Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 06. 12. 14:57
Előzmény: #82319  Phylaxa
Murdoch #82312
"Linkeld be, hogy mit tett az európai politika a kerítéses hisztin és wir schaffen das-on kívül? 
Spoiler: semmit, de miért?"
Belinkeltem egyet, amit Orbán többször is megköszönt Recep Tayyip Erdogan török elnöknek, hiszen Törökország sikeresen feltartóztatta az Európa felé irányuló illegális bevándorlók millióit.
Őket nem kellett szétosztani, hiszen be sem jutottak az eu-ba.
Persze, hogy fizetett érte az eu. Nem tudom, mi fizettünk-e érte vagy Orbán fizetett-e érte a mi pénzünkből. Gyanítom, hogy nem, de tévedhetek.
Egyébként az orosz-ukrán háború is kizsebel minket (meg az egész világot), meg az usa-irán háború is.
Phylaxa 2026. 06. 12. 14:33
Előzmény: #82318  Dehogynincs
Az a baj, hogy elbeszéltek egymás mellett. Az EU-ba tagországonként már nagyon régóta folyik a migráció az UNIO-n kívülről. Értsd nagyon régóta folyt szervezetten. Megvoltak erre a szabályok. 2015 óta elárasztották őket. Mindegyik ugyanabba a pár országba akart eljutni, amit ők nem bírtak. Ezért azóta maga az UNIO akarja szabályozni és elosztani őket. Ha akarod, ha nem. Persze fizethetsz, teljesen szabályosan, nem úgy mint mi, akiket éppen kizsebelnek. Az általad említett török megállapodásért az UNIO fizetett. De az csak egy része a valódi irányoknak.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 06. 12. 11:56
Előzmény: #82317  Murdoch
Linkeld be, hogy mit tett Európa, hogy ne legyen migrációs válság
EU-Turkey migration deal: a mixed record ten years on
https://www.infomigrants.net/en/post/70592/euturkey-migration-deal-a-mixed-record-ten-years-on
The EU-Turkey deal on migration and asylum was signed in 2016. Ankara agreed to enact stricter borders to curb illegal immigration, while Brussels provided Turkey with six billion euros to improve the humanitarian situation of refugees in the country. 
Murdoch 2026. 06. 12. 11:36
Előzmény: #82314  Dehogynincs
Jó neked, nálam a gigantikus korrupciós ügyek volt a vörös vonal. Az orosszal meg ne hasonlítgasd, nem ők fognak belépni az eu-ba, nem ők kapnak pénzt az eu-tól, ami el van/lesz lopva. Értem persze, nem foglalkozol a fideszes korrupcióval, mert akkor az ukránok esetében is vállalhatatlan lenne a történet. 
A schengeni határok esetében legyél szíves ne csúsztatni. Az, hogy a helyzet kialakulhatott nyakig benne volt az eu-s vezetés. Mo elsősorban azt cseszte el és menesztette Hendét, hogy nem épült meg időben a kerítés. Ezt a kerítés építést, nem hogy segítette az EU, hanem ellenezte, tiltotta, erre tetszik emlékezni: "Hidakat kell építenünk, nem falakat". Másrészt első körön nem is akarta OV átengedni a migránsokat, na akkor alakult ki a Keleti pu-s káosz, ahol két cimbim is dolgozott szociális munkásért.
Szóval nemes egyszerűséggel lexarod, hogy mit hibázott Merkel, Junckers, az európai fősodor és orbánozol tovább. Éveik voltak Európának, hogy felkészüljenek, nem tettek semmit, Mo volt az egyetlen az ellenszélben. Gratulálok és te jössz a göbbelsi propagandával. Pontosan ez mutatja, hogy olyan szintű gyülölet és utálat van benned ov és az oroszok iránt, hogy nem érdekelnek a tények. Sajnálom, már korábban is írtam, sportemberként nyoma sincs benned a sportszerűségnek, jössz ilyen MP-Krím hablattyal, ez a mások hülyének nézése kategória. Linkeld be, hogy mit tett Európa, hogy ne legyen migrációs válság,  nagyon nem fog menni a mellébeszélés, ha sziveskedtél elolvasni a német oknyomozó cikket. 
andras-80 2026. 06. 12. 10:57
Előzmény: #82315  Dehogynincs
De így élvezettel terjesztik a ruszkiimádatukat és a propagandát. Ha nem lennénk itt, eltűnne ez a topik oda, ahova való: a szemétdomb legaljára. Ezek meg otthon a fotelban morgolódnának tovább 😆
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 06. 12. 09:53
Előzmény: #82313  andras-80
Vagyok annyira liberális, hogy nem mondom meg, kinek mit KELLene tenni.
