BMÁP-ot mikor érdemes vásárolni? Kamatfizetések közötti időszakokban, vagy érdemesebb kamatfizetés napján? Van-e különbség, ha igen akkor mi? Köszönöm!
Én humoros embernek tartom magam, de látva hová tart az ország, kezdem elveszíteni a homorérzékemet. Sokaknak meg vagy nem volt, vagy nem értették a humort,különben nem jutottunk volna el eddig,ahol most tartunk. De mondom,béke, mindenki azt csinál amit akar.
Szerintem a kifigurázás, kinevetés az egyik legerősebb fegyver, ha ugyan nem a legerősebb. A sok komoly és hosszú ideig hatástalan érvelésbe idővel belefásulnak az emberek (ld. parlamenti ellenzék), ilyenkor a humor sokkal jobban felkelti a figyelmüket (ld. kétfarkúak). Szóval szerintem mindkét fajta kommunikációnak megvan a létjogosultsága. Helyzet, időzítés és persze ízlés kérdése. Pl. Kovács Gergő szinte állandóan hülyéskedik, de emellet a XII. ker.-ben rég nem látott, nagyon komoly és hatékony munkát végzett már eddig is.
Néha egy vicces megjegyzés fejezi ki legélesebben és legtömörebben a mondanivalót, nagyon hatásos is tud lenni. Ezt nem kéne előírni, rá kell bízni az emberekre, a sokféle kifejezési mód adja a legteljesebb képet.
Tudom, hogy nem viccesnek szántad a hozzászólásodat,de megkérlek téged és mindenki mást is, aki komolyan aggódik az ország sorsáért, hogy ne mondókakban vagy viccesen fejezze ki a gondokatait,hanem fogalmazzon komolyan, egyenesen, keményen, különben sok ember szemében csak elbagatellizálódik a probléma! Ami pedig nem kicsi!
Ne legyünk álszentek,matolcsy csak azt tette amit minden hatalmi vagy irányítási ág vezetője tesz,tehet az orbán kormány idején. Gyakorlatilag szétlopják az országot. Ami nagy baj,de ennél nagyobb baj, hogy orbán úgy képzeli a saját elszámoltatása elöli menekülést, hogy magával vinné az egész országot. Gyakorlatilag kivonná a fedezetet a tartozás mögül.
Így üdvözli a piac a demokratizálódó jövőt, mert ha így folytatjuk, akkor 2051-re nem EU, hanem valamilyen orosz tagköztársaság vagy KGST tagok leszünk. Erdogan lépéseinek a farvízén pedig most ráér elgondolkodni a piac.Bevallom, én is úgy gondolom, aki ezeknek hosszú távra odadja a pénzét, az nem tudja, hogy mit cselekszik.
Én amit látok, és amit olvasok a többiektől: ebből összeollóztam magamban egy logikát: A kamatok nem feltétlenül mozognak együtt az alapkamattal. A rövid-hosszútávú kamatok "erősen" emelkedő tendenciát mutatnak. Vagyis bő 1-1.5%-al több kamatot adnak a rövid-hosszútávú papírok, mint 1-2-3 hónappal korábban. Tehát van egy kamatemelkedés , emiatt jobban veszik a forintot, emiatt erős.
Magyar Állampapír tulajok