Viszont fülescsészét rajzol, aminek a célára 25.5 Ugyanakkor az emelkedő ár melletti csökkenő forgalom nem jelent jót. Minden nap figyeld a forgalmat, 90% hogy kitör, de lehet fals kitörés. Nyilván a hírektől függ.
Rafihoz: https://index.hu/kulfold/2025/01/16/orosz-ukran-konfliktus-haboru-putyin-trump-egyezseg/ Egyre tobb orosz forrasbol (putyin-kozeli) erkeznek ehhez hasonlo informaciok. Egyelore a NATO csatlakozas lehetosegenek teljes kizarasa es az elfoglalt teruletek megtartasat latom feltetelnek putyin reszerol a tuzszunethez (nyilvan nem fog ennyivel megelegedni oroszorszag hosszutavon). Szoval talan e miatt indulhat most egy kisebb spekulans rally (?). Szamomra ami megerositene ezt, a volumenek merteke. Jelenleg csak nagyon ovatos mennyisegek cserelnek gazdat.
Köszönöm! Adobe, AMD trade lesz/lett volna, sajnos megütötték őket és várom hogy kiolvadjanak. 5% körüli bukó. AMD trade-eltem bukóban is, eladtam, visszavettem kisebb pack-okat úgy hogy végig mínuszban volt a teljes pack. Valamennyit sikerült ledolgozni. MU az vegyes azt trade-elem is, mert rohadt volatilis, de hosszúra is jónak tűnik. AI-hoz kell majd memória is, meg kormányzati megrendelései is lesznek. HSBC -t nem az alján vettem, de azért jó helyen. Eladtam a napokban a harmadát, abból lett VZ. BP-t nem akarom annyira eladni. Sőt bovitettem folyamatosan utóbbi időben. Ő az új OMV, nem kell attól fosni hogy hogy lesz adómentes az osztalék. Ott alapból az. TBSZ en ugye. BATS 5-6% zöldbe van. Talán 2x fizetett már osztalékot. Sok van belőle, nem akarom annyira eladni, se bővíteni. Van belőle ADR is, az bukó jelenleg, de azért mert nagyot ment a USD a GBP-hez képest is.
BP-15 éve a 200 havi mozgóátlag alatt van, ez most 38,7 itt mindenképp el kell majd adni. Petrobras-szerintem még egy dollárt megy fel és utána esés-oldalazás OMV-sokszor szóbahoztam, de eléggé oldalaz Vale-ilyet majdnem vettem én is, de még lehet hogy fogok, országkockázat miatt bármi lehet AMD-remélem csak trade, add el ha pluszban vagy MU-nem tetszik AXTI - ez is felmehet a kötvényhozamok esésével, ne felejtsd el eladni 3.7 körül VZ- nincs nagy volatilitása, ha a kötvényhozamok esnek, felmegy mert osztalékfizető, de nem lesz izgalmas HSBC- ideje eladni, remélem 20-nál vetted O- én is vettem most REIT-et, CCI-t, ha lemennek a kötvényhozamok, jó lesz. Már csak 1-2 hét. BATS- remélem 2200GBP-n vetted és nem mostanság. Hosszútávra jó lesz, 2700 alatt kicsivel még vehető ABI - (AB Inbev?) 43nál nézném meg, hogy megáll-e az esés, de nagyobb a lefelé kockázat, mint a felfelé, ez is inkább trade. Ma minden szar ralizott, ez meg nem tudott. Adobe-kérdés, mennyiért vetted, és mi a célod. Ha mostanság vetted és a fenti rés kitöltésekor eladod, jó trade lehet. 430-541-370 amit én látok benne, ebben a sorrendben. Vedd figyelembe hogy: -igazán mélyen nem néztem át őket :) -az olajcégek úgy is eshetnek hogy maga a nyersolaj emelkedik, ha piaci crash van -a tech cégekben csak Te hiszel (Adobe, Micron, AMD), a bennfentesek két kézzel szórják a részvényeket. Főleg az AMD-t.
Lehet, hogy ez az ítélet a kártérítési ügyben az, ahogy a motorosunk mondta. Én nem tudom, mi volt a piaci várakozás ezzel kapcsolatban. Összességében esnek az usa állampapírhozamok és minden amiben sok az adósság, vagy osztalékfizető, az rakétázik.
Vodafone jó ma (Chuck Norris megvette). Lufhansát visszatartja a Point of Control: https://www.tradingview.com/x/I0fRZh75/ Kell még neki pár nap, talán az egész jövő hét.
Rafinal jelenleg nincs semmi hir, lassu emelkedes/oldalazgatast latok. Spekulansok gyulekeznek, olcson akarnak venni jellemzoen 20 alatt, 19 kozeleben megy a gyujtogetes. Ha jon barmi, halvany negativ hir, tuzszunetrol, putyin extrem kijelentesrol konnyen bemehet ujra 18 ala is. (lehet sokan varnak erre). A hosszabb tavu irany szamomra emelkedes, lassan.
Eurós részvények vitasarok