A királyi rádiót sem élvezetből hallgattam, hanem a göbbelsi propagandát tanulmányoztam és az immunrendszeremet tartottam vele karban.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 06. 12. 09:41
Előzmény: #82312  Murdoch
Persze, hogy nem érted, ha olyan tulajdonságokkal ruházol föl, amik nem jellemzők rám és olyan állítások cáfolatát várod tőlem, amiket nem tettem és nem sugalltam. 
A fidesz korrupción nem végtelenül háborodtam föl, ha fölháborodtam egyáltalán. Tényszerűen írtam le a jelenséget. Tényleg nem tetszett, de nem háborodtam fölfelé.
Az ukrán korrupciót nem a fideszével hasonlítottam össze, hanem az orosszal.
Azt állítottam, hogy 2015-ben Orbánék négyszázezer migránst engedtek át a schengeni határainkon. Azért írtam, mert tény.
A diverzifikációt MP-től is elvárom, de ő a Krím annektálásakor még nem volt kormányfő.
A kerítéssel az volt a bajom, hogy a négyszázezer migráns átengedése UTÁN építették. Nem vagyok osztrák és nem kérek számon semmit az akkori osztrák kancelláron. Jó lenne, ha egy kancellár észlény lenne, de velünk is megtörtént már, hogy nem észlényeket választottunk kormányfőnek. Ebben egyet szoktunk érteni, de oldaltól függően ki-ki más példát szokott hozni arra, melyik kormányfő nem volt észlény.
Hozz példát arra, hogy elvakult gyűlölet buzogna bennem! Hozzászólás #nnnn sorszám.
andras-80 2026. 06. 12. 08:06
Előzmény: #82311  Dehogynincs
Ebbe a topikba nem kellene írni. Hadd beszélgessen a két ruszkinyalonc. Mert már csak két putyinrajongó maradt, a többi lelépett, mert szégyellik az április 12. előtti énjüket. De a svájci emigráns nem ért semmit a világból. 🥹
Murdoch 2026. 06. 12. 07:43
Előzmény: #82310  Dehogynincs
Egyszerűen nem értem, hogy miket miért írsz. 
Leírtam már hosszú hónapokkal ezelőtt, hogy nem OV lesz itt az igazi bot. Most majd szépen teríteni kell a lapokat, mert megszűnt a kényelmes mutogatás a mumusra. 
https://www.msn.com/en-us/news/insight/poland-blocks-eu-plan-for-6-6b-ukraine-fund-release/gm-GM9BD1A4DA?gemSnapshotKey=GM9BD1A4DA-snapshot-4&ocid=edgsp
És itt most nem is elsősorban a pénzügyi támogásról van szó, hanem akár az EU csatlakozásról, amire most már hirtelen jönnek a nem kell elkapkodni pálfordulások. Megjegyzem kiemelten csodálkozok, hogy amíg a fidesz korrupción végtelenül felháborodtál, addig a még korruptabb ukrán kormánynak szemrebbenés nélkül adakozod az adófizetői pénzeket. Ugyebár többek közt olyan ügyeik voltak, hogy még a saját védelmi rendszerük kiépítésének kárára is ellopták a pénzt. 
A schengeni határt már anno is írtam, az a szokásos csúsztatás a részedről, kb. az a szint, hogy elvártad Krím után a fidesztől a diverzifikációt, most hogy a tisza, MP kijelentette, hogy az ráér, meg majd 10 év múlva, akkor lapítasz. A komplett hibbant eu-s vezetésen mellett, pont Ausztria volt az, aki gyakorlatilag hitlerezve vonta felelősségre a magyar kormányt, hogy miért épít kerítést és ugye első körön hozzájuk ment a nép, idézem az akkori kancellárt:
"Wer glaubt, Flüchtlingsfragen mit Zäunen zu lösen, ist auf dem falschen Dampfer. Zäune haben keinen Platz in Europa"
Ezt mondta 2015 októberben az észlény, majd novemberben elkezdték építeni a kerítést. Merthogy meglepő módon Ausztria nem csak Mo-val szomszédos. Majd utána pár hónappal később lemondott a totális töketlenkedés miatt. + Felhívom a figyelmedet, hogy már 2013-2014-ben kijöttek a jelentések a migrációs válságról, pölö:
https://www.frontex.europa.eu/assets/Publications/Risk_Analysis/Annual_Risk_Analysis_2014.pdf
Linkeld be, hogy mit tett az európai politika a kerítéses hisztin és wir schaffen das-on kívül? 
Spoiler: semmit, de miért? Mert ez tudatos döntés volt, az, hogy tönkrement bele egy ezeréves térség, elindult egy bűnözési, terrorista hullám, azt lexarták. Pedig még az akkori titkosszolgálati vezető is felhívta a figyelmet, hogy ebből katasztrófa lesz, ezeket a belső és titkos jelentéseket kiszivárogtatták:
https://www.welt.de/politik/deutschland/article148588383/Merkels-Fluechtlingskrise-Chronik-eines-Staatsversagens.html
Ott a cikkben, maga Merkel mondta, 'nincs mit tenni'. A csávót meg menesztette Merkel, az, hogy hány ember halt meg terrorakciók, bűnözés miatt, senkit nem érdekelt. Ez a te biztonságos és demokratikus európád, gondolom ki sem mozdulsz nyugatra a fotelből.
Az egészből kb. az enszben van igazad, berlininél tapasztalam ilyet, hogy annyira elvakult gyűlölet van benne, hogy egyszerűen felülír minden valóságot. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 06. 12. 06:18
Előzmény: #82291  andras-80
Vannak olyanok, akiknek következetesen nem válaszolok. Van köztük olyan, aki ezt észreveszi és van olyan, aki ennek ellenére megszólít.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 06. 12. 06:13
Előzmény: #82305  Murdoch
Németh Zsoltot idéztem, aki a fidesz alapító tagja és a fideszben utolsó mohikánként képviselte az atlantista vonalat. Orbán bukása után várható az atlantista vonal erősödése, bár ez már nem fog sokat segíteni a varázstalanodott Orbánon és a fidesz zsugorodó táborán.
Propaganda benyelése ellen már a kádári diktatúrában is jórészt immunis voltam. Nem hittem, hogy a szovjet megszállás felszabadítás, nem hittem, hogy a hiánygazdaság jobb a piacgazdaságnál, nem hittem, hogy az illiberális autoriter rendszer jobb a demokráciánál, nem hittem, hogy az egypártrendszer jobb a többpártrendszernél, de azt sem hittem, hogy az atomhatalom Szovjetunió még az én életemben szétesik.
A választás elvileg a szuverén belügyünk lenne, de ebben a háborúban most az a jelentősége, hogy választóként kihúztuk az Orbánt (azaz a botot) az eu küllői közül és nem blokkoljuk tovább Ukrajna pénzügyi támogatását.
Putyin meg túlhasznált és elvesztett egy szolgálatkész kisegeret.
Abban egyetértek, hogy hiba volt Orbántól, hogy a schengeni határainkon 2015-ben négyszázezer illegális migráns engedett rá az eu-ra, bár nem tudom, hogy ez a szír fickó köztük volt-e.
Az ensz szövetségi rendszerét azért hagytam ki, mert nem szövetségi rendszer. Az enszhez képest még a varsói szerződés vagy a kgst is szövetségi rendszer volt. Az usa, Kína és Oroszország nem szövetségesként ül a biztonsági tanácsban.
the_outsider 2026. 06. 12. 00:24
A propagandista nem is tudja vajon, hogy putyin a 2022-es háborúja kirobbantásával írta ki magát örökre a "tárgyalóképes partner" kategóriából, és lett végleg egy tömeggyilkos diktátor minden civilizáltnak tekinthető ember szemében?? Ha már a sörről itt hadovál minden hazudozási képességét is latba vetve (miközben még mondatot értelmezni sem tud).
andras-80 2026. 06. 11. 21:15
Előzmény: #82304  Dehogynincs
A kisegeret elzavartuk. Nem is kell felemlegetni, két hónapja ő már nem létezik. Itt is már csak két ruszkinyalonc maradt. Vergődnek szegénykék, dehát ez maradt nekik 🤣🤣
andras-80 2026. 06. 11. 21:13
A ruszkinyaloncoknak ideje lenne eltűnni. Áprilisban a magyarok nagy többsége elzavarta a putyinista háborútámogató brigádot. Jó lenne a pár ittragadt nyaligépnek ezt felfogni. 💩
Murdoch 2026. 06. 11. 19:50
Előzmény: #82304  Dehogynincs
Na szóval akkor megint ömlik a propaganda.
Mint ahogy írtam, Mutti Merkelnek nem volt gond rekesz sört küldeni Putyinnak, gyengébbek kedvéért Krím annektálása után is. A másik kancellár, Schröder, meg a minap vendégeskedett Putyinnál. De nyugodtan foglalkozz tovább a kisegérrel, megjegyzem brüsszelnek három ellensége van, az oroszok, Kína, USA. Sok sikert hozzá...
Murdoch 2026. 06. 11. 19:46
Előzmény: #82301  Dehogynincs
Ugyan, te ugyanazt a propagandát nyeled be, amit a fidesz művelt a Zé plakátokkal, csak pepitában. Elterelik a figyelmedet a ruszofób hisztérizmussal, nincs itt semmi látnivaló. Az áprilisi szavazás meg jórészt a fidesz ellen szólt, nem valami mellett, megjegyzem a fidesz gyakorlatilag magát buktatta meg, szvsz. Az ENSZ szövetségi rendszert meg kihagytad, ott ugyebár a ii. világháborús győztes országok alkotják a vétójoggal rendelkező öt állandó tagot. Abba bizony az oroszok és Kína is beletartozik. Egyébként meg abban a pillanatban hogy megtörik az eus - részben a migrációval bebetonozott - neolibsi vonal, el lesz felejtve ez a mű oroszellenesség. Nekem az ex al kaidás szír fickó sem szimpatikus, sőt igen veszélyes, mert azért anno ha jól emléxem levágott fejet tartott pl a kezében, de azért sok országnak jó volt, beleértve a német külügyet, jól jött a csávó az oroszok ellen. Gondolom ha nekik bejön egy exterrorista, akkor neked is, van ilyen.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 06. 11. 19:42
Katasztrófaturistaként meglátogattam a Mandinert.
https://www.youtube.com/watch?v=pSnh57V11fI
Németh Zsolt szerint a fidesz nem eu-ellenes, nem ukránellenes és nem oroszbarát csak az ellenzék alakított ki róla ilyen narratívát.
Németh Zsolt szerint a fidesz kampányának és politikájának hibája volt, hogy azt a képzetet keltette, hogy Ukrajna jelenti a legnagyobb veszélyt a magyar társadalomra. Egyértelművé vált, hogy ezt a választók nem fogadták el.
Külföldi beavatkozásra azt a példát hozza, hogy közzétették Putyin és Orbán beszélgetését.
Szerintem a lehallgatott beszélgetésből az derült ki, hogy Orbán kisegér készségesen kiszolgálta Putyin oroszlánt.
A mozaikokból enélkül is össze tudtuk rakni Orbán oroszbarátságát és Brüsszel-ellenességét.
Hasonlóan az őszödi beszéd kipattanása előtt is össze tudtuk rakni Gyurcsány hazugságait és alkalmatlanságát, de amikor ezt a saját hangján is elmondta, akkor ez végzetes lett a számára. 
Robben 2026. 06. 11. 17:06
Előzmény: #82302  Robben
aki nem tud fizetni az ukr kényszersorozóknak,
az könyörtelenül viszik a frontra!
és vannak emberek, aki már többször is fizettek nekik, amíg tudtak..amikor már nem volt miből, őket is vitték a frontra!
ez a szintje az ukr vezetésnek, és az itt az ukr vezetés propagandáját toló bértollnokoknak........
SZÉGYEN A KÖBÖN!
és ezek merik magukat "európainak" hazudni....
SZÉGYEN A KÖBÖN!
Robben 2026. 06. 11. 17:01
Előzmény: #82295  Murdoch
így van: "Dehogynincs" és társai (Shortelek és még több más klónjuk), tehát az ukrán zsoldos-troll-propagandisták SOHA  semmiért nem bírálták itt még az ukrán katonai diktatúrát - mi viszont többször leírtuk: minden nagyhatalom logikája azonos volt és maradt a világtörténelemben,  lásd az Usa éppúgy megtámadná Kubát ha az mocorog és Floridát eltalálni tudó fegyverei lennének - de ezt hiába jelenti be az amcsi védelmi miniszter, az az ide firkáló ukrán trollok szerint "rendben van"!...
egy mondat kiegészítés még: az ukr elnök egy aljas, gyilkos háborús terrorgépezetet működte  a saját férfilakossága ellen:
a kényszersorozók ugyanis megvesztegethetők, és pofátlanul gazdagodva veszik az ingatlanokat, luxusautókat stb. az így bezsebelt pénzből!
az ukrán vezetés ezt tudja, az EU is tudja, mindenki tudja, de leszarják, mert az ukr elnököt mint árulót, ezért fizeti a nyugat!
 "Dehogynincs" és társai efelett szemet hunynak ezt nem bírálják soha egy szóval sem,  ez nekik belefér (naná, hiszen ők is zsoldosok! 
SZÉGYEN A KÖBÖN! 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 06. 11. 16:47
Előzmény: #82295  Murdoch
Szűkebb értelemben Ukrajna és Oroszország között választhatok, tágabb értelemben pedig Ukrajna és támogatói meg Oroszország és támogatói között.
Ukrajna veszélyes, de Oroszország még veszélyesebb.
Én is azt választom, amit a szövetségi rendszereink (eu, nato) választottak.
Az áprilisi eredményeket elnézve, a magyar választók többségének is a nyugati orientáció tetszik.
Nem rémültünk halálra attól, hogy a fidesz bukása után Zelenszkij alakít nálunk kormányt.
Belpolitikailag is életveszélyes oroszbarátságra és ukránellenességre játszani. Rámehet Orbán kormányfősi hivatala és a fidesz puszta léte is.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek