Ez az, ami az osztrák tőzsdén Xetra-2 kategóriában van listázva? Alig találtam meg. Ma írta itt valaki, hogy ez is védelmi részvény, de eddig ezen kívül itt a fórumon senki nem említette. Én nem ismerem, persze ez semmit nem jelent.
Google fordító: Reuters: Pénteken felpörögtek az európai tőzsdék, amikor a német politikai pártok történelmi adósságügyletről szóló megállapodásáról szóló hír fokozta az optimizmust, amely végigsöpört az egész régióban, de az elemzők figyelmeztettek az előttünk álló kihívásokra. A német irányadó DAX index csaknem 2%-ot emelkedett, míg a közepes és kis kapitalizációjú vállalatok egyenként 3%-ot emelkedtek. Az euró 0,5%-kal, 1,0907 dollárra erősödött – ezzel a havi eddigi emelkedése 5%-ra emelkedett. A legutóbbi eufória kiváltó oka egy forrásalapú jelentés volt, miszerint Friedrich Merz német kancellár megállapodott a Zöldekkel Európa legnagyobb gazdaságában az állami hitelfelvétel masszív növeléséről. Ez a legújabb jele annak, hogy a védelmi és infrastrukturális kiadások felpörgetését célzó, gyorsan mozgó fejlemények a közgazdászok szerint Németország és a tágabb értelemben vett euróblokk hosszú távú növekedési profilját is növelni fogják. "Sikerült leküzdeniük az első akadályt. Nagyon sok kihívás vár még rájuk" - mondta Nicholas Rees, a londoni Monex Europe makrokutatási vezetője. "Németországban sok időt vesz igénybe a pénzköltés. Tehát annak ellenére, hogy a piacok jelenleg nagyon optimisták, úgy gondoljuk, hogy csalódni fognak." Más elemzők is megjegyezték, hogy az európai piacokon a rally sebessége, valamint a német kötvények eladása – mivel a befektetők arra számítanak, hogy a befektetési alapok költése megnövekszik a kötvénykínálattal – az óvatosság beköszöntével valószínűleg mérséklődik. A német referencia-tőzsdeindex 2020 óta a legjobb negyedévre készül, több mint 15 százalékos erősödéssel, míg a 10 éves kötvényhozamok irányadó hozamai a legnagyobb negyedéves ugrást 2022 óta. A 10 éves kötvényhozam legutóbb 2,9%-on forgott, 8 bázisponttal emelkedett aznap. "Ez pozitív Németország számára, de vannak kérdőjelek, hogy milyen gyorsan lehet megvalósítani a terveket" - mondta Richard McGuire, a Rabobank kamatstratégiáért felelős vezetője. "Az alapok felhasználásának sebessége kérdéses." A Merz azt akarja, hogy a leköszönő német parlament hagyjon jóvá egy 500 milliárd eurós infrastrukturális alapot és a hitelfelvételi szabályok átfogó módosításait a kontinens legnagyobb gazdaságában a növekedés és a katonai kiadások felpörgetése érdekében. Elemzők szerint a Bund hozamai egyelőre nehezen tudnak jelentősen a 3%-os küszöb fölé emelkedni. Az euró eközben 0,5%-kal 1,0903 dollárra erősödött, a jennel szemben 1,3%-ot, a fonthoz képest pedig 0,5%-ot erősödött. Elemzők szerint az euró további nyeresége is korlátozott lehet, mivel az amerikai vámok miatti aggodalmak valószínűleg mérsékelhetik a hangulatot. Donald Trump amerikai elnök csütörtökön azzal fenyegetőzött, hogy 200 százalékos vámot vet ki az Európából származó bor-, konyak- és egyéb alkoholimportra, új frontot nyitva a pénzügyi piacokat felforgató és recessziós félelmeket felkavaró globális kereskedelmi háborúban. "Minden bizonnyal arra számítunk, hogy az euró-dollár vissza fog érni a mélypontra, az euró-dollár 1,03 dollárba kerül, mivel a piac elkezdi beárazni az Egyesült Államokban az enyhülési várakozások egy részét, mivel nyilvánvalóvá válik, hogy ezek a recessziós félelmek túlerőben vannak… és még mindig jönnek vámok (Európára)" - mondta Rees a Monex Europe-tól.
A Pumán bennfentes vásárlás van, 218.500€ (ez azért nem egy toplistás mennyiség) Rheinmetallon meg eladás, 6.205.400 EUR (ez viszont jelentős). Igy lehet hogy abban a megtiszteltetésben volt néhányotoknak része, hogy személyesen Klaus-Günther Vennemanntól vettétek, de sosem fog kiderülni.
A rein a háború kitöréséig is emelkedett csak lassabban mert kapták a megrendeléseket. Volt aki 50eurnál szállt be és tartja még most is. Nagyot fog menni most a harci drón üzletág. Én felfelé ívelő pályát látok benne továbbra is. És az angol, svéd, francia, olasz fegyvergyártók is nagyot fognak menni.
Igen, arra! Majd jelentés után kihullanak a csontvázak a szekrényből. Vannak akik ezt már tudják, azok adják folyamatosan. Ez nem fog tudni emelkedni jóideig, sőt esni fog. Én nem értek hozzá, de ezt gondolom, pedig az emelkedésben lennék érdekelt. A mozgásából következtetek, hogy érdektelen részvény.
2022 február 24-én indult az invázió, ekkor kicsivel 100 alatt volt a Rheinmetall, most 1359. Azt nem értem hogy akkor 100-nál kellett venni, vagy most kell 1359-nél? Mert nem ugyanaz mondjuk 10 ezer euroból 7db részvényt venni vagy 100db-ot.
Nem visz rá a lélek, hogy mindenből kiszálljak kis bukóval és vegyek 30 ezer €uróért Rheinmetállt. Pedig tudom ez lenne a legjobb. De lelkileg nehéz látni, hogy amikben bíztam, azok mind kevesebbet érnek, mint amikor vettem. Nekem az érték a jelenlegi tőzsdei ár. (A többi csak duma és manipuláció.)
Sokan vagyunk akik a háború kitörésekor bevásároltunk belőle. Ahogy elkezdték átadni a fegyvereket a NATO országok és bejelentették a pótlásukat a rein kilőtt. Még most is érdemes beszállni. A mai hír a portugál bejelentés. Az eu hadiipar szárnyalni fog a köv. 5-6 évben, most kell venni venni és venni.
El kell döntened, hogy mi a fontosabb: a nyugodt lelkiállapot, vagy a nagyobb hozam (és egyben a nagyobb veszteség) lehetősége. Nekem az első a fontosabb.
Eurós részvények vitasarok