a Douglas, vagy a Commerzbank is érdekes lehet.
Nekem speci semmi bajom, sem az elemzőkkel, sem a céláraikkal. Ha mondjuk 25 elemző egyetért, hogy alulértékelt egy cég, akkor azt általában elfogadom, ha pedig nagy a szórás, akkor úgy veszem, hogy több a nehezen megjósolható faktor. Szóval, szerintem, csak helyén kell kezelni az elemzői véleményeket… nem sátánfajzatokról beszélünk :)
"A tények makacs dolgok!" Az adatok pedig fehéren feketén le vannak írva, tehát egyértelműek. Ha mindezek figyelembevételével kijöhet 16 eurós árkülönbség egy jövőbeni érték kiszámításánál, akkor az jóslás kategória vagy "azt a statisztikát hiszem el, amit én hamisítok". Nekem a célárakról ez a véleményem és eszerint értelmezem azokat.
Úgy vettem észre, hogy a topicban túl nagy fontosságot tulajdonítanak mások célárainak. Az az igazi, ha az ember magának számolja ki, és tájékozódásgképp, érdekességképp veszi figyelembe másokét.
"JP Morganos fiúk mit szólnak ehhez a maguk 40 eurós célárával? Valaki hazudik, dezinformál!" ----Biztosan más a metódus. 🙄 Remélem ennek nem olyan hatása lesz, mint a HSBC meg a JPMorgan célár csökkentésének, mert onnantól kezdett emelkedni.
Jók ezek a konspirációs teóriák… az nem lehet, hogy az egyik elemző így látja, a másik meg úgy? Nem mintha egy nagyvállalat értékét, minden szempontot figyelembe véve, annyira triviális lenne meghatározni.
Én is tartom, bár szerintem eredmény oldalon komolyabb javuláshoz még 1-1.5 év kell. Most inkább csak a szentiment változik a papír körül, a funda nem. Ha a fundánkicsit tudna javítani, akkor tudna 30 fölé is menni majd. Az én átlagom 21.9.
Eurós részvények vitasarok