Érdekes lehet a Merck. Fundásan most igen alulértékelt. TA alapon 82 euroig biztosan lejön de igatán 72-ig várom. Ott egyértelműen nagyon jó vétel lesz.
Igen ,elverték.A testvervàllalat a Melexis 20% os eredmeny visszaesésröl szàmolt be.A piac ezt -12% al büntette. A FAB nàl a kb 200 Milla forgalom az adott Q4 re, kérdés hogy az idénre tervezett 920 millas bevétel tartható -e?
Osztalék a múlt év teljesítménye alapján lett annyi amennyi. Az árfolyam meg a jövőt árazza gondolom. Az olcsó orosz gázzal évtizedeken keresztül üzleteltek, most ennek vége. Persze nem tudom megítélni ez mennyit fog jelenteni számokban. Olaj is esett 2% fölött, az nem szokott rajta segíteni. Trump meg még ennél is olcsóbb olajat akar.
Mi
várható a kutakon? Az OMV elárulta, mire számít: „A vállalat azt is közölte, hogy 2024-re összesen
4,75 eurós osztalékot javasol részvényenként, amelyből 3,05 euró a rendes
osztalék, és 1,70 euró a különleges osztalék. Tavaly az osztalék részvényenként
5,05 euró volt.” --- Ez 12,6
százalékos osztalékhozamnak felel meg euróban a mai záróáron. Nem tudom mire
fel ez a nagy eladói nyomás a jelentés óta.
Volkswagenen működött ma a támasz Vodafone fülescsészézik, de csak az óráson, réstöltésre lehet menni tradelni X-Fab holnap jelent, de ma elverték, meglátjuk Diageot is elverték, még nem vettem
Vodafone, Diageo esik a jelentésre, nagyon figyelem őket, jó vétel lehet mindkettő valahol. Volkswagen abban különbözik a többi autóstól, hogy tegnap óriási forgalommal vették. A tegnapi gyertya aljára (91.62) azt merem mondani hogy támasz.
Rafi betartalékolt 840 millió eurót az orosz kártérítési ügyre (bár 2 milliárdra akarják büntetn őket) és 650 milliót a lengyel devizahiteles sztorira, ezek mellett is kitol 1.1 € osztit, ami nagyjából 5%-os osztihozamnak felel meg. Az orosz hitelállomány már csak harmada, mint 3 éve volt. Hát, szerintem ez egy jó papír lesz pár éves távon, akárhonnan nézem, orosz érdekeltség nélkül is többet ér, mint ahol most van.
Eurós részvények vitasarok