Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch szombat, 16:02
Előzmény: #85134  Dehogynincs
"Az eu -- választói akaratomnak megfelelően -- Oroszországot agresszornak tartja és Ukrajnát pénzügyileg és fegyverekkel is támogatja."
1: emiatt rengeteg ukrán hal meg, de mivel az oroszgyűlölet a fontosabb, ez az eus hatalmi elitet és téged sem zavar szemlátomást.
2: Az eus háborús motorját képező németeknél Merz népszerűsége 13%, tehát egy kétes kisebbséghez tartozol. Az épeszű rétegnek a jelek szerint elege van az évek óta mantrázott Ukrajna nyerni fog lódításból.
https://www.dw.com/en/germany-is-it-possible-to-replace-the-chancellor/a-79313623
Phylaxa szombat, 15:57
Előzmény: #85138  Dehogynincs
Nos valóban fontosabb lenne visszakapni az esőt, mint egymást irtani. De sajnos mi csak ennyire vagyunk "fejlettek".
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 15:49
Előzmény: #85136  Phylaxa
Ez a koronavírus-járvány óta -- háború nélkül is -- egyre fontosabb kérdés.
Én a globális felmelegedést látom egyre fontosabbnak, de mindkettő csak azért tartozik ebbe a topicba, mert minden mindennel összefügg.
the_outsider szombat, 15:34
Előzmény: #85133  Murdoch

".., de itt a propagandisták még mindig nem veszik észre, hogy ki is akar..."         
Akkor vedd már észre, légy szíves, mint egyetlen képviselőjük!
Phylaxa szombat, 15:29
Előzmény: #85134  Dehogynincs
Az államadósság az EU országokban nálam mindenek felett áll, mert a vezető országok (értsd lakosság) nem tudnak az költségvetési hiányuktól szabadulni, miközben az államadósságuk állati magas. Sőt, most kezdenek roppanni a gyártásban. A hadászat próbálja átvenni és megmenteni egy részét. Ez valószínűleg sikerül is, de a nagyobb részével mi lesz?
Phylaxa szombat, 15:20
Előzmény: #85130  keeper
Igen pont ez a lényeg, hogy versenyképesebbek (akármilyen okból is). Viszont az EU-nak és az USA-nak pont abban van igaza, hogy amit itt vagy ott elad, azt vásárolja is le, ha folytatni szeretné. Nyilván, ha Kína ugyanezt bevezetné, akkor azt pedig Az USA-nak és az EU-nak kellene betartani.

Amikor majd Oroszországgal is helyreáll a kapcsolat, akkor pedig velük így kellene folytatni. Egyből könnyebben mennének a dolgok.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 15:18
Előzmény: #85126  Phylaxa
Az államadósság a GDP 88,9%-án áll az euróövezetben
https://ec-europa-eu.translate.goog/eurostat/web/products-euro-indicators/w/2-21072026-ap?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sge
Államadósság 2026 első negyedévének végén tagállamonként
A GDP-hez viszonyított államadósság legmagasabb arányát 2026 első negyedévének végén Görögországban (143,5%), Olaszországban (138,9%), Franciaországban (117,6%), Belgiumban (109,1%) és Spanyolországban (101,6%) jegyezték, a legalacsonyabb arányt pedig Észtországban (25,2%), Dániában (26,8%), Bulgáriában (28,5%) és Luxemburgban (29,2%).
___________ huxit _______
Úgy fest, hogy a huxitot az áprilisi választásokkal (legalább négy évre) megúsztuk és az eu dolgaiba az egyéni szavazatunkkal is beleszólhatunk - Oroszországéba, Ukrajnáéba, usá-éba -- nem.
Az eu -- választói akaratomnak megfelelően -- Oroszországot agresszornak tartja és Ukrajnát pénzügyileg és fegyverekkel is támogatja.
Murdoch szombat, 15:18
Előzmény: #85123  Phylaxa
Európát ugyanolyan családok irányítják, mint ami nálunk ment, csak sokkal régebb óta. Szó sem lehet békéről, nagyobb hatalmat óhajtanak. 
A volt ukrán szóvivőt kizavarták az EP-ből, mert kritizálni kívánta az ukrán rezsimet és békéről hablatyolt volna. Már azért a mainstream sajtó is néhol megjegyezte, hogy ezt azért nem kéne, hát ezmiez. Most amit kaptunk egy háborús uszító európai hatalmi elit, aki jelenleg az ukránokat darálja be az érdekeiért. Megjegyzem egyelőre még őket, lehet ez rosszabb is. És közben Ursula megtartotta birodalmi beszédét, de itt a propagandisták még mindig nem veszik észre, hogy ki is akar itt terjeszkedni. Vallási fanatizmus, vagy mi, valóságtagadás mindenképp. Mindegy, mert se az usa és se kína nem fogja engedni. Oroszok meg már nyakig benne vannak.
Fsociety
Fsociety szombat, 15:15
Előzmény: #85130  keeper
Az EU autógyártásnak kb reszeltek, mindig a Nokia jut róla eszembe,amikor bejöttek az okos telefonok. Addig volt kb uralkodás, aztán gyors hanyatlás. Hozzáteszem, legutoljára vennék kínai csilivili autót, mert kb 2-3 év a szerviz rekordjuk, addig meg nagyjából bármelyik autó jól teljesít, a tervezett elévülés nem itt kezdődik. Hogy később kiderül-e, hogy ipari hulladék az összes, az benne van, de addigra már invazív fajként kitúrják az eddig dominánst. 
Phylaxa szombat, 15:14
Előzmény: #85127  keeper
Jöhet a nyersanyag! :)
keeper szombat, 15:12
Előzmény: #85126  Phylaxa
"elvárja, hogy akik ott akarnak eladni, azok is ott gyártsanak. Ez szerintem teljesen ok.

Az EU-nak is ezt kellene csinálnia."
.
A kínaiak -BYD- itt gyárt és mégsem tetszik, mert az ő termékük versenyképesebb, épp valamelyik nap szólították fel őket, hogy ne termeljenek ide annyit....de sebaj, majd a németeket is átveszik a kínaiak (ahogy azt már pár eu autógyártó esetében megtették) aztán pattoghatnak azok is.....
Phylaxa szombat, 15:11
Előzmény: #85125  Fsociety
Szerintem Kanada csak "egy ország" az amerikai kontinens országai közül. Legszívesebben mindet belehúzná egy Piacba, mert nagyon elszaladt a ló a pénzügyi helyzettel, miközben egy teknológiai ugrásban versenyeznek.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 15:09
Előzmény: #85124  Fsociety
Putyin már a Krím annektálása utánis kapott szankciókat és kiközösítést.
Szerintem volt annyi esze, hogy számolt további szankciókkal -- talán ennyivel nem.
Azzal sem számolt, hogy az ukránok három napnál is tovább állnak ellen.
Azzal sem számolt, hogy az oroszok hátországát mélységi támadások érik.
Az állami birodalmi terjeszkedés ugyanolyan függőség mint az egyéni alkoholizmus, kábszer, dohányzás vagy fórumozás ebben a topicban.
keeper szombat, 15:07
Előzmény: #85117  Phylaxa
https://www.portfolio.hu/uzlet/20260919/tomeg-elbocsatasok-johetnek-a-porschenal-863900
.
Ausztrália. :D Az is dögrováson van. Az egész ország bevétele a bányászatra (nyersanyagok kitermelésére és eladására) és a szerencsejátékra épül, ha ez nincs, akkor meg is roppan, ahogy a kínaiak megroppantották pár hét alatt, amikor az elkezdett keménykedni velük a vasérccel....
Phylaxa szombat, 15:06
Előzmény: #85122  Dehogynincs
Ezért is próbálja az USA az egyenlő kereskedelem elvét alkalmazni, miközben hazavisz mindent, sőt elvárja, hogy akik ott akarnak eladni, azok is ott gyártsanak. Ez szerintem teljesen ok.

Az EU-nak is ezt kellene csinálnia.
Fsociety
Fsociety szombat, 15:04
Előzmény: #85123  Phylaxa
Tehat ha Usanak szüksége van asvanykincsekre,akkor azt kimondva nem gáz,ha egy masik kontinens orszagainak van szüksége,mert láthatóan nincs,akkor azok haborupartiak. Hat oké. Es persze ugy próbál az Usa ezekhez a kincsekhez hozzáférni,ami egy másik szuverén orszagban van,h nem kereskedni akar,hanem egy idióta szerint csatoljuk őket magunkhoz. Felettébb erdekes , békepárti megközelítés 🤷
Fsociety
Fsociety szombat, 14:59
Előzmény: #85122  Dehogynincs
Azt nem értem,hogy akinek állandó, kényszeres birodalmi törekvése van,az kb mire számít? Persze,gyere öcsém,foglald el ezt is nyugodtan,meg azt is, hát lenyeg, hogy ne legyen háború, nehogy mi legyünk a hibásak szerinted,meg a propagandád szerint.jaja,pont így. Putyler tömeggyilkosnal ez a gyengeség jele lenne, és további felhatalmazást kapna magától,hogy akkor szabad a buli. 
Phylaxa szombat, 14:58
Előzmény: #85120  Murdoch
Én is néztem nagyot amikor a brit korona közeledni kíván az EU-hoz, nekem nincs vele problémám, de maga Anglia kemény helyzetben van. Jó ideje megy Britannia felbomlása. Azon gondolkoztam, hogy arra megy-e ki a játék miszerint külön-külön akarnak csatlakozni, mert úgy jobban járnak?

AZ USA megkezdte Latin-Amerika beletömörítését egy szövetségbe. Elengedi-e Kanadát? Katonaliag biztos, hogy nem, mert a Sark-körön túli zóna biztonságilag baromi fontos  minden érintettnek. Az ásványkincseket nézve szintén nem, hiszen neki is óriási szüksége van rá. Az EU-nak persze jól jönne. Én támogatnám. :)
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 14:51
Előzmény: #85117  Phylaxa
Ha még jobban megnézed, akkor az oroszokat még a naprendszerből is kiutálták -- Murdoch szavaival.
Az usá-nak hatalmas államadóssága van. Üres a zsebe.
https://hvg.hu/gazdasag/20251027_usa-olaszorszag-gorogorszag-allamadossag-prognozis-imf
"az évtized végére a jelenlegi, az éves bevételek 125 százalékát kitevő amerikai államadósság 143 százalékra nőhet"
Fsociety
Fsociety szombat, 14:47
Előzmény: #85120  Murdoch
Mondjuk erdemes lenne megvizsgálni, akarják e a demokraták fenyegetni Kanadat azzal,hogy a következő Usa állam ők lesznek..mert hat ugye Trumpli a nagy békepárti,mint a gyöker orban,aki annyira békepárti,hogy csak harcolni tud. Ahogy a széljobb is csak az erőt.ismeri,mert ennyi a tudás,ussunk szet mindenkit,aki nem velünk,az ellenünk.. primitívség a köbön, normalitásnak gondolva,az sem baj,ha nemeteknel leszbi a vezetőnk,majd azt mondjuk,h a liberalisok osszeallnak mindenkivel,es akkor problem solved. Hahaha.. hát oké. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek