Nehéz megmondani, mert sok helyen az állományért is fizetni kell, meg sávos díjcsomagok vannak, forgalom/állomány függvényében. Nekem a 10e Ft-os minimum díj soknak tűnik.
Ha osztrák részvényeket akarsz, az Erste jó, mert olcsó. A K&H-nál most akció van, ha február 28-ig beutalsz pénzt, jutalékkedvezményt kapsz 90 napig március 10.-től. Ami igencsak jó, mert nem olcsó a K&H. Viszont! Egészen abszurd és ritka dolgokat is lehet venni. Pl. Alfen-t vagy GBP-ért Vodafone-t ott találtam. USD részvényeknél is többminden van a KH-nál mint Ersténél, pl. WBA, GOOS, HPP, CPS, BAX, ETSY Más magyarországi szolgáltatónál nem vagyok bent. Az a nehézség, hogy régebben volt lista a vehető eszközökről, most meg nincs sehol. De emailben válaszolnak szerintem. Sőt, fel is vesznek eszközt, az Erstével felvetettem a Bawagot amikor leomlott (majd nem vettem végül, mert mire felvették, már felment sokat).
Sziasztok! Ezt ismeri valaki? INTL CONSOLIDATED AIRLINES GROUP ORD Légitársaság és elég jól emelkedik. Bízom az ukrán háború végében és talán a közel kelet is megnyugszik. Talán emelkedik tovább!?
Tegyük hozzá azt is, hogy a Monsanto ügye nem zavarta az igazságszolgáltatást, amíg nem fúzionáltak. Nade, tegnap visszatesztelte az 50 napos mozgóátlagot, és kalapács alakban elindult felfelé.
Bayer: Presztízzsel nincs baj. A perek úgy szakadtak a nyakába, hogy megvette hajdan a Monsanto céget. Azoknak a gyártmánya volt hajdan a Glifozát gyomirtószer. Manapság Amerikában azért perelgetik a Bayert, hogy a Glifozát okozHATta a rákjukat. És az agyukat szétperelik, én pesszimista vagyok azt illetően, hogy valaha is érdemben felállhatnak még.
KLM, WIZZ, Lufi, Aston Martin, Nálam bevállalós sávos YOLO trédek nagy adósságállományú cégekben. Én még kerülöm. Ehhez még ropi vagyok... de utólag ugye látom az oldalazó csatit (természetesen mindenki látja) :) EU autósok. Most ép lefelé csorognak újra de még nem veszek bele! (mármint én: a hasmenéses láma) HA lejönnek a korábbi aljukig már lesem őket ha szerzek addig lőszert.! De addig nem veszek bele, mert nagy átfogó strukturális jó hírt nem tudok de nagyot jöttek a korábbi aljaktól (pl. VW 80) s azt az emelkedést nem tudom mire vélni!!?? Erőt mutatnak a körülményekhez képest. Lehet sokan vannak úgy ahogy én voltam korábban: Be szeretnék szállni!! Porsche val (Ami itt egy holding ha jól tudom...NEM a gyár, mert az VW ben van) nem tudom mi van...nagyon lejöttek az elemzői célárak!!! Ezekben az autósokban ha beszállok több dologra fogadok ami ---- ájj nem lesz sima ügy: Kínai piac ahol csökken a kereslet --ott is megtakarítanak éppen és a saját márkák szorítják ki a németeket, USA vámok elmaradására, EUs agyrém szabályozások feloldására, erőltetett zöldülés és elektrifikáció lazítására. Vevők sem épp kedvező helyzetben: Nagypon drágák ÉS Irdatlan értékvesztés a villanyosoknál, Állam támogat- nem támogat? Nem merek venni így kivárok. Hosszú töltés, kis hatótáv , töltőinfrastruktúra még fejletlen. Sztem kevés a napelemes kertes házas réteg nekik nagyon ász választás a villany városi lótifuti kocsi. Belsőégésűekre meg ott a sziborodó CO2 kvóta, amit vagy kilobbiznak a cégek? Sikeres lesz??? V vesznek kvótát a Tasla tól... Én vagyok az utolsó aki helyesen be tud árazni egy ilyen komplex fundás autóipari körbeszo...khöm... tást egy csártba.... de lehet VW ben 60 as sem ás sem teljesen irreális!!!??? Hmmmmm......
Tech csip félvezetők..még nem tanultam ki. Csak idő miatt még ... Pharma szektort ugye nézzük. Biogen is jó lehet olcsósodik... de mélyebben bele kell mennem a cég fundájába. Bayer is aljon pattant 18 on kb. Na ott van egy nagyon meredek sztori: Valami gyógyszer úgy ment ki h rákkeltő anyagot tartalmazott, (Valami podcastból tudom... de nem tom melyik volt az) így irtó sok per szakadt a nyakába! Presztízs szerintem és profit.. nagyon kínos!!! Divatcégeket is lesem de az riszki, mert vmi kimegy a divatból a Kering Gucci-ja pl. S Kering nél új vezetőt is választanak... nekem ez még nagyon random. Nem fogok rálőni! Estee Lauder... hmmm csárt.. ott is valami nem kerek, de lesem majd infógyűjti :) Puma: Nem merek itt sem venni, de nagyon leárazták ezt is de még nem jelentett DE preliminary igen!! Így HA ott mindent beáraztak akkor jó lehet mert nőhet az up esélye. Ha léleksimi jövőképet fest a management jelentéskor úgy h nem vagyok benn akkor rakétázhat nélkülem. #D Stabilcoi... őőő részvényeknek Coca Cola Pepsi co.- t és hadi részvényeket (General Dynamics, BAE Systems, Northrop grumman, Lockheed Martin) is lesek. Ezek nem rohannak de stabil alacsony rizikójúaknak sejtem őket ..amolyan "USA állampapír" részvények nálam :) S klrek minden nálam okosabb (Tehát az összes) Fórumtársat egészítsen ki bátran! :)))
Na én most ültem bele 88,1 en! :D Másnap már láttam... hopp picit lehet korai volt. Hosszú távon azért jó lehet ez. Még nem tudom a teljes sztorit, az utóbbi esés oka a kínai piac (itt is ugyebár) ami elég nagy, valami (talán HPV) oltásuk leáll ott. 86- 82 a kövi támaszok. Ha ezeket töri pláne jó beszálló lehet hosszúra. (Ha nem valami kritikusan rossz funda hírre szakad) A cég nagy és erős...röviden :D
Nyáron beesett az 50 heti mozgóátlag alá, azóta nem csinál semmit. Van lent egy kitöltetlen rés. A napokban volt róla szó, jelentett, kisebb osztalék, leminősítés.Én egy háromszöget rajzoltam, amit vagy felfelé, vagy lefelé ha elhagy, akkor továbbmegy abba az irányba. https://www.tradingview.com/x/XPy7bxgb/ Igazán nem tudok határozott véleményre jutni vele, pozícióm nincs.
Eurós részvények vitasarok